
Ne, kiekvieno vardinti ir nereikia, buvo įdomu bent jau miestas
urmas-Kaunas

QUOTE(Sense @ 2010 11 15, 15:14)
Aš esu kėdainietė, kėdainių maximos kaip bananų šalies parduotuvės, praeitą savaitę net porų nubuvo vienoj iš jų, tai man Kauno turgus labai nebloga vieta apsipirkti

QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 11 11, 17:39)
Kepiniams, ir aplamai kepimui: blynams miltiniams, lietiniams blyneliams apkepti, varškėčiams ir pan.
QUOTE(Mililė @ 2010 11 11, 21:11)
Kažkaip žiūriu kokoso aliejus ant bangos labai, bet man labiau patinka ir dauguma specialistų rekomenduoja naudoti tai kas auga natūraliai šalia mūsų ir labai nesižavėti tuom kas atvežama. Tiesiog organizmas geriau pasisavina ir naudos daugiau gauna iš produktų, kuriais maitinosi tėvai, seneliai, proseneliai ir t.t. Pirmenybę teikiu nerafinuotam saulėgrąžų aliejuj. 

Kokoso alieju ar atvežtinius prieskonius ir mūsų prosenelių bei senelių organizmai gerai būtų toliaravę, jei jie juos būtų vartoję. Be to, juk nežinom realios savo kilmės, kas buvo mūsų proproproprotėviai


Aš naudoju kokoso aliejų paįvairinimui ruošiant patiekalus, ir neesu prisisrišusi prie vieno kažkokio riebalo

Beje, del nerafinuoto saulegrąžų aliejaus... http://www.patiekala...aliejaus-inde-/ paskaitykit čia ir būtinai komentarus.
Aišku viena, kad niekada nežinome ką vartojam, jei ne patys gaminam

aliejai ir ghee sviestas- sveikiausia, skaniausia ir t.t. (Tikri kiaulės taukai ar lašinukai manau nėra jau taip labai nesveika, kaip kai kurie teigia, bet man nepriimtinas kvapas

reikia rinktis nerafinuota alieju,
kaitalioti aliejus, nenaudoti ištisai to pačio, netgi kartais pakeisti gamintoja,
rinktis tik alieju kuris isfasuotas stikliniam butely, geriausiai tamsiam, rinktis is galo lentynos, neimti pirmųjų

Todėl dabar namuose turiu 5 rušių aliejų, ghee sviestą, kurie ilgai neužsistovi, nes ant salotų pilu tik aliejus, dažnai juos kaitalioju. Aišku svarbiausia nepadauginti


QUOTE(Horo @ 2010 11 13, 01:47)
Gal žinote kur galima įsigyti greitai paruošiamų, kuo ekologiškesnių sultinių sriubai? Ar iš vis nėra tokio dalyko?
http://www.sveikipro...-sultiniai/visi gal čia ?

Pavasarine tikrai sutinku su jumis
as irgi nesu pries kaiules taukus
bet jooo turi jie ta bjauru kvapa



QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 11 15, 19:15)
Pavasarine tikrai sutinku su jumis
as irgi nesu pries kaiules taukus
bet jooo turi jie ta bjauru kvapa 



Va ka reiskia priklausomybe nuo skonio stiprikliu



tikriausiai ne dėl to
Man visa kiauliena turi atstumiantį saldoką kvapą


QUOTE(Saulužė @ 2010 11 15, 12:47)
O kokie tie gyvuliniai? Gal su sėlenom, jei taip tai labi geri duoniniai miltai, aišku netiks bulkutėms, batonams...
Gyvuliniai sakyčiau tokie , kurie nevalyti, nešvarūs. Iš tokių miltų iškeptos duonos negalima valgyti, nes tarp dantų girgžda smėlis.
Yra maistinių ir pašarinių grūdų veislės, bet pasėjus maistinius grūdus, nėra jokių garantijų, kad ir nukulsi maistinius. Jei jie neatitiks savo sudėtimi ir t.t. reikalavimų, sėkmingai pataps pašariniais.
Ech, gaila pražopsojau diskusiją apie nitratus, man, kaip auginančiai daržoves sau ne dėl pomėgio, o iš reikalo dėl skonio, su tuo tręšimu taip iki galo ir neaišku.
Ech, gaila pražopsojau diskusiją apie nitratus, man, kaip auginančiai daržoves sau ne dėl pomėgio, o iš reikalo dėl skonio, su tuo tręšimu taip iki galo ir neaišku.
Pasidalinkim, kur dazniausiai perkat vaisius ir darzoves vilnietes? gal konkreciai kontaktus, jeigu is ukininku.
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 11 08, 10:26)
o kur, tarkim, ekologiska silke perkat? juk tokios nera...
as perku silke visada skyriuose ar turguje butinai su galva, man zuvu skyriaus pardaveja yra isaiskinusi, kad i jas dazniausiai visai nededa E, nes pasirodo i tas silkiu file tai net specialia chemija deda, kuri kaulus istirpdo, pasirodo, nieks ten rankomis tu kaulu is ju netraukia!!!
na, aisku, ar ta silke ekologiskai auginta ar ne, vienas Dievas tezino... 



Na, as kaip ir daugelis turbut, perku silkes su galvom ir isivaizduoju, kad valgau super kokybiska maista. Bet kai pasipyle straipsniai apie pangasijas, tai buvo parasyta ir tai, kad ypac silkes labai linkusios savyje kaupti visoki bruda ir jose sekmingai gali buti visokiu nuodingu cheminiu medziagu ir sunkiuju metalu.


Gal kam įdomu:
"Ruošiant daržoves maistui, galima sumažinti nitratų kiekį. Maistui reikėtų naudoti tas daržovių dalis, kuriose kaupiasi mažesnis nitratų kiekis, pavyzdžiui nulupus agurką bei nupjovus prie kotelio esančią (2-3 cm) dalį, nitratų kiekis sumažėja 15-20 %. Nitratų kiekį daržovėse galima sumažinti jas atitinkamai apdorojant - verdant, mirkant, konservuojant, rauginant, naudojant druską, vitaminą C. Pavyzdžiui, luptose virtose bulvėse nitratų kiekis gali sumažėti 65-80 %, virtose morkose - 60 %, burokėliuose - 40 %. Verdant daržoves, nitratų kiekis jose sumažėja priklausomai nuo užpilto vandens kiekio. Verdant 1 % valgomosios druskos tirpale, nitratų kiekis sumažėja daugiau (20 %), negu verdant be druskos. Sriubai nereikėtų naudoti sultinio, kuriame virė daržovės, nes nitratai pereina į vandenį, kuriame jos verdamos. Laikant šaldytas daržoves, nitratų ir nitritų kiekis jose nekinta. Mirkant parūgštintame vandenyje nitratų sumažėja apie 15-20 % daugiau, negu mirkant neparūgštinus. Konservuojant bei rauginant daržoves nitratų kiekis taip pat sumažėja (62-66 %). Sūdant gaunamas efektas mažesnis - 45 % ir padidėja nitritų kiekis. Daržovėse, laikomose rūsiuose per žiemą, esant pastoviai temperatūrai ir drėgmei, nitratų kiekis taip pat sumažėja: morkose ir kopūstuose iki 20 %, burokėliuose iki 30-40 %, bulvėse - 20-25 %."
Panašu, kad sriubų geriau nevalgyti
"Ruošiant daržoves maistui, galima sumažinti nitratų kiekį. Maistui reikėtų naudoti tas daržovių dalis, kuriose kaupiasi mažesnis nitratų kiekis, pavyzdžiui nulupus agurką bei nupjovus prie kotelio esančią (2-3 cm) dalį, nitratų kiekis sumažėja 15-20 %. Nitratų kiekį daržovėse galima sumažinti jas atitinkamai apdorojant - verdant, mirkant, konservuojant, rauginant, naudojant druską, vitaminą C. Pavyzdžiui, luptose virtose bulvėse nitratų kiekis gali sumažėti 65-80 %, virtose morkose - 60 %, burokėliuose - 40 %. Verdant daržoves, nitratų kiekis jose sumažėja priklausomai nuo užpilto vandens kiekio. Verdant 1 % valgomosios druskos tirpale, nitratų kiekis sumažėja daugiau (20 %), negu verdant be druskos. Sriubai nereikėtų naudoti sultinio, kuriame virė daržovės, nes nitratai pereina į vandenį, kuriame jos verdamos. Laikant šaldytas daržoves, nitratų ir nitritų kiekis jose nekinta. Mirkant parūgštintame vandenyje nitratų sumažėja apie 15-20 % daugiau, negu mirkant neparūgštinus. Konservuojant bei rauginant daržoves nitratų kiekis taip pat sumažėja (62-66 %). Sūdant gaunamas efektas mažesnis - 45 % ir padidėja nitritų kiekis. Daržovėse, laikomose rūsiuose per žiemą, esant pastoviai temperatūrai ir drėgmei, nitratų kiekis taip pat sumažėja: morkose ir kopūstuose iki 20 %, burokėliuose iki 30-40 %, bulvėse - 20-25 %."
Panašu, kad sriubų geriau nevalgyti

Gal yra žinančių kur galima nusipirkti ekologiškų kviečių grūdų? Pvz, Šiaulių apskrityje.