Aš daigelius vasarį skabiau nuo motininės pelargonijos, tad pirmas vaikutis jau pražydo

QUOTE(Gitusia @ 2010 04 13, 12:23)
Aš daigelius vasarį skabiau nuo motininės pelargonijos, tad pirmas vaikutis jau pražydo 

saunu

As jau dvi savaites laikau svyrancias siltnamy,per velykas buvo salnos,bet nieko neatsitiko .Tad balkone jos tikrai gali buti pastoviai... Jei kas,savasias atiduosiu
. Kompaktine kambarine smirdale irgi salciu esu isbandziusi

ach kokia noastalgija jsuu daigeliams, siemet ju kazkaip nepasisodinau, pernai man jos taip graziai zydejo, bet turejom isvykti gelytes perleidom i kitus namus, ir gaila bet jos neistvere ziemos, tad seis metais gelyciu siu neturesiu,sekmes auginant sitokius grozius, karts nuo karto aplankysiu pasidziaugt kartu su jumis

Tai galima nebrangiai daigų įsigyt, kol dar sezonas ne pačiam įkarštyje..
va, po kelių savaičių, kai jau visur sužaliuos, tai jų kaina šoktels..

Graži...dauginkit

Reikes pabandyti,kai jau visai salciai praeis.Palauzysiu sakeles ir sukaisiosiu zemen

Mergaites,kas galit pasakyt, kodel pelargonijos labai letai ziedelius krauna? Islaikiau as jas per ziema, bet nepersodinau pavasari. Gal todel? Ar reikia butinai persodinti? Siaip su trasom truputi palieju ir saules gauna gan nemazai jau dabar. gyvena kambaryje kolkas.
Kas idomiausi, pas mama visos zydi graziausiai, nors ir nepersodintos.
Kas idomiausi, pas mama visos zydi graziausiai, nors ir nepersodintos.
kazkur skaiciau,jei palergonija visa laika ant saules kepa,ji ilgiau nezydi.turi buti temperaturu skirtumas.
o man savo palergonijas atsibodo tampyti kiekviena diena i terasa.daug turiu,tai kol sulakstau pirmyn atgal
o man savo palergonijas atsibodo tampyti kiekviena diena i terasa.daug turiu,tai kol sulakstau pirmyn atgal

...Hm...dar anksti, natūraliai pelargonijos pražysta gegužės viduryje, kai jas išnešam lauk po praėjusio šalnų pavojaus. Šiltnamyje ar kambaryje tas sezoniškumas dingsta, žydi beveik visada. mano pačios mažiukai daigeliukai žiedynus krovė, bet persodinus į lovelius uždžiūvo - nes reik šaknim prisitaikyt prie naujų sąlygų. O dabar vėl nauji žiedynai auginami, manau, po kokios geros savaitės galėsiu pasigirt žiedais. Šiaip antra para laikau stiklintam balkone..Dieną apie + 30 C, naktį vėsiau, per šalnas ir vos 13 būna, pvz..temperatūrų šuoliai nemaži
- palieku ir nebetampau..Bet kaip sakiau, yra pelargonijų veislių, kurios pritaikytos žemai temperatūrai ir joms nieko nenutinka. Nepritaikytoms ims geltonuot lapai porą savaičių..O šiaip..kol bus šiltai ir saulė švies, tol pelargonijos žydės...Sueiliavau

man kaimynė, kuri jau daug metų aplergoniajs augina, sakė tai žieminės gėlės, kurios pakelia ir žemesnę temperatūrą, į lauką dar nerekomendavo, bet įstiklintam balkone ar šiltnamį jau sakė galima. rudenėjant, sakė labiau naktys atšala, nei dabar. tačiau naujai išvestom veislėm dar anksti.