Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(laureta @ 2010 05 23, 20:46)
metus pagyventi JAV be seimos imanoma jei nori gauti ar atgauti ZK. Taciau jei nenori be seimos, manyciau nelabai pavyks.

mano mazytei dar tik 9 menesiai. butu vaikai didesni, nieko pries, bet kai tokie mazi, nesinori palikti. jau turiu pvz savo tevu doh.gif todel tos klaidos nekartosiu uz jokius pinigus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažė_:) @ 2010 05 23, 08:05)
Returning Resident kas tai yra?

SVARBU!!! zodziu GC 99% man grazins, nes turiu net kelias svarbias priezastis patvirtintas dokumentais. bet ka man daryti su seima? matau cia yra kurios ismano daug ka apie imigracija... gal kas patars? advokatas sake kad norint padaryti seimos susijungima, as turiu bent metus gyventi usa, o to tikrai nebus  schmoll.gif vyrui darbo viza? advokatas sake praktiskai neimanoma... patarkit kas ka zinot  rolleyes.gif

Apie Returning Resident visa (SB-1) čia. Kaip aš suprantu, tai praktiškai ŽK "sustabdymas" kuriam laikui, kol gyvenat užsienyje. Sugrįžus gyventi į JAV ŽK statusas yra grąžinamas. Gali būti, kad jums tą vizą ir reiks darytis, nes nesilankėt JAV ilgiau, kaip 12 mėnesių.

O dėl šeimos sujungimo, tai ne tik metus reikia gyventi JAV, kad galėtumėt šeimai tvarkyti ŽK. Turit būti nuolatinė JAV gyventoja, ir jei važinėsit tik atostogaut, gali apskritai ŽK už tai atimti, jei užtaikys jus užklausti ir pakratyt vieną sykį... Ne vienas žmogus taip yra praradęs ŽK, kai nepildo mokesčių ir realiai negyvena JAV. O jei vis dėlto sugalvotumėt tvarkyti ŽK šeimai, užtruktų nuo 3 iki 6 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 gegužės 2010 - 23:16
QUOTE(himalaia @ 2010 05 24, 00:11)
Apie Returning Resident visa (SB-1) čia. Kaip aš suprantu, tai praktiškai ŽK "sustabdymas" kuriam laikui, kol gyvenat užsienyje. Sugrįžus gyventi į JAV ŽK statusas yra grąžinamas. Gali būti, kad jums tą vizą ir reiks darytis, nes nesilankėt JAV ilgiau, kaip 12 mėnesių.

O dėl šeimos sujungimo, tai ne tik metus reikia gyventi JAV, kad galėtumėt šeimai tvarkyti ŽK. Turit būti nuolatinė JAV gyventoja, ir jei važinėsit tik atostogaut, gali apskritai ŽK už tai atimti, jei užtaikys jus užklausti ir pakratyt vieną sykį... Ne vienas žmogus taip yra praradęs ŽK, kai nepildo mokesčių ir realiai negyvena JAV. O jei vis dėlto sugalvotumėt tvarkyti ŽK šeimai, užtruktų nuo 3 iki 6 metų.

SB-1 tai yra jau praradus ZK ir nori susigrazinti. ta ir darysiu as dabar ax.gif

o neimanoma greiciau gauti ta seimos susijungima?

as visalaik vaziuodavau i usa tik saaitei ir visada turejau pasiteisinima - studijos nebaigtos lietuvoje. bet dabar jau as jas pabaigiau ir zk kisenej 8 metai, tai net nezinau kuo cia baigsis viskas...
Atsakyti
QUOTE(Mažė_:) @ 2010 05 24, 01:15)
o neimanoma greiciau gauti ta seimos susijungima?

as visalaik vaziuodavau i usa tik saaitei ir visada turejau pasiteisinima - studijos nebaigtos lietuvoje. bet dabar jau as jas pabaigiau ir zk kisenej 8 metai, tai net nezinau kuo cia baigsis viskas...

Kol kas nemanoma, visi mirtingieji turi laukt eilėj. Nebent pasikeis kas nors ateityje, kas nelabai tikėtina. Tiesiog paklausa yra žymiai didesnė, nei pasiūla, t.y. ŽK kvota yra ryškiai mažesnė už norinčių ją gauti skaičių.

Jei ŽK turit jau 8 metus, ir realiai JAV negyvenat, kai sueis 10 metų, greičiausiai jums jos nebepratęs... O dabar vėl reiks mokėti už tą vizą 400$+. Pagalvokit, ar verta. Nes mąstant realistiškai, JAV negyvenat, šeimai ŽK suveikt užtrunka daug laiko... Jei gyventumėt JAV, po 5 metų su ŽK galėtumėt tapti piliete, tada visa šeima labai greitai ŽK gautų. Bet vėlgi, tada turit realiai gyventi JAV.
Atsakyti
Maze_:),
gal jus is naujo bandykite losti ZK su seima?
Atsakyti
zodzoi situacija mano nekokia... pasirinkimu mazai...
QUOTE(Gusha @ 2010 05 24, 12:09)
Maze_:),
gal jus is naujo bandykite losti ZK su seima?

jauciu ir pasiliksiu prie to varianto unsure.gif plius dar mama prasys seimos sujungimo mums visiems, bet teks dar laukti 9 metus cool.gif nors jau sukisau koki 1000 lt uz zk susigrazinima doh.gif bet ka darysi...
Atsakyti
QUOTE(braskexxx @ 2010 05 20, 19:48)
sveikos gal kur galima paziureti ar jau  laimejm  blush2.gif

Čia:
Please check back at this link http://www.dvlottery.state.gov/ESC/ on or after July 1, 2010 for Entrants who applied for DV-2011.

(nuo liepos 1 d.)

Atsakyti
Kalbinu ir aš šeimos galva bandyt lošti Žalia korta. Šiaip seniau jau apie tai galvoju. Tik kas nukreipia mintis nuo to lošimo. Dvi mano pusseres JAV. Viena NY kita TX atvaziavo ir nenori gristi.

Paskaičiau tema, susidariau ispudi kad žalia korta didelis dalykas. Bet šiaip leidima dirbti ir viza gauni. O visa kita reikia rupintis pačiam. Bet kaip nepasimesti kai nuvyksti i svetima šali o čia reik ieskotis darba, kur gyventi. Juk nieko nepazysti. O jei dar kalba nera sklandi. Baisoka.

Ar lengva ieskoti darbo cia LT bunant? Ta prasme ar darbadvys pasitiki imigrantais ir ar pats nebusi apgautas. Nuvaziuosi, o darbo nera. O cia visa vandenyna perskrendi.

jei zalia korta losia su seima. Tai dirbti leidzia vienam ar abiem? O koks vaiku statusas butu.

ar megstu apie viska pagalvot. jeigu pasisektu o paskui bus taip kad pabijotume vaziuot.
Atsakyti
QUOTE(paggy_bundy @ 2010 05 24, 15:41)
Kalbinu ir aš šeimos galva bandyt lošti Žalia korta. Šiaip seniau jau apie tai galvoju. Tik kas nukreipia mintis nuo to lošimo. Dvi mano pusseres JAV. Viena NY kita TX atvaziavo ir nenori gristi.

Paskaičiau tema, susidariau ispudi kad žalia korta didelis dalykas. Bet šiaip leidima dirbti ir viza gauni. O visa kita reikia rupintis pačiam. Bet kaip nepasimesti kai nuvyksti i svetima šali o čia reik ieskotis darba, kur gyventi. Juk nieko nepazysti. O jei dar kalba nera sklandi. Baisoka.

Ar lengva ieskoti darbo cia LT bunant? Ta prasme ar darbadvys pasitiki imigrantais  ir ar pats nebusi apgautas. Nuvaziuosi, o darbo nera. O cia visa vandenyna perskrendi.

jei zalia korta losia su seima. Tai dirbti leidzia vienam ar abiem? O koks vaiku statusas butu.

ar megstu apie viska pagalvot. jeigu pasisektu o paskui bus taip kad pabijotume vaziuot.

Priklauso nuo profesijos,na jeigu koks daktaras, tai manau galima laisvai siusti isverstus dokumentus i istaigas ir is LT, bet jeigu koks paprastas vadybininkas, abejoju ar kas iseitu, bet galima bandyti. Bet velgi, rasti darba per interneta ir pas mus sunku, kadangi pokalbis yra svarbiausias, beto negalesite dirbti kokias pirmas dvi savaites, kol negausite savo "asmens kodo". Dirbti galesite abudu, net vaikai gales dirbti, na sezoninis darbas, ar dar koks, na aisku dar kokie vaikai (t.y. amzius) smile.gif

Buta laisvai galesite rasti per interneta.

Amerikoje pilna emigrantu, kurie net nemoka anglu kalbos, tad ir darba gauna prastesni. O del darbo, jo tikrai yra, na aisku niekas nesitiki gauti kokia direktoriau padedejo darbo per pirma savaite, bet viskas priklauso nuo zmogaus, nuo jo noro dirbti ir uzdirbti.

Kadangi turesite pazystamu USA, tai jau labai gerai, bent jau gales padeti, nors moraliskai pasakyti kas kaip, kur ir kam.

O del ZK, tai jau maciau keleta komentaru forumuose, kad zmogus islose ir dabar dvejoja ar dalyvaus toliau, esh kaip gaila, kad tokie laimi, nes yra tiek zmoniu, kurie jau vos ne 10 metu losia ir vis niepasisieka smile.gif

UPD: Pasiziurejau kad vaikai gime 2008.
Cia visai neseniai kalbejo mamos apie vaikucius, kad greit ismoksta kalba, be jokiu problemu, taip pat pasakojo apie mokyklas, darzelius, ju kainas, bei kitus dalykus susijusius su vaikais )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krishana: 24 gegužės 2010 - 19:11
QUOTE(paggy_bundy @ 2010 05 24, 08:41)

Ar lengva ieskoti darbo cia LT bunant? Ta prasme ar darbadvys pasitiki imigrantais  ir ar pats nebusi apgautas. Nuvaziuosi, o darbo nera. O cia visa vandenyna perskrendi.
O koks vaiku statusas butu.

Idealus variantas būtų pradžiai važiuoti pas gimines, pažįstamus, kad pereinamasis laikotarpis būtų lengvesnis, kas nors padėtų darbą susirast, apgyvendintų.

Darbo ieškoti nėra lengva. Viskas priklauso nuo specialybės. MB Lietuvoj būdamas darbo pasiūlymus gaudavo, interviu darydavo per Skype. Tačiau jam buvo lengva, nes jis programuotojas, o juos graibsto.
Vaikų statusas būtų toks pats, kaip ir jūsų- Permanent Resident, t.y. ŽK turėtojas.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 05 24, 20:24)
Idealus variantas būtų pradžiai važiuoti pas gimines, pažįstamus, kad pereinamasis laikotarpis būtų lengvesnis, kas nors padėtų darbą susirast, apgyvendintų.

Darbo ieškoti nėra lengva. Viskas priklauso nuo specialybės. MB Lietuvoj būdamas darbo pasiūlymus gaudavo, interviu darydavo per Skype. Tačiau jam buvo lengva, nes jis programuotojas, o juos graibsto.
Vaikų statusas būtų toks pats, kaip ir jūsų- Permanent Resident, t.y. ŽK turėtojas.

Na mano vyras tarptautineje kompanijoj 9 metus dirbo Tinklo Administratoriumi (unix, linux), ir programuotoju. Labai daug indelio idejo i darba, patirtis didele, nukentejo mokslai. Na jam liko puse metu iki diplomo.
As jam siulau sakau gal kokiu freelanceriu padirbt. Sakau pradziai padarysi koki nedideli projekta gal patiks ir pakvies dirbt.
Ar geras kelias butu? ar per daug tikiuosi. Net nezinau.

Jau del vaiku tai viskas ok. manau. Cia nuraminta esu. Man sunkiau, nes pamirsus as kalbet angliskai ir siaip kalbom negabi, bet prasilausciau.
Ta korta žalia tikra loterija laimet. Bet nepabandes nesuzinosi.
Atsakyti
Tai jei jūsų vyras "moksliukas", turi gerą patirtį, bandykit darbo vizą geriau gaut, nes jei tikėsitės loterijoj išlošt... Šansų mažai, pagal tai ateities nepasiplanuosi.
Be to, jei vyras jau važiuodamas į JAV gerą darbą turėtų, daug rūpesčių atkristų, kaip pvz., sveikatos draudimas.
Atsakyti