Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(aaagnex @ 2010 04 29, 20:23)
Nu as geliu neauginsiu siais metais - vietos balkone jims nenumatyta ax.gif
Bet iki darzininkes, taiman toli toli mirksiukas.gif

Beje, Edexa - tu vienodus man ciliukus idejai? Ka ten tas tavo zymejimas reiske? siandien 4 issisodinau, kitus i kaima isvesiu, tai bijau, kad jeigu skirtingi bus, tai busiu padalinus vienoki man, kitoki i kaima ax.gif

Taip, visi aštuoni čiliukai vienodi. Kitokių neturėjau. Ai, į tą žymėjimą nežiūrėk, ten kad Elsei smegenys nesusisuktų.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 29, 20:36)
Agurkai, čili pipirai ir citrinos sultys  ax.gif  Gėėėėris...

Oho bigsmile.gif

QUOTE(žostautė @ 2010 04 29, 20:36)
Junkitės junkitės, mano orchidėjos jau senokai į balkoną iškeldintos ir neplanuoju parnešt iki rudens.

Tai joms ten tipo nešalta?

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 29, 20:50)
atbaido visus tuos, kurie kėsinasi į kultūras, tiek vabalų pavidalu, tiek ligų ( na, visi jie vieni su kitais susiję ), visas daržas ir šiltnamis bus tagetėm apsodintas būtent dėl šios priežasties wink.gif

Bazilikai irgi panašią funkciją atlieka, tiesa?

QUOTE(Edexa @ 2010 04 29, 20:56)
ten kad Elsei smegenys nesusisuktų.... biggrin.gif

Vis tiek susisuko ir teko perklausti biggrin.gif
Aj, šiandien salotukės suvalgiau - gėris wub.gif Krūmelį išskirsčiau ir tvarkingai persodinau smile.gif
Atsakyti
Something else, kaip čia trumpai ir drūtai paaiškinus. Na, vienur pateikia grupes augalų, kurie papildo vieni kitus, kartais gali ir apsaugoti.
Tarkim prie obelų siūlo sodinti nasturtes, nes apsaugo nuo vieno vabaliuko lervų, tačiau pati nasturtė būna apgriaužta. Taigi, siūlo kaip geriau, bet gaunasi, kad vistiek įteiki kvietimą kenkėjams.
Su tagetėmis yra kiek kitaip - vienus kenkėjus atbaido, kitus pritraukia prie šaknų ir čia pat apkvaišina, lervos negraužia kitų augalų šaknų. Na, ir taip toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 29, 19:50)
1. atbaido visus tuos, kurie kėsinasi į kultūras, tiek vabalų pavidalu, tiek ligų ( na, visi jie vieni su kitais susiję ), visas daržas ir šiltnamis bus tagetėm apsodintas būtent dėl šios priežasties wink.gif

fitoncidai pasižymi ir antagonistinėmis bei sinergetinėmis savybėmis kaimyninių augalų atžvilgiu...
Gal kolegės būsim? rolleyes.gif bigsmile.gif

Kad labai kam įdomu, RĖKIT, susimilsiu pasiraust užrašuos, ką ten gero rašo panašia tema. Bet rėkit, kad netingėčiau pilvo nuo sofkos pakelt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 04 29, 21:43)
fitoncidai pasižymi ir antagonistinėmis bei sinergetinėmis savybėmis kaimyninių augalų atžvilgiu...
Gal kolegės būsim?  rolleyes.gif  bigsmile.gif
Kad labai kam įdomu, RĖKIT, susimilsiu pasiraust užrašuos, ką ten gero rašo panašia tema. Bet rėkit, kad netingėčiau pilvo nuo sofkos pakelt  blush2.gif

nugi prasom pasidalint ziniom ir netinget tongue.gif
Atsakyti
nu gerai, keliuos....
ale ot sąžinės žmonės šiais laikais nebeturi... doh.gif
Atsakyti
a kuo čia reikia būti kad žinotum - biologu, agronomu, sąžiningu daržininku?? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 29, 20:50)
Ai, o gal yra noras ir bulves auginti balkone?  bigsmile.gif Turiu šalia žurnalą, kur nurodyta, kaip ir ką daryti. bigsmile.gif

Aš turiu negerą jausmą kad pabandysiu, prisižiūrėjau britų bloguose. Tik pirma reikia visus pomidorus susodint, tada matysiu, ar vietos liks. Jūs turit omeny auginimą komposto maiše, taip?

QUOTE(something else @ 2010 04 29, 21:18)
Tai joms ten tipo nešalta?

Nešalta. Ten joms atseit dienos ir nakties temperatūrų skirtumas. Kad žydėtų. Nepasius, balkonas įstiklintas.

QUOTE(Coccinela @ 2010 04 29, 21:43)
Kad labai kam įdomu, RĖKIT, susimilsiu pasiraust užrašuos, ką ten gero rašo panašia tema. Bet rėkit, kad netingėčiau pilvo nuo sofkos pakelt  blush2.gif

AAAAAAAAAA!!!! AAAAAAAUUUUUUUUAAAAAUUUUUU!!!!!

(tikiuos pakankamai... Laukiame info)

P.S. Dabar pagalvojau... Mano pilkoji (kalė biggrin.gif) rujoja, važiuot ženytis planuojam ant vieno žavaus lenkų jaunikaičio, o planas buvo, kad vaikiščiai ūgtelėję duosis po tą 7 kv.m. balkoną rolleyes.gif Ar neteks man skelbimuose žydinčių pomidorų dalint doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tai va, šitas gražus reikalas vadinas Augalų alelopatija, google tūrėtų irgi nemažai ir išsamesnės informacijos būt ax.gif

Bet čia tiek daug visko.. atrinksiu, pagal tai kas ką auginant minėjo unsure.gif

-svogūnus labai gerai šalia morkų sodint - palysviui, tinka ir kitais metais sodinimo vietas sumainyt. Vienas kitą saugo nuo muselių - nekirmija.

-svogūnai šalia ridikų neserga kaklelio puviniu.

-baltosios garstyčios ekstraktai (5g - 10L vandens) naudojami kovai prieš amarus ir erkutes. Taip pat tinka durnaropės, juodoji drignė, serenčius, kiaulpienė (šios ekstraktas: 400g lapų į 10L). Serenčių nemėgsta nematodai.

-rekomenduojamos kaimynystės: pupelės-pomidorai/saulėgrąžos/agurkai/moliūgai/žirniai/svogūnai; agurkai-saulėgrąžos; ropiniai svogūnai-žirniai; mairūnai-cikorija; cress salotos-ridikėliai.

-vengti sodinti šalia: pomidorai-agurkai ( rolleyes.gif ), ropės-pomidorai, svogūnai-pupelės.

-kryžmažiediai (rucola,ridikėliai ir pan) išskiria į žemę inhibitorių, todėl po jų blogai auga kitos kultūros. Šiltnamiuose patariama keisti žemę.

Palengvėjo? rolleyes.gif
lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 04 29, 21:14)
a kuo čia reikia būti kad žinotum - biologu, agronomu, sąžiningu daržininku?? biggrin.gif

jeigu Gaudvilė prisipažins, pasisakysiu ir aš tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 29 balandžio 2010 - 21:37
Sveikos,
ejau siandien i zalia stotele pirkt vazonelio svogunam, nes nusprendziau kad is mano laiskiniu svogunu s... gaunas, tai reik paprastu prisodint, kad laisku tureciau. tai be to vieno vazonelio, dar parsinesiau krapu, levandu, melisu (prisiminiau kad labai skani ju arbata) ir raudonelio seklu ir dar bliuda-vazona zemuogei (zadejo drauge parvezt). uzsodinau svoguniuku, o kitiem augaleliam vazonu pasirodo nebeturiu, tik tokie milziniski like, tai teks ryt dar vazoneliu eit pirkt, mazu dar kokio gerio parsinesiu lotuliukas.gif
dygsta mano ridikeliai, gal sikart pasiseks bigsmile.gif palikau morkas ir braskes balkone, tikiuosi nesusals. tampau tampau tuos vazonus diena i balkona, nakciai namo doh.gif gal jau galima lauke viska palikti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 04 29, 22:37)

-vengti sodinti šalia: pomidorai-agurkai ( rolleyes.gif ), ropės-pomidorai, svogūnai-pupelės.

Palengvėjo?  rolleyes.gif

o as jau ruosiaus i pupeliu kibira svogunu prikaisiot doh.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dantiste @ 2010 04 29, 22:38)
dygsta mano ridikeliai, gal sikart pasiseks bigsmile.gif palikau morkas ir braskes balkone, tikiuosi nesusals. tampau tampau tuos vazonus diena i balkona, nakciai namo doh.gif gal jau galima lauke viska palikti? g.gif

viska tai palikt balkone bus galima tik geguzes pabaigoj, jei nestiklintas ax.gif o ridikeliams braskems ir morkoms tai tikrai nieko nenutiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 04 29, 21:42)
o as jau ruosiaus i pupeliu kibira svogunu prikaisiot doh.gif  4u.gif

ai, daryk kaip tau geriau...
pas mus šiltnamy visad pirmiau ridikėliai auga, kai jie pasibaigia jų vieton mama pomidorus susodina ir agurkai šalia auga... dar nesiskundėm tais "rezultatais" rolleyes.gif

aš dar įdomią vietą užmačiau, kad siūloma kviečius su morkom sėti, ta prasme mišinį tokį. Nu gal ir neblogai - kviečius nusipjovei, tada važiuoji morkų art biggrin.gif
Atsakyti