Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Sophi @ 2010 08 09, 18:53)
Haidei, nes e tariamas smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 08 09, 10:13)
šie ginčai <...> iškyla kaip aštrūs skirtingumai bei nesutarimai, kurie turi įtakos... Vietoj aštrūs turbūt geriau kito žodžio paieškoti? g.gif Svarbūs? Reikšmingi?

drinks_cheers.gif dar ryškūs gali būt ax.gif

problematika šiandien įgyja vis didesnį aktualumą tiek akademinėje sferoje, tiek įvairiausiose kasdienybės plotmėse. Visuomeninėje plotmėje.
Nelabai man tos plotmės patinka, nors DLKŽ yra prk. veikimo, reiškimosi sritis, pagrindas: Materialinė, politinė, kultūrinė p., tai nekreipti dėmesio ax.gif

problematika tampa vis aktualesnė...
kasdieniame gyvenime unsure.gif

praradęs atsparumą moralinių iššūkių akivaizdoje. Akivaizdoje turbūt visai nereikalingas? praradęs atsparumą moraliniams iššūkiams? g.gif Nors tie iššūkiai man irgi schmoll.gif

drinks_cheers.gif iššūkius aš keičiu išbandymais ax.gif

Visaverčiai, ko gero, iš DKK? Visavertiškai? g.gif

drinks_cheers.gif
atveria kokybiškai naujų sprendimų atradimo galimybę unsure.gif padeda rasti naujus sprendimus? leidžia ieškoti naujų sprendimų?

drinks_cheers.gif arba bent jau sudaro... galimybę unsure.gif
Atsakyti
Suku galvą ir nieko protingo nesugalvoju...
Grožiniame tekste (vertimas iš anglų k.) minimas asmuo, angliškai vadinamas A. J. Kaip turėtų būti lietuviškame tekste? A. J.? A. Dž.? Eidžis? Eidži? Apie jį užsimenama ir tiesioginėje kalboje. Pvz.: "A. J., - tarė ji atsidusdama. - Mylėjau jį." Man kvailai atrodo tos raidės tiesioginėje kalboje (greičiausiai tai inicialai).
Kaip manote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2010 08 10, 11:02)
Suku galvą ir nieko protingo nesugalvoju...
Grožiniame tekste (vertimas iš anglų k.) minimas asmuo, angliškai vadinamas A. J. Kaip turėtų būti lietuviškame tekste? A. J.? A. Dž.? Eidžis? Eidži? Apie jį užsimenama ir tiesioginėje kalboje. Pvz.: "A. J., - tarė ji atsidusdama. - Mylėjau jį." Man kvailai atrodo tos raidės tiesioginėje kalboje (greičiausiai tai inicialai).
Kaip manote?  g.gif

g.gif Ei Dži, Ei Džis, Eidžis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 10 rugpjūčio 2010 - 12:37
QUOTE(Sophi @ 2010 08 10, 13:35)
g.gif Ei Dži, Ei Džis, Eidžis unsure.gif

Ačiū! Man atrodo, kad Ei Dži būtų visai neblogai.
Atsakyti
Mergaitės, reikia pagalbos. Tik nesišaipykit - nesu redaktorė profesionalė, duoną valgau visai iš ko kita. Tiesa, kadaise baigiau lituanistiką, tai dabar visi išnaudoja kas netingi. Manęs paprašė sutvarkyti tekstą redagavimo režimu verysad.gif Paklapsėjau akim bijodama pasirodyti neišmanėlė, bet kad taip ir yra lotuliukas.gif
Suprantu, kad veiksmas vyksta word'e, o ką toliau pasirinkti?
Atsakyti
Ne redaktorė ir aš, bet ar tik čia nebus įprastas redagavimas įsijungus "Track Changes"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2010 08 10, 14:15)
Ačiū! Man atrodo, kad Ei Dži būtų visai neblogai.

Man normaliausiai atrodytų iš visų variantų smile.gif

QUOTE(Aurora11 @ 2010 08 10, 18:33)
Ne redaktorė ir aš, bet ar tik čia nebus įprastas redagavimas įsijungus "Track Changes"?  g.gif

Aš irgi tik šitą žinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 08 10, 17:39)
Aš irgi tik šitą žinau ax.gif

Turbūt kad ir bus Sekti keitimus g.gif
Atsakyti
Dėkui visoms 4u.gif
Įsivaizduojat, aš jau ir pati susiradau jūsų pagalbos belaukdama thumbup.gif

O kad nebūčiau dykai prisijungusi, tai dar vienas klausimėlis: kaip elgiatės, jei reikia cituoti akivaizdžiai netaisyklingą tekstą (pvz., dokumento pavadinimą)?
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2010 08 10, 19:53)
Dėkui visoms 4u.gif
Įsivaizduojat, aš jau ir pati susiradau jūsų pagalbos belaukdama thumbup.gif

O kad nebūčiau dykai prisijungusi, tai dar vienas klausimėlis: kaip elgiatės, jei reikia cituoti akivaizdžiai netaisyklingą tekstą (pvz., dokumento pavadinimą)?

Pavadinimas yra pavadinimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 08 10, 18:57)
Pavadinimas yra pavadinimas smile.gif

Dėkui 4u.gif
O gal vis tik apskųsti Valstybinei kalbos inspekcijai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mojo: 10 rugpjūčio 2010 - 19:05