Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

Na aš tai kažkaip su ožynais namuose jau susitvarkau, irgi nekreipiu demesio ir tiek schmoll.gif Bet vat ka daryt, kai poliklynikoj, sedim kolidoriuj ir laukiam eilės pas gydytoją, o merga kaip pasiutus, koridorim pirmyn - atgal bėgte, palenda po kėdėm, visas dulkes drabužiais iššluosto, rėkimas, spiegimas, kad tik visi atkreiptų dėmesį, ir ką tada daryt, nepagaunu aš jos, kad pasisodinčiau šalia, o ir į kitą kambarį neišeisi ir per subinę neduosi g.gif Siaubakas kažkoks, dabar kai reikia tai vyra siunčiu su ją į poliklyniką, tai gryžta visas piktas namo, ir sako, kad mūsų merga visai pasiutus doh.gif
Vakar tai vedėm skiepytis nuo "kiaulytės" ir dar ten nuo kažko, tai prigrąsinom, kad jei dar taip negražiai elgsis, tai ir nuo "ožių" teks skiepyt ir su labaaaaai dideliu švirkštu, tai kažkaip prisibijo, tik ar ilgam g.gif
Atsakyti
na tai Akyra - pasigilink i ta knygele, kuri cia pamineta... jei vaikas taip agresyviai reikalauja is kitu demesio, vadinasi - negauna jo is tevu....
tos knygeles esme - demesys vaikui. reikia atrasti, kokia forma vaikas to demeso labiausiai nori. dazniausiai mes lyg ir rodome vaikui demesi, bet nesusimastom ,ar butent tokio demesio jam reikia - gal vienas megsta buti apkabintas, o kitam butinai reikia dainele padainuoti ar saldainiuka duoti...
Knygoje analizuojamos 5 meiles kalbos - kuri nors meiles kalba tikrai turetu tikti ir tavo "ozkytei" smile.gif
tikrai gera knyga, tikrai nelengva realizuoti, kas ten parasyta, praktiskai kasdiena reiktu ja skaityti ir skaityti, ieskoti ir ieskoti budu ir iseiciu ir sprendimu....
as tai apie kitka susimastau - juk motina irgi turi ta jausmu rezervuara (kas skaite knyga, mane supras), jis irgi turi buti pilnas, kad vaika galetum tinkamai ir kantriai aukleti... bet toli grazu ne visos mamos yra patenkintos savo (ne tik kaip mamos) gyvenimu... uzdaras ratas.
Atsakyti
Sveikos mamytės nors tai sunku pripazinti mes su vyru irgi turim problemu su vaiko oziukais verysad.gif jeigu ka nors jam neduodam kuo jis nori ar neleidziam pvz. prie kompiuterio tai jis krenta ant grindu ir musasi kaktu i grindi su tokia jega kad po to lieka guzas. Po to jau verkia kad skauda kaktas nezinau is vis ka daryt.
bandem ir i kita kambari iseiti bet jis ateina is paskos ir laikosi uz kaktos kad jam skauda tai paimu ant ranku kol nusiramins. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aleksa: 27 birželio 2006 - 13:22
clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Akyra @ 2006 06 08, 13:52)
Na aš tai kažkaip su ožynais namuose jau susitvarkau, irgi nekreipiu demesio ir tiek  schmoll.gif  Bet vat ka daryt, kai poliklynikoj, sedim kolidoriuj ir laukiam eilės pas gydytoją, o merga kaip pasiutus, koridorim pirmyn - atgal bėgte, palenda po kėdėm, visas dulkes drabužiais iššluosto, rėkimas, spiegimas, kad tik visi atkreiptų dėmesį, ir ką tada daryt, nepagaunu aš jos, kad pasisodinčiau šalia, o ir į kitą kambarį neišeisi ir per subinę neduosi  g.gif  Siaubakas kažkoks, dabar kai reikia tai vyra siunčiu su ją į poliklyniką, tai gryžta visas piktas namo, ir sako, kad mūsų merga visai pasiutus  doh.gif
Vakar tai vedėm skiepytis nuo "kiaulytės" ir dar ten nuo kažko, tai prigrąsinom, kad jei dar taip negražiai elgsis, tai ir nuo "ožių" teks skiepyt ir su labaaaaai dideliu švirkštu, tai kažkaip prisibijo, tik ar ilgam  g.gif

Zinoma jeigu sedi prie kabineto pusvalandi ar valanda tai nieko keista kad vaiko kantrybe baigiasi ,tada vaikas bando rasti uzsiemima mama barti ir gaunasi uzburtas ratas doh.gif Ir kodel reikia duoti i subine vaikui blink.gif jam ir taip stresas gi i ne i baliu atejo ,o pas gyd. zinoma dar teveliu prigasdintas kad neklausys tai gaus dideli svirksta doh.gif
Kadangi pas mus gyd. laukiamajame yra irengti kampai vaikui pazaisti tai tas laikas ir ne prailgsta belaukiant .Jeigu einame pas gyd. Lietuvoje visada paimamu knygute ,ar koki maza zaidima kuriam nereikia daug vietos ir laikas neprailgsta ir vaikas ramus biggrin.gif
Atsakyti
jo, Amerikoje vaikams irgi belaukiant gydytojo pilna knygeliu ir zaisliuku prideta, tai kartais budavo skandalu, kad nori ka nors namo issinesti, o negalima smile.gif)))
ir gydytojai tokie diskretiski, tarsi jaustusi patys kalti, kad reikia prie vaiko listi, tai taip svelniai ir atsargiai viska daro - viska aiskina, viska pasakoja, vaika uzburia smile.gif nu aisku, gal ir pas mus tokiu tikriausiai yra, bet poliklinikoje nesutikau smile.gif)))
Atsakyti
sveikos 4u.gif
ir as griztu prie sios temos.
ir vel kilo problemos su vaiko auklejumu. jauciusiu labai bloga mama. vaikas piktas bandau jo demesi nukreipti kazjkur i zaidima i filmuka koki, ne vis tiek negerai, atiseda ant keliu ir verkia, bandau paglostyt nuraminti, atsimusa, nieko nedarau tada ramiai napasedi. nulipa, uzlipa ir verkia...kartais visiskai nesuprantu kaip elgtis verysad.gif
su jo neimanoma pailseti, nuvazioti kazkur...
nuolatinis zyzimas ir lipimas ant galvos doh.gif
kaip elgtis? apie pliklinikas ir kitas viesas vietas net nekalbu...
Atsakyti
QUOTE(Saula* @ 2005 12 12, 11:50)
Sveikutes! Matau, kad problemu turiu ne tik tai as. 

Kazkoks kosmaras. kaimynau, kaluse kodel jus vaika musat, kad jis rekia ir rekia. Tuoj mums iskvies vaiku apsauga. doh.gif

na, as vaiku neturiu, bet atsitiktinai uzklydau i sia tema, tai sita fraze mane taip prajuokino... thumbup.gif smile.gif Zinau, kad mamytei tai nelabai cia juokinga... Isties atrodo mamos daro kaip geriau, o svetimiems tai vaikas skriaudziamas atrodo...
Atsakyti
verysad.gif
QUOTE(Monikule @ 2006 06 26, 12:52)
na tai Akyra - pasigilink i ta knygele, kuri cia pamineta... jei vaikas taip agresyviai reikalauja is kitu demesio, vadinasi - negauna jo is tevu....
tos knygeles esme - demesys vaikui. reikia atrasti, kokia forma vaikas to demeso labiausiai nori. dazniausiai mes lyg ir rodome vaikui demesi, bet nesusimastom ,ar butent tokio demesio jam reikia - gal vienas megsta buti apkabintas, o kitam butinai reikia dainele padainuoti ar saldainiuka duoti...
Knygoje analizuojamos 5 meiles kalbos - kuri nors meiles kalba tikrai turetu tikti ir tavo "ozkytei" smile.gif
tikrai gera knyga, tikrai nelengva realizuoti, kas ten parasyta, praktiskai kasdiena reiktu ja skaityti ir skaityti, ieskoti ir ieskoti budu ir iseiciu ir sprendimu....
as tai apie kitka susimastau - juk motina irgi turi ta jausmu rezervuara (kas skaite knyga, mane supras), jis irgi turi buti pilnas, kad vaika galetum tinkamai ir kantriai aukleti... bet toli grazu ne visos mamos yra patenkintos savo (ne tik kaip mamos) gyvenimu... uzdaras ratas.

o kur sia knygute galima nupirkti? buvau keliose senamiescio knygynose -nera verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, nusprendziau ir as parasyti kai pati su sia problema susiduriau... Musu mergaitei 1m. ir 2 men., kaip ir kitos mamos raso, budavo tu oziuku - ir kojytem patrepsi ir niu niu niu parodo arba barasi, jei ko negalima, tai man tada i ranka kanda verysad.gif Taciau vakar labai isgasdino mazoji, jau galima pavadinti net oziuku priepuoliu! Taip isiverke, su pasikukciojimais, tai vos nuramint galejau... Vakare tevelis grizo, dziaugsmo buvo ir vel! Nepasiseke is lentynos CD isimti tai baisiausiai vaikas isiklyke, riestis pradejo, vel kukcioti, jau bandem ir piktuoju pabarti abu i lovele ikelem, bet vienos nepalikom, grieztai liepem nusiraminti, bet galiausiai pasupavom, pamylavom, tada aprimo. Tai isgasdino abu, jau kaip isterija vaikui gavosi, galvojam gal pas nervu reiketu kreiptis ar ka daryti? Kai seneliai viska leidzia, kur tik mazyle pirstuku parodo ten iskart ir nesa, tai gal sakom meskos paslauga daro? Patarkit brangios mamytes, nes nesuprantu ar cia tik paprasti oziai ar kazkas rimciau slypi. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vyvytė @ 2006 04 29, 10:55)
Mes turim daug oziuku.O jus?Visi norai turi buti pildomi.Jei ko paprase, tai reikia padaryt.Kitaip griuna,rekia.Kartais pildau norus del sventos ramybes.Kartais nereguoju.Parekia ir praeina.Labai supyksta, kai kazko neleidi.

Pas mane taip pat su sūneliu bet jo noru taip nepildau jei negalima tai negalima kai truputuka dydesnis bus žiūrėsim ka daryti g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes aš taip pat auginu ožių „karaliene“ tat šiandiena užklydau čia ieškodama pagalbos ir viena metodą jau išbandžiau kai ji nugriuvo ant žemės aš tai pat su ja nugriuvau ji tada pakele galva pažiurėjo kas čia atsitiko dar karta pažiurėjo tada atsistojo apėjo aplink kambarį ir pradėjo juoktis ir mane kalbinti

O tas nekreipimas dėmesio mum niekaip nepadeda rėkia dar daugiau ir bėga paskui nepaliksi kitam kambarį nes prilips prie durų ir klyks ir lovytei tas pats gali klykti
ji visa diena įkėlus ir ji dar labai mažytė 1.4 greit o susikalbėt labai sunkei sekasi
Atsakyti