Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

QUOTE(smile smile @ 2005 10 03, 15:21)
Va jezau bereikalo as cia pradejau skaitineti mamos ka jus rasot apie tas vaiku ligas parsinestas i darzeliu, mes zadam nuo kito pirmadienio pradeti, to labiausiai ir bijau visu tu ligu. Manoji ketveriu metuku, tai dar ne tiek del jos jaudinuosi, bet del mazojo jam metai tai jei jau ji susirgs neisvengiamai ir mazasis, o kai jis suserga net paprasciausiom slogom labai ilgai vargstam kol issigydom. Ka daryti? O gal vis del to neleisti? Dar ir vyras nepritaria su uosviene darzeliu tai jau busiu blogiete jei vaikai susirgs. Nezinau nezinau... Sugalvojau leisti nes mano panele labai nori, gyvename mes cia kaip ir vienkymyje tai jai vaikai yra viskas ji taip nori i ta darzeli, o man jos kaip ir gaila sedi ji kiauras dienas prie teliko ziuri viska is eiles, visus serialus ir visa kita neranda sau vietos. Tai grynai del jos ir sugalvojau, dabar tik del tu ligu baiminuosi, o dar ir jus tiek gazdinat sad.gif sad.gif sad.gif

Baik pergyventi. Keturiu metu vaikui jau senai laikas i darzeli. Jai reikia bendraamziu, reikia vaiku bendravimo blink.gif
Jei nepersirgs visom infekcinem ligom darzely, sirgs mokykloj. O kas geriau? Mano dukra (ja leidau nuo 2 metu, dabar 6) pradzioj sirgdavo kas 2-3 savaites, praejusiais metais tik viena karta. Tiesiog isauga is tu ligu, ir kuo anksciau pradedi leisti, tuo anksciau isauga thumbup.gif
Mano ir visa chebra buvo pries, kai leidau sunu 1,5m i darzeli. Kai po pusmecio pamate koks savarankiskas, draugiskas pasidare, nieks net neprimena apie ligas. Tiesa, per puse metu sirgom pora kartu (pagalvojus, kad pradejom lankyti nuo pavasario, tai nera mazai), bet reikia optimistiskiau ziureti i visa ta reikala, ir kuo maziau skaityti tokiu temu biggrin.gif
Nesupykit mamkos, bet jei mes sedesim ir dejuosim "ai ai kaip blogai, tai nuo to geriau nepasidarys"... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Silvute, gal gali truputi shalchiau?

Ne mano problema, jei negali pasirupinti savo serganchiu vaiku ir nera ko ant manes savo pykschio lieti mirksiukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 10 07, 23:26)
Silvute, gal gali truputi shalchiau?

Ne mano problema, jei negali pasirupinti savo serganchiu vaiku ir nera ko ant manes savo pykschio lieti  mirksiukas.gif.

tai kad man sergantys vaikai netrukdo. Cia tu darai is nieko problema.
Ir savo serganciu vaiku kuo puikiausiai pasirupinu. Teko ir ligonineje savaite praeita men praleisti.... bet neklykiu ant viso forumo, kad kazkoks zaraza mano vaiko neapsaugojo ir apkrete, nors liga tikrai daug sunkesne nei paprasta slogyte buvo.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 10 09, 18:31)
tai kad man sergantys vaikai netrukdo. Cia tu darai is nieko problema.
Ir savo serganciu vaiku kuo puikiausiai pasirupinu. Teko ir ligonineje savaite praeita men praleisti.... bet neklykiu ant viso forumo, kad kazkoks zaraza mano vaiko neapsaugojo ir apkrete, nors liga tikrai daug sunkesne nei paprasta slogyte buvo.

Pasigyrei, kad tau "sergantys vaikai netrugdo", vaikas ligoninej gydosi "sunkesne nei paprasta slogyte" liga - jau rami? Protingas zhmogus darytu ishvadas. Belieka palinketi sekmes...

Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 10 10, 09:50)
Pasigyrei, kad tau "sergantys vaikai netrugdo", vaikas ligoninej gydosi "sunkesne nei paprasta slogyte" liga - jau rami? Protingas zhmogus darytu ishvadas. Belieka palinketi sekmes...

na ir - mano vaikas neskiepytas del savo ligos anemnezes is kazkurio darzelio draugo ar priziurincio personalo parsinese kokliusa. Teko aukoti savo atostogu savaite + dar dvi turejau nedarbingumo lapeli.
Tai ka as dabar tureciau darzelyje veja kelti? Pati kalta, kad vaiko imunitetas buvo nusilpes, todel ir prilipo liga ,kurios beveik tris metus buvom sekmingai buvom isvengia.
Sloga mano vaikas darzelyje nebeuzsikrecia - pas ja sloga buna arba nuo alergijos paumejimo, arba persalus/perputus vejui. Kitaip jinai nuo pat gimimo turejo nuolat sirgti. o ypac kai jai buvo 6 men, sunus vejaraupiais persirgo.
Atsakyti
Gal baigiam shita absurdishka diskusija? mirksiukas.gif
Visu pirma, ash darzhelyje vejo dar nekeliau, bet ko gero kelsiu, nes kalba eina apie konkretu atveji. Gerai, itikinot, kad lengva slogyte vaikams yra budinga ir naturalu ir gal kiekviena karta neverta panikuoti (nors musu pediatre yra prieshingos nuomones, bet ma ja bala). Bet dukros grupeje yra mergaite, kuri antrus metus ishtisai vaikshto su sloga, o motina motyvuoja, kad del slogos negali imti nedarbingumo lapelio. (Silvute, tikiuosi tai neesi tu? mirksiukas.gif ) Tiek man, tiek aukletojai tokia situacija kelia nerima, ji pati sako, kad nezhino, ka daryti, kai tevams nusispjaut, bet nieko pakeisti negali.
Shiaip neisivaizduoju, kas ten per sloga, kuri tesiasi ishtisus metus, neesu medike ir nenoriu nusishneketi, bet itariu, kad ten jau rimchiau nei sloga.
Taigi, kalbu apie konkretu atveji, kai ne retkarchiais, o nuolatos apleistas vaikas lanko darzheli.
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 10 10, 23:36)
Bet dukros grupeje yra mergaite, kuri antrus metus ishtisai vaikshto su sloga, o motina motyvuoja, kad del slogos negali imti nedarbingumo lapelio.

taip jau beveik du metai mano vaikas vaiksto beveik su nuolatine sloga, tik jinai yra alergines kilmes. Kartais padeda geriami vaistai, kartais ne. Purskiamu, lasinamu konkreciai i nosi kol kas neduodu, nes 1 jie skirti vaikams nuo triju metu(maniske dar mazesne) ir 2 jie nera tokie nekenksmingi ir prie ju gan greitai priprantama. Todel kol dar sugebame tol gyvename su begancia nosimi be rimtesniu vaistu. Vaizdelis sutinku yra ne koks pamacius toki vaika, tik kad jinai yra neuzkreciama. O jeigu imciau tokioj situacijoje nedarbinguma tai dirbciau gal tik kelis men per metus.
Atsakyti
Mamos, ir as atsiduriau panasioje situacijoje. Pirmasias dienas kuomet reikejo eiti i darzeli mes praleidome namuose, nes uzsitese sloga. Nenorejau leisti sunaus, kad neuzkrestu kitu vaiku. Jau pasveikus ir nuejus i darziuka, pamaciau, kad maniskio sloga buvo toli grazu ne pats baisiausias dalykas: kosuliai iki pykinimo, ciaudejimai ir visa kita, stai ka teko isvysti darzelyje. Pykau. Na juk gydai, saugai vaika, o tau atejus kiti dar sunkiau sirgdami mazyliai sedi darzelyje doh.gif Padetis pasikeite kai pradejau dirbti cry.gif Nori nenori, bet bandomasis laikotarpis cry.gif Nedarbingumo lapelis gali sakyti yra atleidimas is darbo doh.gif Na pora dienu gal dar dar, bet daugiau doh.gif Vyras buti namuose su serganciu vaiku taip pat neturi galimybes, tad ka mums daryti? Ieskom aukles, paieskos ne tokios lengvos kaip pasirode is pirmo zvilgsnio. Daugumai netinka tai, kad darbas nenuolatinis, o be to sedeti su serganciu vaikuciu yra ne pyragai doh.gif Va cia ir atsiduri aklavieteje. Tik dabar supratau, kodel mamos veda sloguojancius mazylius i darziuka. Negaliu teigti, kad jos daro tai teisingai, bet ir jos nera kaltos. Zinoma, negaliu kaltinti irpersonalo dirbancio darzelyje. Kas tada kalciausias? Manau ir taip kiekvienai tampa aisku, juk net pacios sunkiausiai sirgdamos lekiam i darba, kad tik neprarastume darbo vietos, o jei vaikuciui tik slogyte...
Atsakyti
O mums pati gydytoja pasakė taip: jei sloguoja, kosti, bet nėra temperatūros - vesti į darželį. Nes jei tik suslogavus vaiko neleisi - atsparumas ligoms visai nestiprės. Nieko matyt čia nepadarysi. Pirmi metai: ligų ir "susipažinimo" su kitomis bacilimis metas. Kažkaip reikai ištverti. Tik vaikiuko labai gaila sad.gif
Mes paėjome savaitėlę, o šiandien jau tupim namie - temperatūra. Ir nežinia ar nuo slogos, ar nuo pilvuko. Naujas darželio maistas taip pat padarė savo. Ir prie to reikės laijko priprasti.
Kaip gaila: Smiltė nori į darželį, o va negalim eit cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 10 10, 17:34)
Pati kalta, kad vaiko imunitetas buvo nusilpes, todel ir prilipo liga ,kurios beveik tris metus buvom sekmingai buvom isvengia.

Na tikrai nemanau, kad visada tėvai kalti dėl vaikų ligų ir imuniteto..tas imunitetas nėra toks jau paprastas dalykas-daug lemia ir įgimti faktoriai, yra vaikų, kurių net grūdint tiesiog neišeina, nes jie ištisai arba serga arba taisosi po ligų..

QUOTE(ChikuRaku @ 2005 10 10, 20:36)
Bet dukros grupeje yra mergaite, kuri antrus metus ishtisai vaikshto su sloga, o motina motyvuoja, kad del slogos negali imti nedarbingumo lapelio.

Jeigu ištisai sloguoja, tai aplinkinių tikrai nebeužkrės, nes tai arba kažkoks chroniškas uždegimas arba alerginės kilmės sloga..
Atsakyti
OK, nuraminot, jei nuraminimu galima pavadinti susitaikyma su tokia bjauria padetim.

Mes vaikshtom i drusku kambarius, teigiama, kad ir nuo slogu efektyvu, ir imunitetas stiprinamas, nzn. nepastebiu tiesioginio efekto, bet darau viska, ka galiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChikuRaku: 11 spalio 2005 - 17:12
Įdomus straipsniukas apie slogą ir peršalimus. Mitai ir tiesa.

http://mama.takas.lt....php?msg_id=199
Atsakyti