Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Sophi @ 2010 05 24, 12:16)
įvairiapusis taip, bet pasižiūrėk į DKK 2.2.1 punktą ax.gif

blush-anim-cl.gif
Ačiū!
Atsakyti
Alma Littera, UAB

Didžiausios literatūros, skirtos suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams bei vienos didžiausių pagal šviečiamosios ir mokomosios literatūros leidybos apimtį leidyklos „Alma littera“ leidžiamas žurnalas

į savo komandą kviečia dirbti

KALBOS REDAKTORIŲ

Darbo pobūdis:

* redaguoti žurnalo „National Geographic Lietuva“ straipsnius;
* taisyti lietuvių kalbos gramatikos ir stiliaus klaidas;
* užtikrinti, kad visi moksliniai terminai, vietovardžiai ir išsireiškimai atitiktų lietuvių kalbos reikalavimus.

Reikalavimai:

* aukštasis filologinis išsilavinimas;
* redaktoriaus darbo patirtis;
* geras anglų kalbos mokėjimas;
* gebėjimas rasti mokslinių terminų atitikmenis;
* atidumas, kruopštumas ir atsakingumas.

Mes siūlome:

* įdomų ir atsakingą darbą;
* profesinio ir asmeninio tobulėjimo galimybes;
* nuo darbo rezultatų priklausantį atlyginimą.

Gyvenimo aprašymą su nuoroda „redaktorius“ siųsti iki 2010-06-07 el. paštu j.juskaite@sviesa.lt. Informacijatel.: 861825160. Informuosime tik atrinktus kandidatus.
Darbo laikas Visa darbo diena
Kontaktinė informacija
Kontaktinis asmuo:
El. paštas: j.juskaite@sviesa.lt
Atsakyti
vaidmuo tautiniame atgimime. Ar taisyti šį vietininką? g.gif Gal gali būti – juk tai sąjūdis, judėjimas?
juridiniais ir kitais klausimais rašė į „Šaltinį“, „Draugiją“... Turbūt gerai prielinksnis į?
troškimą dainuoti liaudies dainas, užrašinėti jas ir sudarinėti rinkinius. Jei daug kartų kartojasi, gal gali būti? g.gif O gal bent jau sudaryti? g.gif
liudija darbai ... ir visuomeninės veiklos srityse. Sakau, gal užtektų tik srityje? g.gif Darbai, veikla ir dar sritys – ar ne per daug visko? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 05 28, 12:56)
vaidmuo tautiniame atgimime. Ar taisyti šį vietininką? g.gif Gal gali būti – juk tai sąjūdis, judėjimas?

koks visas sakinys?
juridiniais ir kitais klausimais rašė į „Šaltinį“, „Draugiją“... Turbūt gerai prielinksnis į?

gerai.
troškimą dainuoti liaudies dainas, užrašinėti jas ir sudarinėti rinkinius. Jei daug kartų kartojasi, gal gali būti? g.gif O gal bent jau sudaryti? g.gif

tas -inėti tinka gal, kai tas pats dalykas daromas daug kartų, o čia vis kiti ax.gif
l
iudija darbai ... ir visuomeninės veiklos srityse. Sakau, gal užtektų tik srityje? g.gif Darbai, veikla ir dar sritys – ar ne per daug visko? unsure.gif

gal tiesiog visuomeniniai darbai g.gif
Atsakyti

Norėčiau pasiteirauti, ar man nežinant pasikeitė mandagiojo kreipinio "Jūs" rašyba? Kalbos redaktorė mano verstam tekste perrašo viską iš mažosios g.gif
Ir negaliu, deja, jos pačios paklausti, nes ji visiškai nesinaudoja kompiuteriu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2010 05 30, 20:29)
Norėčiau pasiteirauti, ar man nežinant pasikeitė mandagiojo kreipinio "Jūs" rašyba? Kalbos redaktorė mano verstam tekste perrašo viską iš mažosios  g.gif
Ir negaliu, deja, jos pačios paklausti, nes ji visiškai nesinaudoja kompiuteriu  unsure.gif

Na, jei tai laiškas, pareiškimas ar pan. ir tas asmuo labai svarbus, tada didžioji, bet šiaip tekste pakanka ir mažosios. Mums raštuose sakė vengti didžiųjų g.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 05 30, 20:38)
Na, jei tai laiškas, pareiškimas ar pan. ir tas asmuo labai svarbus, tada didžioji, bet šiaip tekste pakanka ir mažosios. Mums raštuose sakė vengti didžiųjų g.gif

Mat kaip. Ar jau seniai tokia taisyklė galioja? VLKK nieko apie tai nerandu. Ar čia viskas taip tylomis pakeista, plačiai neinformuojant visuomenės biggrin.gif
Beje, verčiu grožinį tekstą.

Ir ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2010 05 30, 20:46)
Mat kaip. Ar jau seniai tokia taisyklė galioja? VLKK nieko apie tai nerandu. Ar čia viskas taip tylomis pakeista, plačiai neinformuojant visuomenės  biggrin.gif
Beje, verčiu grožinį tekstą.

Ir ačiū už atsakymą  4u.gif

Dėl šventos ramybės reikėtų palaukti Sophi biggrin.gif bet šiaip nemačiau aš taisyklės nei dėl didžiosios, nei dėl mažosios g.gif tiesiog stilistiškai, norint labai išskirti, pabrėžti, pagerbti vartojamos didžiosios raidės, taip pat ir Jūs, o grožiniame tekste asmeniškai aš nerašyčiau didžiųjų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 05 30, 20:57)
Dėl šventos ramybės reikėtų palaukti Sophi biggrin.gif bet šiaip nemačiau aš taisyklės nei dėl didžiosios, nei dėl mažosios g.gif tiesiog stilistiškai, norint labai išskirti, pabrėžti, pagerbti vartojamos didžiosios raidės, taip pat ir Jūs, o grožiniame tekste asmeniškai aš nerašyčiau didžiųjų schmoll.gif

Nu gerai, kad jau sužinojau, tai nerašysiu ir aš, bet jaučiuosi, tarsi būčiau netyčia kokiam akmens amžiuj užstrigusi lotuliukas.gif
Vokiečiai irgi reformavo rašybą, bet mandagųjį kreipinį "Jūs" vis dar iš didžiosios rašo. Todėl net negalėjau patikėti savo akimis, kai radau lietuviškam tekste ištaisyta.

Gerai, kad čia toks konsultacijų skyrelis yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2010 05 30, 21:36)
Nu gerai, kad jau sužinojau, tai nerašysiu ir aš, bet jaučiuosi, tarsi būčiau netyčia kokiam akmens amžiuj užstrigusi  lotuliukas.gif
Vokiečiai irgi reformavo rašybą, bet mandagųjį kreipinį "Jūs" vis dar iš didžiosios rašo. Todėl net negalėjau patikėti savo akimis, kai radau lietuviškam tekste ištaisyta.

Gerai, kad čia toks konsultacijų skyrelis yra  thumbup.gif

na, vokiečių nežinau, bet anglų tai taip, didžiosios, mūsų gi nebūtinai biggrin.gif apskritai, pas mus kažkokia gigantomanija visur iš užsienio kalbų doh.gif kai nėra reglamentuota, tai paliekama autoriaus (arba redaktoriaus) nuožiūrai, svarbu, kad visas tekstas būtų vienodas 4u.gif bet sakau, dar palaukiam trečio svaraus žodžio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 05 28, 18:31)
koks visas sakinys? 

DĖKUI!

Inteligentijos vaidmuo tautiniame atgimime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 31 gegužės 2010 - 08:40
QUOTE(AŠA @ 2010 05 30, 21:38)

Čia stilistinė rašyba, aš raštuose rašau didžiąją blush2.gif Bet grožinam tekste tikrai pakanka mažossios.
Atsakyti