Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Ne, kiekvieno vardinti ir nereikia, buvo įdomu bent jau miestas smile.gif urmas-Kaunas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 15 lapkričio 2010 - 15:15
QUOTE(Sense @ 2010 11 15, 15:14)
Ne, kiekvieno vardinti ir nereikia, buvo įdomu bent jau miestas smile.gif  urmas-Kaunas


Aš esu kėdainietė, kėdainių maximos kaip bananų šalies parduotuvės, praeitą savaitę net porų nubuvo vienoj iš jų, tai man Kauno turgus labai nebloga vieta apsipirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 11 11, 17:39)
O kur naudojate kokoso alieju?  g.gif


Kepiniams, ir aplamai kepimui: blynams miltiniams, lietiniams blyneliams apkepti, varškėčiams ir pan.

QUOTE(Mililė @ 2010 11 11, 21:11)
Kažkaip žiūriu kokoso aliejus ant bangos labai, bet man labiau patinka ir dauguma specialistų rekomenduoja naudoti tai kas auga natūraliai šalia mūsų ir labai nesižavėti tuom kas atvežama. Tiesiog organizmas geriau pasisavina ir naudos daugiau gauna iš produktų, kuriais maitinosi tėvai, seneliai, proseneliai ir t.t.  Pirmenybę teikiu nerafinuotam saulėgrąžų aliejuj. biggrin.gif


Kokoso alieju ar atvežtinius prieskonius ir mūsų prosenelių bei senelių organizmai gerai būtų toliaravę, jei jie juos būtų vartoję. Be to, juk nežinom realios savo kilmės, kas buvo mūsų proproproprotėviai ax.gif O pipirų ir lauro lapelių pas mus taip pat neaugina, nors praktiškai kiekvienas lietuvis naudoja gaminant maista smile.gif Mano nuomone, jog kiekvienas žmogaus organizmas skirtingas nepriklausomai nei nuo rasės, nei nuo tautybės, ir kiekvienas toliaruoja tam tikrus maisto produktus, kiekvieno organizmas skirtingai įsisavina iš produktų vitaminus, mineralus ir t.t.
Aš naudoju kokoso aliejų paįvairinimui ruošiant patiekalus, ir neesu prisisrišusi prie vieno kažkokio riebalo smile.gif
Beje, del nerafinuoto saulegrąžų aliejaus... http://www.patiekala...aliejaus-inde-/ paskaitykit čia ir būtinai komentarus.
Aišku viena, kad niekada nežinome ką vartojam, jei ne patys gaminam doh.gif Aš ilgai "studijavau" apie aliejus ir kt. riebalus. Tai mano nuomone tokia (apibendrinant):
aliejai ir ghee sviestas- sveikiausia, skaniausia ir t.t. (Tikri kiaulės taukai ar lašinukai manau nėra jau taip labai nesveika, kaip kai kurie teigia, bet man nepriimtinas kvapas doh.gif )
reikia rinktis nerafinuota alieju,
kaitalioti aliejus, nenaudoti ištisai to pačio, netgi kartais pakeisti gamintoja,
rinktis tik alieju kuris isfasuotas stikliniam butely, geriausiai tamsiam, rinktis is galo lentynos, neimti pirmųjų smile.gif

Todėl dabar namuose turiu 5 rušių aliejų, ghee sviestą, kurie ilgai neužsistovi, nes ant salotų pilu tik aliejus, dažnai juos kaitalioju. Aišku svarbiausia nepadauginti ax.gif Beje, moliūgų sėklų tooks skanus, kad aš jį juokais vadinu natūraliu natrio gliutamatu biggrin.gif

QUOTE(Horo @ 2010 11 13, 01:47)
Gal žinote kur galima įsigyti greitai paruošiamų, kuo ekologiškesnių sultinių sriubai? Ar iš vis nėra tokio dalyko?


http://www.sveikipro...-sultiniai/visi gal čia ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 15 lapkričio 2010 - 18:03
Pavasarine tikrai sutinku su jumis drinks_cheers.gif as irgi nesu pries kaiules taukus biggrin.gif bet jooo turi jie ta bjauru kvapa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 11 15, 19:15)
Pavasarine tikrai sutinku su jumis  drinks_cheers.gif  as irgi nesu pries kaiules taukus  biggrin.gif  bet jooo turi jie ta bjauru kvapa  doh.gif

Va ka reiskia priklausomybe nuo skonio stiprikliu biggrin.gif Vaikysteje mums budavo skanumynas duonos rieke ir...kiauliu taukai ant jos su druska essen.gif Slamsdavom tokius sumustinius pasigardziuodami drinks_cheers.gif
Atsakyti
tikriausiai ne dėl to wink.gif Man visa kiauliena turi atstumiantį saldoką kvapą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 11 15, 12:47)
O kokie tie gyvuliniai? Gal su sėlenom, jei taip tai labi geri duoniniai miltai, aišku netiks bulkutėms, batonams...

Gyvuliniai sakyčiau tokie , kurie nevalyti, nešvarūs. Iš tokių miltų iškeptos duonos negalima valgyti, nes tarp dantų girgžda smėlis.
Atsakyti
Yra maistinių ir pašarinių grūdų veislės, bet pasėjus maistinius grūdus, nėra jokių garantijų, kad ir nukulsi maistinius. Jei jie neatitiks savo sudėtimi ir t.t. reikalavimų, sėkmingai pataps pašariniais.

Ech, gaila pražopsojau diskusiją apie nitratus, man, kaip auginančiai daržoves sau ne dėl pomėgio, o iš reikalo dėl skonio, su tuo tręšimu taip iki galo ir neaišku.
Atsakyti
Pasidalinkim, kur dazniausiai perkat vaisius ir darzoves vilnietes? gal konkreciai kontaktus, jeigu is ukininku.
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 11 08, 10:26)
o kur, tarkim, ekologiska silke perkat? juk tokios nera...  schmoll.gif  as perku silke visada skyriuose ar turguje butinai su galva, man zuvu skyriaus pardaveja yra isaiskinusi, kad i jas dazniausiai visai nededa E, nes pasirodo i tas silkiu file tai net specialia chemija deda, kuri kaulus istirpdo, pasirodo, nieks ten rankomis tu kaulu is ju netraukia!!!  unsure.gif  na, aisku, ar ta silke ekologiskai auginta ar ne, vienas Dievas tezino...  verysad.gif


Na, as kaip ir daugelis turbut, perku silkes su galvom ir isivaizduoju, kad valgau super kokybiska maista. Bet kai pasipyle straipsniai apie pangasijas, tai buvo parasyta ir tai, kad ypac silkes labai linkusios savyje kaupti visoki bruda ir jose sekmingai gali buti visokiu nuodingu cheminiu medziagu ir sunkiuju metalu. blink.gif Taip kad visiskai sveiko maisto gauti turbut labai sunku, o kartais beveik neimanoma, nes visur vandens ir grunto ziauri tarsa verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutas2006: 16 lapkričio 2010 - 15:33
Gal kam įdomu:
"Ruošiant daržoves maistui, galima sumažinti nitratų kiekį. Maistui reikėtų naudoti tas daržovių dalis, kuriose kaupiasi mažesnis nitratų kiekis, pavyzdžiui nulupus agurką bei nupjovus prie kotelio esančią (2-3 cm) dalį, nitratų kiekis sumažėja 15-20 %. Nitratų kiekį daržovėse galima sumažinti jas atitinkamai apdorojant - verdant, mirkant, konservuojant, rauginant, naudojant druską, vitaminą C. Pavyzdžiui, luptose virtose bulvėse nitratų kiekis gali sumažėti 65-80 %, virtose morkose - 60 %, burokėliuose - 40 %. Verdant daržoves, nitratų kiekis jose sumažėja priklausomai nuo užpilto vandens kiekio. Verdant 1 % valgomosios druskos tirpale, nitratų kiekis sumažėja daugiau (20 %), negu verdant be druskos. Sriubai nereikėtų naudoti sultinio, kuriame virė daržovės, nes nitratai pereina į vandenį, kuriame jos verdamos. Laikant šaldytas daržoves, nitratų ir nitritų kiekis jose nekinta. Mirkant parūgštintame vandenyje nitratų sumažėja apie 15-20 % daugiau, negu mirkant neparūgštinus. Konservuojant bei rauginant daržoves nitratų kiekis taip pat sumažėja (62-66 %). Sūdant gaunamas efektas mažesnis - 45 % ir padidėja nitritų kiekis. Daržovėse, laikomose rūsiuose per žiemą, esant pastoviai temperatūrai ir drėgmei, nitratų kiekis taip pat sumažėja: morkose ir kopūstuose iki 20 %, burokėliuose iki 30-40 %, bulvėse - 20-25 %."

Panašu, kad sriubų geriau nevalgyti g.gif

Atsakyti
Gal yra žinančių kur galima nusipirkti ekologiškų kviečių grūdų? Pvz, Šiaulių apskrityje.
Atsakyti