QUOTE(Vitalija @ 2010 10 15, 15:01)
Techninis klausimas
Kaip tekste išdėstyti dviejų žmonių atsiminimus apie vieną asmenį. Dabar yra taip:
Jonas Jonaitis ...
Petras Petraitis ...
Tie atsiliepimai 12 sakiniai. Brūkšniai, man rodos, tikrai negerai, dėčiau tašką. Kai kur matau, kad interviu pirmą kartą rašomas visas vardas ir pavardė, po to tik inicialai, tada būtų J. J. arba P. P.

Kaip tekste išdėstyti dviejų žmonių atsiminimus apie vieną asmenį. Dabar yra taip:
Jonas Jonaitis ...
Petras Petraitis ...
Tie atsiliepimai 12 sakiniai. Brūkšniai, man rodos, tikrai negerai, dėčiau tašką. Kai kur matau, kad interviu pirmą kartą rašomas visas vardas ir pavardė, po to tik inicialai, tada būtų J. J. arba P. P.
Dvitaškis netiktų

Užsiblokavo
Kaip būtų geriausia keisti Tarp gausos renginių dalyvių dalyvavo ir <...>. Aš išvis rašyčiau Renginyje dalyvavo ir <...>, bet gal labai svarbu pabrėžti, kad buvo ypač gausus dalyvių būrys

Tai taip ir rašyk: gausiame dalyvių būryje buvo ir ...
buvo turiningai įvertintas, apie jį pasakyta daug šiltų, bičiuliškų žodžių (= deramai? garbingai?
).

gal išsamiai

dėstė bakalauro, magistro ir doktorantūros studijų programose. Vietininkas?
dėstė bakalaurantams, magistrantams ir doktorantams? dėstė bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studijų dalykus / disciplinas? 

galima ir taip arba gal dėstė..studijų programas

Papildyta:
Dabar pasidalysiu įspūdžiais iš seminaro

Buvau 2 kartus pacituota iš KN

Šiaip, kaip visada, tikėjausi daugiau, nei gavau. Seminaras turėjo prasidėti tada, kai jis baigėsi - daug slydimo paviršiumi. Studentams ar labai pradedantiems redaktoriams gal ir buvo kiek naudinga, bet pažengusiems peno nedaug.
O trumpai tiek:
Skirtingi norminamieji darbai skirtingos normos. Ką daryti?
Pasirinkimo kriterijai:
1. Normų šaltinio statusas (pradinė ar galutinė).
2. Kuris šaltinis naujesnis.
3. Stilius.
4. Adresatas.
5. Kieno tekstas - savas ar svetimas.
6. Leidinio statusas (vadovėlis, kelionių vadovas, informacija žiniasklaidai,..).
Mano galva, seminaras būtų buvęs daug vertingesnis, jei nuo pradžios jie ir būtų analizuoti (su pavyzdžiais), o ne pasakota, kur kokias normas galima rasti - tą mes ir patys žinom

Antras pranešimas buvo apie Lietuvos vietovardžių geoinformacinę duomenų bazę - ją galima rasti čia