Įkraunama...
Įkraunama...

Rūsys po namu

Mano nuomone isvis tokia:
Siandien per visus galus kisamas Svediskas bustas (1 auksto namas, jokio rusio, prie namo prijungta katiline ir kitokie sprendimai).
Po kokiu 5m prasides kokiu "italisku" namu statyba (bus tarkim ilgas kaip bokstas su po kambariu ausktuose - nes silumai kylant i virsu reikes maziau sildyti...)
Dar po 10m bus "meksikietiska" mada, dideli namai ir dideles vitrinos (nes stiklas tarkim nebepraleis tiek silumos kaip dabar) ir t.t.
Todel staciau nama pagal savo poreikius:
1. Rusys - neapsildomas (na del viso pikto radiatorius stovi bet kolkas nereikejo)
2. Pirmas aukstas (ne nesujungta virtuve su svetaine)
3. Antras aukstas
4. Ir paprasta palepe - neapsildoma.

Paaiskinsiu - neieskau ir nesivaikau mados, paprasciausiai pasistaciau kokio man is tikruju reikia, siandien madoj tas rytoj anas, o as gyvenu taip kaip noriu pastoviai gyventi (be jokiu apmastymu po 10m kad statytis kita nes tarkim sitas man nepatogus... ar nemadingas, nes maciau kita zymiai grazesni..) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 11 24, 14:17)
Mano nuomone isvis tokia:
Siandien per visus galus kisamas Svediskas bustas (1 auksto namas, jokio rusio, prie namo prijungta katiline ir kitokie sprendimai).
Po kokiu 5m prasides kokiu "italisku" namu statyba (bus tarkim ilgas kaip bokstas su po kambariu ausktuose - nes silumai kylant i virsu reikes maziau sildyti...)
Dar po 10m bus "meksikietiska" mada, dideli namai ir dideles vitrinos (nes stiklas tarkim nebepraleis tiek silumos kaip dabar) ir t.t.
Todel staciau nama pagal savo poreikius:
1. Rusys - neapsildomas (na del viso pikto radiatorius stovi bet kolkas nereikejo)
2. Pirmas aukstas (ne nesujungta virtuve su svetaine)
3. Antras aukstas
4. Ir paprasta palepe - neapsildoma.

Paaiskinsiu - neieskau ir nesivaikau mados, paprasciausiai pasistaciau kokio man is tikruju reikia, siandien madoj tas rytoj anas, o as gyvenu taip kaip noriu pastoviai gyventi (be jokiu apmastymu po 10m kad statytis kita nes tarkim sitas man nepatogus... ar nemadingas, nes maciau kita zymiai grazesni..) smile.gif

thumbup.gif teisingai,as taipogi statausi nama pagal savo poreikius ir neziurint i madas. na,fasadas bus pagal siuolaikine mada,nes man labai grazu kai derinamos plytos su medziu. O daugiau tai,pirmoje eileje ziuriu ko man reikia ir kiek galiu sau leisti,ploto.patalpu. Rusio nebus,nes nereikia,o pirtis tai tikrai bus. Prijungta prie garazo. Is pradziu galvojau ,ai,nereikia pirties,brangu.. Bet kadangi as panasei prisiekes pirtininkas tai nusprendziau kad pirtis bus,nes jauciu dideli poreiki. Ne baliukam baliavoti,o tiesiog atsigavimui. mirksiukas.gif Kadangi,bulviu ir visokiu ukio gerybiu nebus tai ir nereikia man rusio.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 11 24, 14:36)
thumbup.gif  teisingai,as taipogi statausi nama pagal savo poreikius ir neziurint i madas. na,fasadas bus pagal siuolaikine mada,nes man labai grazu kai derinamos plytos su medziu.  O daugiau tai,pirmoje eileje ziuriu ko man reikia ir kiek galiu sau leisti,ploto.patalpu. Rusio nebus,nes nereikia,o pirtis tai tikrai bus. Prijungta prie garazo. Is pradziu galvojau ,ai,nereikia pirties,brangu.. Bet kadangi as panasei prisiekes pirtininkas tai nusprendziau kad pirtis bus,nes jauciu dideli poreiki.  Ne baliukam baliavoti,o tiesiog atsigavimui.  mirksiukas.gif  Kadangi,bulviu ir visokiu ukio gerybiu nebus tai ir nereikia man rusio.

Na viskas paprasta, zmones imasi didziausias paskolas tam kad kuo greiciau pasistatyti ir toliau gyventi, bet galima ir po truputi isirengineti, neieskoti kazkokio excliuzyvo ir detis kas praktiska, o po to jau isirengus jei jau pilnas garazas bus pinigu tuomet ir isirengsi excliuzyviskai smile.gif
Mano nuomone visuomet reikia nepasiduoti emocijoms, o ramiai apmastyti ar reikia tv uz 5klt ar galima savo poreikius patenkinti ir uz 3klt nusipirkus tv, o kitus skirti kitiems dalykams smile.gif
Bet cia kaip sakiau kiekvienas pagal savo poreikius ziuri, as stengiuos but praktiskas ir ziuret ko reikia o ne to ko noriu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kai pamatinė plokštė jau išlieta, trumpai apie variantus rūsio sienoms. Parikiuosiu juos pagal tai, kiek teks papildomai investuoti laiko ir lėšų gyvenamoms patalpoms įrengti, kai jau rūsio sienos stovės (nuo "mažiausią apetitą" turinčių).

Monolitas (trisluoksnis). Truputi terlionės, bei neišsiversite bent be vieno profesionalo. Tačiau visais kitais punktais- absoliutus gėris (išskyrus mikroklimatą patalpose, kur be didesnės konkurencijos "pirmauja" keramika). Pigiau ir paprasčiau su hidroizoliacija, visos komunikacijos (ar kanalai) "jau betone", o vidiniai paviršiai jau beveik paruošti apdailos darbams (jei to reikia).

Surenkamos (trisluoksnės) gelžbetoninės plokštės. Nelabai būtų prie ko prikibti, jei ne kaina mūsuose- kiek neproporcingai didoka.

Liekamieji šiltinti gelžbetonio klojiniai. LT nėra paplitęs (nėra problema užsisakyti, tačiau...). Užsienyje- ne vienoje šalyje senokai topas. Per porą dienų be vargo galima sumontuoti ir užpilti sienas su perdangą. Pigiau įrengti hidroizoliaciją, apdailą.

Betoniniai rūsio sienų blokai. Pigiausias pasirinkimas- bet tik jei iš rūsio per daug nereikalaujama.

Liekamieji polistirolo klojiniai. Pati technologija atrodo patraukliai- ypač, jei norima kuo daugiau darbų atlikti patiems thumbup.gif . Vis tik keletą "kabliukų" galima atrasti- daugoka papildomų darbų po to, kai jau sienos stovės.

Mūras. Tinka daugelis blokų- pradedant tautiečių pamėgtus ARKO, FIBO ar parodytieji YTONG. Jei rūsyje planuojamos gyvenamos patalpos- nesunku įrengti trisluoksnes sienas, atsisakant tradicinio "buterbrodo". Daugoka papildomų darbų po to, kai jau sienos stovės.

Keraminių blokų mūras. Dėl keramikos išskirtinai puikios savybės "reguliuoti" drėgmę patalpose- geriausias (ne pigiausias) pasirinkimas, jei norima rūsyje įrengti kokias tai gyvenamąsias patalpas. Daugoka papildomų darbų po to, kai jau sienos stovės.

P.S. Šis postas jokiu būdu nėra jau pasistačiusių ir besistatančiųjų jau priimtų sprendimų kritika, ir skirtas dar tik planuojantiems savo būsto statybas- kaip pasvarstymas apie vieną iš galimų variantų.
Atsakyti
Dar viena variacija RUSIO tema.Pirma nameli statem 80-tais tarybinio valdymo metais.(statyba sode).Buta visokiu draudimu.Todel norint pasididinti plota daremes rusi,visai neatsizvelgem i grunta.Gruntiniai vandenys auksti,dirva sunki.Po daugelio metu sumastem renovuoti savo sodo nameli is 75m2 i 150 m2.Pamatai liko,rusys taip pat.O kiek pinigeliu sudejom i drenaza,hidroizoliacija....Ir dabar lietui lyjant begam ziuret,ar nedreksta rusio sienos,siurbiam vandeni is drenazines talpos.Jei gruntas normalus,vandenys neauksti-rusys tikras geris.Todel reikia labai pagalvoti pries darant sprendimus rusio ar nerusio naudai.
Atsakyti
Sveiki smile.gif ,
mes planuojame daryti rusi. Po dalimi namo (iseitu apie 40kv.m). Ar verta planuoti rusyje isirengti skalbykla (ten darytume sildomas grindis). Ar nebus dregna, nes galvoju ten ir dziovinti skalbinius, be to del kieto kuro katilo bijau, kad bus suodziu 4u.gif . Kitas patalpas paliktume neapsildomas (sandeliukas darzovems ir uogienems, katiline , patalpa kieto kuro atsargoms). Rusi ir pamatus planuojame daryti is Dobelis paneliu.
Atsakyti
QUOTE(sienapjute @ 2010 01 11, 00:13)
Sveiki   smile.gif ,
mes  planuojame daryti rusi. Po dalimi namo (iseitu apie 40kv.m). Ar verta planuoti rusyje isirengti skalbykla (ten darytume sildomas grindis). Ar nebus dregna, nes galvoju ten ir dziovinti skalbinius, be to del kieto kuro katilo bijau, kad bus suodziu  4u.gif . Kitas patalpas paliktume neapsildomas (sandeliukas darzovems ir uogienems, katiline , patalpa kieto kuro atsargoms). Rusi ir pamatus planuojame daryti is Dobelis paneliu.

Jei planuojate rūsį, kuriame bus skalbyklė, atkreipkite dėmesį, į tai, kaip vanduo nutekės į kanalizaciją. Jei panaudoto vandens nereiks pakelti iki kanalizacijos nutekėjimo, tai manyčiau viskas gerai ir toks rūsio panaudojimas, mano galva, visai tinkamas. Jei vandens pakėlimui bus reiklaingas įrenginys (paprastai rekomenduoja Grundfoso Sololift), reiktų l.pamastyti. Naudojam šį įrenginį, bet turiu pastebėti, kad jis yra l.brangus ir nėra l.patikimas. Eksplotuojamas ir prižiūrimas buvo laikantis visų reiklavimų, bet vos daugiau kaip po 2 m. eksplotacijos sugedo (perdegė). Pasirodo šie siurbliai, kaip kokia kiniška prekė, yra neremontuojami, taigi laukia naujos 1500 litų išlaidos. Manau, kad tokios išlaidos kas porą metų man yra perdidelės. Kelsiu skalbiankę į antrą aukštą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atgaja: 11 sausio 2010 - 09:57
QUOTE(Atgaja @ 2010 01 11, 10:55)
Jei planuojate rūsį, kuriame bus  skalbyklė, atkreipkite dėmesį, į tai, kaip vanduo nutekės į kanalizaciją. Jei panaudoto vandens nereiks pakelti iki kanalizacijos nutekėjimo, tai manyčiau viskas gerai ir toks rūsio panaudojimas, mano galva, visai tinkamas. Jei vandens pakėlimui bus reiklaingas įrenginys (paprastai rekomenduoja Grundfoso Sololift), reiktų l.pamastyti. Naudojam šį įrenginį, bet turiu pastebėti, kad jis yra l.brangus ir nėra l.patikimas. Eksplotuojamas ir prižiūrimas buvo laikantis visų reiklavimų, bet vos daugiau kaip po 2 m. eksplotacijos sugedo (perdegė). Pasirodo šie siurbliai, kaip kokia kiniška prekė, yra neremontuojami, taigi laukia naujos 1500 litų išlaidos. Manau, kad tokios išlaidos kas porą metų man yra perdidelės. Kelsiu skalbiankę į antrą aukštą.

Tokiais atvejais skalbykles galima paprasčiausiai sukelti, ir problemos nebeliks (dauguma atveju).
Atsakyti
Sveiki, gal galite pasidalinti savo patirtimi del rusio irengimo. Kaip isnaudojate patalpas, ar turite isejima i lauka, ir pan.? gal kas nors ir savo rusio planeli galite ideti. Dekui.
Atsakyti
QUOTE(munia23 @ 2010 03 11, 15:26)
Sveiki, gal galite pasidalinti savo patirtimi del rusio irengimo. Kaip isnaudojate patalpas, ar turite isejima i lauka, ir pan.? gal kas nors ir savo rusio planeli galite ideti. Dekui.

Isejima i lauka butinai darykite pas tevus yra taip padaryta, pas keleta draugu taip pat. Katiline juk bus rusyje, jeigu kurensite kietu kuru tai nereikes per pagrindini iejima tampytis, o ir kitus irankius laikysite rusyje tai nereikes temtis, pasidarydami si iejima ne pamaisis manau jisai. O kiti cia kalba, kad bus problemu del kanalizacijos ir panasiai, juk namo nedarysite papedeje, o nuoteku duobes ant kalno, kazkaip zmones problemas daro sau.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2010 03 11, 18:19)
O kiti cia kalba, kad bus problemu del kanalizacijos ir panasiai, juk namo nedarysite papedeje, o nuoteku duobes ant kalno, kazkaip zmones problemas daro sau.

Jo,isirausi i zeme metra dvidesimt,o poto kasies giliau kad nuvesti kanilizacijos vamzdi i ki nuoteku sistemu.. Jei nuoteku sistemos toli,ivertinus nuolydi iki jos mtai koks gylis gausis ir t.t.. g.gif Manote del juoko zmones daro nuoteku perpumpavimo sistemas sklepe?
Atsakyti
As cia omenyje turejau vietines komunikacijas, o ne centralizuotas.
Atsakyti