Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

bet po savaitės vistik pakvietė mus abu...krikštatėviais...Taigi, galima daug ką išsikovot  tongue.gif
Po to su vyru apsivedėm, bet, po kurio laiko išsiskyrėm, vistiek netikiu tais prietarais, kad tai priklauso nuo to, ar nevedę prieš vestuves krikštys vaiką ar ne...

Na Lengvute, tu ishsikovojai ir tapai krikstamote, o dabar, ishsiskyrusi su savo ex dar bendrauji su savo krikstasuniu??? Juk jo tevai tavo buvusio draugai ar ne? Tai kaip su krikstamotes pareigomis? Nepyk, bet as kazkaip abejoju, kad tu jas atlieki. O va butu ta krikstamote to vaiko mamos drauge, tai manau vaikas nuo to butu daugiau isloses.
Jei as klystu, tai is anksto atsiprasau... :smile.gif
As manau, kad vaiko krikstateviai netgi geresniu atveju turetu buti skirtingu seimu atstovai. Vaikui nuo to tik geriau - tures 4 juo besirupinancius zmones. O kuo daugiau jam gero linkinciu zmoniu ji sups, tuo geriau. wink.gif
Atsakyti
As taip pat tos nuomones, kad kriksto tevai nebutinai turetu buti vyras ir zmona, tiesiog man taip atrodo...Ne visada jauti tas pacias vienodas simpatijas abiems -kartais tos seimos zmona nuostabi, o vyras despotas ar atvirksciai, tai ko nelipdyti naujos poros ????

Na palaukit.Nesakau,kad butinai vyras su zmona.Mano vyras gal ir labiau issisiepes,nei as,bet juk jis mano puseserei kaip ir niekas.As jos pusesere,o jis tik mano vyras....Kad is mano vyro ir savo seseres lipdytu nauja pora,aciu,bet nepageidauju...
Atsakyti
O pas mane buvo tarsi atvirkštinis variantas nei tavo, Da_da: mano vyresnis brolis į kūmus paėmė brolienės pusseserę ir mano vyrą  >:( kai apie tai pranešė, iš pradžių irgi pajutau didelį nusivylimą, tarsi pavydą, bet tik trumpam. Vėliau vis tiek stengiesi blaiviai viską įvertinti - su ta pussesere brolienė gerai sutaria, o mano vyras tiesiog geras žmogus, tai ir sukomplektavo  :smile.gif Tiesa, brolienė dar turi brolį-dvynį, bet ir jo kažkodėl neėmė - viskas čia remiasi į simpatijas-antipatijas, o kartais kaip į tam tikrą išeitį  ;) Dabar tikrai nebejaučiu jokios nuoskaudos, nes labai myliu brolio dukrytę, o per visas progas vis tiek aš turiu priminti savo vyrui-kūmui bei renku dovanėles  ;D
O kalbant apie kūmus savo vaikams, tai pirmąją dukrytę krikštijo mano vyriausias brolis (tas pats, kuris manęs į kūmas nekvietė...) ir vyro sesuo. Praėjusį šeštadienį mūsų mažąjį vyrutį  pakrikštijo mūsų geriausi draugai (vedę). O svajojant apie ateitį, jei turėtume trečiąjį, žadėjau į kūmus kviest antrą brolį su žmona, bet gyvenimas viską pakoreguoja savaip: prieš mėnesį su broliu stipriai susipykau (pirmą kart), ir dabar galvoju, kad toks žmogus negali būt mano vaiko kūmu, tai vat  :(
Atsakyti
As irgi neseniai pakrikstijau vyro draugo sunu, dabar kaip ir seimom bendraujam, bet pradzia vistiek buvo is vyro. Kazkoks keistumas buvo, bet kad tikrai su vaiku as daugiausiai bendrauju, o ir klausimas kad dalyvaus visa mano seimynele net nebuvo iskiles, tik kad atskirai pastovejom.
O kai kvieciau broli savo dickes krikstateviu, jis draugavo su savo busima zmona, namanau kad jei butu pareiskia, kad abu arba nei vienas tikrai nebuciau kvietus. Ir ne del ambiciju, o del zmogaus.
Atsakyti
Argi taip svarbu pora krikstateviai ar ne? Manau svarbiausia, kad mazuoku rupintusi ;D Stai mano tecio brolis kai sunu krikstyjo i kumas mano mama eme (nors ji ir ne prie ko) o krikstatevis buvo tetos brolis. Nors abu seimas turi, bet puikiai rupinasi krikstasuniu. ;D
Atsakyti
Mano draugė neseniai pagimdė.Draugaujame nuo vaikystės ir kažkaip visada svajojhome krikštyti viena kitos vaikus(betgi ir svajonės  ;D ;D ;D).Bet va dabar greit jį krikštys,o aš turėjusi būti krikštamote,ja būti negalėsiu,nes esu nėščia.Nu vat tikim mes tais prietarais... sad.gif.Tai maniškis krikštys tą vaikelį su tokia nelabai man pažįstama asmenybe.Aišku aš pergyvenau ir graužiausi,kažkaip labai man tai atrodė svarbu,bet dabar pradedu susigyventi,gi vistiek svarbiausia tą vaikutį mylėti ir rūpintis...
Atsakyti
Mano draugė neseniai pagimdė.Draugaujame nuo vaikystės ir kažkaip visada svajojhome krikštyti viena kitos vaikus(betgi ir svajonės  ;D ;D ;D).Bet va dabar greit jį krikštys,o aš turėjusi būti krikštamote,ja būti negalėsiu,nes esu nėščia.Nu vat tikim mes tais prietarais... sad.gif.Tai maniškis krikštys tą vaikelį su tokia nelabai man pažįstama asmenybe.Aišku aš pergyvenau ir graužiausi,kažkaip labai man tai atrodė svarbu,bet dabar pradedu susigyventi,gi vistiek svarbiausia tą vaikutį mylėti ir rūpintis...

Ar gi nebūtų geriau,jei tavo draugė palauktų kol tu pagimdysi ir abi pakrikštytumėt viena kitos vaiką. Būtų idealus variantas ir jūsų vaikystės svajonės išsipildytų.
Atsakyti
Gal ir gera idėja... smile.gif.Reikės jai paskambint ir paklausti,ar sutiktų,bet manau sutiks tikrai.
Kriaka AČIŪ!!!!! [smiley=000091.gif] [smiley=899.gif] [smiley=flowerface.gif] [smiley=respect.gif] [smiley=respect.gif] [smiley=respect.gif]
Atsakyti
Gal ir gera idėja... smile.gif.Reikės jai paskambint ir paklausti,ar sutiktų,bet manau sutiks tikrai.
Kriaka AČIŪ!!!!! [smiley=000091.gif] [smiley=899.gif] [smiley=flowerface.gif] [smiley=respect.gif] [smiley=respect.gif] [smiley=respect.gif]

user posted image Tai kad nėra už ką. Malonu, kad mano patarimas tiko ir patiko.user posted image
Atsakyti
As viena ausim girdejau kazkoki prietara, kad kriksto tevai butent negali buti vyras su zmona - kas bus is to, nezinau. Gal dovanu vaikui daugiau ivairiom progom ;D
Atsakyti
As viena ausim girdejau kazkoki prietara, kad kriksto tevai butent negali buti vyras su zmona - kas bus is to, nezinau. Gal dovanu vaikui daugiau ivairiom progom ;D

na nzn net, juk kaip tik seniau krikstateviai budavo kvieciami pora - cia jau daugiau musu laiku ismislas yra visai skirtingi zmones.
Bet kadangi as prietarais netikiu  ;D
Atsakyti

na nzn net, juk kaip tik seniau krikstateviai budavo kvieciami pora - cia jau daugiau musu laiku ismislas yra visai skirtingi zmones.
Bet kadangi as prietarais netikiu  ;D

Visu pirma, cia joks prietaras. Cia - nuo senu laiku atejusios lietuviu tradicijos, kad kriksto tevai turi buti viengungiai, ir kuo jaunesni, tuo geriau. Populiariausias tuometinis amzius - 12-17 m. Jei kviesdavo vyresnius, irgi nesusituokusius. Tarkim Zemaitijoj buvo paprotys kviesti viena krikstatevi is vienos gimines, kita - is kitos. O i krikstynu baliu, kuri rengdavo krikstateviai, budavo kvieciami tik vede zmones, aisku isimtis  - krikstateviai.
Atsakyti