Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

QUOTE (ilja @ 2004 07 09, 11:20)
Buna, buna taip. Ir, zinok, tada jautiesi kaip suniui penkta koja sad.gif Gal ir per jautri as tokiems dalykams dabar, bet ka padarysi nestuke.gif . Atsisakyti nebuvo kaip, nes juk vyro brolis

Tai taves jie ir noredami negalejo kviest, jeigu laukiesi smile.gif Gi negalima, cia kazkaip del to negimusio vaikucio butent... Prietarai... Tradicijos... Kas ten dar.. smile.gif
Atsakyti
NOA, SI KART VISISKAI NESUTINKU SU TAVIMI, O SEDETI IR MASTYTI KOKIA AS APSUKRI, KAD TOKI VYRA NUSIGRIEBIAU MAN VISISKAS ABSURDAS, NES JEI PAKVIECIA TIK VYRA TIKRAI NESUTIKCIAU, KAD VIENAS EITU, O IR PATI VIENA NEICIAU, CIA JAU TIKRAI NEPAGARBA, O JEI TOKS DIDELIS SENMERGIU PERTEKLIUS TEGUL IESKO SENBERNIO, O NE MANO VYRU SKYLES KAISO... wink.gif
O IR DEL NESTUMO, MANO PUSKE METUS PRALAUKE, KAD JOS VAIKA PAKRIKSTYCIAU, TAD NEMANAU, KAD CIA PROBLEMA, O JEI TEVAI TAIP SUPLANAVO , KAD DARBAR TAI TEGUL IR KRIKSTATEVIUS PASIRENKA KITUS... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 07 09, 11:40)
Tai taves jie ir noredami negalejo kviest, jeigu laukiesi smile.gif Gi negalima, cia kazkaip del to negimusio vaikucio butent... Prietarai... Tradicijos... Kas ten dar.. smile.gif

Tai kad kriksto mamka dar vaikui negimus buvo isrinkta, o mano vyra speju kaip atsargini varianta paeme, kai nieko nerado, nes gal koks menesis iki krikstynu buvo likes. Be to, anksciau, kai kalbedavom su svogierka apie krikstynas, ji sake, kad nenoretu, jog jos vaiku krikstateviai turetu daugiau krikstavaikiu. O mes kaip ir du pakrikstijom ir dar trecias laukia (dabar mergickai 3 metai ir del to, kad laukiuosi, iki kitos vasaros palauks (kai nori, tai palaukia)) wink.gif
Atsakyti
Aš irgi nepritariu, kad krikštatėvius reikia skirtingus. Suprantu, kai jauni, neturi antrų pusių, tada prašom. Bet kai yra šeima ir dar vienas kuris nekviečiamaas, tai eina sau. Maniškį kvietė būti krikštatėviu, krikšto mama 16 - kinė mergička. Na, sėdėčiau ir būtų dzin. Bet kai pareiškia, kad šventė bus tik tėvam, vaikui ir krikšto tėvam, be antrų pusių. Tai pasijauti kaip šlapiu skuduru per veidą.

Gerai, kad ta problema išsisprendė. Vyras kelis kartus paminėjo, kad be manęs nenorėtų, tai jie kažką kitą susirado.
Atsakyti
QUOTE (pupa @ 2004 07 09, 10:55)
Aš irgi nepritariu, kad krikštatėvius reikia skirtingus. Suprantu, kai jauni, neturi antrų pusių, tada prašom. Bet kai yra šeima ir dar vienas kuris nekviečiamaas, tai eina sau. Maniškį kvietė būti krikštatėviu, krikšto mama 16 - kinė mergička. Na, sėdėčiau ir būtų dzin. Bet kai pareiškia, kad šventė bus tik tėvam, vaikui ir krikšto tėvam, be antrų pusių. Tai pasijauti kaip šlapiu skuduru per veidą.

Gerai, kad ta problema išsisprendė. Vyras kelis kartus paminėjo, kad be manęs nenorėtų, tai jie kažką kitą susirado.

NU BET NIEKO SAU IZULUMAS, CIA JAU TIKRAI KAIP SKUDURU PER SNUKI, AS JIEMS KA NORS PANASAUS ISKRESCIAU... mad.gif
Atsakyti
as irgi zinau tokia tradicija, kad kumai t.y. kryksto tevas ir motina vienoj lovoj gulet negali. manau ner cia ko pyktis smartass.gif
Atsakyti
Na, nezinau, aisku, kiekvienam sprest, del ko, ant ko ir uz ka pykt smile.gif

Bet jus gi pacios savo vaikus krikstijot - arba dar krikstysit, taigi galima ir is teveliu puses paziuret. Ner taip lengva rast tuos kriksto tevus. O dar kad pora butu... Juolab kad pagal prietarus - vaikai i krikstatevius bus panasus smile.gif O jeigu tau tikrai patiktu tavo pusseseres vyras, ir tu noretum, kad tavo vaikas butu i ji panasus? O pussesere patiktu ne taip labai? Arba - dar yra variantas - yra kazkoks prietaras, kad krikstateviai turi butent but ne pora. Gal jie butent tuo prietaru vadovaujasi? Na isgirdo zmones, tiki jie taip, ir ka...

Del nestumo tai taip, sutinku, galima palaukt, jei labai nori, man irgi atrodo smile.gif

Aisku, gal ir ner labai malonus buti tuo "kamsciu", tipo, nieko neradom, tai tave pakvietem smile.gif Bet kita vertus - vel prietaras - tos krikstynos, kai pagalvoji, vieni prietarai - atsisakyt tai negalima? Pakviete tavo vyra, o ne tave, ir viskas, amen, atsisakyt negalima, kazkuo ten gresia, nzn kuo smile.gif

Be abejo, kviesti vyra i krikstateviu, o zmonos net i baliu nepakviest - cia jau tikrai negrazu, sutinku. Bet kai vyras krikstija, o zmona sau spakainiai sampaniuka geria i naujagimio sveikata - manyciau ner blogai smile.gif

O is esmes, kame problema? Enigma? Ar tu pyksti del to, kad tu nori buti to vaikucio krikstamote, kad tu taip myli ta vaikuti, o jie neivertina? Ar del to, kad tavo vyra "paeme neatsiklause" ? Ar cia lyg konkurencija su vyru, kodel tave ima, o manes ne?

Tu neisizeisk, bet man regis, tik pirmu atveju isizeidimas pateisinamas. O kitu atveju man atrodo toks kaip ir saves per didelis sureiksminimas. Gal. As ju nepazistu. Nei taves. Man tik taip atrodo smile.gif Na, kodel negali tavo giminaiciai vertint tavo vyra? Nzn. Sakai, tegu iesko senbernio - na nerado jie senbernio, tai ka dabar, vaiko nekrikstyt?

As tai sakyciau, atsipusk tu ir viskas. Jei i baliu kviecia, tai kaip ir viskas tvarkoj smile.gif Nueisi, sampano isgersi ir issiaiskinsit... smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1089367244[/mergetime]
Paskaiciau visa tema ir atradau, kad nieko naujo as cia ir nepasakiau biggrin.gif ne, tikrai, buna ir daugiau del ko pykt wink.gif
Atsakyti
QUOTE (pupa @ 2004 07 09, 11:55)
Aš irgi nepritariu, kad krikštatėvius reikia skirtingus. Suprantu, kai jauni, neturi antrų pusių, tada prašom. Bet kai yra šeima ir dar vienas kuris nekviečiamaas, tai eina sau.

kodel?
Krikstatevius reikia rinktis tokius, kad galetum ir pvz po to vaikui statyti ir siaip, kad kaip zmogus jisai tau patiktu, o ne bele koki.
Kvieciau i krikstatevius sena savo drauga, kuri pazistu daug metu, o jo zmona buvau maciusi tik kelis kartus - tai tas pats, kas visai svetima zmogu is gatves imtum.
O krikstynose dalyvavom mes, vaikas, krikstamote ir kirkstatevis su zmona, kuri ir fotografo vaidmeni atliko. Nors ir buvo uzdaros krikstynos, bet jie ejo kartu - as dabar net negaliu pasakyti ar as ja atskirai pakvieciau, man jos dalyvavimas kaip ir savaime suprantamas atrode,
Atsakyti
man irgi atrodo,kad kad nieko cia baisaus...pavyzdziui mano kriksto mama yra tevo sesuo, o kriksto tetis tecio puskes vyras...ir kiek zinau niekas nesusipyko ir net negalvojo pykti,nes mano puskes krikstateviai yra mano tevai... nesamo del tokiu dalyku pykti,tik vat i krikstynas antrosios puses tai turetu buti pakviestos...
Atsakyti
As ir buvau susidurusi su tokia problemele mad.gif .Atvaziavo vyro sesuo is uzsienio,butent pakrikstinti savo dukryte.O mano vyras dar be tos sesers turi dvi seses,dvynukes.Taigi jos visada sake ir visi taip kalbejo,kad kai gris ju sesuo is uzsienio krikstint dukrytes,tai jos trauks burtus,kuri bus kriksto mama.O kriksto tevas,aisku mano vyras.Taigi as kai tai suzinojau,savo vyrui papriestaravau,kad jei jis krikstins tai tik su manim,jau 2metai buvom vede,bet.....Taigi grizo vyro sesuo su dukrele ir mes pradejom ruostis krikstynom,kaip zinot kriksto tevai nuperka drabuzeliu ir visa kita,na tai siuo reikalu rupinausi as,busimo krikstatevio zmona.O kuri is seseru bus krikstamote,nieks apie tai nekalbejo,as tik vyrui paburbedavau,kas cia per nesamone,kad mano vyras bus su savo sese krikstateviai,kazkaip keista,brolis su sesere ir kodel as uz borto.Kai liko savaite iki krikstynu,as paklausiau,vyro sesers kas bus kriksto mama,o ji nustebusi atsake,aisku,kad tu!,bet man tai nieks nieko nesake ir vyrui,o jei buciau nepaklausus,tai ir nepasiruosus normaliai buciau.Tai turbut buvo tarp ju pokalbis,ir jie nusprende,kad neverta draskyti seimos,bus dar tu vaiku,bus ka ir dvynukem krikstint
Atsakyti
QUOTE (paiduke @ 2004 07 13, 20:12)
Kai liko savaite iki krikstynu,as paklausiau,vyro sesers kas bus kriksto mama,o ji nustebusi atsake,aisku,kad tu!,bet man tai nieks nieko nesake ir vyrui,o jei buciau nepaklausus,tai ir nepasiruosus normaliai buciau.Tai turbut buvo tarp ju pokalbis,ir jie nusprende,kad neverta draskyti seimos,bus dar tu vaiku,bus ka ir dvynukem krikstint

nu va...šaunuoliai.nustebino?
aš irgi nedrąskyčiau šeimos.jei nori iš atskirų šeimų,tai ir kviesk nesusituokusius.o jei kvieti vedusį vyrą,tai kaip čia žmoną už borto paliksi?nesamonė kažkokia... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daurynka: 13 liepos 2004 - 20:21
Tarkim, labiau norėtųsi tik savo draugės, bet nenorėčiau ignoruot jos vyro, ji be jo niekur ir neitų, ką manot apie tokią situaciją?Aš galvoju, kad nesvarbu, jei jie kada ir išsiskirs (to pas nieką negali numatyt g.gif ), vistiek krikštamotės yra varomoji jėga, iniciatorės dėl susitikimų ir t.t., tai nieko tokio unsure.gif
Atsakyti