Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2010 11 05, 15:47)
Puikiausias pavyzdys skeptikams kaip 'natūraliai mąstančius' paverčia banda - dabar visiems reik daug lakmuso juostelių.. Atsipeikėkit. Nusipirksit, tikrinsit ir? Viską išmesit, kas 'paraus' ir eisit vėl pirkti? O jei antrąkart nusipirkus ir vėl blogai - liksit nevalgę ar eisit trečiąkart pirkti? bigsmile.gif
Štai to dabartiniu metu ir reikia - skatinti vartojimą smile.gif Dabar juostelės parodančios nitratus (o jos jau suvežtos į parduotuves ir 'kiek' pabrango), o pirmadienį visos lėksit pirkti dar ir vandens filtrų - taupykitės pinigus, dar bus tų laidų biggrin.gif

O ka Jus siulote daryti? g.gif man Jusu postai visada labai protingi ir argumentuoti 4u.gif prasau isdeskite savo nuomone apie vakarykste laida blush2.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Puikiausias pavyzdys skeptikams kaip 'natūraliai mąstančius' paverčia banda - dabar visiems reik daug lakmuso juostelių.. Atsipeikėkit. Nusipirksit, tikrinsit ir? Viską išmesit, kas 'paraus' ir eisit vėl pirkti? O jei antrąkart nusipirkus ir vėl blogai - liksit nevalgę ar eisit trečiąkart pirkti? bigsmile.gif
Štai to dabartiniu metu ir reikia - skatinti vartojimą smile.gif Dabar juostelės parodančios nitratus (o jos jau suvežtos į parduotuves ir 'kiek' pabrango), o pirmadienį visos lėksit pirkti dar ir vandens filtrų - taupykitės pinigus, dar bus tų laidų biggrin.gif

Aš irgi pagalvojau tą patį biggrin.gif
Bet gal geriau tegu klesti tų juostelių verslas, nei nesąžiningų eko ūkių, vaistų, daktarų kyšių ir laidotuvių verslai cool.gif
kažkiek kontrolės ir panikos sveika, nes valgai tą "ekologišką" morkytę ir jautiesi toooks sveikuolis ir teisuolis ...o svarbiausia- saugus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2010 11 05, 15:45)
Nežinau tiksliai, gal kas pakomentuos iš merginų.. g.gif Bet juk Gervos irgi vandeniui skirti g.gif

Tai jie visi "vandeniui", nes be skyscio nepamatuosi. Bet nei ant Gervos, nei ant tu kitu neuzrasyta, kad akvariumams, o ant tavo nurodytu uzrasyta ax.gif tai as ir nezinau, gal tie akvariuminiai kitokie g.gif Bet, bet kokiu atveju jie brangiau gaunasi, nei angliskame saite. Manau parsisiusiu as ju koki 10 dezuciu, kad siuntimo islaidos nebutu dideles, nes po vakarykstes laidos, tai bus labai gera dovanele kaledoms blush2.gif biggrin.gif
Papildyta:

na jeigu bus raudona ir ismesiu, bet savo pusantru metuku vaiko pilnomis nitratu bulvemis tikrai nemaitinsiu. o gal man ji tik krutimi maitinti ir nieko daugiau neduoti? cia ne juostelese esme, o verlininku ir valdininku saziningume. Dasigyvenome iki to, kad nusipirke produkta turime ji dar perpatikrinti, o atitinkamos tarnybos nieko nedaro, nes "rinkoje nera nesaugiu produktu". Tai jeigu ju nera, kam tokia tarnyba?
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2010 11 05, 15:50)
Užsienyje, jei tikrinančios tokius dalykus tarnybos normaliai dirba, tai jiems maistui tikrinti tokių testų ir nereikia...tik pas mus , patys matėt vakar, kas dedas.. doh.gif

Užsienyje galioja tie patys ES teisės aktai, tad nereik kitų klaidinti, kad ten yra kitaip smile.gif

O pas mus dedasi tai, kad reikia sensacijos, tad pasiima testinę juostelę, abrakadabra pamakaluoja ekspertė-žurnalistė ir sensacija yra, reitingai yra, o ko daugiau bereikia? Visus įbaugina ir palieka (suvedžiotus kaip Veroniką ant kranto) su mintimis kiek jau nusinuodijote, kiek išnuodijote vaikų ir ką dabar valgyti? O kad žinoti, tai jums dabar reik tų juostelių, tad iš visų panikuojančių dar ir lobstama cool.gif
Atsakyti
QUOTE(tetuliukas @ 2010 11 05, 15:00)
Tai jie visi "vandeniui", nes be skyscio nepamatuosi. Bet nei ant Gervos, nei ant tu kitu neuzrasyta, kad akvariumams, o ant tavo nurodytu uzrasyta ax.gif  tai as  ir nezinau, gal tie akvariuminiai kitokie g.gif Bet, bet kokiu atveju jie brangiau gaunasi, nei angliskame saite. Manau parsisiusiu as ju koki 10 dezuciu, kad siuntimo islaidos nebutu dideles, nes po vakarykstes laidos, tai bus labai gera dovanele kaledoms blush2.gif  biggrin.gif
Papildyta:
na jeigu bus raudona ir ismesiu, bet savo pusantru metuku vaiko pilnomis nitratu bulvemis tikrai nemaitinsiu. o gal man ji tik krutimi maitinti ir nieko daugiau neduoti?  cia ne juostelese esme, o verlininku ir valdininku saziningume. Dasigyvenome iki to, kad nusipirke produkta turime ji dar perpatikrinti, o atitinkamos tarnybos nieko nedaro, nes "rinkoje nera nesaugiu produktu". Tai jeigu ju nera, kam tokia tarnyba?

Bet esmė tame, kad ir krutim maitindama , pati turi sveikai maitintis, nes vistiek per piena gaus tu nitratu . Kazkoks uzburtas ratas, nezinau reikia pas uosvene kaime susirasti pazystama ukininka ir uzsipirkti nors darzoviu. Vistiek niekas uz mus musu sveikata nepasirupins tik mes patys smile.gif Matai kad musu valdininkai uz pinigus ir vaikus gali nuodyti, bedvasiai sušik......
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 11 05, 14:47)

Gal ir gerai pasakyta, nežinau ka begalvoti. Gaila man savo vaiku. O gal rimtai čia specialiai mumis gazdina doh.gif kas cia gali zinoti biggrin.gif . Toks jausmas , kad gyvenu kokiam kalejime ir daro su manim ka nori, ir iseiti is jo neina .....
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 11 05, 16:03)
Užsienyje galioja tie patys ES teisės aktai, tad nereik kitų klaidinti, kad ten yra kitaip smile.gif

O pas mus dedasi tai, kad reikia sensacijos, tad pasiima testinę juostelę, abrakadabra pamakaluoja ekspertė-žurnalistė ir sensacija yra, reitingai yra, o ko daugiau bereikia? Visus įbaugina ir palieka (suvedžiotus kaip Veroniką ant kranto) su mintimis kiek jau nusinuodijote, kiek išnuodijote vaikų ir ką dabar valgyti? O kad žinoti, tai jums dabar reik tų juostelių, tad iš visų panikuojančių dar ir lobstama cool.gif

tai jusu nuomone, viskas yra gerai ir darzovese esantis nitratu kiekis nera virsijamas, t.y. "rinkoje nesaugiu produktu nera g.gif
Papildyta:
QUOTE(tetuliukas @ 2010 11 05, 16:08)
tai jusu nuomone, viskas yra gerai ir darzovese esantis nitratu kiekis nera virsijamas, t.y. "rinkoje nesaugiu produktu nera g.gif

tegul jau as busiu ta viena is "bandos", bet verslininkais ir valdininkais daugiau nepasitikesiu. as nekalbu apie kiekvieno kasnio tikrinima, bet pvz. mes bulves, morkas, brokolius ir. t.t vidada perkame is to paties ukininko. Tai patikrinti is maiso pora bulviu nera sudetinga. Kartais ir pats ukininkas gali nezinoti, nes jis gal istikruju netrese,bet gal dirvozemis buvo uzterstas
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 11 05, 16:03)

Aš atsiprašau, jei ką suklaidinau ..čia tik mano asmeninė nuomonė smile.gif Tiesiog kartais pamirštu, kad ir mes ES gyvename.
Tai jūsų manymu, tai eilinė žurnalistų išdaiga- "antis"?
Papildyta:
QUOTE(tetuliukas @ 2010 11 05, 16:16)
Papildyta:
tegul jau as busiu ta viena is "bandos", bet verslininkais ir valdininkais daugiau nepasitikesiu. as nekalbu apie kiekvieno kasnio tikrinima, bet pvz. mes bulves, morkas, brokolius ir. t.t vidada perkame is to paties ukininko. Tai patikrinti is maiso pora bulviu nera sudetinga. Kartais ir pats ukininkas gali nezinoti, nes jis gal istikruju netrese,bet gal dirvozemis buvo uzterstas

Aš irgi dėl mažėlio labiausiai pergyvenu ...Įdomu, kokios firmos ten maistelį kūdikiams sukompromitavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2010 11 05, 16:27)
Aš atsiprašau, jei ką suklaidinau ..čia tik mano asmeninė nuomonė smile.gif Tiesiog kartais pamirštu, kad ir mes ES gyvename.
Papildyta:

Aš irgi dėl mažėlio labiausiai pergyvenu ...Įdomu, kokios firmos ten maistelį kūdikiams sukompromitavo  g.gif

Kike imaciau tai tyrele lyg Milupos buvo g.gif bet galvos nukirsti neduociau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2010 11 05, 16:27)
Papildyta:

Aš irgi dėl mažėlio labiausiai pergyvenu ...Įdomu, kokios firmos ten maistelį kūdikiams sukompromitavo  g.gif

Man tai buvo panasu i Gerber, o sultys i Kubus. Bet cia tik mano nuomone.
Papildyta:
QUOTE(tetuliukas @ 2010 11 05, 16:32)
Man tai buvo panasu i Gerber, o sultys i Kubus. Bet cia tik mano nuomone.

nors gal ir i Milupa g.gif
Atsakyti
Sultys tai tikriausiai buvo kubus, nes sake populiariausios .
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif
Jungiuos i jūsų būrį. pati senai jau domiuos sveikesnėm daržovėm ir aplamai viskuo, ką perkam, nors vaikučių dar neturim. Gaila, kad nemačiau tos laidos... mačiau anonsą ir buvau pakraupus unsure.gif Kolkas daržoves gaunam is MV senelio, tai problemųy kaip ir nėra, bet ką reiks daryt paskui, bijau net pagalvot.. Mano draugė tai perka turguj daržoves, sakė bando atskirt, kuri bobusytė ,,verslininkė", o kuri tik perteklių atnešė parduot. iš pastarųjų ir stengias pirkt...
Atsakyti

Nusipirksiu lakmuso lapelių, tikrinsiu ir jei reikės išmesiu visas daržoves.
Nežinau, kiek tikslumo su tomis lakmuso juostelėmis, bet mano darytas tyrimas.
Specialiai skirtas vanduo gėrimui (naudojam specialius filtrus) - juostelė liko tokia, kokia buvo biggrin.gif
Obuoliukai (mūsų natūralūs iš kiemo) - spalvytė nepasikeitė biggrin.gif
Morkos (pirktos kaime iš ūkininko) - spalvytė stipriai pasikeitė verysad.gif
Morkos (pirktos iš ekologiškos parduotuvės) - spalvytė nepasikeitė biggrin.gif
Morkos (pirktos iš prekybos centro) - spalvytė truputį pasikeitė, bet buvau įsitikinusi, kad stipriai pasikeis g.gif Vėliau pažiūrėjau ant morkų pakuotės, tai radau ženkliuką Tatulos ir pasiskaičiau apie ūkinininką, kuris augina be trąšų ir pan. Tai tada patikėjau..
Bulvės (gautos iš kaimo) - spalvytė pasikeitė nestipriai smile.gif

Tai va tokie mano atlikti tyrimai smile.gif Ir jei reikės pirksiu ir dar daugiau juostelių ir tikrinsiu morkytes ir kitas daržovytes, o vėliau atsirinksiu pas ką ir kur pirkti.
Atsakyti