Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - 8 tema

QUOTE(Darsė @ 2010 03 29, 15:29)
Jediara, ačiū už šiuos gėlių namus 4u.gif

Violeta, kaip gražiai jūsiškės auga thumbup.gif

Šiemet pirmą kartą iš sėklų auginu pelargonijas (apskritai, pirmą kartą auginu gėlės iš sėklų blush2.gif ), tai mano dar nykštukės, bet tikiuosi, iki vasaros užaugs:

user posted image

Jau greit kraustysimės į didesnius vazonėlius ax.gif

Dar neskubek. Vazoneliai visai tinkami, jos megsta jausti saknimis sieneles.Nereikia skubeti vazoneliu didinti bigsmile.gif Jos geriau ankstuose auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 03 29, 15:35)
Dar neskubek. Vazoneliai visai tinkami, jos megsta jausti saknimis sieneles.Nereikia skubeti vazoneliu didinti bigsmile.gif Jos geriau ankstuose auga mirksiukas.gif

tai dar palauksiu, kol pradės vienos kitas lapeliais kibinti smile.gif
Atsakyti
Darse, ir Jūsų gražios..Ir visai nemažos. Mano sėklinukės iškart po Naujų pasėtos, tai jau pirmus pumpurus krauna bigsmile.gif Labai anksti žydinčias veisles rinkaus ir kur vėsią temperatūrą gerai toleruoja..Vazonėliai
šitie dar ilgam mirksiukas.gif tiks, tol kol gerai paaugs ir ims tarpusavyje viena
kitą stelbt. Tas tiesa, kad pelargonijos mėgsta būt suspaustom šaknim, žinoma, ne perspaustom - tada krūmukai būna ne peraugę ir daug žiedynų sukrauna..jei vazonas didesnis, auga pelargonijų medžiai..Labai į šakas , o ne į žiedus..Anglai rašo, kad visiškai suaugusiai tinka 13 cm skersmens indas, paaugusioms - užtenka iki 8 cm.
Atsakyti
Tema pamirus, o juk pats pelargonijų auginimo metas prieš premjerą - išėjimą laukan..Saviškes jei tik kuri diena saulėtesnė, vis tempiu į balkoną, kur įšyla iki 25 - 30..net namus pasišildau mirksiukas.gif po šildymo pabaigos. Taigis, mano gėlėlėms tas baisiai patinka..o balkonas net ir saulei dingus pabūna iki +20..Naktį, ankstyvą rytą pastebėjau, kad temp būna 13 C..Vis galvoju, kaip norėčiau jau balkone ir laikyt, nebetampyt tų vazonikų anei lovelių..Bet šalnų juk dar bus..kada maždaug jos baiginėjasi pgl liaudies išmintį, kas žino? kaip sekasi savas gėles puoselėt? Ar skabot mažų daigų žiedus? prieš persodinat į lovelius, visos mažiukės jau labai krovė pumpurus g.gif persodinus jie padžiūvo, nurinkau, dabar vėl, kraunama antra pamaina ir dar net gausiau, o daigai - sprindžio dydžio..Leist žydėt - neleist, tegu verčiau krūmijasi?
Atsakyti
As savasias pernykste siandien istempiau i balkona, saule sviecia, silta, lai pratinasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba dienele,
merginos prasau patarimo, kokias gelytes ar dekoratyviu lapu turetojas galima butu pakomponuoti kartu su palergonijos i vazonus ar lovelius g.gif Kuriu geliu panasus poreikiai trasoms, laistymui ir t.t. T.p kurios graziau ziurisi kartu kompozicijoj. Gal kas turit praeitu metu nuotraukyciu ar kazka panasaus. Noreciau terasoj pakabint lovelius su siu geliu kompozicijom rolleyes.gif
Atsakyti
man patinka tokia ....palergoniju kompozicija
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 04 11, 21:55)

Tikrai grazu, drinks_cheers.gif Tik nelabai iziuriu kokios ten geles, gal pavadinima zinot, tai nusipirkciau daigeliu is turgelio jei rasciau ir pasiauginciau iki sodinimo pati ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2010 04 11, 23:33)
Tikrai grazu,  drinks_cheers.gif Tik nelabai iziuriu kokios ten geles, gal pavadinima zinot, tai nusipirkciau daigeliu is turgelio jei rasciau ir pasiauginciau iki sodinimo pati  ax.gif

Tai šlamutis, kiekviename turgelyje jo rasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 11, 22:36)
Tai šlamutis, kiekviename turgelyje jo rasi  mirksiukas.gif

Aisku, o as galvojau kazkur as ji jau maciau doh.gif aciukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu jediara uz pavadinima....as tai ju niekaip neisimenu...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 04 12, 11:14)
Aciu jediara uz pavadinima....as tai ju niekaip neisimenu...

Ir aš ne visus prisimenu doh.gif
Atsakyti