Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

Achiu uzh nuoroda. O shtai ir citata ish to straipsniuko, tikiuosi padesianti tashka diskusijoje, ar galima vesti sloguojanchius vaikus i darzheli.shikart ne pati sugalvojau mirksiukas.gif .

Teiginys: Sloguojantį vaiką galima vesti į darželį ir mokyklą.
Mitas. Sloga yra užkrečiama, aplinkoje infekcija išsilaiko tris paras. Tad suserga kiti vaikai, o nuo jų - pasveikusieji. Be to, jis palaksto, suprakaituoja, greičiau pavargsta, vėdinant patalpas gali perpūsti skersvėjis. Negaluojantis vaikas būna ir irzlesnis, greičiau susinervina pabarus auklėtojai, todėl nukenčia nervų, tuo pačiu metu ir imuninė sistema.

Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 10 11, 10:44)
Na tikrai nemanau, kad visada tėvai kalti dėl vaikų ligų ir imuniteto..tas imunitetas nėra toks jau paprastas dalykas-daug lemia ir įgimti faktoriai, yra vaikų, kurių net grūdint tiesiog neišeina, nes jie ištisai arba serga arba taisosi po ligų..

be grudinimo yra labai dar daug priemoniu imuniteto stiprinimui - vitaminai, imuniteto stimuliatoriai ( kad ir eziuoles prepraratai. aflubinas...), tinkama mityba, o kartais net ir gydytojo parinkti vaistai.
Kaip neisnesioto kudikio, kuris tik gimes persirgo pulingu meningitu mama labai gerai zinau, ka gali tevai padaryti kai nori padeti savo vaikui. Gydytojai mums gana liudnas prognozes piese - pirmi metai tikrai buvo alinantis darbas ( dar ir dabar jisai tesiasi), bet jisai duoda rezultatus. Kad ir mazas pvz - dazniausiai poliklinikoje yra skiriamas 10 masazu kursas. Pereini vienoj poliklinikoje ji, tada eini pas savo gydytoja pasiemi siuntima ir keliauji i kita poliklinika, kur vel gauni 10 masazu. Tada vel pas gydytoja siuntimo ir tada dar i kita poliklinika masazu....ir taip vaikstai.
Atsakyti
Ir aš šiandien pikta. Vakar per susirnkimą auklėtojos pasakė, kad dabar į grupę eina 5 sergantys vaikai, tai yra kosti ir sloga iki kelių. Ir ką jūs sau manot, maniškis jau ryte atsikėlė su sloga, o naktį pakosėjo. Mes į darželį po ligos visiškai pasveikę atėjom tik prieš dvi dienas. Sutinku, kad gal imunitetas pasilpęs, bet kodėl aš turiu sau leisti biuletenį ir su sergančiu vaiku sėdėt namie, o kitoms mamoms vienodai. Sutinku, kad gal ir nėra kam pažiūrėti tą vaiką ir nėra galimybių to biuletenio imti, bet kuo kaltesnės mamos, kurių vaikučiai nuolat po ligų sugryžę į darželį vėl gauna dozę bacilų.
Atsakyti
As ir savo sunu leidziu i darzeli, bet kai suserga, tai sirdi skauda, kad pati sedziu namuose su dukrele, o vaika i darzeli vedu. Tai kai suserga ir maze reikia saugoti kad neuzsirestu ir sunu slaugyti, bet kad maniskis labai noriai eina i darzeli 4u.gif
Namuose tikrai as tiek laiko negaliu jam skirti, o ypac dabar, kai turime maza sesute. Tai kad nesedetu prie TV ir nereiketu vienam zaisti su masinom as pasirinkau darzeli.
Nors siuo metu esu labai pasipiktinus, nes is darzelio vaikas parsinese virusa, ta baisuji ROTO VIRUSA. doh.gif blink.gif doh.gif blink.gif doh.gif blink.gif
Is 15 grupes vaiku siandien buvo tik 6 ir visi kazkiek veme (sergantys), tai kur tevu protai vesti sergancius vaiku?! sad.gif
Reikia uzdaryti karantinui, cia tik grupes dezinfekavimo gali neuztekti verysad.gif
Jei ka sudominau, tai as kalbu apie "Delfinuko" darzeli Karoliniskese, Vilniuje.
Atsakyti
Vat vat ir man pikta, kad yra daug neatsakingu tevu, kurie veda sergancius vaikus i darza, o kartais net aukletoju praso sugirdyt vaistus blink.gif Suprantu, kad sunku, kartais nera kur vaiko padet, bet juk taip uzkrecia ir kitus mad.gif Kodel mano vaikas per tai turi kenteti???? Aukletojos privaletu sloguojancio, kosincio, juolab su tempa i darza isvis nepriimti schmoll.gif
Todel mazaja i darza leisiu nuo kokiu treju metuku, na gal nuo keturiu rolleyes.gif Ziuresim...
Atsakyti
Na vaikai lankantys dar=eli beveik visada sloguoja ir jei jau su sloga vaiko i grupe nepriimtu tai jau virsune, suprantu kai buna rimtas persalimas. Idomu kaip darbdavys sureaguotu kad mama visa menesi neina i darba nes jos vaikas sloguoja ir ji su juo sedi namie. Kosintis vaikas taip, turi gydytis, bet sloga- nevisada buna liga.
O del Roto viruso, tai vien grupes dezinfekavimo tikrai neuzteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šmigija: 13 spalio 2005 - 13:50
Ir aš labai pykstu, kai mano sveikutėlė darželyje turi sėdėti su neprakostinčia, bordine mergaite, kuriai gal 38 temperos. Kaip tam vaikui likti sveikam šalia tokio "bacilų" rinkinio? Mes irgi abudu dirbam, ir senelių NETURIM, ir auklės NESAMDOM. Bet kai tik reikia, visada imam biuletenį (oij kaip muša per kišenę) ir sėdim, net ir 3 savaites, jeigu reikia, kad išgytų iki galo. Atvedi pasveikusią, o ten "laba diena" visokie virusų rinkiniai. Mačiau kaip tabletes nuo kosulio nešasi patys vaikai, dar maniškiai buvo į spintelę padėję, kai suradau, visus ant ausų pastačiau (nebuvo aišku kokie ten vaistai, nematytų tablečių atplėšta). Išsiaiškinom. Va taip mūsų tėveliai laikosi kultūros.
O tada kodėl man savo su sloga nevesti, jei kiti su visokiais biesais suveda?
Ir dar, maniškė UTELĘ buvo parsinešusi vieną. Buvau panikoj, pirkom visokių vaistų, ploviau, rinkau glindas. O tos mergytės mama, kuri užkrėtė, kirpėja dirba prie viso kito. Vaikas pilna galva glindų, o ji pasakoja, kad negyvos, jie jau gydė.
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2005 10 13, 14:47)
Na vaikai lankantys dar=eli beveik visada sloguoja ir jei jau su sloga vaiko i grupe nepriimtu tai jau virsune, suprantu kai buna rimtas persalimas. Idomu kaip darbdavys sureaguotu kad mama visa menesi neina i darba nes jos vaikas sloguoja ir ji su juo sedi namie. Kosintis vaikas taip, turi gydytis, bet sloga- nevisada buna liga.
O del Roto viruso, tai vien grupes dezinfekavimo tikrai neuzteks.

Nu jo, paprastai tu cia blink.gif Niekada nepagalvojai, kad tavo vaikui tik paparasta sloga, o va kitam ta sloga tuoj i bronchus nueina ir du menesiu antibiotikus tenka gerti mad.gif Vat kai su tokiu mastymu pilna grupe, tai ir serga ir serga tie vaikai...
Atsakyti
Normalus tas mano mastymas. Jei vaikas serga- sedi namie jei sveikas- eina i darzeli. Apie vaiko sveikata man pasako pediatras jei jis sutinka kad vaikas jau gali eit i darzeli, vadinasi gali. Pavydziu tom mamom kurios gali su vaiku menesi namie sedet vien tam kad viena-du kartus dienoj jam nosi nuvalytu.
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2005 10 13, 14:16)
Nu jo, paprastai tu cia  blink.gif Niekada nepagalvojai, kad tavo vaikui tik paparasta sloga, o va kitam ta sloga tuoj i bronchus nueina ir du menesiu antibiotikus tenka gerti mad.gif Vat kai su tokiu mastymu pilna grupe, tai ir serga ir serga tie vaikai...

Sutinku visom keturiom.
Atsakyti
Viska paskaicius susidaro ispudis, kad labiausiai mamos bijo darzelin vesti del slogos. Tik sloguoja net privacius darzelius lankantys vaikai, kur grupes mikroskopines, palyginus su valstybiniais darzeliais cool.gif

Na slogos darzeli neisvengsi, ir didele tragedija tame matancios mamos, paprastai tos, kurios gali laikyti suslogavusius vaikus namie, turi mociutes, aukles ir pan. Ir darzelis joms nera butinybe. Gali vaikus leisti i darzeli nuo triju, gali nuo keturiu metu, o idealiausias variantas joms turbut butu visai ten jo neleisti tongue.gif Tada sekmingai vaikas sloguos mokykloj...
Kitaip masto mamos, kurios neturi kur palikti sloguojancio vaiko, o biuletenio deja del slogos nieks neduoda. Be to, sloga gali buti alergine ir kt, nebutinai iskarto i bronhus, ir kitur blink.gif
Tarkim as su vaiku dvi savaites sedejau namuose, issigydem, po triju lankymo dienu parsinesem vel sloga is darzelio, turit pasiulymu ka daryti? Eiti aptarsyti kokiu 10mamu, kad veda sloguojancius mazylius i darzeli, nes neturi ju kur palikti....O ar teko sedet darzelio grupej kol dar nesildo? man uzteko susirinkimo poros valandu. Pacios pirma diena pradetumem traukyti nosis g.gif tai kad ... mirksiukas.gif
O del roto viruso, juo galima uzsikresti po savaites, kai jau jokiu simtomu nebera. Tai didele tikimybe, kad pediatras gali parasyti: "Vaikas sveikas, ugdymo istaiga gali lankyti". O vaikas ateina ir uzkrecia kitus.
Tai tokios tokeles 4u.gif

Na del uteliu tai patyliu blink.gif

Atsakyti
Rimuk, savo vyresniojo butent negalejau leisti i darza, nes va tokios kitiems lengvos slogytes, jam pereidavo i sunku kosuli, laringita, faringita, aciudie, kad plauciu uzdegimo isvengem sad.gif O bandziau vesti nuo dveju, po to nuo treju metu.Ziauriai ziauriai sirgo sad.gif Ir pikciausia, kad tikrai uzsikresdavo mad.gif Galiausiai isleidom i darziuka nuo keturiu. Ar kad buvo sirges visu kuo imanomu, ar kad vyresni, o pries tai dar ir pneumo vakcina gavo, sirgdavo viso labo kokius 4 kartus per metus smile.gif
Beje, mano situacijos nezinai, taip kad nereikia varyt, kad turim mociutes, aukles ir pan. Ne velnio neturim. Todel ir nenoriu , kad mano vaikai sirgtu, nes tada nebus kam ju priziureti...
Atsakyti