Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(@Smilte@ @ 2010 11 06, 17:13)
Nu tikrai blogiau nebus, negu prekybos centruose morkos kaip plasmasines, beskones, bekvapes. Ten  pas ju morkytes kvepia, ir nera jau tokios grazios. Man bus ramiau, ne i pc jau nebegaliu ziureti. as  Nors kiek maximos obiuoliu tikrinom nei vieno blogo neradom. Nesam mes tokie kvaili, patikrtinsim tas darzoves. uzsiprksiu visai ziemai ir galvos nebekvarsinsiu.

o ką jūs tikrinot? Nitratų kiekį?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 06, 16:25)
o ką jūs tikrinot? Nitratų kiekį?

aha, kaip nekeista jonagolld kur yra tokie dideli grazus, as galvojau kad tikrai ten bus privaryta, bet nitratu nebuvo. Bet asiku yra nupurksti tai gerai nusiplovus galvoju kad nera labai blogai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@Smilte@ @ 2010 11 06, 17:28)
aha, kaip nekeista jonagolld kur yra tokie dideli grazus, as galvojau kad tikrai ten bus privaryta, bet nitratu nebuvo. Bet asiku yra nupurksti tai gerai nusiplovus galvoju kad nera labai blogai  4u.gif

man atrodo, kad obuoliai nekaupia nitratų. Bet gal klystu.. rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=rytorasa,2010 11 06, 16:30]
man atrodo, kad obuoliai nekaupia nitratų. Bet gal klystu.. rolleyes.gif
[/quote
As tai nezinau biggrin.gif gal.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 06, 18:30)
man atrodo, kad obuoliai nekaupia nitratų. Bet gal klystu..  rolleyes.gif

Nekaupia, nekaupia.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 06, 18:30)

bet,kad kirminukai ju nevelgytu nepamirsta buvo pasistengt g.gif pamenu musu destytoja juokais pasake,kaip atskirti lietuviska obuoli nuo importinio g.gif importinio kirminukai nevalgo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 11 06, 14:29)
Na, ligonines tai gal dideles state del to, kad anuomet viska state "dideliai"- tiek fabrikus, tiek ligonines, tiek gyvenamuosius namus.Bet zinoma, kad anais laikais zmones nesirgo, o siais visi- visiskas absurdas. Kodel taip visiems atrodo? g.gif

drinks_cheers.gif
Anksčiau medikai nei pačiam ligoniui, nei artimiesiems negalėjo pasakyti teisybės apie jo sveikatos būklę, jei liga pasirodydavo besanti onkologinė. Tokia buvo tvarka, kad net nuo paties ligonio buvo slepiama, tai ką kalbėt apie visuomenę...visi spėliodavo. Jeigu labai sulysęs, skausmai kamuoja ar koks jau matomas gumbas iššokęs, tai matyt vėžininkas..
QUOTE(Hopeidea @ 2010 11 06, 14:30)
Rasma, nepykite, suprantu, kad kantrybės reikia, bet juk mes tokių mokslų nebaigusios ax.gif

O ko man pykti, man tik keista, kad žmonės taip linkę įsikalti į galvas kokią tiesą ir neleidžia sau net suabejoti ar tikrai taip yra smile.gif
Ir išvis mano bendravimo maniera gyvenime yra gan šiurkšti, bet čia vien dėl skubėjimo ir amžinai visokiais klausimais 'užkimštą' galvą, aš neturiu laiko parinkti žodžiams, sukurti tam tikrą bendravimo nuotaiką ir pan. ax.gif Pripažįstu tai.
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 06, 16:30)

Neklystat.
QUOTE(ejot @ 2010 11 06, 17:04)
pamenu musu destytoja juokais pasake,kaip atskirti lietuviska obuoli nuo importinio g.gif importinio kirminukai nevalgo lotuliukas.gif

Kirminukai visiškai ne rodiklis...nuodingus grybus kirminukai, vabalai ir pan. gali graužti nenusinuodydami, bet žmogui jau toks grybas iššauktų apsinuodijimą ir kartais - labai sunkų..
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 11 06, 09:41)
Labai aiskiai viska isaiskina Almonas Gutkauskas, Tatulos programos direktorius. Tarp kitko vakar drauge nusipirko nitratu juosteliu senukuose ir pasitikrino savo mamos darzoves. Didziai nuostabai parode nemaza nitratu kieki, nors 100% nieko netresiama .    http://ekologija.blo...tion=share-this

tam straipsnyje radau štai ką
"Kai maistas yra ruošiamas kūdikiui, nitratų klausimu yra rekomendacijos, kurių griežtai turi laikytis kūdikio tėvai (salotos paprastai yra pamirkomos vandenyje, agurkų galiukai būtinai yra nupjaunami ir pan.)."
Gal kas užmatė tas pilnas rekomendacijas kur nors g.gif ?
Einu dar kuisti interneto....
Atsakyti
QUOTE(Duti @ 2010 11 06, 18:10)
tam straipsnyje radau štai ką
"Kai maistas yra ruošiamas kūdikiui, nitratų klausimu yra rekomendacijos, kurių griežtai turi laikytis kūdikio tėvai (salotos paprastai yra pamirkomos vandenyje, agurkų galiukai būtinai yra nupjaunami ir pan.)."
Gal kas užmatė tas pilnas rekomendacijas kur nors  g.gif ?
Einu dar kuisti interneto....

Įmečiau nuorodą šioje temoje, gal pora psl. atgal...

Tokių specialių rekomendacijų 'kūdikių tėvams" nėra, yra tik bendrosios rekomendacijos kaip įmanoma sumažinti nitratų kiekį daržovėse atitinkamai jas dorojant.

Vandeniui jokios rekomendacijos netinka, atvirkščiai, galima net labiau pagadinti jei pvz. nitratų kupiną šulinio vandenį imsim virti, tai nitratų koncentracija ženkliai augs.
Papildyta:
Pvz. kaip sumažinti nitratų kiekį:
http://gyvenimas.del...e.d?id=23995726

http://www_sos03_lt/...uostos_darzoves
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 06 lapkričio 2010 - 18:15
QUOTE(agnuske @ 2010 11 06, 12:21)
 o kas per tirpalas plovimui? ar padetu kazi kanors plovimas soda  g.gif

Niekada neplaunu vaisių ir daržovių pašarmintu vandeniu, atvirkščiai - vandenį rūgštinu (paprasta citrinos rūgštimi) 4u.gif Toks vanduo efektyviai pašalina išorėje esančius pesticidus, kuriais pvz. apdorojami vaisiai prieš skinant ir parduodant. Ir pvz. Haityje, kur siaučia cholera, tai jau nebūtų baisu užsikrėsti per maistą, parūgštintas vanduo net choleros sukėlėjus veikia cool.gif

Kelioninis variantas "atsivežtas" iš pietinių kraštų: pigiu sausu vynu perlieti (nors vyrai sako - galima užsigerti ir suveiks biggrin.gif

"Pagal taisykles" vaisius ir daržoves reikia plauti vasarošilčiu, tekančiu vandeniu. "Vaško" nuo vaisiaus nei muilu nenuimsit, tad pvz. vaškuotus obuolius rekomenduojama tiesiog valgyti tik nuluptus.

Yra tokių tirpalų pirkti pagamintų spec. pvz.vaisių/daržovių plovimui, bet neverta mėtyti pinigėlių, nieko mandro pačiai į purkštuvą susipilti rūgštaus vandens ir prieš plovimą nupurkšti, palikti 10 min., o po to nuplauti.
Pvz. LT parduodamas ir bent jau iki skandalo kainavo 19 Lt. "Earth freindly products" firmos ploviklis "Fruit&Vegetable Wash"
Prašau, nuoroda jums: http://www.ekokolekc...is-500-ml-18-lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 06 lapkričio 2010 - 18:40
QUOTE(Rasma @ 2010 11 06, 19:57)
drinks_cheers.gif
Anksčiau medikai nei pačiam ligoniui, nei artimiesiems negalėjo pasakyti teisybės apie jo sveikatos būklę, jei liga pasirodydavo besanti onkologinė. Tokia buvo tvarka, kad net nuo paties ligonio buvo slepiama, tai ką kalbėt apie visuomenę...visi spėliodavo. Jeigu labai sulysęs, skausmai kamuoja ar koks jau matomas gumbas iššokęs, tai matyt vėžininkas..

O ko man pykti, man tik keista, kad žmonės taip linkę įsikalti į galvas kokią tiesą ir neleidžia sau net suabejoti ar tikrai taip yra smile.gif
Ir išvis mano bendravimo maniera gyvenime yra gan šiurkšti, bet čia vien dėl skubėjimo ir amžinai visokiais klausimais 'užkimštą' galvą, aš neturiu laiko parinkti žodžiams, sukurti tam tikrą bendravimo nuotaiką ir pan. ax.gif Pripažįstu tai.

Neklystat.

Kirminukai visiškai ne rodiklis...nuodingus grybus kirminukai, vabalai ir pan. gali graužti nenusinuodydami, bet žmogui jau toks grybas iššauktų apsinuodijimą ir kartais - labai sunkų..

as ne tai turejau galvoje...uzvaro chemijos ir kirminiukam sakes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 11 06, 19:37)
Niekada neplaunu vaisių ir daržovių pašarmintu vandeniu, atvirkščiai - vandenį rūgštinu (paprasta citrinos rūgštimi) 4u.gif Toks vanduo efektyviai pašalina išorėje esančius pesticidus, kuriais pvz. apdorojami vaisiai prieš skinant ir parduodant. 

super,aciu smile.gif
Atsakyti