Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(Šaltpusnis @ 2010 03 27, 12:49)
Gal jau kas nors klausė ir aš pasikartosiu, bet jei žmogus nedirbo pusę praėjusių metų ir nebuvo prisiregistravęs darbo biržoje, ar gali būti taip, kad jam ne tik nebus grąžinta už tą pusmetį, kurį pradirbo, bed dar turės sumokėti apie 500 lt?
Jei taip, tai kur logika? Žmogus nedirbo ir iš jo dar pinigus ima?

help.gif
o jei tas bedarbis nesiregistravo birzoje, bet turi du vaikucius, o kitas sutuoktinis dirbo visus 2009 m, ar jam irgi reiks sumoketi nesumoketa PSD? Juk pagal sveikatos draudimo istatyma, valstybe draudzia viena is tevu auginanti viena vaika iki 8 metu, jei du vaikuciai, tai draudzia iki ju pilnametystes. Ar gerai suprantu??? g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo May05: 28 kovo 2010 - 09:08
QUOTE(mis_spoony @ 2010 03 28, 08:40)
gal kas zinote, kur tureciau irasyt savo asmens koda deklaruojant uz mokslus mamos deklaracijoj?  ir ar is vis gali mama uz mane deklaruot, jei pati esu dirbanti, bet 2009 metais dirbau tik viena menesi? g.gif  blush2.gif  4u.gif

L priede. taip, gali tavo mama deklaruot už tave mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas zinote jai as 2009 tais metais 4 men nestovejau darbo birzoi ir turiu du vaikus auginu viena tai is manes irgi isskaicios vaikam dar nera 8 metuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2010 03 27, 23:18)
na kiek draugu pildem, viem yra, tik moterims is B raides nei vienai doh.gif

man yra, tik su trukumais. Mano pavarde prasideda B raide smile.gif
Papildyta:
[quote=amaliute,2010 03 27, 16:11]
[quote=Leblon,2010 03 27, 14:16]
o turėjot 51, 52 ir 61 kodais žymimų pajamų?
[/quote

o jei turejau tik 61 kodau zymimu pajamu, ka tokiu atveju rasyti???????
[/quote]
Ir man idomu, nes turejau ir o1 pajamu rusi, ir 61 pajamu rusi?? Ka rasyti i 39 langeli, jei uz mane sumokejo pajamu mokesti uzsakovas. Tai PSD nereikia man moketi, nes tuo paciu metu ir dirbau valdiska darba, t.y. PSD uz ta laika sumoketas?
Atsakyti
QUOTE(May05 @ 2010 03 28, 09:06)
help.gif
o jei tas bedarbis nesiregistravo birzoje, bet turi du vaikucius, o kitas sutuoktinis dirbo visus 2009 m, ar jam irgi reiks sumoketi nesumoketa PSD? Juk pagal sveikatos draudimo istatyma, valstybe draudzia viena is tevu auginanti viena vaika iki 8 metu, jei du vaikuciai, tai draudzia iki ju pilnametystes. Ar gerai suprantu??? g.gif  unsure.gif

draudzia, jei yra peteikti vaiku liudijimai ligoniu kasoms, ivesta i baze informacija, isigalioja nuo dokomentu pateikimo dienos 4u.gif
Atsakyti
Dukra yra dieninio kurso studente ir taip pat dirba, viena men. nedirbo unsure.gif pazymoje nurodyta, kad drausta valstybės lėšomis lesomis nuo rugsejo, o tas nedirbtas menuo vasaris, taigi 46 langelyje -72 unsure.gif Man kyla klausimas kodel drausta nuo rugsejo, jeigu yra trecio kurso studente g.gif
Atsakyti
Atsisiunciau preliminaria deklaracija, bet langelyje kur turetu buti MNPD ir MPNPD yra tuscia, praejusiais metais buvau motinystes atostogose, auginu 2 vaikucius, gal sodra netaiko to NPD isskaiciuodama mokescius?
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 28, 13:49)
draudzia, jei yra peteikti vaiku liudijimai ligoniu kasoms, ivesta i baze informacija, isigalioja nuo dokomentu pateikimo dienos  4u.gif

g.gif garantuotai zinai?.as 3 auginu bet negalioja man sitas biggrin.gif
mergaites istatymai keiciasi kas diena gal po kelis kartus,tas kas galiojo iki nauju nebegalioja po nauju..as ir buvau uztikrinta kas busiu drausta ligoniu kasose nes auginu 3 vaikus..deja...man galioja tik kitas punktas kada as gaunu is sodros kokios nors rusies pensija...taip pat ir mano drauges augina vaikucius kuriems nera 8 metuku ir jau susimoket reikejo 72 lt.uz du men.Kiekvienai individualiai reikia situo pasidomet nes kiekvienai gali but kitaip ir pasiklaiuti info is sono rizikinga.I valstybes draudziamu asmenu sarasa ieina labai maza dalis zmoniu ko nebuvo kitais metais verysad.gif
Atsakyti
lasiukas, tai gal drauges turejo koki vl ar vertesi kokia veikla? ar tiesiog nedirbo, augino vaikus ir reikejo susimoket g.gif
Atsakyti
QUOTE(sviliukas @ 2010 03 28, 18:16)
Atsisiunciau preliminaria deklaracija, bet langelyje kur turetu buti MNPD ir MPNPD yra tuscia, praejusiais metais buvau motinystes atostogose, auginu 2 vaikucius, gal sodra netaiko to NPD isskaiciuodama mokescius?

pataisykit deklaraciją ir viskas, nerodys to minuso.
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 28, 18:53)
lasiukas, tai gal drauges turejo koki vl ar vertesi kokia veikla? ar tiesiog nedirbo, augino vaikus ir reikejo susimoket  g.gif

taip tu teisi..ir as ir jos verciames veikla..taciau juk istatyme parasyta auginantiems du ir daugiau vaiku..tada auginantiems vaikus iki 8 metu vienas is tevu...cia as citavau kas padrausti tipo..deja to jau nebera..jei jau bomzams moket reikia jei nestovi birzoje tai manau reiktu apsidraust ir del to jei nedirbi ir augini vaika iki 8 metu ar nereikia moket tu 72 lt.nors cia jau butu nuzmogejimas visai verysad.gif
Atsakyti
26 d.Simonytes pasisakyme rasyta kad namu seimininkems auginancioms vaikus iki 8 metu moketi nereikia thumbup.gif na jei jau Simonyte pasake,vadinasi nereiks.
Atsakyti