Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 4

gali būti ir nuo to, ir nuo kito. Ir dar gali būti, kad tokia veislė, neatspari lietui.

Kaip gelbėti. Jei ir nuo ligos, tai net ir nupurškus fungicidais, ligos padariniai niekur nedings, reikia žiedus išskinti, įrankius dezinfekuoti.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 10, 23:24)
nežinau, lyg taip nebūna g.gif  Gal per stiprų tirpalą padarai" unsure.gif

Nebuna? unsure.gif Man ir pernai, ir šiemet blush2.gif Ko gero per stiprų, norisi, kad labiau pamačytų fool.gif

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 10, 23:26)

Kaip gelbėti. Jei ir nuo ligos, tai  net ir nupurškus fungicidais, ligos padariniai niekur nedings, reikia žiedus išskinti, įrankius dezinfekuoti.

O jei nuo purškimo - vis vien žiedus reik išskint, netgi pumpurus nebegražius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 06 11, 00:35)

O jei nuo purškimo - vis vien žiedus reik išskint, netgi pumpurus nebegražius  verysad.gif

Tai gal Tavo rožių pumpurams atsirado puvinys? g.gif Anksčiau auginau 'Mainzer Fastnacht' - vos pradėdavo lyti, tuojau žiedpumpuriai pradėdavo pūti ir būdavo negražūs, teko su ja atsisveikinti verysad.gif
Atsakyti
Awita, o kuo purškėt?

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 10, 23:46)
Awita, o kuo purškėt?

Esu purškus previkuru, aktara... g.gif . Kažkada seniau buvo šitoj temoj rašyta, kad nuo kai kurių vaistų žiedeliai nebegražūs palieka g.gif Mergaitės purškia naminiais nuovirais, bet aš netūrėčiau tiek česnako lukštų ar dilgėlių blush2.gif Ko gero tu teisi, per stiprų padarau tirpalą g.gif Sunku man, nematematikei lotuliukas.gif
Atsakyti
Persodinau 4 rozes is skirtingu vietu ir viena, galvoju padarysiu toki ale rozyna. Tik va 2 rozes kazko leipsta, lapai geltonuoja. Matyt gerokai saknis pazeidziau verysad.gif Nors patresiu kemira, bet gal kazkokiu gaivinimo trasu yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2010 06 11, 14:28)
Persodinau 4 rozes is skirtingu vietu ir viena, galvoju padarysiu toki ale rozyna. Tik va 2 rozes kazko leipsta, lapai geltonuoja. Matyt gerokai saknis pazeidziau  verysad.gif Nors patresiu kemira, bet gal kazkokiu gaivinimo trasu yra  unsure.gif

nepakenktu išsišaknydinimo hormonai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2010 06 11, 15:28)
Persodinau 4 rozes is skirtingu vietu ir viena, galvoju padarysiu toki ale rozyna. Tik va 2 rozes kazko leipsta, lapai geltonuoja. Matyt gerokai saknis pazeidziau  verysad.gif Nors patresiu kemira, bet gal kazkokiu gaivinimo trasu yra  unsure.gif
aš jei patręšiu ir geltonuoja lapai, tai šiek tiek susilaikau - nes gali būti, kad pertręšiau. Prižiūriu drėgmę (kad ne per daug ir ne per mažai būtų) ir tyliai meldžiuosi augalų Dievui mirksiukas.gif Šaknis pažeisti neturėjai, rožių šaknys nėra iš lepiųjų ax.gif
Atsakyti
Nupirkau isisaknydimo hormonu, vakar jais palaisciau, labai tikiuosi kad prigis, nors siandien ryte apziurejau, toms 2 rozytems visai visai ne kas verysad.gif Ot, ir reikejo cia persodinet doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2010 06 12, 09:39)
Nupirkau isisaknydimo hormonu, vakar jais palaisciau, labai tikiuosi kad prigis, nors siandien ryte apziurejau, toms 2 rozytems visai visai ne kas  verysad.gif  Ot, ir reikejo cia persodinet  doh.gif  doh.gif

o gal Jūs vistik palikit ramybėj tas rožes, m? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 12, 10:27)
o gal Jūs vistik palikit ramybėj tas rožes, m?  mirksiukas.gif

Na kiek aį turiu "patirties", tai rožės labai gajos. Jei vysta šakelės, jas reikėtų nukirpti, jos greičiau išleis naujus ūglius, nei išlaikys gražius senuosius.
Atsakyti
teisingai Gaudvilė jums patarė palikti tas rožes ramybėje,tegul pirmiau gerai įsišaknyja ,o tada dar spėsit patręšti ,nereikia skubėti mirksiukas.gif
Atsakyti