Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2010 11 05, 17:03)
Užsienyje galioja tie patys ES teisės aktai, tad nereik kitų klaidinti, kad ten yra kitaip smile.gif

O pas mus dedasi tai, kad reikia sensacijos, tad pasiima testinę juostelę, abrakadabra pamakaluoja ekspertė-žurnalistė ir sensacija yra, reitingai yra, o ko daugiau bereikia? Visus įbaugina ir palieka (suvedžiotus kaip Veroniką ant kranto) su mintimis kiek jau nusinuodijote, kiek išnuodijote vaikų ir ką dabar valgyti? O kad žinoti, tai jums dabar reik tų juostelių, tad iš visų panikuojančių dar ir lobstama cool.gif

drinks_cheers.gif Kaip lengva manipuliuoti žmonėmis, paleidai kokią "antį" apie nitratus ir "didžiulį" pavojų sveikatai grėsmingu ir kaltinančiu balsu, lyg tų nitratų nebuvo prieš 50 metų ar prieš 100 metų. Per daug kokio mėšliuko mesteldavo ar į dešras kokios "salietros", kad raudonesnės būtų įberdavo ir nieko, nes juostelių tuo metu ir grinevičiūčių nebuvo, niekas negąsdindavo tai ir laimingai sau gyveno. Dar ir dėšras, dešreles, kumpius taip pat tikrinkit, nes ten taip pat nitratų klodai (reiks gal juostukių verslu užsiimti g.gif )
Labiau kenkia stresas, kurį sukelia kvailų laidų žiūrėjimas ir nuolatinės baimė dėl kiekvieno nesveiko kąsnio, negu su malonumu suvalgyta neekologinė morka.
Atsakyti
Gal kas galit tų juostelių firmą parašyti ar kas an jų užrašytą? Nes galima būtų iš ebay pigiau atsisiųsti, bet nieko nerandu, tik vandens tyrimams.
Atsakyti
QUOTE(tetuliukas @ 2010 11 05, 14:17)
sveikos mamytes,
na vakar paziurejau "paskutine instancija", tai supratau, kad savo ir artimuju sveikata mes galime  ir privalome rupintis pacios, o tos valstybines institucijos tai jau jokio pasitikejimo nebekelia, nes anot ju -"rinkoje nesaugiu produktu nebuna", o kad sirupas su "s..." ar darzoves pilnos nitratu tai jiems nusispjauti. tai vat, gal kuri galetu pasakyti kur pigiai isigyti tu nitratu tikrinimo juosteliu. Gervos nenoriu, nes 10 l,t uz penkias juosteles  daugoka, siustis vienai brangu (fiksuotas apie 30 lt gaunasi), nors cia uz 50 juosteliu apie 16 litu gaunasi
http://www.edt.co.uk...s/prod_152.html . Taigi, labai prasau pagelbekite 4u.gif

tetuliuk, gal reikia kooperuotis kelioms tą siuntimą pasidalinti g.gif Tikrai pigiausiai čia gaunasi, kur atradot drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(wex @ 2010 11 06, 00:43)
Gal kas galit tų juostelių firmą parašyti ar kas an jų užrašytą? Nes galima būtų iš ebay pigiau atsisiųsti, bet nieko nerandu, tik vandens tyrimams.

Yra lietuviškos , Gervos, tai nežinau, turbūt su jomis darė..Visos jos vandeniui , maistui nėra specialių.
Atsakyti
Labai aiskiai viska isaiskina Almonas Gutkauskas, Tatulos programos direktorius. Tarp kitko vakar drauge nusipirko nitratu juosteliu senukuose ir pasitikrino savo mamos darzoves. Didziai nuostabai parode nemaza nitratu kieki, nors 100% nieko netresiama . http://ekologija.blo...tion=share-this
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2010 11 05, 23:26)
drinks_cheers.gif Kaip lengva manipuliuoti žmonėmis, paleidai kokią "antį" apie nitratus ir "didžiulį" pavojų sveikatai grėsmingu ir kaltinančiu balsu, lyg tų nitratų nebuvo prieš 50 metų ar prieš 100 metų. Per daug kokio mėšliuko mesteldavo ar į dešras kokios "salietros", kad raudonesnės būtų įberdavo ir nieko, nes juostelių tuo metu ir grinevičiūčių nebuvo, niekas negąsdindavo tai ir laimingai sau gyveno. Dar ir dėšras, dešreles, kumpius taip pat tikrinkit, nes ten taip pat nitratų klodai (reiks gal juostukių verslu užsiimti g.gif )
Labiau kenkia stresas, kurį sukelia kvailų laidų žiūrėjimas ir nuolatinės baimė dėl kiekvieno nesveiko kąsnio, negu su malonumu suvalgyta neekologinė morka.

tai Jus neziurekit mirksiukas.gif ir valgykit kas papuola 4u.gif o kam pykstat ant tu kurie galvoja ka valgo ir bando rasti kazkokia iseiti maitintis ir maitinti savo vaikelius kuo sveikiau ? i desra salietra detu zmogus pats sau? nu sorry, bet netikiu biggrin.gif pries 100 metu kaip Jus sakot zmones nepirkdavo maisto, augindavo ir gamindavosi 4u.gif
Atsakyti
Na, man labai patiko vieno is temoje rodytu zmoniu nuomone, kad visa sita chemija ir visas sitas marazmas atsitiko todel kad zmones nustojo gaminti maista sau ir pasinere i "svarbesnius" reikalus, ir viskas susitvarkytu jei kiekviena seima gamindama maista sau jo prgamintu r dar vienai seimai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 11 06, 10:26)
Na, man labai patiko vieno is temoje rodytu zmoniu nuomone, kad visa sita chemija ir visas sitas marazmas atsitiko todel kad zmones nustojo gaminti maista sau ir pasinere i "svarbesnius" reikalus, ir viskas susitvarkytu jei kiekviena seima gamindama maista sau jo prgamintu r dar vienai seimai ax.gif

Sakot siais laikais tai yra imanoma? g.gif abejoju schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 11 06, 11:42)
Sakot siais laikais tai yra imanoma?  g.gif  abejoju  schmoll.gif

Tai todel ir atrodo neimanoma kad dabar nesuvokiama del kokiu priezasiu miestelenai nei is sio nei is to turetu kraustytis i kaima ir ten kurti savo gyvenima, nesuvokiam nes per daug nutolom nuo gamtos, nuo to kas artima lietuviui...bet man regis jau priejom pavojinga riba kada turim kazka keisti g.gif
O del to ar imanoma...man atrodo viskas imanoma, svarbu isdristi gyventi taip kaip tau miela o ne pasiduoti visuomenes spaudimui cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 11 06, 10:50)
tai Jus neziurekit  mirksiukas.gif  ir valgykit kas papuola  4u.gif  o kam pykstat ant tu kurie galvoja ka valgo ir bando rasti kazkokia iseiti maitintis ir maitinti savo vaikelius kuo sveikiau ? i desra salietra detu zmogus pats sau? nu sorry, bet netikiu  biggrin.gif  pries 100 metu kaip Jus sakot zmones nepirkdavo maisto, augindavo ir gamindavosi  4u.gif

Aš tik džiaugiuosi, kad tiek per daug susirūpinusių žmonių yra, juk jų sąskaita galima gražaus pinigėlio uždirbti. Tarp protingai sveikai maitintis ir paniškai yra riba, kurią peržengus žmogus tampa paprasčausiu kvailiu.
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 11 06, 10:46)
O del to ar imanoma...man atrodo viskas imanoma, svarbu isdristi gyventi taip kaip tau miela o ne pasiduoti visuomenes spaudimui cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Sirenete @ 2010 11 06, 10:53)
Aš tik džiaugiuosi, kad tiek per daug susirūpinusių žmonių yra, juk jų sąskaita galima gražaus pinigėlio uždirbti. Tarp protingai sveikai maitintis ir paniškai yra riba, kurią peržengus žmogus tampa paprasčausiu kvailiu.

o va per šitokius žmones, kurie bet kokioje situacijoje galvoja tik kaip gražaus pinigėlio uždirbti visas tas marazmas ir gaunasi... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2010 11 06, 11:53)

Siuo metu yra viskas taip supainiota, man toks tikslas kaip protingai sveikai maitintis atrodo neigyvendinamas g.gif ar isvis yra belike kas nors sveiko musu maiste unsure.gif Na, gerai jei turi pakankamai pinigu ir gali pirktis kokybiska (salyginai) maista bei skirti laiko jo paieskoms, o jei to negali, tai ka, badu mirti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 06, 10:56)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Papildyta:
o va per šitokius žmones, kurie bet kokioje situacijoje galvoja tik kaip gražaus pinigėlio uždirbti visas tas marazmas ir gaunasi...  cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Sirenete @ 2010 11 06, 10:53)

O kur Jus sitoje situacijoje matote perzengtas ribas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvaitee: 06 lapkričio 2010 - 10:14