O as kaip tik girdejau, kad reikia kviesti krikstateviai kiek galima vresnius, turtingus, viengungius (kad vaikui turtas liktu), Mano uosviene (panevezio raj) irgi sake, kad pas juos buvo priimta kviesti ne seima, kad jei jau kas vaiku butu kas pasirupina.
Atbuvau tas krikstynas.......Taip nemalonu buvo.Taip nejaukiai skambejo:kodel krikstatevio zmona tokia pikta? Kaip nebus pikta,jei pikta ....Jauciausi "pazeminta pareigose".Jau nebusiu pusesere,dabar jau tik krikstatevio zmona........
Na, ir problemu jus cia prisikuriat..
Tikrai krikstateviai neturi but pora, gali but, bet gal net dazniau buna is skirtingu seimu..
As savo dukrai krikstatevius buvau numacius nuo "senu senoves" - artimiausius zmones tiek is moteriskos, tiek is vyriskos puses, t.y. geriausia drauge ir pusbrolis, kuris man yra labai artimas, tarsi brolis...
Per ta laika, kol mano dukra gime, pusbrolis spejo vesti, bet man ta jo zmona, tai gana tolimas zmogus, nors sutariam normaliai..Niekas neisizeide, kad krikstateviai buvo tie, kurie jau seniau numatyti buvo..Be to pusbrolio zmona buvo nescia, kai krikstyjom-irgi prietaras, kad negalima..
Tiesa, pusbrolio seima veliau i savo vaiko krikstatevius pakviete mus abu su vyru...
O stai vyro sesuo savo vaiko krikstateviais kviete mano vyra ir savo vyro seseri...
Zodziu, visaip mes prisimaise, bet visi labai puikiai bendraujam, ir jokiu nesusipratimu ar nuoskaudu
Tikrai krikstateviai neturi but pora, gali but, bet gal net dazniau buna is skirtingu seimu..
As savo dukrai krikstatevius buvau numacius nuo "senu senoves" - artimiausius zmones tiek is moteriskos, tiek is vyriskos puses, t.y. geriausia drauge ir pusbrolis, kuris man yra labai artimas, tarsi brolis...
Per ta laika, kol mano dukra gime, pusbrolis spejo vesti, bet man ta jo zmona, tai gana tolimas zmogus, nors sutariam normaliai..Niekas neisizeide, kad krikstateviai buvo tie, kurie jau seniau numatyti buvo..Be to pusbrolio zmona buvo nescia, kai krikstyjom-irgi prietaras, kad negalima..

Tiesa, pusbrolio seima veliau i savo vaiko krikstatevius pakviete mus abu su vyru...
O stai vyro sesuo savo vaiko krikstateviais kviete mano vyra ir savo vyro seseri...
Zodziu, visaip mes prisimaise, bet visi labai puikiai bendraujam, ir jokiu nesusipratimu ar nuoskaudu

na o as , DA_da , tave puikiausiai suprantu. tikrai nenoreciau, kad kas nors kviestu mano vyra viena buti krikstateviu. o be to juk vistiek visokiom progom dovaneles pirks ir galva del ju suks greiciausiai krikstatevio zmona... beveik lazinuos.
tai kazkaip man nei siaip nei taip sitas dvieju seimu atskiru atstovu isrinkimas atrodo... :
zodziu as is tu , kad kai jau yra seima, tai arba abu , arba nei vieno. va

zodziu as is tu , kad kai jau yra seima, tai arba abu , arba nei vieno. va

QUOTE |
na o as , DA_da , tave puikiausiai suprantu. tikrai nenoreciau, kad kas nors kviestu mano vyra viena buti krikstateviu. o be to juk vistiek visokiom progom dovaneles pirks ir galva del ju suks greiciausiai krikstatevio zmona... beveik lazinuos. ![]() ![]() zodziu as is tu , kad kai jau yra seima, tai arba abu , arba nei vieno. va ![]() |
Une, o ka tu darytumei, jei vienas is poros butu tikrai liuks zmogus, o kitas tau svetimas ir nepriimtinos pasauleziuros.
As manau, kad Da_dai skaudu delto, kad butent JOS pussesere pakviete i krikstatevius TIKTAI JOS vyra. Jei taip sakykim butu pasielgusi vyro gimine, manau jos nuomone butu kitokia.
QUOTE |
Une, o ka tu darytumei, jei vienas is poros butu tikrai liuks zmogus, o kitas tau svetimas ir nepriimtinos pasauleziuros. As manau, kad Da_dai skaudu delto, kad butent JOS pussesere pakviete i krikstatevius TIKTAI JOS vyra. Jei taip sakykim butu pasielgusi vyro gimine, manau jos nuomone butu kitokia. |
Silvute,nesu svetimas ir nepriimtinas zmogus.Esu vienintele pusesere.Galima sakyt,antra po seses.Taip sakant ,vaikystes vasaros prabego kartu...Na,jei vyro gimine butu pasikvietusi mano vyra,tai gal siek tiek buciau supykusi.Bet kai taip pasielge mano pussesere,esu labai izeista...
une,tai ir sakau,kad jei seima tai kartu.O dabar nei sis,nei tas...
Pirma dalis nebuvo konkreciai tau skirta.
As cia gal is dalies ir savo varianta palieciau. Kaip minejau kvieciau savo drauga ir vyro sese, o draugo zmona liko nuosaly. Bet tai man buvo visai svetimas zmogus, kuri as maciau tik kelis kartus gyvenime ir visiskai nepazinojau.
Ups ja reikia siandien su gimtadieniu pasveikinti ;D
As cia gal is dalies ir savo varianta palieciau. Kaip minejau kvieciau savo drauga ir vyro sese, o draugo zmona liko nuosaly. Bet tai man buvo visai svetimas zmogus, kuri as maciau tik kelis kartus gyvenime ir visiskai nepazinojau.
Ups ja reikia siandien su gimtadieniu pasveikinti ;D
QUOTE |
Na Lengvute, tu ishsikovojai ir tapai krikstamote, o dabar, ishsiskyrusi su savo ex dar bendrauji su savo krikstasuniu??? Juk jo tevai tavo buvusio draugai ar ne? Tai kaip su krikstamotes pareigomis? Nepyk, bet as kazkaip abejoju, kad tu jas atlieki. O va butu ta krikstamote to vaiko mamos drauge, tai manau vaikas nuo to butu daugiau isloses. Jei as klystu, tai is anksto atsiprasau... : ![]() |
yra taip: labai dažnai mes niekad, net gyvvenant kartu su vyru, nesusitikdavom, nes pas mus pačius iškart buvo vienas po kito 2 maži pametinukai, daug darbų, rūpesčių, o ir vyras ten per daug nesiraudavo :

As pilnai suprantu Da_da, nes pati jausciausi ir elgciausi lygiai taip pat. Mano nuomone tokiais klausimais vienareiksmiska ir kategoriska: jeigu pora (t.y. seima, draugauja ir t.t.) tai arba kartu, arba nei vienas. Nu tikrai negaleciau pakesti, kad salia vyro buciau ne as. Niekaip nesuprantu, ir kai buna, kad draugaujancia pora kviecia i pabrolius ar pamerges, tai viena is ju kviecia, kito ne, arba dar geriau - sumaiso poras kaip nors :o nu ne, arba kartu, arba visai neiti.
Nu laba diena, i kriksto tevus kviesti vyra, o zmonos - ne.
Kas cia per ismislai??? Seima yra seima, ir arba kvieti abu, arba nei vieno. As savo vyrelio tikrai neleisciau, ir pati viena neiciau. Nepagarba seimai...

Buna, buna taip. Ir, zinok, tada jautiesi kaip suniui penkta koja
Gal ir per jautri as tokiems dalykams dabar, bet ka padarysi
. Atsisakyti nebuvo kaip, nes juk vyro brolis

As taip dariau 
kai reikejo krikstyt vyresneli, kriksto tevas stopudovai buvo numatytas is anksto- vyro brolis. Nevedes. Tada ir mano sesuo
Nors ji turejo drauga, bet negi dabar kviesiu as ta drauga, ka as zinau, kiek ji su juo draugaus?! Ir taip aplink ja ten tabunai begiojo?! Na ir pakrikstijom labai graziai, sesuo buvo su draugu, o krikstijo su mano svogeriu, ot tai problema
Tas jos draugas net minciu tokiu neturejo isizeist
Butelius atkimsinejo, saslykus mauste... 
O paskui sesuo uz jo istekejo
Ir jos vyras dabar mano vyresnelio mylimiausias dede
Uz kriksto teva mylimesnis
O paskui gime maziukas, ir ji irgi reikejo krikstyt. Sesuo jau nebegali, pagal kazkokias ten tradicijas... Broliu negali ta pati kriksto motina but. Taigi vel... Kriksto motina kvietem atskirai, na ji netekejus dar, o kriksto tevu kvietem sesers vyra. Krikstynos buvo dvigubos - sesers mergyte krikstijom mes su vyru
Taip isejo, kad sesuo vienintele liko uz borto
Spekit, isizeide kas nors?
Kai reikejo viska pirkt, tai ne svogeris, busimas krikstatevis, o sesuo butent viska pirko...
Niekas nieko ten nepyko, sesuo buvo paskirta fotografe, bet spyga gavosi, mat jai is susijaudinimo rankos drebejo
Ale ir del to niekas nepyko, nes viskas suprantama 
Man regis, neverta cia pergyvent, pakviete, nepakviete, padumajesh. Dziaugtis reikia, kad tavo vyra vertina. Jeigu jau sugebejai susirast toki vertinga vyra, tai ir pati esi vertinga ir dar apsukri
O kad pas tuos, kas krikstys, giminej senmergiu perteklius, tai ne tavo problemos gi?
Baikit pavydet del nesamoniu visokiu, buta cia ko...

kai reikejo krikstyt vyresneli, kriksto tevas stopudovai buvo numatytas is anksto- vyro brolis. Nevedes. Tada ir mano sesuo

O paskui sesuo uz jo istekejo

O paskui gime maziukas, ir ji irgi reikejo krikstyt. Sesuo jau nebegali, pagal kazkokias ten tradicijas... Broliu negali ta pati kriksto motina but. Taigi vel... Kriksto motina kvietem atskirai, na ji netekejus dar, o kriksto tevu kvietem sesers vyra. Krikstynos buvo dvigubos - sesers mergyte krikstijom mes su vyru

Niekas nieko ten nepyko, sesuo buvo paskirta fotografe, bet spyga gavosi, mat jai is susijaudinimo rankos drebejo

Man regis, neverta cia pergyvent, pakviete, nepakviete, padumajesh. Dziaugtis reikia, kad tavo vyra vertina. Jeigu jau sugebejai susirast toki vertinga vyra, tai ir pati esi vertinga ir dar apsukri