QUOTE(zebrina @ 2010 04 25, 09:10)
Labuka visoms,
Ateinu su keletu klausimeliu,gal padesit atpazint mano sia ziema nusalusias rozytes
Bandyciau tokiu pat pasiieskot,labai jau jos patiko,gaila nerealiai
Ir dar..galvoju pertvarkyt savo rozyna,susipirkt daugiau roziu,tik va klausimelis -kokius augalus -gelytes galeciau prie ju derint?Gal tiktu kokie mazi spygliuociu kupsteliai
Gal kokiu nuorodu kas galetu mestelt
Dar RS skaiciau kad prie roziu tinka lelijos..gal kas bandet tokia kompozicija?
Ir ar esat kas pirke rozes is prekybos centru?Kaip jos?Ar tik pas gelininkus geriau ieskot?
Ateinu su keletu klausimeliu,gal padesit atpazint mano sia ziema nusalusias rozytes

Ir dar..galvoju pertvarkyt savo rozyna,susipirkt daugiau roziu,tik va klausimelis -kokius augalus -gelytes galeciau prie ju derint?Gal tiktu kokie mazi spygliuociu kupsteliai

Dar RS skaiciau kad prie roziu tinka lelijos..gal kas bandet tokia kompozicija?
Ir ar esat kas pirke rozes is prekybos centru?Kaip jos?Ar tik pas gelininkus geriau ieskot?

Spygliuočiuose veisesi rūdys, kurios persiduoda rožėms ir kriaušėms. Aš vis purkšdavau rožes nuo rūdžių ir visvien visi lapai buvo rūdžių taškeliais nusėtos. Darbe pas agronomus klausiau kuom purkšti ir nuo ko jos atsiranda, visi kaip susitarę sakė žiūrėk ar nėra arti kazokinio kadagio ir jei yra rauti kuo greičiau lauk. Ir iš tikrųjų prie mano rožyno augo trys gražūs kazokiniai kadagiai, bet man buvo gaila juos rauti, tai aš juos irgi nupurškiau nuo rūdžių. Bet praeitais metais pavasarį kažkaip netyčia aš pakėliau to kadagio šaką ir kai pamačiau išsigandau, ant šakų buvo tokie koriai kaip vapsvos suka ir tiek jų viduje daug, o ten tuose koriuose ir veisiais tų rūdžių sukėlėjai, tai kaip pamačiau vyras iškart tuos kadagius išrovė. Pernai išrovus tuos kadagius neliko rūdų dėmių ant kriaušių, bet rožės dar visą vasarą sirgo, nes tie kadagiai prie pat rožyno buvo. Va tokia mano patirtis. Man rožės taip pat gražiausios, kai auga vienos.