Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(janneta @ 2010 05 05, 13:45)
as tik uz darzelius thumbup.gif

Kol mano nepradejo eiti, ir as buvau uz smile.gif
Atsakyti
Sveikutės biggrin.gif prisimenu kai pačiai teko ilgai galvoti nuo keliu metų geriau vesti vaiką į darželį,į kokį darželį taip pat. g.gif Teko pakeisti darželį,dėl prastos priežiūros ,nesusikalbėjimo su auklėtoja ir pan.Vienas bendras bruožas yra pradedant lankyti darželį,tai vaikas pirmus metus adaptuojasi fiziologiškai,dažnai serga,žodžiu visomis ligomis perserga ir tik tada pajunti palengvėjimą,bei atrandi darželio pliusus.Juk namuose vaikai negauna pakankamai bendravimo su bendraamžiais,laisvės.Namuose užauginti vaikai yra psichologiškai silpnesni,nei tie kurie lanko darželius,tikrai neverta vaikų laikyti šiltnamio sąlygomis,nes tėvams atrodo,kad apsaugos vaikus,manau atvirkščiai per didelė tėvų ,,meilė ir globa" nenorėjimas suteikti vaikui kitokios aplinkos tik gadina juos...
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2010 04 29, 21:45)
Darzelis dar net nemoko raidziu ir skaiciu, mes mokomes ( akmenukus skaiciuojam). Darze yra 15 min. muzikos pamokeles, o mes vaiksciojom i 45 min,  ir tt. Vietoj ligu varom i lauka, i baseina, i parkus, miskus. Stebim skruzdes ir tt. O kas darzely?

Nekiekviena mama turi noro/laiko/sugebėjimų užsiimti su vaiku... Ir daug kas ne nuo darželio, o nuo auklėtojų priklauso.
Aš už darželį. Žinoma, ne nuo metų amžiaus ... Jei iki kokių 2,5 ar 3 metų gali būti vaikas namie su mama thumbup.gif . Sūnų išleidome beveik 3,5m , tai sunkiau pratinosi prie kolektyvo, režimo. Įpratęs buvonamie pasaulio bamba jaustis doh.gif Auklės nenorėčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadeja @ 2010 05 08, 15:32)
Nekiekviena mama turi noro/laiko/sugebėjimų užsiimti su vaiku... 

Turbūt dažniausiai neturi arba noro, arba sugebėjimų. Juk kai kurios merginos, kurios mokyklą baigę nenori mokytis, tuoj išteka ir pasigimdo vaikutį. Ką tokia mama, pati dar neturėdama gyvenimiškos patirties, gali duoti savo vaikui? Va ta, kuri ir aukštuosius mokslus baigė, ir padirbėjo, o tik tada ištekėjo ir vaikutį pasigimdė, patirties turi daugiau ir savo vaikui gali duoti daugiau. Ypač, jei netingėjo knygų paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 08, 17:27)
Turbūt dažniausiai neturi arba noro, arba sugebėjimų. Juk kai kurios merginos, kurios mokyklą baigę nenori mokytis, tuoj išteka ir pasigimdo vaikutį. Ką tokia mama, pati dar neturėdama gyvenimiškos patirties, gali duoti savo vaikui? Va ta, kuri ir aukštuosius mokslus baigė, ir padirbėjo, o tik tada ištekėjo ir vaikutį pasigimdė, patirties turi daugiau ir savo vaikui gali duoti daugiau. Ypač, jei netingėjo knygų paskaityti.

Netiesa doh.gif biggrin.gif
Va aš mama tapau 19-ikos, nemanau, kad labai skiriuosi nuo kitų, vyresnių mamų su aukštaisiais, juk ne išsilavinime esmė, nors noras mokytis, daug pasako apie žmogaus požiūrį į gyvenimą, jo tikslus ir siekusius. Mano jaunas amžius turi savų privalumų biggrin.gif Atsimenu ką reiškia būti vaiku, ir pasakos kurias skaitau vaikams ir man vis dar įdomios, tik aš kitaip į jas žiūriu. Atsimenu daineles ir lopšines, kurias dainavo man mama, man negėda kartu su savo mažiais pasisupti sūpynėmis, netingiu pūsti muilo burbulus, naktimis jei reikia man daug lengviau nemiegoti ir vis dėlto manau, kad vaikų auginimas - jaunų žmonių užsiėmimas, nors žinoma nieko prieš neturiu vyresnes mamytes, kad tik noro, jėgų ir sveikatos būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 05 08, 22:02)
Netiesa doh.gif  biggrin.gif
Va aš mama tapau 19-ikos, nemanau, kad labai skiriuosi nuo kitų, vyresnių mamų su aukštaisiais, juk ne išsilavinime esmė, nors noras mokytis, daug pasako apie žmogaus požiūrį į gyvenimą, jo tikslus ir siekusius. Mano jaunas amžius turi savų privalumų  biggrin.gif  Atsimenu ką reiškia būti vaiku, ir pasakos kurias skaitau vaikams ir man vis dar įdomios, tik aš kitaip į jas žiūriu. Atsimenu daineles ir lopšines, kurias dainavo man mama, man negėda kartu su savo mažiais pasisupti sūpynėmis, netingiu pūsti muilo burbulus, naktimis jei reikia man daug lengviau nemiegoti ir vis dėlto manau, kad vaikų auginimas - jaunų žmonių užsiėmimas, nors žinoma nieko prieš neturiu vyresnes mamytes, kad tik noro, jėgų ir sveikatos būtų smile.gif

O tu galvoji, kad man, keturiasdešimtmetei, gėda su savo vaikais žaisti krepšinį ar futbolą,važinėtis dviračiais, pūsti muilo burbulus?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 08, 23:06)
O tu galvoji, kad man, keturiasdešimtmetei, gėda su savo vaikais žaisti krepšinį ar futbolą,važinėtis dviračiais, pūsti muilo burbulus?

Nea biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 05 08, 21:02)
Netiesa doh.gif  biggrin.gif
Va aš mama tapau 19-ikos, nemanau, kad labai skiriuosi nuo kitų, vyresnių mamų su aukštaisiais, juk ne išsilavinime esmė, nors noras mokytis, daug pasako apie žmogaus požiūrį į gyvenimą, jo tikslus ir siekusius. Mano jaunas amžius turi savų privalumų  biggrin.gif  Atsimenu ką reiškia būti vaiku, ir pasakos kurias skaitau vaikams ir man vis dar įdomios, tik aš kitaip į jas žiūriu. Atsimenu daineles ir lopšines, kurias dainavo man mama, man negėda kartu su savo mažiais pasisupti sūpynėmis, netingiu pūsti muilo burbulus, naktimis jei reikia man daug lengviau nemiegoti ir vis dėlto manau, kad vaikų auginimas - jaunų žmonių užsiėmimas, nors žinoma nieko prieš neturiu vyresnes mamytes, kad tik noro, jėgų ir sveikatos būtų smile.gif

drinks_cheers.gif visiskai
ir esu uz darzelius visu 100 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2010 04 30, 14:46)
Na, nereikia palikti visko darzeliui, as pries leisama dar iki 2 metuku daug su juo uzsiemiau, budamas 2m jau gerai kalbejo, ir spalvas pazinojo, tad jei mama nori, ji juk paraleliai lavina savo vaika, o ne tik tikisi, kad kai jau eis i darzeli, tai viska mokes. Toli grazu. Musu grupej yra vaiku, kurie dar ir kalbet nemoka, o maniskis jau kaip 5metis tauskia, bet tai as nurasau genams, gal musu tarpusavio bendravimui, bet ne darzeliui.

drinks_cheers.gif
Daug kas ir nuo vaiko priklauso. Pvz. mano vyresnysis pradėjo kalbėt nepilnai dvejų, o mažius dar ir dabar prasčiau kalba. Dičkiui buvo įdomu skaičiai, raidės, mažiui nė iš tolo. Liepia pačiai skaičiuot. Spalvos visos jam raudonos ir nebandyk ginčytis, nes nepadeda. Mažiui dar daugiau dėmesio skiriama, atrodytų turėtų iš brolio kažko išmokt, nes jis su juo mielai žaidžia, pasakoja, kuria jam ten visokias istorijas. Na gal jis viską į galvą dedasi ir kažkada viską atsiminęs nustebins. lotuliukas.gif

O šiaip aš už darželį. Neprikviesi tiek vaikų, kad išmoktų dalintis, bendrauti. Darželyje greičiau išmoksta patys apsirengt, nes namie dažna mama skuba ir daug ką pati padaro, kad tik nesitrukdytų laikas. Atsiranda draugų, su kai kuriais didysis ir dabar bendrauja, nors mokosi skirtingose mokyklose. Papildomi užsiėmimai man labiau priimtini darželiuose, negu mokyklėlėse. Sakykim Yamahoj metų vaikus moko "Du gaideliai" Tempas ne tas mums įprastas, o daug greitesnis. Vaikas dar nespėjo vieno judesio padaryt, o jau vadovė kokį trečia rodo doh.gif Ir dar paragina, kad greičiau. doh.gif Darželyje dainuoja savo amžių atitinkančias daineles, kur jokių skubinimų. Ir kažkaip net dvimečiai sugebėjo kelias šventei išmokt su įvairiais judesiais. Dičkis šoko darželyje, dalyvaudavo miesto renginiuose, konkursuose. O kaina buvo tada 15 lt mėn.
Atsakyti
as uz darzeli.nors su ligomis sunkiai sekasi lankyti,bet darzelis tai pirmas zingsnis link mokyklos.jug jei darzelyje nesiadaptuoja vaikas galima nevest ar ne doh.gif o kaip bus su mokykla jei nesiadaptuosis namie mokysit g.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 05 15, 12:19)
as uz darzeli.nors su ligomis sunkiai sekasi lankyti,bet darzelis tai pirmas zingsnis link mokyklos.jug jei darzelyje nesiadaptuoja vaikas galima nevest ar ne doh.gif o kaip bus su mokykla jei nesiadaptuosis namie mokysit g.gif

Na dvieju ir sesiu metu vaikas jau yra visiskai kitoks, tad nemanyciau, kad galima lyginti mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2010 05 15, 14:19)
Na dvieju ir sesiu metu vaikas jau yra visiskai kitoks, tad nemanyciau, kad galima lyginti mirksiukas.gif .
maminukam ir naminukam nelengava nesvarbu kiek tau metu.tiesiog darzelis pirmas startas ir tiek.aisku vaikas vaikui nelygu.
Atsakyti