Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

Nu va papasakosiu ir aš kaip ožius bandau vaikyti saviškei. biggrin.gif
Viskas buvo dar nieko,kol ji nenukrito aerouoste ir ėmė klykti. Sekančią dieną nusipirkau kitų mamų rekomenduotą knygą "laimingi Vaikai" . Perskaičiau per dieną. Nu ir ėmiau pildyti rekomendacijas.
Ten parašyta,jog vaikui nukritus,turi nereaguoti ir nueiti pasislėpti į tualetą. Būti ten kol nurims. Taigi,pasidėjau aš tualete įdomų žurnalą,kad sėdėti neprailgtų ir laukiu ožio. Aišku,jis netruko ateiti. Įvariau aš į tuliką atsisėdau ir sėdžiu,žurnalą skaitau. Mano mergina klykia ir brazdina rankena. Po to užgesina man šviesą blink.gif Vis tiek sėdžiu. Sėdžiu pusvalandį,dar penkioliką minučių....jau ir šikna paskaudo. O vaikui jokio nuovargio. Klykia kaip klykusi ir dar duris spardo. Kažkur po valandos ėmė rimti. Nutaikius momentą,kai keletui sekundžių viskas nutilo, išeinu ir sakau : o mūsų vaikutis atsirado. O kur tu buvai dingusi? Vaikas apstulbo ir nebeverkė daugiau.

Dar teko tualete ne kartą pasėdėti ir būtinai su išjungta šviesa. Paskutinį kartą rėkiantis mano kliackas ,tik užmačius,kad einu link tuliko, atsistojo ir nubėgo pirma į tualetą ir užsidarė duris. Klykė ten 10 minučių. Paskui atidarė duris ir ėmė šaukti : ateik mama.

Šiaip,taikant tą metodą praėjo jau 10 dienų. Efekto stipraus nėra,tačiau,po biškį rėkimai trumpėja,o ožių mažėja. O užsidaryti nuo vaiko,kad ir kaip tai baisiai atrodo,vis dėlto mano atveju reikia. Kliackas žviegdama taip mane gnaibo,kad net mėlynės lieka.
Atsakyti
knygos pavadinimas 5 vaiku meiles kalbos,autoriai gary chapman ir ross campbell.siuos principus galima pritaikyt ir savo mieliausiam...
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 05 31, 00:32)
Sėdžiu pusvalandį,dar penkioliką minučių....j
Kažkur po valandos ėmė rimti. Nutaikius momentą,kai keletui sekundžių viskas

Dar teko tualete ne kartą pasėdėti ir būtinai su išjungta šviesa. Paskutinį kartą rėkiantis mano kliackas ,tik užmačius,kad einu link tuliko, atsistojo ir nubėgo pirma į tualetą ir užsidarė duris. Klykė ten 10 minučių. Paskui atidarė duris ir ėmė šaukti : ateik mama.

Šiaip,taikant tą metodą praėjo jau 10 dienų. Efekto stipraus nėra,tačiau,po biškį rėkimai trumpėja,o ožių mažėja. O užsidaryti nuo vaiko,kad ir kaip tai baisiai atrodo,vis dėlto mano atveju reikia. Kliackas žviegdama taip mane gnaibo,kad net mėlynės lieka.

Nu o tau tulikas nepabodo, tiek ten sėdint blink.gif
Bet šaunuolė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 05 31, 00:32)
Viskas buvo dar nieko,kol ji nenukrito aerouoste ir ėmė klykti. Sekančią dieną nusipirkau kitų mamų rekomenduotą knygą "laimingi Vaikai" . Perskaičiau per dieną. Nu ir ėmiau pildyti rekomendacijas.
Ten parašyta,jog vaikui nukritus,turi nereaguoti ir nueiti pasislėpti į tualetą. Būti ten kol nurims. Taigi,pasidėjau aš tualete įdomų žurnalą,kad sėdėti neprailgtų ir laukiu ožio. Aišku,jis netruko ateiti. Įvariau aš į tuliką atsisėdau ir sėdžiu,žurnalą skaitau. Mano mergina klykia ir brazdina rankena. Po to užgesina man šviesą blink.gif  Vis tiek sėdžiu. Sėdžiu pusvalandį,dar penkioliką minučių....jau ir šikna paskaudo. O vaikui jokio nuovargio. Klykia kaip klykusi ir dar duris spardo. Kažkur po valandos ėmė rimti. Nutaikius momentą,kai keletui sekundžių viskas nutilo, išeinu ir sakau : o mūsų vaikutis atsirado. O kur tu buvai dingusi?  Vaikas apstulbo ir nebeverkė daugiau.

Nu faina thumbup.gif Prisiminiau aš "Juokingiausi Amerikos vaizdeliai", ten vaikas su savo ožiukais laimėjo 10 000. Tai gi, vaikas gal metų - pusantrų, krenta ant grindų ir isterikuoja. Mama su dideliu šuniu nekreipdami dėmesio nueina į kitą kambarį. Vaikas pamato, kad mama dingo ir nekreipia dėmesio į jo ožiukus, atsistoja, eina pirmyn kur nuėjo mama su šuniu (šuo tai thumb_yello.gif ) ir pamatęs savo mamą vėl krentą ant grindų ir leidžia isterijas. Mama su šuniu vėl nekreipdami dėmesio, praeina pro vaiką ir grįžta į pirmutinę vietą. Vaikas tai pamatęs, vėl nurimsta, atsistoja ir eina į tą pačią pusę kol vėl pamato mamą ir vėl krenta ant grindų ir rėkia....Ir taip gal 15 kartų. biggrin.gif
Atsakyti
Jo ir as maciau Poli 1 sita smagu vaizdeli tai miriau is juoko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 05 30, 23:32)
Ten parašyta,jog vaikui nukritus,turi nereaguoti ir nueiti pasislėpti į tualetą. Būti ten kol nurims. Taigi,pasidėjau aš tualete įdomų žurnalą,kad sėdėti neprailgtų ir laukiu ožio. Aišku,jis netruko ateiti. Įvariau aš į tuliką atsisėdau ir sėdžiu,žurnalą skaitau. Mano mergina klykia ir brazdina rankena. Po to užgesina man šviesą blink.gif  Vis tiek sėdžiu. Sėdžiu pusvalandį,dar penkioliką minučių....jau ir šikna paskaudo. O vaikui jokio nuovargio. Klykia kaip klykusi ir dar duris spardo. Kažkur po valandos ėmė rimti. Nutaikius momentą,kai keletui sekundžių viskas nutilo, išeinu ir sakau : o mūsų vaikutis atsirado. O kur tu buvai dingusi?  Vaikas apstulbo ir nebeverkė daugiau.

ir aš vieną rytą neapsikentusi šią knygą nusipirkau ir ėmiausi ten pateiktų rekomendacijų. biggrin.gif Nusprendėm su tėčiu nekreipti dėmesio į zyzimus - klykimus. Ale nieko, mums pirmiems galva įsiskausta, o ji, nors ir užkimusi klykia iš visos dūšios. blink.gif Jei uždarau ją ar pati išeinu į kitą kambarį - spardo, daužo duris. Dar nė karto nepavyko išlaukti kol nustos. Pasidarydavo baisu dėl jos gerklytės ir dėl durų doh.gif Tada išeidavau ir nekreipdavau į ją dėmesio. Bet vis tiek finale ramiai, bet griežtai pasakydavau, kad nutiltų nes kitap nekalbėsiu. Tai išvargusi nutildavo. Bet vis tiek sekantį kartą tas pats...
Atsakyti
o maniske siandien vel lauke ant asfalto gulejo bash.gif aggressive.gif mega_shok.gif

susipazinkime
Atsakyti
QUOTE(ulyte ir mamyte @ 2006 06 06, 21:47)
o maniske siandien vel lauke ant asfalto gulejo  bash.gif  aggressive.gif  mega_shok.gif
susipazinkime

bet manes nervas neima...man juokinga buna..paguli ir ateina pati
o jei ozys nepraeina tai paimu uz rankos ir ramiai klykiancia visa veduosi
ax.gif
Atsakyti
Nu,žinokit,veikia tos knygos patarimai. Vieną kartą net nusimaudžiau vonioj,kol ji už durų klykė. Dabar jau šviesos negesina,nes žino,kad aš vis vien nebeišeisiu ax.gif

Taigis,dabar jau beveik nėra tų priepuolių... Keletą kartų buvo tokia situacija,kad jau rodės,tuoj guls ant grindų. Bet ji matomai pagalvojo,kad nieko iš to gero nebus ir nebeklykė.

Oi ir man kantrybės reikia. Kai rėkdavo ir duris spardydavo irgi gaila būdavo. Bet...
Atsakyti
DiDiDu, jau tikrai pas tave auksinė kantrybė. Aš taip neištverčiau. Kažkada mėginau savo mažių atpratint eit kartu su manim į tualetą. Na ir ką manot? Man pagailo spynų, taip laužė durų rankeną, kad galvojau jau jis ir su užrakintom durim įsibraus doh.gif Nusileidau....Dabar bent jau įkalbėjau jei jau būnam dviese tualete, tai bent jau duris uždarytų, kad niekas mamos nuogos nematytų blush2.gif Tačiau kai pats užsimano sysiaus, tai tik duris man panosėj užtrenkia ir šaukia "nežiūrėk" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 06 06, 23:49)
Nu,žinokit,veikia tos knygos patarimai. Vieną kartą net nusimaudžiau vonioj,kol ji už durų klykė. Dabar jau šviesos negesina,nes žino,kad aš vis vien nebeišeisiu ax.gif

Taigis,dabar jau beveik nėra tų priepuolių... Keletą kartų buvo tokia situacija,kad jau rodės,tuoj guls ant grindų. Bet ji matomai pagalvojo,kad nieko iš to gero nebus ir nebeklykė.

Oi ir man kantrybės reikia. Kai rėkdavo ir duris spardydavo irgi gaila būdavo. Bet...

Sveikos mamytės 4u.gif kai perskaičiau apie ta siužeta kur rodo per telika ,namu vaizdeliaiikur nufilmuoti,tai žinokit prisiminiau kad maniškės tik šitos laidos ir laukia ,net mažoji pati pasiima pulta ir įjungia butent tv.3,kanala ir tada kai jau prasideda veiksmas,nežinau iš kur žino kada jungti ,iškart kai atsikele po pietu megelio tai ir sako einam mama rodo lialios,na tada net galiu sau ramiai ka nors padaryt nes vaiko neatpleši nuo teliko,o dra buvo kad mes su vyru nekiap negalejom suprast iš kur išmoko mažile gultis ant grindu ir rekti isterikot tai dabar jau viskas aišku pasidarė g.gif mirksiukas.gif ,aš tai turiu Spoko knyga,ir dar rusiška enciklopedija ,jaunai mamai,tai žinokit ten irgi visur yra parašyta jog reikia išeit į kita kambari kad nekreipt demesio į vaiko kaprizus,jiem signoravimas yra pats baisiausias dalykas drinks_cheers.gif ,man tai su mažaja padeda ,o su vyresniaja tai jau nelabai ,kal todel kad protingesne jau beee.gif bet ožius tai paroda dažnokai kai eina į darželi ,nekarta tekdavo ir ant ranku tokia didele karve nešt kad tik nerektu,nes geda aplinkiniu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tiesą pasakius tos knygos neskaičiau, bet elgiuosi su vyresnėliu panašiai. Vonioje ar tualete užsidarydavau tik tada, kai nebegalėdavau iškęsti ir labai skaidėdavo širdelę. verysad.gif Ten galėdavau išsiverkti, kad aš "tokia bloga mama" vaikui nematant ir nusiraminti, išeiti jau rami. Buvo visko ir rėkimų, ir spardymųsi. Dažniausiai atsisėsdavau ant sofos, pasakydavau, kad pasišnekėsim, kai jis nusiramins ir skaitydavau knygą. book.gif Anksčiau ar vėliau tai suveikdavo. Dabar, kai vyresniajam jau penkeri, pasišnekėti galima visai rimtai. Kartą jis man pasakė, kad tai ilgai verkė, nes jam buvo gėda dėl savo elgesio.
Atsakyti