Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Sveikos mamos! Atsiprašau jei ne vietoj kreipiuosi su savo klausimu 4u.gif kodėl naminių kiaušinių trynys geltonas, o parduotuvinių skaisčiai oranžinis?
Atsakyti
QUOTE(marcipane* @ 2010 11 18, 17:15)
Sveikos mamos! Atsiprašau jei ne vietoj kreipiuosi su savo klausimu  4u.gif  kodėl naminių kiaušinių trynys geltonas, o parduotuvinių skaisčiai oranžinis?

turbut tai priklauso nuo vistų veisles ir nuo maitinimo. Kita kart ir naminiu kiausiniu tryniai buna vos gelsvi arba skaisciai oranziniai, nors tos visteles nebuvo seriamos jokia kombikorma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prokruste: 18 lapkričio 2010 - 19:53
Mane irgi domina kur galeciau nusipirkti is ukininku darzoviu arti vilniaus? g.gif ekologiniai turgeliai brangu ir man nelabai itikinama....
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 11 13, 13:20)
maksimoj prie ekologiškos produkcijos.

Dėl sultinių - kadangi taupom, tai eko neįperkam, bet Vegeta išleido liniją natural ar kažkas tokio, tai be baisiųjų priedų. Toks šviesus pakiukas. Bent jau Megos Rimi buvo.
Atsakyti
gal kas zino kur rasti labiausiai uzterstu pesticidais vaisiu ir darzoviu sarasa? turejau toki dabar neatrandu verysad.gif ten pagal JAV aplinkosaugininkus toks gal kokiu 50 darzoviu buvo tikslia nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(bongiovi @ 2010 11 21, 15:05)
gal kas zino kur rasti labiausiai uzterstu pesticidais vaisiu ir darzoviu sarasa? turejau toki dabar neatrandu  verysad.gif ten pagal JAV aplinkosaugininkus toks gal kokiu 50 darzoviu buvo tikslia nepamenu.

Gal šitas? wink.gif http://www.foodnews.org/fulllist.php
Atsakyti
Merginos, man iškilo toks klausimas dėl ekologiško medaus ax.gif Iš kur bitininkas gali žinoti/tvirtinti, kad jo medus ekologiškas? Gi nesugaudysi kur bitės skrenda rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2010 11 22, 16:26)
Merginos, man iškilo toks klausimas dėl ekologiško medaus ax.gif  Iš kur bitininkas gali žinoti/tvirtinti, kad jo medus ekologiškas? Gi nesugaudysi kur bitės skrenda rolleyes.gif

As manau, kad kai sertifikuoja ziuri ribas aplinkui, kokios zemes aplinkui. Yra kazkoks bites nuskrendamas kelias mokslininku paskaiciuotas, tad ji apytikriai nubrezia skriestuvu zemelepyje ir tada jau tikrina tas zemes, kurios patenka i pazymeta skriestuvu.
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2010 11 22, 15:26)
Iš kur bitininkas gali žinoti/tvirtinti, kad jo medus ekologiškas? Gi nesugaudysi kur bitės skrenda rolleyes.gif

aplinkui tam tikru spinduliu, kaip sako sena pažįstama, turi būti "švaru" smile.gif

Atsakyti
Bitės nuskrenda iki 3 km.
Atsakyti
Medaus taip pat atliekami tyrimai. Tik nežinia, ar visi prekiautojai yra sąžiningi?
Atsakyti
Grįžtant prie trąšų temos - kaip supratau, čia gyvulinės kilmės trąšos nenaudojamos, kai paskaitai, tai viskas taip tobula bigsmile.gif wub.gif straipsnis
Atsakyti