Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas ir jo įtaka sveikatai

QUOTE(Eddii @ 2011 01 11, 10:53)
bus 22, kai gims. tevai tai mums neturejo jokios itakos, ikalbejo mane draugas nedaryt aborto. labiausiai bijojom, kad po jo musu santykiai sugrius. o jusu nesugriuvo? mes visiskai nezinojom, kaip tevai reaguos, tai baisiausius dalykus jau mastem, kad vos ne visus savo papuosalus parduosiu, jis savo moto  lotuliukas.gif  (kadangi jokio savo turto daugiau nebeturim...), bet  tevai pries nebuvo, tai pades finansiskai

Na ne,aciu Dievui musu santykiai nesugriuvo,butu sunku man buve su tuo vienai paciai susitaikyti...stengiausi negalvoti ir kuo greiciau tai pamirsti,na bet manu tokio dalyko negalesiu pamirsti niekada sad.gif nebent kai jau susilauksiu vaikelio smile.gif
dziaugiuosi uz tave,kad turit kas padeda ir,kad padarei teisinga sprendima wink.gif
Atsakyti
Sveikos,
Esu greitosios kontracepcijos auka.... Po nesaugaus lytinio akto, praejus apie 10val, isgeriau escapelle tablete, tai buvo lapkricio 29d.. Siandien pasidariau testa, nesulaukus antru menesiniu. Ir dvi juosteles - teigiamas. Kai turejau susirigti pirma karta po vaistu isgerimo, patepliojo 3d, bet vos vos. Skaiciau, kad daugeliui taip buna, vienos kraujoja baisiai, kitos vo vos. Antru menesiniu visai nesulaukiau ir pasidariau testa....... Nezinau ka daryt, nestumui bus apie 1,5 - 2men. Vyras isvykes i uzsieny. Viena vaikeli jau auginam, jam pries pora savaiciu suejo 2m. Mintys linksta link nestumo nutraukimo.... 2 metai motinystes atostogu baigesi, pries kelias dienas i darbo birza uzsirasiau, pajamos sumazejo. Gyvenam dar su tevais. Turim nama uz paskola, bet remontui pinigu neuztenka. Vyras i uzsieny vazineja, bet pajamos nera pastoviai visada vienodos. Kaip reiks antra leliuka uzauginti? O ir motinystes pasalpos galiu negaut, nes darbo birzoj stoviu.....
Man 24m.

Prasau Jusu pamastymu.
Atsakyti
[quote=Orfeja,2011 01 12, 11:27]
Sveikos,
Esu greitosios kontracepcijos auka.... Po nesaugaus lytinio akto, praejus apie 10val, isgeriau escapelle tablete, tai buvo lapkricio 29d.. Siandien pasidariau testa, nesulaukus antru menesiniu. Ir dvi juosteles - teigiamas. Kai turejau susirigti pirma karta po vaistu isgerimo, patepliojo 3d, bet vos vos. Skaiciau, kad daugeliui taip buna, vienos kraujoja baisiai, kitos vo vos. Antru menesiniu visai nesulaukiau ir pasidariau testa....... Nezinau ka daryt, nestumui bus apie 1,5 - 2men. Vyras isvykes i uzsieny. Viena vaikeli jau auginam, jam pries pora savaiciu suejo 2m. Mintys linksta link nestumo nutraukimo.... 2 metai motinystes atostogu baigesi, pries kelias dienas i darbo birza uzsirasiau, pajamos sumazejo. Gyvenam dar su tevais. Turim nama uz paskola, bet remontui pinigu neuztenka. Vyras i uzsieny vazineja, bet pajamos nera pastoviai visada vienodos. Kaip reiks antra leliuka uzauginti? O ir motinystes pasalpos galiu negaut, nes darbo birzoj stoviu.....

Maniau tos tabletes yra 100 procentines..pati pora kartu teko gerti Postinora..Na sunku tau,isivaizduoju,juo labiau kai vaikelis dar tik dvieju metuku.O su vyru kalbejai ? kokia jo nuomone?
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 01 12, 12:27)
Sveikos,
Man 24m.

Prasau Jusu pamastymu.

o vyrui jau pasakėte apie nėštumą? kokia jo reakcija?ką jis mąsto? 4u.gif 2m tarp vaikiuku nėra toks mažas skirtumas 4u.gif o jūs išėjote iš darbo? ar prieš motinystės atostogas jau nedirbote? nes realiai minimum mėnuo po pasibaigusių motinystės atostogų Jūsų negalėjo atleisti.. o dabar jei jūs vėl laukiatės jūsų negali atleisti.. na nelabai supratau situaciją dėl darbo..
aš siūlyčiau auginti vaikiuką 4u.gif juk tarkim daug daiktelių ir kt likę nuo pirmojo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyteee: 12 sausio 2011 - 11:50
Dirbau as iki motinystes atostogu apie 2 metus, ir pasalpa gaudavau, bet kadangi dirbau vilniuje, o gimdyt ir gyvent grizau i panevezy, tai i senaja darboviete grizt nera galimybiu. Tai pasibaigus motinystes atostogoms, darbo sutarti nutraukiau savo noru, kad galeciau pradet darbo ieskotis panevezy.
vyras zino jau. dar jam pries isvaziuojant kalbejom ta tema, tai jis sake, kad gali but sunku, bet kas bus, jei po nestumo nutraukimo, nebegalesiu susilaukt vaiku.... Kai pamaciau testo rezultata, parasiau jam, kad " teigiamas, nezinau ka daryt. Is kur reiks gaut pinigu nestumui nutraukt". Jis dirba siuo metu, negalejo paskambint, parase, kad rasim pinigu. Ir tiek ziniu. Tai is tos zinutes supratau, kad nebandys atkalbet nuo aborto.
Atsakyti
Parašysiu ir aš. Prasidėjus krizei,žlugo verslas mūsų,liko didelė paskola,gyvenam nepilnai įrengtam name,vyras važinėja į užsienį. Na ir suplanavom jau trečia vaikiuką biggrin.gif Visi tie dalykai,kai nėra pinigų,tai yra taip laikina. Gi nebūsi amžinai bedarbis,gi nebus taip,jog visada nesiseks verslas ir pan. Gyvenimas tuom ir ypatingas,kad jis nėra pastovus,jame begalė spalvų.Ir nors ir ši diena nusispalvinus juoda spalva,bet niekada negali žinoti,kokios spalvos ji bus po metų. Nereikia bijoti,kad neišgyvensit.Juolab turit tėvus,pas kuriuos glaudžiatės.Tai vadinas ir pastogę turit.Kol gims vaikutis,galbūt ir namą kažkiek įsirengsit. Galvokit optimistiškiau ir nedarykit skubotų sprendimų. Ar paskui neskaičiuosit pastoviai,kad vat,vaikeliui dabar būtų metukai,o dabar ir du? Ar sugebėsit su tuo gyventi? Jei esate stiprus žmogus,kuriam giliai dzin visa tai,tai negimdykit.Bet ar paskui nepriekaištausit sau? O kad išgyvensit ir "badu nemirsit",jums tą garantuoju biggrin.gif
Atsakyti
Jus visiskai teisi, dar ne tokie vaikus uzaugina. tik tiek, kad vaikui norisi duot geriausia. Bet vel is kitos puses, vaikui geriausia - tevu meile. jam visiskai nesvarbu rubelis brangus ar pigesnis.
Bet del vaikelio sveikatos - sako, ta greita kontracepcija tai didele hormonu bomba, ir ar gims nesveikas? Ar nepakenke jam ta piliule?
O ir sventes buvo, alkoholio neatsisakiau, nezinodama, kad auga jau manyje sirdute....
Kaip ir su pirmu vaiku, nejauciau jokiu nestumo pozymiu, tik pries kelias savaites pradejo skaudet krutis. Tada ir pasidare neramu, dar ir menesiniu nesulaukiau.
Atsakyti
Jeigu jūs ieškote priežasčių pasidaryti abortą ir užtarimo,kad elgiatės teisingai,tai darykitės.Niekas nenuspręs už jus.Ir čia išsakytos nuomonės abejoju,kad pakeis jūsų apsisprendimą.Neskaudinkit tada dar labiau savęs 4u.gif
Atsakyti
TEISINGAI drinks_cheers.gif niekas negali jusu gyvenimo gyventi uz jus ir jums patarineti, nes tik jus viena turite nuspresti, kas jums ir jusu seimai geriausia 4u.gif taciau jei jau tokia tema, tad pasisakysiu...
vaikinas pasipirso..grazu, meile, gyvenom keleta menesiu kartu, svajojau apie nuotakos suknele...ir panasiai..aisku, jokiu nestumu nebuvo. taciau likus keletai savaiciu iki vestuviu, suzinojau, akd laukiuosi, oi, minciu buvo visokiu, ka sakys zmones, ka tevai, kaip cia jau gaunai is reikalo....planavom kaip ri nutraukt.....vyras nepritare, bet nesigicijo..nuejom apziurai pas daktare...sako, gali buti nesivystantis nestumas.....reikia valymo...iki penktadienio stebekim....grizus isverkiau visas asaras...supratau, kad dievas mane baudzia uz tokias mintis....kad ko noriu labiausiai, tai savo kudikelio.....aciu dievui, nestumas issaugotas, vestuves atsoktos tiesiai is ligonines palatos....jau musu mergiatei 6 metai, esu laimingiausia mama, turedama ja ir dar mazesne sesyte....nieko brangesnio uz jas neturiu.. wub.gif ir man visai nesvarbu, aks ka mane, kas ka sake...o buvom gan jauni, studentai...bendrabutis...bet isgyvenom...
mano nuomone tokia, kad kiekvienas gali tik pats nuspresti, taciau buna atsitikimu, kai uz tave kazkas pamasto ir leidzia tau apsisprest ax.gif
sekmes, visoms dvejojancioms...kiekvienas esam savo likimo kalvis ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 01 12, 13:42)
TEISINGAI drinks_cheers.gif niekas negali jusu gyvenimo gyventi uz jus ir jums patarineti, nes tik jus viena turite nuspresti, kas jums ir jusu seimai geriausia 4u.gif taciau jei jau tokia tema, tad pasisakysiu...
vaikinas pasipirso..grazu, meile, gyvenom keleta menesiu kartu, svajojau apie nuotakos suknele...ir panasiai..aisku, jokiu nestumu nebuvo. taciau likus keletai savaiciu iki vestuviu, suzinojau, akd laukiuosi, oi, minciu buvo visokiu, ka sakys zmones, ka tevai, kaip cia jau gaunai is reikalo....planavom kaip ri nutraukt.....vyras nepritare, bet nesigicijo..nuejom apziurai pas daktare...sako, gali buti nesivystantis nestumas.....reikia valymo...iki penktadienio stebekim....grizus isverkiau visas asaras...supratau, kad dievas mane baudzia uz tokias mintis....kad ko noriu labiausiai, tai savo kudikelio.....aciu dievui, nestumas issaugotas, vestuves atsoktos tiesiai is ligonines palatos....jau musu mergiatei 6 metai, esu laimingiausia mama, turedama ja ir dar mazesne sesyte....nieko brangesnio uz jas neturiu.. wub.gif ir man visai nesvarbu, aks ka mane, kas ka sake...o buvom gan jauni, studentai...bendrabutis...bet isgyvenom...
mano nuomone tokia, kad kiekvienas gali tik pats nuspresti, taciau buna atsitikimu, kai uz tave kazkas pamasto ir leidzia tau apsisprest ax.gif
sekmes, visoms dvejojancioms...kiekvienas esam savo likimo kalvis ax.gif  4u.gif
Va cia yra auksiniai zodziai,kad kiekvienas yra savo gyvenimo kalvis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 01 12, 12:30)
Bet del vaikelio sveikatos - sako, ta greita kontracepcija tai didele hormonu bomba, ir ar gims nesveikas? Ar nepakenke jam ta piliule?
O ir sventes buvo, alkoholio neatsisakiau, nezinodama, kad auga jau manyje sirdute....

Tokius pat klausimus sau uždavinėjau ir aš. "Postinoro" dvi dozes buvau suvartojusi, švęsti irgi teko... Bet juk tai - atsitiktiniai įvykiai, o ne nuolatinis procesas. Dėl šventos ramybės galima tirtis, bet asmeniniu pavyzdžiu galiu patvirtinti, kad šiuo atveju baimės akys didesnės nei "bombų" poveikis vaikeliui.
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 01 12, 12:27)
Sveikos,
Man 24m.

Prasau Jusu pamastymu.

del tu vaistu pakenkimo, tai labai abejoju, kad tures itakos, nes nestumo pirmos dvi savaites vyrauja desnis "viskas arba nieko", jei kazkas nors menkiausia dalelyte negerai - persileidimas. na o del pabaliavojimu, juk gamta viska pati taip tvarko, kad ne is karto suzino moteris apie nestuma, vadinas taip reikia. ir as pabaliavojus esu, kai nezinojau, bet tikrai nesinervinu del to, juk ne visa nestuma geriu.
bet tavo vietoj as asmeniskai gimdyciau, kadangi vaikelis aiskiai parode, kad siam pasauliui jis reikalingas, juk skubi kontracepcija toks stipriai veikiantis dalykas, o jis isgyveno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eddii: 14 sausio 2011 - 00:10