QUOTE(ciuke @ 2010 04 30, 14:46)
Na, nereikia palikti visko darzeliui, as pries leisama dar iki 2 metuku daug su juo uzsiemiau, budamas 2m jau gerai kalbejo, ir spalvas pazinojo, tad jei mama nori, ji juk paraleliai lavina savo vaika, o ne tik tikisi, kad kai jau eis i darzeli, tai viska mokes. Toli grazu. Musu grupej yra vaiku, kurie dar ir kalbet nemoka, o maniskis jau kaip 5metis tauskia, bet tai as nurasau genams, gal musu tarpusavio bendravimui, bet ne darzeliui.
Daug kas ir nuo vaiko priklauso. Pvz. mano vyresnysis pradėjo kalbėt nepilnai dvejų, o mažius dar ir dabar prasčiau kalba. Dičkiui buvo įdomu skaičiai, raidės, mažiui nė iš tolo. Liepia pačiai skaičiuot. Spalvos visos jam raudonos ir nebandyk ginčytis, nes nepadeda. Mažiui dar daugiau dėmesio skiriama, atrodytų turėtų iš brolio kažko išmokt, nes jis su juo mielai žaidžia, pasakoja, kuria jam ten visokias istorijas. Na gal jis viską į galvą dedasi ir kažkada viską atsiminęs nustebins.
O šiaip aš už darželį. Neprikviesi tiek vaikų, kad išmoktų dalintis, bendrauti. Darželyje greičiau išmoksta patys apsirengt, nes namie dažna mama skuba ir daug ką pati padaro, kad tik nesitrukdytų laikas. Atsiranda draugų, su kai kuriais didysis ir dabar bendrauja, nors mokosi skirtingose mokyklose. Papildomi užsiėmimai man labiau priimtini darželiuose, negu mokyklėlėse. Sakykim Yamahoj metų vaikus moko "Du gaideliai" Tempas ne tas mums įprastas, o daug greitesnis. Vaikas dar nespėjo vieno judesio padaryt, o jau vadovė kokį trečia rodo

Ir dar paragina, kad greičiau.

Darželyje dainuoja savo amžių atitinkančias daineles, kur jokių skubinimų. Ir kažkaip net dvimečiai sugebėjo kelias šventei išmokt su įvairiais judesiais. Dičkis šoko darželyje, dalyvaudavo miesto renginiuose, konkursuose. O kaina buvo tada 15 lt mėn.