Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Bekasė @ 2010 04 28, 09:51)
sureguliuok rezima ir vaiku tikrai nereikes temti is lovos. Jeigu gulasi jiems iprastu  laiku ( iki 21 val), tai ilgiau nei iki astuoniu nera ismiegoja. Daznai pabunda patys net ir pries mano zadintuva.

Mano trečiasis vaikas, dukra, dar pilvelyje būdama buvo pelėda. Tomis dienomis , kai ji neina į darželį, mes einam miegoti maždaug 23-ią valandą ir ji tvarkingai miega iki 12-os. Va ir šiandien- tuoj 12-a, o ji tebemiega.
Augindama trečią vaiką į viską žiūriu daug paprasčiau...
Vyturėlį vaiką nėra sunku pripratinti prie dienos režimo, o su pelėdžiukais yra kur kas sudėtingiau. Aš pati visą gyvenimą vargau, kai reikėdavo ryte pusryčiauti- mane ryte pykina, jei mėginu valgyti 6-9 val. Mano dukrai yra tas pats.
Atsakyti
Jeigu tik yra galimybė , jokių būdų neleiskite vaiko i daržiuką. Galite nuvežti vaika i spec.lavinimo pamokėles, bet nelaikyi kolektyve visa diena. Vaikai dauguma vedami sergantys, ir 100 % garantuoju, kad sirgs , sirgs ir dar mažiuką užkrės o žiurek ir visa šeima. Patyrėm ant savo kailio.
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2010 04 28, 01:43)
kai MB pasakoja visokias istorijas iš darželio laikų, tai taip smagu klausyt  mirksiukas.gif  ir šiaip kiek per miglą pamenu pradinėse klasėse jaučiau kažkokį tai diskomfortą, kad nelankaiu darželio  doh.gif

Na, darzelio prisiminimai jau migloti, nors musu aukletojos buvo puikios, bet kazkaip nekyla daug prisiminimu, smagiu istoriju, nes tikrai per maza buvau, nors jau zinoma atsimenu daug.
Kas kyla pries akis, tai auklytes grasinimai plastelinu akis uzklijuoti, jei nemiegosim, ir ieiti i kita grupe triusikeliu pasiimti, nuogu uzpakaliu per koridoriu, jei neklausysim doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2010 04 28, 12:52)
Na, darzelio prisiminimai jau migloti, nors musu aukletojos buvo puikios, bet kazkaip nekyla daug prisiminimu, smagiu istoriju, nes tikrai per maza buvau, nors jau zinoma atsimenu daug.
Kas kyla pries akis, tai auklytes grasinimai plastelinu akis uzklijuoti, jei nemiegosim, ir ieiti i kita grupe triusikeliu pasiimti, nuogu uzpakaliu per koridoriu, jei neklausysim doh.gif .

Prie radijatoriaus nepaklusniųjų nerišdavo?
Atsakyti
tema man super aktuali. Skaitau, su daug kuo sutinku, su daug kuo galima gincytis ilgai ir nuobodziai. As (savo situacijoj) linkstu visgi pabandyt pradet lankyt darza, bet tikrai ne visai savaitei ir tikrai ne iki 17 val, nes bus mazylis namie. Maniskis nuo gimimo vaiksto i treniruotes-mokykleles. Nesigiriu, tikrai nesigiriu, bet zino daug daugiau uz darzelinukus ( turi draugeliu). Fiziskai stipresnis (maziau serga, daugiau buna lauke ir tt), tik dar nemoka kovot uz save, bet ismokinsiu kai reikes. Kodel manau pabandyt darzeli? ten yra kompanija. Va sito sunui truksta, nes aikstelese vis kiti vaikai, o jis labai nori buti su draugais.
As pati darzeli lankiau labai trumpai. Mokykloje buvau viena is lyderiu, nesirgau, net kai labai norejau sirgt ir neit i mokykla. Mano vyras, jo sese, jo brolis, mano brolis, mano artimiausia drauge - niekas nelanke darzo. Visi rado savo vieta ir mokykloj ir gyvenime, visi turi artimu draugu, pas visus seimos. Todel man ta taip vadinama socializacija yra sugalvota problema.
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2010 04 23, 12:42)
O aš leidau vaiką į darželį ir labai tuom patenkinta.Pirmiausia vaikas bendrauja su kitais vaikais tai jau yra daug.Aišku kažkiek sirgom,bet tuo pačiu pasidarėm atsparesni,o klasėje buvo nelankiusių darželio,tai pirmus metus ir prasirgo ,manau geriau anksčiau su tom ligom susidurti.
O ir kas liečia lavinimą ,aš tiek laiko neturėjau,ten ir piešia,lipdo ,penkių jau skaitė,dainelės,eilėraščiai,šokiai pokiai, mamos aišku užsiima,bet ne tiek. yra ir gero ir blogo,bet gal daugiau gero.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2010 04 28, 13:52)

MB sakė, kas liečia pietų miegą tai jis prisimena, kaip auklėtoja su plastmasiniu kardu į šikną duodavo, jei pietų nemiegodavo doh.gif MB gal ir nelabai nuskilo, nes jis lankė savaitinį darželį doh.gif palikdavo jį ten visai savaitei, nes mama labai daug dirbo, buvo bystra tokia, o mat vaikas matyt kliūtins buvo, na bet ne apie tai tema..... Kažin, išvis ar yra dar savaitinių darželių? g.gif nesugebėčiau vaiko palikt tiek laiko svetimoj splinkoj..... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2010 04 28, 23:11)
MB sakė, kas liečia pietų miegą tai jis prisimena, kaip auklėtoja su plastmasiniu kardu į šikną duodavo, jei pietų nemiegodavo  doh.gif  MB gal ir nelabai nuskilo, nes jis lankė savaitinį darželį  doh.gif  palikdavo jį ten visai savaitei, nes mama labai daug dirbo, buvo bystra tokia, o mat vaikas matyt kliūtins buvo, na bet ne apie tai tema..... Kažin, išvis ar yra dar savaitinių darželių?  g.gif  nesugebėčiau vaiko palikt tiek laiko svetimoj splinkoj..... schmoll.gif

Yra. Mano sūnūs lankė, bet nakčiai nepalikdavau. Jo specifika ta, kad priimami vaikai su regėjimo sutrikimais.
Atsakyti
Mano dukrai didžiausia bausmė, jei pasakau, kad rytoj neis į darželį lotuliukas.gif
Man asmeniškai darželis yra gėris, nes ten vaikai lavinami visapusiškai, dukra lanko šokius, ansambliuką, važiuoja į eilėraščių skaitovų konkursus, medaliai, diplomai. Su mergaitėmis žaidžia įvairius žaidimus. Viso to aš jai negalėčiau suteikti namie, nes buitis ir rūpinimasis mažesniuoju užima nemažai laiko.
Viskas aišku gal priklauso nuo vaiko charakterio, maniškė, "grynakraujė" ekstravertė, be vaikų nė dienos biggrin.gif Dėl ligų, maniškė praeitasi metais sirgo 3k, šiais metasi berods 1k. thumbup.gif Tiesa skiepijome Pneumo skiepu, gal tai irgi turėjo įtakos g.gif
Dabar aš sprendžiu dilemą ar leisti mąžąjį į darželį nuo rugsėjo. Bijau tik dėl ligų, nes šiaip jo iš dukros grupės (kai ateiname pasiimti sesės) sunku ir iškrapštyti, bėga prie vaikų, nori žaisti, bendrauti thumbup.gif
Aš visomis keturiomis už darželį, su sąlygą, jei vaikas ekstravertas ir mažai serga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2010 04 29, 12:02)
Mano dukrai didžiausia bausmė, jei pasakau, kad rytoj neis į darželį lotuliukas.gif
Man asmeniškai darželis yra gėris, nes ten vaikai lavinami visapusiškai, dukra lanko šokius, ansambliuką, važiuoja į eilėraščių skaitovų konkursus, medaliai, diplomai.  Su mergaitėmis žaidžia įvairius žaidimus. Viso to aš jai negalėčiau suteikti namie, nes buitis ir rūpinimasis mažesniuoju užima nemažai laiko.
Viskas aišku gal priklauso nuo vaiko charakterio, maniškė, "grynakraujė" ekstravertė, be vaikų nė dienos biggrin.gif Dėl ligų, maniškė praeitasi metais sirgo 3k, šiais metasi berods 1k. thumbup.gif Tiesa skiepijome Pneumo  skiepu, gal tai irgi turėjo įtakos  g.gif
Dabar aš sprendžiu dilemą ar leisti mąžąjį į darželį nuo rugsėjo. Bijau tik dėl ligų, nes šiaip jo iš dukros grupės (kai ateiname pasiimti sesės) sunku ir iškrapštyti, bėga prie vaikų, nori žaisti, bendrauti thumbup.gif
Aš visomis keturiomis už darželį, su sąlygą, jei vaikas ekstravertas ir mažai serga thumbup.gif

Mergaitės daug stipresnes už berniukus. Aš su dukra tokiu bėdų neturėjau.
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2010 04 29, 11:24)
Mergaitės daug stipresnes už berniukus. Aš su dukra tokiu  bėdų neturėjau.

Nebūtinai. Mano nė vienas iš trijų vaikų nenorėjo eiti į darželį, visi norėjo būti su manim namie.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 29, 11:28)
Nebūtinai. Mano nė vienas iš trijų vaikų nenorėjo eiti į darželį, visi norėjo būti su manim namie.

Manau svarbiausia vaiko norai ir žinoma tėvų galimybės. Jei vaikai nenorėtų eiti į darželį, o aš turėčiau galimybę pati auginti, tada neleisčiau.
O šiaip manau pabandyti leisti bet kokiu atveju verta.
Atsakyti