Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

QUOTE(ChikuRaku @ 2005 09 27, 22:42)
Tai niekas nezhinot, kaip ten tuose lopsheliuose su taisyklem yra - ar negalima tiesiog imti ir uzhdrausti atvesti sirguliuojanchius vaikus?
Negi teks eit tiesiai pas vedeja ir klaust - supras kaip priekaishta, bet priesh priekaishtaudama, norechiau pasitikslinti, ar tikrai vaiku sveikata darzheliuose ant garbes zhodzhio laikosi?

Nu dėl oficialios tvarkos tai nepasakysiu, bet pas mus darželyje, jei auklėtoja mato kad vaikas tikrai serga (didelė sloga, smarkiai koso.... ir t.t.) nepriima į grupę. Pati mačiau kaip vieną vaikiuką liepė mamai vestis namo. Man irgi labai pikta kai veda vaikus tikrai sergančius, nes mes jau geriau pora dienų namie paliekam, kad ir pats pailsėtų ir kitiems bėdos nebūtų...
Atsakyti
As dukryte tik pradejau pratint prie darzelio.Savaite pavaiksciojo, o dabar jau antra sav. namie su ja.Gerklyte paraudus buvo , pora dienu temp., ir slogyte ilgai nesibaigdavo...Bandysiu penktadieni vel ves , nora ir zinau, kad ir vel neuzkalnu, teks pasirguliuot...Nors anksciau mano dukryte buvo tikrai is tu sveikeniu vaikuciu. Iki 1m. nekarto nesirgo.Bet turbut daugiau jau taip nebus, jei eis i darzeli...
O aukletojos juk visu vaikuciu nepatikrins, ar sveikas ar ne?Pykstu ant tu mamu, kurios sergancius vaikucius veda, o ne ant darzelio personalo...
Atsakyti
As suprantu, kad jei vaikas smarkiai kosti, temperatura, baisine sloga-tai tada tikrai tik namie su vaiku sedeti, bet jei turi slogele be temperaturos, kuri tesiasi, kaip zino mamos, apie 10 dienu - ne kiekviena gali sau leisto tokia prabanga pasiimti tai desimciai dienu biuleteni. Sunku kartais ir tas kelias dienas i darba neateiti. Taigi kur deti tada vaika, jei nera nei seneliu salia, nei aukles??? Neimsi gi kiekviena menesi del slogos biuletenio...Lieka tik vesti i darzeli arba nedirbti. Deja, paskutinio varianto mazai kas sau gali leisti...
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2005 09 29, 12:57)
As suprantu, kad jei vaikas smarkiai kosti, temperatura, baisine sloga-tai tada tikrai tik namie su vaiku sedeti, bet jei turi slogele be temperaturos, kuri tesiasi, kaip zino mamos, apie 10 dienu - ne kiekviena gali sau leisto tokia prabanga pasiimti tai desimciai dienu biuleteni. Sunku kartais ir tas kelias dienas i darba neateiti. Taigi kur deti tada vaika, jei nera nei seneliu salia, nei aukles??? Neimsi gi kiekviena menesi del slogos biuletenio...Lieka tik vesti i darzeli arba nedirbti. Deja, paskutinio varianto mazai kas sau gali leisti...

Nu blyn, bet juk butent tokia sloga yra virusine, kuria ishkart ir kiti vaikai uzhsikrechia. Be to, vaikas, sergantis tokia lengva slogyte, kaip tu rashai, vis delto jau yra sergantis, jo imunitetas jau susilpnejes, ir mazha koks naujas virusiukas - ir turit jau susikomplikavusia rimta liga. Na niekaip ash nesuprantu tu tevu, kuriems nerupi ju pachiu vaiku sveikata, nepyk... Ka reishkia nera kitos isheities? Reikia ishkoti tu isheichiu, juk visos mes mamos, visos turim rupeschiu, darbu, problemu. Teisingai sakai, mazhai kas sau gali leisti tokia prabanga nedirbti, bet kodel kiti tevai yra priversti nedirbti, del kazhknieno neatsakomybes?
Man atrodo, kad chia butent yra atsakomybes klausimas, o isheichiu visada yra. Ir ta, deja, man tenka patirti savo kailiu.
Atsakyti
Deja, as nerandu kitos iseities: nei as nei vyras biuleteniu negalime pasiimti ilgam laikui, nes tada sustoja darbas, ne tik mano, bet ir kiti zmones nukencia jei as neateinu... Po keliu tokiu ilgu biuleteniu slogai gydyti (10 dienu) tikrai galiu netekti dalies savo darbo... Arti seneliu nera, aukle bandem ieskoti, deja gyvenant uzmiestyje-beviltiska... Net bedarbes kaimynes ir tos nenori ziureti mazo vaiko...
O be to, kai as nuvedziau i darzeli sloguojant vaika ir paklausiau aukletojos ar priimsit, sako: "taip, nes ne jusu vienas sloguoja, o puse darzelio". Taigi jei ir as busiu ta 10 dienu namie, rizikuosiu netekti darbo, o po to nuvesiu jau be slogeles vaika i darzeli-po keliu dienu vis tiek grys su sloga... Ka ir vel imti desimciai dienu biuleteni??? Tai tada jau iseitu ir dirbti nera kada... Aisku man irgi pikta, kad as esu priversta vesti sloguojant vaika, gaila ir savo ir kitu vaiku, bet kartais susiklosto toks gyvenimo etapas, kad tuo momentu nera kitos iseities...
Taigi arba reikia, kad grieztai ne vieno vaiko su sloga nepriimtu, tada gali rizikuoti ir imti biuleteni tai desimciai dienu, kai zinosi, jog po keliu dienu yra didele tikimybe, kad tavo vaikas vel nepasigaus slogos ir gales ilgeliau i darzeli eiti...
Atsakyti
Guoda, tu esi visai teisi, nes situacija tikrai komplikuota ir man lygiai taip pat sunku, kai savaite gydai vaika, nuvedi i darzha 3 dienom ir vel savaite gydai.
Gerai, man pasiseke seneliai pazhiuri, bet ash noriu pasakyti, kad jei mes, visi tevai, pasistengtume del pachiu saves, savo vaiku ir kitu zhmoniu, ir vis delto NEVEDZHIOTUME nevisai sveiku vaiku i darzheli, tiesiog tada ir nesirgtu puse darzhelio, ir musu vaikai butu sveikesni ir nebutu tos problemos su darbovietem ir t.t. nes paprashchiausiai vaikai rechiau sirgtu...
Atsakyti
Nžn kaip bus su dukra, ji dar tik mėnuo eina į darželį, bet sūnus per visą darželio lankymo laiką sirgo tik vieną kartą. Pradėjau vest nuo 3metukų.
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 09 27, 20:42)
Tai niekas nezhinot, kaip ten tuose lopsheliuose su taisyklem yra - ar negalima tiesiog imti ir uzhdrausti atvesti sirguliuojanchius vaikus?
Negi teks eit tiesiai pas vedeja ir klaust - supras kaip priekaishta, bet priesh priekaishtaudama, norechiau pasitikslinti, ar tikrai vaiku sveikata darzheliuose ant garbes zhodzhio laikosi?

Taisyklės yra taisyklės, o žmonės yra tam, kad jų nesilaikytų tongue.gif
Tikrai labai labai suprantu visas, kurių vaikučiai darželiuose pasigauna virusą po viruso, na man atrodo, kad pradžioj tai tiesiog neišvengiama..Nepaisant visų darželio privalumų, yra vat toks ir trūkumas.. verysad.gif
Pirmus metus darže reikia apsišarvuot kantrybe-vaikas daugiau ar mažiau sirgs, o pakeist metų metais nusistovėjusias taisykles beviltiška..Galiu ranką prie širdies pridėjus pasakyt, kad vaiko su temperatūra į darželį nesu ryte nuvedus, bet deja..esu pasiėmus.. doh.gif Gi viskas vystosi labai greitai-čia sveikas, čia jau ligonis..Stengiuosi po ligų kažkiek palaikyt namie-tam visada turėdavau valandinę auklę, nors būna atvejų, kad auklė negali, griūna visi planai..
Bet dėl kiekvienos slogos tikrai beprasmiška nevest savo vaiko, nes pvz. rudenį mažesnių grupėse praktiškai visi ateina varvančiokm nosim su vaistų lauknešėliais ir pan doh.gif Pamenu pirmais rytais nerdavau kuo greičiau lauk iš grupės, nes nesinorėdavo gadintis nervų matant grupėj visus sloguojančius ir kosinčius, tame tarpe ir auklėtoją doh.gif
Beje kai kurie vaikai tiesiog chroniškai sloguoja ir kosi ir ilgainiui grupiokų net nebeužkrečia-tie matyt tiesiog pripranta unsure.gif
Bet vaikai auga, stiprėja imunitetas ir tų ligų tikrai ilgainiui apmažėja smile.gif
Linkiu visų vaikučiams kuo mažiau sirgti 4u.gif
Atsakyti
Gydėm slogą...išgijo nuėjo 5 dienas i darželį- slogaž bronhitas, + ausų uždegimas blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 10 01, 12:07)
Gydėm slogą...išgijo nuėjo 5 dienas i darželį- slogaž bronhitas, + ausų uždegimas blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Užjaučiu... sad.gif mes irgi ką tik po ligos, o grupę lanko tik 2 vaikai iš 15.... visi kiti serga... blink.gif
Atsakyti
Va jezau bereikalo as cia pradejau skaitineti mamos ka jus rasot apie tas vaiku ligas parsinestas i darzeliu, mes zadam nuo kito pirmadienio pradeti, to labiausiai ir bijau visu tu ligu. Manoji ketveriu metuku, tai dar ne tiek del jos jaudinuosi, bet del mazojo jam metai tai jei jau ji susirgs neisvengiamai ir mazasis, o kai jis suserga net paprasciausiom slogom labai ilgai vargstam kol issigydom. Ka daryti? O gal vis del to neleisti? Dar ir vyras nepritaria su uosviene darzeliu tai jau busiu blogiete jei vaikai susirgs. Nezinau nezinau... Sugalvojau leisti nes mano panele labai nori, gyvename mes cia kaip ir vienkymyje tai jai vaikai yra viskas ji taip nori i ta darzeli, o man jos kaip ir gaila sedi ji kiauras dienas prie teliko ziuri viska is eiles, visus serialus ir visa kita neranda sau vietos. Tai grynai del jos ir sugalvojau, dabar tik del tu ligu baiminuosi, o dar ir jus tiek gazdinat sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 09 29, 23:03)
Nu blyn, bet juk butent tokia sloga yra virusine, kuria ishkart ir kiti vaikai uzhsikrechia. Be to, vaikas, sergantis tokia lengva slogyte, kaip tu rashai, vis delto jau yra sergantis, jo imunitetas jau susilpnejes, ir mazha koks naujas virusiukas - ir turit jau susikomplikavusia rimta liga.

tikrai toksai vaikas yra segantis? Nueik pasigavusi paprasta sloga pas gydytoja ir paprasyk nedarbingumo - idomu ar gausi?
Sloga vienas nuo kito uzsikres jau su silpnu imunitetu esantys vaikai. O vaikas, kurio stiprus imunitetas i tai net nesureaguos.
Todel geriau pasirupink savo vaiku ir jo imunitetu ir tada nereikes dejuoti, kad su slogele tenka laikyti namuose, ar kad nuo to iskart prasideda komplikuotos ir rimtos ligos.
Zinai, dabar tavo paistalu paklausius persasi tik viena logiska isvada - jei pas mane yra du vaikai, tai jie nuolat vienas nuo kito turetu kazka pasigauti ir sirgti. Bet deja, turiu tavo iliuzija sugriauti - per daugiau nei du metus jie kartu sirgo tik kelis kartus - ziemos laiku.
Todel verciau rupinkis savo vaiku ir stiprink jo imuniteta neiskojusi kaltu ten kur ju nera
Atsakyti