As siandien irgi baisiai pikta: praeita savaite maniske sedejo namie, nes pries tai sestadieni buvo 38 temperaturos, visa savaite laikiau, kad sustipretu. Pirmadieni isejo i darzeli, vakar vakare 39.3. Vel virusinis gerkles uzdegimas. Atrodo, sutare darzeli, kad serganciu vaiku nebus, nu bet kai vel eis i darza, kelsiu veja. Kodel as turiu sedeti ant biuletenio galima sakyti pastoviai ir vel kazkas atves serganti vaika. Tegu namie gydo, o kas su juo bus ne mano reikalas. O kaip isivaizduoju, vaiko tevu.
QUOTE(Agotukas @ 2005 10 13, 18:11)
Rimuk, savo vyresniojo butent negalejau leisti i darza, nes va tokios kitiems lengvos slogytes, jam pereidavo i sunku kosuli, laringita, faringita, aciudie, kad plauciu uzdegimo isvengem
O bandziau vesti nuo dveju, po to nuo treju metu.Ziauriai ziauriai sirgo
Ir pikciausia, kad tikrai uzsikresdavo
Galiausiai isleidom i darziuka nuo keturiu. Ar kad buvo sirges visu kuo imanomu, ar kad vyresni, o pries tai dar ir pneumo vakcina gavo, sirgdavo viso labo kokius 4 kartus per metus
Beje, mano situacijos nezinai, taip kad nereikia varyt, kad turim mociutes, aukles ir pan. Ne velnio neturim. Todel ir nenoriu , kad mano vaikai sirgtu, nes tada nebus kam ju priziureti...

Beje, mano situacijos nezinai, taip kad nereikia varyt, kad turim mociutes, aukles ir pan. Ne velnio neturim. Todel ir nenoriu , kad mano vaikai sirgtu, nes tada nebus kam ju priziureti...
Agotuk

As nevarau, suprantu, kad kiekvienos situacija kitokia. Bet rasau pasisakyma bendrai, o ne tave viena turedama omenyje

Mano dukra ir iki keturiu metu sirgo darzelyje istisai, viskuo kuo tik imanoma, ir roto virusa buvo pasigavusi, ir plauciu uzdegimu, nekalbant apie bronchitus

Antri metai beveik neseragam

Beje, juk rasei, kad "Galiausiai isleidom i darziuka nuo keturiu. Ar kad buvo sirges visu kuo imanomu" Tai iseina taip, kad neleidai i darzeli, bet vi tiek sirgo visu kuo imanoma

P.S Dabar mano abu vaikai sloguoja ir eina i darzeli

Pritariu Rimukui. Mane čia irgi "apmėtė akmenim" nors nelabai supratau už ką, tarsi pritarčiom tom kurios veda sergančius vaikus į darželį. Nu bet ką padarysi.
Šiaip net pediatrai pritaria tam, kad vaikas kad ir nuo kokio amžiaus bepradėtų eiti į darželį vistiek pirma prasirgs visais darželio virusais. Ir sirgs tol kol jo organizmas išmoks kovoti su visais sutinkamais virusais. Aišku, vienas dalykas vesti vaiką 1 metukų, kitas -3 metukų, jų imunitetai skiriasi, bet kaip žinia yra ir metinukų stipresnių už trimetinukus.
Šiaip net pediatrai pritaria tam, kad vaikas kad ir nuo kokio amžiaus bepradėtų eiti į darželį vistiek pirma prasirgs visais darželio virusais. Ir sirgs tol kol jo organizmas išmoks kovoti su visais sutinkamais virusais. Aišku, vienas dalykas vesti vaiką 1 metukų, kitas -3 metukų, jų imunitetai skiriasi, bet kaip žinia yra ir metinukų stipresnių už trimetinukus.
Nežinau ar pagelbėsiu savo patarimu, bet radau šiokį tokį sprendimo būdą:
pirmus dvejus metus mergyčka sirgdavo ir tikrai dažnai ( viena auklėtoja net laukė vakaro kol ateisiu pasiimt, o vaikas tuo metu merdėjo ant staliuko pasirėmus galvelę, kad ją kur). Atsibodo maitint vaistais ir teisybę pasakius, atsibodo skambinėt rajoninei gydytojai, atsibodo ir per naktis po 2/3 kartus keltis ir naujus šalavijo nuovirus statyti šalia lovelės... Žodžiu, nusipirkau seniuose kelis molinius pakabinamus oro drėkintuvus ( ~3Lt/vienas) ir norit tikėkit, norit nea - baigės visos peršalimo ligos. Dukra likusius tris metus darželyje vienintelė atlankė be jokių slogų, nors apsivarvėjusių vaikų grupėje matydavau, ir teko kelis kartus per pietų miegą atlėkt - žiemą langai praverti, pačiai su kailinukais vėsu buvo auklėtojos laukt, o jie ten miega.
Pabaigai siūlau stiprint savo vaikučių organizmus vitaminais, visa kuo, kas tik grūdina ir ... nepamirškit papildyt vandenuko drėkintuvuose ( gan greit išsigarina
)
P.S. tiesa, tekdavo dukrai miegoti ir pas močiutę savaitgaliais, tai buvo slogą pasigavus - eukobalio tepaliuku ištryniau ir ... nupirkau drėkintuvą uošvienei
Baigė abi man šposyt su slogom, temperatūrom ir kosuliais
pirmus dvejus metus mergyčka sirgdavo ir tikrai dažnai ( viena auklėtoja net laukė vakaro kol ateisiu pasiimt, o vaikas tuo metu merdėjo ant staliuko pasirėmus galvelę, kad ją kur). Atsibodo maitint vaistais ir teisybę pasakius, atsibodo skambinėt rajoninei gydytojai, atsibodo ir per naktis po 2/3 kartus keltis ir naujus šalavijo nuovirus statyti šalia lovelės... Žodžiu, nusipirkau seniuose kelis molinius pakabinamus oro drėkintuvus ( ~3Lt/vienas) ir norit tikėkit, norit nea - baigės visos peršalimo ligos. Dukra likusius tris metus darželyje vienintelė atlankė be jokių slogų, nors apsivarvėjusių vaikų grupėje matydavau, ir teko kelis kartus per pietų miegą atlėkt - žiemą langai praverti, pačiai su kailinukais vėsu buvo auklėtojos laukt, o jie ten miega.
Pabaigai siūlau stiprint savo vaikučių organizmus vitaminais, visa kuo, kas tik grūdina ir ... nepamirškit papildyt vandenuko drėkintuvuose ( gan greit išsigarina

P.S. tiesa, tekdavo dukrai miegoti ir pas močiutę savaitgaliais, tai buvo slogą pasigavus - eukobalio tepaliuku ištryniau ir ... nupirkau drėkintuvą uošvienei

Dėl Eucabal" tepaliuko.
Atsargiai su juo, jis patepus gali dirginti vaiką ir jis pradės daugiau kosėti. Man taip su kosuliu buvo, patryniau krūtinę, naktį kosėjo kosėjo. Ryte daktarė pasakė, kad atsargiai su tuo tepalu, gali blogiau būti. Jo kvapas dirgina kvėpavimo takus ir sukelia nepageidaujamą kosulį.
Kitą vakarą netepiau - kosėjo mažiau.
Atsargiai su juo, jis patepus gali dirginti vaiką ir jis pradės daugiau kosėti. Man taip su kosuliu buvo, patryniau krūtinę, naktį kosėjo kosėjo. Ryte daktarė pasakė, kad atsargiai su tuo tepalu, gali blogiau būti. Jo kvapas dirgina kvėpavimo takus ir sukelia nepageidaujamą kosulį.
QUOTE(Rimukas @ 2005 10 14, 11:04)
Beje, juk rasei, kad "Galiausiai isleidom i darziuka nuo keturiu. Ar kad buvo sirges visu kuo imanomu" Tai iseina taip, kad neleidai i darzeli, bet vi tiek sirgo visu kuo imanoma

P.S Dabar mano abu vaikai sloguoja ir eina i darzeli

Darza palankydavo po 2 - 3 menesius ir taip issirgdavo, kad sakes

As taves akmenim nemetysiu, bet ar nepagalvoji, kad taviskiai irgi uzsikrete nuo tu, kuriems "ai, cia tik sloga" ? Ir dar pagalvok, kad tavo vaiko dovanota sloga kitai mamai spaudzia asaras, matant besikankinanti savo vaika..
QUOTE(Šmigija @ 2005 10 14, 11:14)
Pritariu Rimukui. Mane čia irgi "apmėtė akmenim" nors nelabai supratau už ką, tarsi pritarčiom tom kurios veda sergančius vaikus į darželį. Nu bet ką padarysi.
As ne pries darzeli. Sutinku, kad vaikai vistiek sirgs. Bet pykstu ant nesupratingu tevu, kurie tas zarazas dar labiau platina.
P.S. Nemanau, kad metinukui darzas butinas, jam kolektyvas dar "vienodai sviecia", nebent mama neturi kur palikt

QUOTE(Deimante_A @ 2005 10 14, 10:37)
Nežinau ar pagelbėsiu savo patarimu, bet radau šiokį tokį sprendimo būdą:
)
Baigė abi man šposyt su slogom, temperatūrom ir kosuliais 

Gal sutapimas

Bet as dedu i drekintuva eucabalio tepala arba kenio alieju. Daugiau nesugalvoju ka

Bet kol namu nesildo, tai to drekintuvo nenaudoju

Be to, kai nusipirkau drekintuva, tai pastebejau, kad dabar ju koks platus pasirinkimas pasidare, nors imk ir kita pirk, nes maniskis pastoviai uzkalkeja

QUOTE(Agotukas @ 2005 10 14, 10:53)
As taves akmenim nemetysiu, bet ar nepagalvoji, kad taviskiai irgi uzsikrete nuo tu, kuriems "ai, cia tik sloga" ? Ir dar pagalvok, kad tavo vaiko dovanota sloga kitai mamai spaudzia asaras, matant besikankinanti savo vaika..
As ZINAU, kad maniskiai (bent jau sunus, kuris nuejo po ligos be slogos, sveikas kaip ridikas) uzsikrete nuo kitu, bet jei 8 vaikai is 10 sloguoja, tai KA DARYTI????? Kuriai mamai duoti i dantis (juokauju), ir nuo KURIO uzsikrete kaip nustatyti???

QUOTE(Rucikas @ 2005 10 14, 11:43)
Dėl Eucabal" tepaliuko.
hmm, o kaip tu jį tepi? Tarkim, aš jo nepalieku šiaip sau, būtinai apvilkdavau plonu medvilniniu golfuku, kad kaklas šildytųsi, o jau per uždengtą kakliuką eteriai netaip smarkiai ir dirgina nosiuką

QUOTE(Rimukas @ 2005 10 14, 12:03)
Gal sutapimas
, gal ne, bet kai gime sunus, nusipirkom oro drekintuva, nes istisai turejom "sloga", o pasirodo ji nuo sauso sildyto oro. Tai dukra tuos du metus l. retai serga
Bet as dedu i drekintuva eucabalio tepala arba kenio alieju. Daugiau nesugalvoju ka
Be to, kai nusipirkau drekintuva, tai pastebejau, kad dabar ju koks platus pasirinkimas pasidare, nors imk ir kita pirk, nes maniskis pastoviai uzkalkeja

ou, geras

Zirziu dziedui, kad nupirktų elektrinį drėkintuvą, bet anas burbuliuoja dėl didesnių elektros sąnaudų, uh

Ir dar, mąstau pradėt mergiotę girdyt Immunal'iu. Gal kuri jau išbandėt? Įdomu būtų sužinot ar padidina organizmo atsparumą...

Tarp klitko, Agotuk, as cia ne i tema, bet norejau paklausti del drusku kambariu. Kur ejot ir ar padejo? As saviskius noriu nutempti