Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas ir jo įtaka sveikatai

Va čia tai baisu kai kontraceptikai nesuveikia...dar baisiau kai extra kontracepsija nesuveikia. Manau abortas. Aš tikrai daryčiausi abortą, tuo labiau jei bapkių ir gyvenimo nėr.
Atsakyti
As nei vienoj pusej, kai kalbama apie kita moteri. Apie save - as esu labai pries abortus. Esu girdejusi ivairiu istoriju is skirtingu moteru. Neatsimenu, kad butu istrigusi nors viena istorija, kai moteris daresi aborta, na turiu omeny, kad but kas toje istorijoje uzkabine, suzaveje ar isimintinai istrige... O viena dokumentini filma ziurejau kai dar visai jauna mergina buvau... neatsimenu nei apie ka jis buvo tiksliai, tik tiek, kad apie kaimo zmones ir netiketai pasisuko tas filmas kitu rakursu, kai zurnalistas uzklause vienos senutes apie gyvenimo prasme ar pan. O ta senole tiesiai i ekrana paatviravo, kad likau issiziojusi ir liko atminty jos pasakojimas: "Kad po karo, turedama tris vaikus ir labai sunkiai versdamasi ir netycia pastojusi su ketvirtu vaiku, nusprendziau pasidaryti aborta. Dabar senatvej nieko daugiau nesigailiu, tik del to vaikelio. Gi ismaitinom tuos tris - butume ismaitine ir ketvirta. man taip sunku dabar del to." bla bla bla... Nu ir kas butu pasmerkes seima su trim vaikais ka tik po karo, kai gal nei pastoges pastovios buvo, nei maisto pakankamai...
Sakau, esu girdejusi ir skaiciusi moteru pasakojimus apie tai kaip nesigailejo pasidariusios aborto ir nejaute grauzaties... Bet kodel man tie pasakojimai nepalieka ispudzio? Cia gal dar nuo asmenybes priklauso...
Sunki tema siaip.
Atsakyti
QUOTE(jurgilas @ 2011 01 08, 16:52)
Aš tikiu kad, apie kiekvieną mamą skraido angeliukai. Tai dar negime vaikai, kurie laukia savo eilės. Ką daryti angeliukui, kuris nori gimti, bet yra iškrapštomas.
  Kodėl leidžiam vienam angeliukui lakstyti namie, mylime jį, bučiuojam. O kitą stumiam nuo savęs, nejaugi neužteks meilės abiems. Juk jie mūsų gyvenimas, nesvarbu jau gime, ar dar tik skraido aplinkui.

drinks_cheers.gif
kalbant apie save niekas manęs nepriverstų to padaryti..
visoms stiprybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2011 01 14, 23:13)
As nei vienoj pusej, kai kalbama apie kita moteri. Apie save - as esu labai pries abortus. Esu girdejusi ivairiu istoriju is skirtingu moteru. Neatsimenu, kad butu istrigusi nors viena istorija, kai moteris daresi aborta, na turiu omeny, kad but kas toje istorijoje uzkabine, suzaveje ar isimintinai istrige... O viena dokumentini filma ziurejau kai dar visai jauna mergina buvau... neatsimenu nei apie ka jis buvo tiksliai, tik tiek, kad apie kaimo zmones ir netiketai pasisuko tas filmas kitu rakursu, kai zurnalistas uzklause vienos senutes apie gyvenimo prasme ar pan. O ta senole tiesiai i ekrana paatviravo, kad likau issiziojusi ir liko atminty jos pasakojimas: "Kad po karo, turedama tris vaikus ir labai sunkiai versdamasi ir netycia pastojusi su ketvirtu vaiku, nusprendziau pasidaryti aborta. Dabar senatvej nieko daugiau nesigailiu, tik del to vaikelio. Gi ismaitinom tuos tris - butume ismaitine ir ketvirta. man taip sunku dabar del to." bla bla bla... Nu ir kas butu pasmerkes seima su trim vaikais ka tik po karo, kai gal nei pastoges pastovios buvo, nei maisto pakankamai...
Sakau, esu girdejusi ir skaiciusi moteru pasakojimus apie tai kaip nesigailejo pasidariusios aborto ir nejaute grauzaties... Bet kodel man tie pasakojimai nepalieka ispudzio? Cia gal dar nuo asmenybes priklauso...
Sunki tema siaip.

thumbup.gif
o as zinau tikra istorija, kai motina turedama viena vaika pastojo su antru (norejo daryti aborta, bet per velai suzinojo), labai sunkiai vertesi, bet isaugino. dabar tas pirmas vaikas yra alkoholokas, nepadeda tevams, galima sakyti, tik pinigus traukia, o tas antras visiska priesingybe ir tevu pasididziavimas
Atsakyti
QUOTE(Eddii @ 2011 01 15, 14:37)
thumbup.gif
o as zinau tikra istorija, kai motina turedama viena vaika pastojo su antru (norejo daryti aborta, bet per velai suzinojo), labai sunkiai vertesi, bet isaugino. dabar tas pirmas vaikas yra alkoholokas, nepadeda tevams, galima sakyti, tik pinigus traukia, o tas antras visiska priesingybe ir tevu pasididziavimas

Skamba kaip likimo ironija... Is tiesu, vercia susimastyt! 4u.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz pamastymus... ilgai ir as masciau. Bet pasilikau prie motiniskos prigimties - isileidau angeliuka i save, tai ir saugosiu ji visa likusi gyvenima nestuke.gif

Gal tai likimas, jei net skubi kontracepcija nesuveike. Pasauliui reikia sio zmogucio. Ir mums taip pat. Baimes tik vyt salin ir laukti didziosios susitikimo dienos. Zinau, kad ji bus kitokia, nei su pirmuoju vaikeliu, ir laukimas bus kitoks. Viskas bus kitaip. Daug brandziau.

Gydytojas ginekologas pasake, kad ta piliule nestumui itakos neturi, o ir pats nestumas sako "kaip uoga" nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 01 16, 22:52)
Aciu visoms uz pamastymus... ilgai ir as masciau. Bet pasilikau prie motiniskos prigimties - isileidau angeliuka i save, tai ir saugosiu ji visa likusi gyvenima  nestuke.gif

Nuoširdžiai sveikinu, tikiu, kad niekada nesigailėsi šitokio sprendimo. Ramaus nešiojimo ir žinok, kiekvienas vaikas atsineša savo dalią nepriklausomai nuo tėvų pastangų, mes jam tik padedam, bet likimą jis kuria nuosavą.
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 01 17, 00:52)
Aciu visoms uz pamastymus... ilgai ir as masciau. Bet pasilikau prie motiniskos prigimties - isileidau angeliuka i save, tai ir saugosiu ji visa likusi gyvenima  nestuke.gif

Gal tai likimas, jei net skubi kontracepcija nesuveike. Pasauliui reikia sio zmogucio. Ir mums taip pat. Baimes tik vyt salin ir laukti didziosios susitikimo dienos. Zinau, kad ji bus kitokia, nei su pirmuoju vaikeliu, ir laukimas bus kitoks. Viskas bus kitaip. Daug brandziau.

Gydytojas ginekologas pasake, kad ta piliule nestumui itakos neturi, o ir pats nestumas sako "kaip uoga"  nestuke.gif

thumbup.gif nestuke.gif 4u.gif thumbup.gif
Labai dziaugiuosi uz kudikeli jusu, kad jam buvo palikta teise gyventi kaip ir tau, ir man..... Dabar cia nerasytume, jei musu mamos butu pasirinke aborta...
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2011 01 17, 00:15)
Nuoširdžiai sveikinu, tikiu, kad niekada nesigailėsi šitokio sprendimo. Ramaus nešiojimo ir žinok, kiekvienas vaikas atsineša savo dalią nepriklausomai nuo tėvų pastangų, mes jam tik padedam, bet likimą jis kuria nuosavą.

Jusu pasirinkimas teisingas- sveikinu.. 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 01 16, 23:52)

Gydytojas ginekologas pasake, kad ta piliule nestumui itakos neturi, o ir pats nestumas sako "kaip uoga"  nestuke.gif

na va, dar viena gyvybe ateis i pasauli 4u.gif sekmes jums didziausios 4u.gif
Atsakyti
Cia toks grazus filmukas apie zmogaus pradejima :
http://www.facebook.com/#!/video/video...56&comments
Jus man pasakykit ,kurioj vietoj ten zmogus ,o kurioj dar ne g.gif
Kazkaip mano suvokimu nuo pat pradejimo zmogus yra zmogus, juk gauna jis is mamos tik maista ir deguoni, ka veliau gauna ir gimes ir tik vystosi ir auga, ka irgi daro zmogus visa gyvenima, keiciasi 4u.gif
Nuzudyti nieks neturi teises, o moteris jei jau pradejo, tai lai isnesioja 9 men. mano nuomuone geriau atiduoti ta vaikeli pagimdzius, nei nuzudyti.
nematau nei vienos priezasties daryti aborta, nebent moters gyvybei gresia pavojus, kaip pvz negimdinis nestumas ar pan.
Del diagnoziu apie nesveika vaika, tai jos gali buti klaidingos. Turi gyva pvz mano draugei visi sake, tikrine echoskopu, kad vaikelis neisgyvens ten labai dideli apsigimimai, siule is kart darytis valyma, bet ji labai tikinti ir sake geriau pagimdysiu , turesiu ka palaidoti. ir ka gime sveikiausias vaikelis, klinikose buvo isnese valandai po gimimmo patikrinimams, nes gydytojai matyt negalejo patiketi. va kokiu stebuklu buna wub.gif
man labai patiko ta istorija cia auksciau apie senute ,kuri gailejosi tik to vieno nuzudyto vaikelio 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
As visada tik uzduodu klausima sau ir kitoms, ko mes visos geresnes, kad turim teise i gyvenima, o va musu galimi vaikiukai nebutinai turi sia teise? Mes gi buvom tais paciais gemaliukais is pradziu kaip ir jie... Mes taip pat negalejom susukti, pabegti ar kaip kitaip apsiginti... kaip negali ir abortui pasmerktieji... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerami Dūšelė: 18 sausio 2011 - 15:14