Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 4

QUOTE(zebrina @ 2010 04 25, 09:10)
Labuka visoms,
Ateinu su keletu klausimeliu,gal padesit atpazint mano sia ziema nusalusias rozytes verysad.gif Bandyciau tokiu pat pasiieskot,labai jau jos patiko,gaila nerealiai verysad.gif
Ir dar..galvoju pertvarkyt savo rozyna,susipirkt daugiau roziu,tik va klausimelis -kokius augalus -gelytes galeciau prie ju derint?Gal tiktu kokie mazi spygliuociu kupsteliai g.gif Gal kokiu nuorodu kas galetu mestelt  ax.gif
Dar RS skaiciau kad prie roziu tinka lelijos..gal kas bandet tokia kompozicija?
Ir ar esat kas pirke rozes is prekybos centru?Kaip jos?Ar tik pas gelininkus geriau ieskot? g.gif

Spygliuočiuose veisesi rūdys, kurios persiduoda rožėms ir kriaušėms. Aš vis purkšdavau rožes nuo rūdžių ir visvien visi lapai buvo rūdžių taškeliais nusėtos. Darbe pas agronomus klausiau kuom purkšti ir nuo ko jos atsiranda, visi kaip susitarę sakė žiūrėk ar nėra arti kazokinio kadagio ir jei yra rauti kuo greičiau lauk. Ir iš tikrųjų prie mano rožyno augo trys gražūs kazokiniai kadagiai, bet man buvo gaila juos rauti, tai aš juos irgi nupurškiau nuo rūdžių. Bet praeitais metais pavasarį kažkaip netyčia aš pakėliau to kadagio šaką ir kai pamačiau išsigandau, ant šakų buvo tokie koriai kaip vapsvos suka ir tiek jų viduje daug, o ten tuose koriuose ir veisiais tų rūdžių sukėlėjai, tai kaip pamačiau vyras iškart tuos kadagius išrovė. Pernai išrovus tuos kadagius neliko rūdų dėmių ant kriaušių, bet rožės dar visą vasarą sirgo, nes tie kadagiai prie pat rožyno buvo. Va tokia mano patirtis. Man rožės taip pat gražiausios, kai auga vienos.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2010 04 26, 09:37)
Spygliuočiuose veisesi rūdys, kurios persiduoda rožėms ir kriaušėms. Aš vis purkšdavau rožes nuo rūdžių ir visvien visi lapai buvo rūdžių taškeliais nusėtos. Darbe pas agronomus klausiau kuom purkšti ir nuo ko jos atsiranda, visi kaip susitarę sakė žiūrėk ar nėra arti kazokinio kadagio ir jei yra rauti kuo greičiau lauk. Ir iš tikrųjų prie mano rožyno augo trys gražūs kazokiniai kadagiai, bet man buvo gaila juos rauti, tai aš juos irgi nupurškiau nuo rūdžių. Bet praeitais metais pavasarį kažkaip netyčia aš pakėliau to kadagio šaką ir kai pamačiau išsigandau, ant šakų buvo tokie koriai kaip vapsvos suka ir tiek jų viduje daug, o ten tuose koriuose ir veisiais tų rūdžių sukėlėjai, tai kaip pamačiau vyras iškart tuos kadagius išrovė. Pernai išrovus tuos kadagius neliko rūdų dėmių ant kriaušių, bet rožės dar visą vasarą sirgo, nes tie kadagiai prie pat rožyno buvo. Va tokia mano patirtis. Man rožės taip pat gražiausios, kai auga vienos.

Kazokinis kadagys yra vienas iš begalės spygliuočių. Ne visi yra virusų/bakterijų platintojai, tarpiniai 'namai'!

Kai įsigijom sklypą, ten taip pat buvo negydoma kriaušė, pažeista rūdžių, tačiau rožės augo sveikut sveikutėlės.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2010 04 26, 08:37)

Esu ir as apie tai girdejus(gal kazkiek ir susidurus,bet dar nesu isitikinus kad tikrai nuo mazycio spygliuocio mano kriausei buvo rudys..dabar ji isroviau tai ziuresiu ar situacija pasikeis)bet va rozems tai jie tikrai nekenke schmoll.gif augo visai salia ,ir nieko g.gif
O pas mama sode gal 30 metu beveik salia- gal uz 3 metru vienas nuo kito , auga kriause ir kazokinis kadagys-ir nieko..abu sveiki g.gif
o cia vakar pirkta maxsej ax.gif Patiko spalva ir pavadinimas smile.gif Ydomu kada tokios maziukes pradeda zydet? g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrina: 26 balandžio 2010 - 10:33
QUOTE(zebrina @ 2010 04 25, 09:10)
Labuka visoms,
Ateinu su keletu klausimeliu,gal padesit atpazint mano sia ziema nusalusias rozytes verysad.gif Bandyciau tokiu pat pasiieskot,labai jau jos patiko,gaila nerealiai verysad.gif
Ir dar..galvoju pertvarkyt savo rozyna,susipirkt daugiau roziu,tik va klausimelis -kokius augalus -gelytes galeciau prie ju derint?Gal tiktu kokie mazi spygliuociu kupsteliai g.gif Gal kokiu nuorodu kas galetu mestelt  ax.gif
Dar RS skaiciau kad prie roziu tinka lelijos..gal kas bandet tokia kompozicija?
Ir ar esat kas pirke rozes is prekybos centru?Kaip jos?Ar tik pas gelininkus geriau ieskot? g.gif

Na tikrai galiu klysti ir neatsimint net savo, bet pirmoji labai jau panaši į mano šiemet nušalusią iš Florexlitos kadais atsisiųstą )parko) Ingrid(?)
Nors pas mane rožės nuo lelijų auga per metriuką, bet iš froristikos patirties pamenu kad lyg ir nemėgsta jos viena kitos (konkurentės ką ir besakysi biggrin.gif ) O jau su spygliuočiais tai tai man visiškai tiesiog kūniškai priešinasi schmoll.gif Gal nuo vaikystės man rožės turi turėt savo plotą(juk rožynas ir vadinas) ir pasakiška tiesiog pievelėj su gražiai išpjautais apskritimais wub.gif o jau tada aplink tą plotą tiktų ir kt, ir lelijos..
Maximinę turėjau vieną, tai nebeiškenčiau ir išmečiau, kažkoks bjaurus erškėtis..gal kam ir pasiseka, bet aš TIK iš tuo užsiimančių, ir geriau ne už jūrų marių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 04 26, 11:26)
Ydomu kada tokios maziukes pradeda zydet? g.gif

gegužės mėn pabaigoj, birželio pradžioj, jei viskas teisingai padaryta wink.gif

Nežinau, kodėl čia toks nusistatymas, bet man gražu kai šalia rožių yra lelijų, tiek puokštėse, tiek auginant dirvoj. Tereikia parinkti patinkančius spalvų derinius, aukščius ir ... gėrėtis biggrin.gif

Spygliuočiai yra geras fonas rožėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 04 26, 11:09)
Na tikrai galiu klysti ir neatsimint net savo, bet pirmoji labai jau panaši į mano šiemet nušalusią iš Florexlitos kadais atsisiųstą  )parko) Ingrid(?)
Nors pas mane rožės nuo lelijų auga per metriuką, bet iš froristikos patirties pamenu kad lyg ir nemėgsta jos viena kitos (konkurentės ką ir besakysi biggrin.gif ) O jau su spygliuočiais tai tai man visiškai tiesiog kūniškai priešinasi schmoll.gif  Gal nuo vaikystės man rožės turi turėt savo plotą(juk rožynas ir vadinas) ir pasakiška tiesiog pievelėj su gražiai išpjautais apskritimais wub.gif o jau tada aplink tą plotą tiktų ir kt, ir lelijos..
Maximinę turėjau vieną, tai nebeiškenčiau ir išmečiau, kažkoks bjaurus erškėtis..gal kam ir pasiseka, bet aš TIK iš tuo užsiimančių, ir geriau ne už jūrų marių biggrin.gif

Aciukas,reiks pasidairyt kur INGRID mirksiukas.gif Tiktu jei ir panasi butu..
O pie pieveleje susodintas roses man tik pasvajot..nedaleistu vyras tokios prabangos-jam pievute ir yra pievute,be jokiu ten prikaisiojimu.Bet as prie namuko turiu rozyna ,tai ten ir bandysiu kazka komponuot isnaujo po tokios roziu netekties verysad.gif
Gaudvilė ir man kazkodel atrodo kad spygliuociai neblogai turetu ziuretis drinks_cheers.gif tik ar jie neparugstins rozems zemes? g.gif
Atsakyti
Na ir googl nieko panašaus nerodo, tai užsispyrus išverčiau visą spintą, žinau kad buvau palikus tą seną katalogą, bet radau tik faktūrą, na ir ten 3, viena tamsi barchatinė buvo, veik įsitikinus kad Ambasador, tai lieka "Szopen" ir "Ingrid Berg", (prigijo tada tik viena, ir vistiek esu įsitikinus kad tai apkalbėta Ingrid. Bandžiau ieškot Florx katalogo, tai pasirodo firmelė bankrutavus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 04 26, 14:49)
Gaudvilė  ir man kazkodel atrodo kad spygliuociai neblogai turetu ziuretis drinks_cheers.gif tik ar jie neparugstins rozems zemes? g.gif

rožėms tinka šiek tiek rūgštesnė dirva. Ir žiūrint, kokie spygliuočiai, pušys kas keleri metai meta spyglius, o tujos juk nemeta wink.gif
Ingrid Bergman negali būti, nes pastaroji yra sodriai ryški raudona:
user posted image
Atsakyti
schmoll.gif mes apie pormą šviesią kalbėjom, beveik balta rausvais kraštais(bent mano tokia buvo ir beje kvepėjo wub.gif
Atsakyti
Nieko nebesuprantu unsure.gif Rožė išleido tuos mažyčius raudonus pumpuriukus ir sustingo - nė iš vietos. Ar gali numirti tokioj stadijoj? blink.gif Nuo ko???
Atsakyti
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 04 26, 18:48)
schmoll.gif  mes apie pormą šviesią kalbėjom, beveik balta rausvais kraštais(bent mano tokia buvo ir beje kvepėjo wub.gif

tai ir aš apie pirmąją rašau, kad tokiu pavadinimu negalėjo būti rausva su ryškesniu apvadu. wink.gif

Tik prašymo nelabai supratau, reikalingos identiškos rožės, ar tokios pat spalvos žiedais?
Papildyta:
QUOTE(Awita @ 2010 04 26, 18:49)
Nieko nebesuprantu  unsure.gif  Rožė išleido tuos mažyčius raudonus pumpuriukus ir sustingo - nė iš vietos. Ar gali numirti tokioj stadijoj?  blink.gif  Nuo ko???

kantrybės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 26, 17:55)
tai ir aš apie pirmąją rašau, kad tokiu pavadinimu negalėjo būti rausva su ryškesniu apvadu. wink.gif

Tik prašymo nelabai supratau, reikalingos identiškos rožės, ar tokios pat spalvos žiedais?
Papildyta:

kantrybės biggrin.gif

Identiskos butu idealu smile.gif ,bet tiktu ir labai panasios spalvos(istikruju ji nera balta,tokia svelniai rozine,gal cia tik nuotraukoj tokia pablukus atrodo g.gif )
Atsakyti