Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Godike @ 2010 11 05, 18:54)
Nusipirksiu lakmuso lapelių, tikrinsiu ir jei reikės išmesiu visas daržoves.
Nežinau, kiek tikslumo su tomis lakmuso juostelėmis, bet mano darytas tyrimas.
Specialiai skirtas vanduo gėrimui (naudojam specialius filtrus) - juostelė liko tokia, kokia buvo  biggrin.gif
Obuoliukai (mūsų natūralūs iš kiemo) - spalvytė nepasikeitė  biggrin.gif
Morkos (pirktos kaime iš ūkininko) - spalvytė stipriai pasikeitė  verysad.gif
Morkos (pirktos iš ekologiškos parduotuvės) - spalvytė nepasikeitė  biggrin.gif
Morkos (pirktos iš prekybos centro) - spalvytė truputį pasikeitė, bet buvau įsitikinusi, kad stipriai pasikeis  g.gif  Vėliau pažiūrėjau ant morkų pakuotės, tai radau ženkliuką Tatulos ir pasiskaičiau apie ūkinininką, kuris augina be trąšų ir pan. Tai tada patikėjau..
Bulvės (gautos iš kaimo) - spalvytė pasikeitė nestipriai  smile.gif

Tai va tokie mano atlikti tyrimai smile.gif Ir jei reikės pirksiu ir dar daugiau juostelių ir tikrinsiu morkytes ir kitas daržovytes, o vėliau atsirinksiu pas ką ir kur pirkti.

Šaunuole, kad stengiesi del savo seimos. As irgi taip darysiu. Patikrinsiu savo turgelio bobulytes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(@Smilte@ @ 2010 11 05, 20:02)
Šaunuole, kad stengiesi del savo seimos. As irgi taip darysiu. Patikrinsiu savo turgelio bobulytes  biggrin.gif

4u.gif
Tik nesuprantu, kai kurių žmonių, kurie net pyksta, kad žmogus nori truputį sveikiau gyventi (sutinku, kad neįmanoma šimtu procentu, bet kas nuo mūsų priklauso galime ir pasistengti). Šiandien pirkdama tas juosteles parduotuvėje prekių dėliotojos paklausiau, kur rasti tokių juostelių, tai ji buvo tokia nepatenkinta ir parodžiusi man stendą susiginčijo su kita moteryte, kuri irgi rinkosi tas juostele. Darbuotoja ant visos parduotuvės pradėjo šaukti, kokia iš to nauda, negi tikrinsit ir viską išmesit ir pan. Likau labai nemaloniai nustebinta, juk nieko blogo nedarome g.gif
Atsakyti
QUOTE(Godike @ 2010 11 05, 19:54)
Nusipirksiu lakmuso lapelių, tikrinsiu ir jei reikės išmesiu visas daržoves.
Nežinau, kiek tikslumo su tomis lakmuso juostelėmis, bet mano darytas tyrimas.
Specialiai skirtas vanduo gėrimui (naudojam specialius filtrus) - juostelė liko tokia, kokia buvo  biggrin.gif
Obuoliukai (mūsų natūralūs iš kiemo) - spalvytė nepasikeitė  biggrin.gif
Morkos (pirktos kaime iš ūkininko) - spalvytė stipriai pasikeitė  verysad.gif
Morkos (pirktos iš ekologiškos parduotuvės) - spalvytė nepasikeitė  biggrin.gif
Morkos (pirktos iš prekybos centro) - spalvytė truputį pasikeitė, bet buvau įsitikinusi, kad stipriai pasikeis  g.gif  Vėliau pažiūrėjau ant morkų pakuotės, tai radau ženkliuką Tatulos ir pasiskaičiau apie ūkinininką, kuris augina be trąšų ir pan. Tai tada patikėjau..
Bulvės (gautos iš kaimo) - spalvytė pasikeitė nestipriai  smile.gif

Tai va tokie mano atlikti tyrimai smile.gif Ir jei reikės pirksiu ir dar daugiau juostelių ir tikrinsiu morkytes ir kitas daržovytes, o vėliau atsirinksiu pas ką ir kur pirkti.

kur pirkot tas juosteles? ir kokiam prekybcentry tos tatulos morkos?
del saves tai dzin.bet leliukui 6 men,tai ka su tom darzovem bedaryti..arba tikrint arba maitint tik MP..
ir kazi kaip saldytas darzoves patikrint g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 11 05, 20:17)
kur pirkot tas juosteles? ir kokiam prekybcentry tos tatulos morkos?
del saves tai dzin.bet leliukui 6 men,tai ka su tom darzovem bedaryti..arba tikrint arba maitint tik MP..
ir kazi kaip saldytas darzoves patikrint g.gif

Aš pirkau Senukuose, svarbiausia, kad būtų skirti matuoti nitritams ir nitratams. Kaina tai tikrai didelė (du lapeliai apie šešis litus, bet būna penki lapeliai dešimt litu). Dar radau vieną chemijos parduotuvę, bet ten reikia užsakyti, atveža per dvi savaites, kaina šimtas vnt. apie šimtą litų.
Morkytes pirkau Maximos prekybos centre Morkuno Sodziaus rytas, o ant pakuotes Tatulos zenkliukas. Pirkau tikrai nežiūrėdama, tai kainos nežinau.
Morkytę, kur pirkau ekologiškoje parduotuvėje, tai draugė duoda savo šešių mėn. vaikeliui, tai nuraminau ją smile.gif Dėl vaikelių man didžiausias nerimas, nes kaip draugė duoda per dieną bulvytę su morkytę ir ten gali būti daug nitratų, tai vaikeliui nekas.
Atsakyti
QUOTE(Godike @ 2010 11 05, 20:10)
4u.gif
Tik nesuprantu, kai kurių žmonių, kurie net pyksta, kad žmogus nori truputį sveikiau gyventi (sutinku, kad neįmanoma šimtu procentu, bet kas nuo mūsų priklauso galime ir pasistengti).

drinks_cheers.gif aš tai labai džiaugiuosi, kad tokių laidų yra, kai žmonėms parodoma kas ir kaip. Žmogui rinktis- žiūrėti ir daryti išvadas, ar išjungti TV. Ir aš tik džiaugčiausi, kad ta " banda", kuri domisi ir daro išvadas, kuriai ne vis vien ką jie valgo ir kuo maitina savo vaikus tik didėtų. .. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 11 05, 16:03)
Užsienyje galioja tie patys ES teisės aktai, tad nereik kitų klaidinti, kad ten yra kitaip smile.gif

O pas mus dedasi tai, kad reikia sensacijos, tad pasiima testinę juostelę, abrakadabra pamakaluoja ekspertė-žurnalistė ir sensacija yra, reitingai yra, o ko daugiau bereikia? Visus įbaugina ir palieka (suvedžiotus kaip Veroniką ant kranto) su mintimis kiek jau nusinuodijote, kiek išnuodijote vaikų ir ką dabar valgyti? O kad žinoti, tai jums dabar reik tų juostelių, tad iš visų panikuojančių dar ir lobstama cool.gif

ačiū, Dievui, žmonėms suteiktas toks gėris, kaip smegenys, kurių pagalba ieškoma išeities, o ne vien testo juostelių... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 05 lapkričio 2010 - 20:02
niekada netikejau ta ekologija pasirode ne be pagrindo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Godike @ 2010 11 05, 20:32)
Morkytę, kur pirkau ekologiškoje parduotuvėje, tai draugė duoda savo šešių mėn. vaikeliui, tai nuraminau ją smile.gif

o kokioj parduotuvej? nu negi dabar testu pirktis,nzn doh.gif
Atsakyti
Gal zinot kur rasti laidos irasa. Noriu parodyti nemaciusiems draugams.
Atsakyti
QUOTE(ejot @ 2010 11 05, 21:17)
niekada netikejau ta ekologija pasirode ne be pagrindo g.gif

Bet mano atveju pasitvirtino ekologija (paskaitykit aukščiau mano rašytus komentarus), nors aš ja irgi nelabai pasitikiu.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 11 05, 21:42)
Gal zinot kur rasti laidos irasa. Noriu parodyti nemaciusiems draugams.

http://www.tv3.lt/webtv
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 11 05, 22:09)

aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Godike @ 2010 11 05, 19:10)
4u.gif
Tik nesuprantu, kai kurių žmonių, kurie net pyksta, kad žmogus nori truputį sveikiau gyventi (sutinku, kad neįmanoma šimtu procentu, bet kas nuo mūsų priklauso galime ir pasistengti). Šiandien pirkdama tas juosteles parduotuvėje prekių dėliotojos paklausiau, kur rasti tokių juostelių, tai ji buvo tokia nepatenkinta ir parodžiusi man stendą susiginčijo su kita moteryte, kuri irgi rinkosi tas juostele. Darbuotoja ant visos parduotuvės pradėjo šaukti, kokia iš to nauda, negi tikrinsit ir viską išmesit ir pan. Likau labai nemaloniai nustebinta, juk nieko blogo nedarome  g.gif

Tai va žmoniu kutura, dirba ten susirauke ir nepatenkinti viskuom. Nieko negali paklausti. doh.gif
Atsakyti