Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Gurmano @ 2010 11 08, 20:37)
Tas is uzsineio yra tieiosg Direktorius, o kitas esantis cia - vadovas Lietuvai.
Tad ar "geriau" - ar taisytina be islygu?
Nes pareigos JAU iformintos, tai del to svarbu, ar dera keisti, ar nieko baisaus ir taip....  blush2.gif Dekui smile.gif

Geriau ir yra tik geriau ax.gif Naudininkas - ne klaida smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2010 11 08, 20:41)
blush2.gif na, retai aš čia, retai blush2.gif

Gal darbą pakeitei?
Man irgi kilmininkas, bet dėstytojas taiso organizacinė, vat ir suabejojau... kas čia kompetentingesnis biggrin.gif

Suprantama, nes organizacinis,-ė dabar labai madingas rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 08, 20:44)
Gal darbą pakeitei?

Jei tik būtų į ką keisti, deja verysad.gif Net papildomų darbų nebeliko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 11 08, 20:53)
Jei tik būtų į ką keisti, deja verysad.gif Net papildomų darbų nebeliko sad.gif

Ne tau vienai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 08, 21:44)
Geriau ir yra tik geriau ax.gif  Naudininkas - ne klaida smile.gif

Dekui!! 4u.gif Nes jau buvau besiruosdianti jas keisti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 09 lapkričio 2010 - 08:27
QUOTE(Sophi @ 2010 11 07, 19:09)

AČIŪ!
parašymo laiko ribos yra gana plačios. Keisčiau parašymo laikas yra gana platus, bet suabejojau unsure.gif Gal negerai, kad dingsta ribos, nes kalbama apie tikrai ilgą, šimtmečiais skaičiuojamą laiką.
nors būdami iš panašaus laikotarpio. Ar neskamba griozdiškai? g.gif (= parašyti panašiu laikotarpiu? atsiradę panašiu laikotarpiu? g.gif).
atveria kelią naujų santykių kūrimui (= leidžia / padeda kurti naujus santykius? g.gif).
išaukštinti ką kieno atžvilgiu. Išskirti šiuo atveju nelabai tinka, o norisi išsiversti be atžvilgiu, nes jo ir taip netrūksta. išaukštinti iš ko g.gif Bet ar vartojama?
žydiškos kilmės. Jei būtų kalbama apie žmogų – Kilm. žydų. Šiuo atveju turimi omenyje raštai, tai gal gali likti -iškas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 11 10, 13:01)
parašymo laiko ribos yra gana plačios. Keisčiau parašymo laikas yra gana platus, bet suabejojau unsure.gif Gal negerai, kad dingsta ribos, nes kalbama apie tikrai ilgą, šimtmečiais skaičiuojamą laiką.

Parašymo laikotarpis yra labai ilgas...
nors būdami iš panašaus laikotarpio. Ar neskamba griozdiškai? g.gif (= parašyti panašiu laikotarpiu? atsiradę panašiu laikotarpiu? g.gif).

drinks_cheers.gif
atveria kelią naujų santykių kūrimui (= leidžia / padeda kurti naujus santykius? g.gif).

drinks_cheers.gif
išaukštinti ką kieno atžvilgiu. Išskirti šiuo atveju nelabai tinka, o norisi išsiversti be atžvilgiu, nes jo ir taip netrūksta. išaukštinti iš ko g.gif Bet ar vartojama?

koks visas sakinys?
žydiškos kilmės. Jei būtų kalbama apie žmogų – Kilm. žydų. Šiuo atveju turimi omenyje raštai, tai gal gali likti -iškas? g.gif

kuria prasme čia ta kilmė? Gal tiesiog žydiški unsure.gif
Atsakyti
William Ouchi būtų Wiliamas Ouchis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 10, 19:56)
Parašymo laikotarpis yra labai ilgas...
Bet platus šiuo atveju irgi nebūtų klaida, ar ne? g.gif ...datavimas nėra labai tikslus ir įvairių mokslininkų nurodomas jų parašymo laikotarpis yra gana platus: nuo ... iki.
koks visas sakinys?
sukūrė žmogų pagal savo paveikslą ir išaukštino visos kūrinijos atžvilgiu.
kuria prasme čia ta kilmė? Gal tiesiog žydiški unsure.gif
Na, man regis, gali būti svarbu pabrėžti tą kilmę. Tyrinėjami tam tikri raštai ir rašoma numanomai žydiškos kilmės raštai. Tiksliai nėra žinoma, tai tik hipotezė. Jie gali būti parašyti ir kitų tautybių asmenų

Aaaaaačiū!
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 11 10, 21:58)
William Ouchi būtų Wiliamas Ouchis g.gif

Na, taip.
Papildyta:
Bet platus šiuo atveju irgi nebūtų klaida, ar ne? ...datavimas nėra labai tikslus ir įvairių mokslininkų nurodomas jų parašymo laikotarpis yra gana platus: nuo ... iki.

platus laikas man skamba keistai ax.gif Bet nežinau, ar blogai...
sukūrė žmogų pagal savo paveikslą ir išaukštino visos kūrinijos atžvilgiu.

o jei išaukštino prieš g.gif
Na, man regis, gali būti svarbu pabrėžti tą kilmę. Tyrinėjami tam tikri raštai ir rašoma numanomai žydiškos kilmės raštai. Tiksliai nėra žinoma, tai tik hipotezė. Jie gali būti parašyti ir kitų tautybių asmenų

Man atrodo, kad tinka:
numanomai žydiški raštai.

LKŽ žydiškas - 2. priklausantis žydams, jų tautai, susijęs su žydais, jų kilmės.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 11, 21:06)

o jei išaukštino prieš g.gif

o netiktų išaukštino kaip svarbiausią savo kūrinį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 11, 21:06)

Ačiū!

QUOTE(Aaukse @ 2010 11 11, 21:38)
o netiktų išaukštino kaip svarbiausią savo kūrinįg.gif

Skamba good.gif Ir mintis, man rodos, ta pati. Dėkui!

tai reiškia nepilną <...> įvertinimą (= nevisapusį? neišsamų? g.gif).
Vargu ar galima šiai nuostatai nepritarti, neturint išankstinių priešiškų nusiteikimų. Jei kartais ir galima padaryti vieną ar kitą kritišką pastabą šiuo klausimu, tai <...>. (= Šiai nuostatai neįmanoma nepritarti. Jei kartais ir galima pateikti vieną ar kitą kritišką pastabą šiuo klausimu, tai <...>? g.gif).
svarba <...> nėra vienareikšmė, bet <...> (= svarba <...> yra nevienareikšmė, bet <..>? g.gif).
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2010 11 12, 18:12)

tai reiškia nepilną <...> įvertinimą (= nevisapusį? neišsamų? g.gif).

Kas čia ką vertina?
Vargu ar galima šiai nuostatai nepritarti, neturint išankstinių priešiškų nusiteikimų. Jei kartais ir galima padaryti vieną ar kitą kritišką pastabą šiuo klausimu, tai <...>. (= Šiai nuostatai neįmanoma nepritarti. Jei kartais ir galima pateikti vieną ar kitą kritišką pastabą šiuo klausimu, tai <...>? g.gif).

Jei iš anksto nenusiteikiama priešiškai, šiai nuostatai negalima nepritarti. Jei kartais ir galima pateikti vieną ar kitą kritišką pastabą šiuo klausimu, tai <...>
svarba <...> nėra vienareikšmė, bet <...> (= svarba <...> yra nevienareikšmė, bet <..>? g.gif).

kontekstas g.gif
Atsakyti