Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2010 06 08, 20:26)
Aš savo vaikams (kūdikiams dar) pirmąją kalcinuotą varškę su juo darau biggrin.gif Tiesiog imi saldų pieną, užvirini ir įpili skysto kalcio chlorido iš vaistinės, gaunama labai thumbup.gif varškė cool.gif Ir mano maži vaikai valgė, valgo ir valgys, ir aš su jais kartu ax.gif Beje, labai skani, be jokio rūgštumo, natūraliai saldi, valgo net be jokių priedų rolleyes.gif

labai sudominot...kiek ten to kalcio chlorido pilti pvz 1 l pieno? indomu kiek kalcio chlrodas kainuoja?? o saldu piena is ukininku perkat??
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 06 09, 11:53)
labai sudominot...kiek ten to kalcio chlorido pilti pvz 1 l pieno? indomu kiek kalcio chlrodas kainuoja?? o saldu piena is ukininku perkat??

Aš dedu pusei litro 1 valg. š. 4u.gif
Darau su paprastu naminiu natūraliu pienu..ji gaunasi natūraliai saldi (kalcio chloridas priduoda ir salsvumo) thumbup.gif

Radau tokį receptuką, bet aš niekad nedarau su rūgpieniu schmoll.gif
"Ypač naudinga vadinamoji kalcinuotoji varškė.Daugiametė patirtis rodo, kad ji puikiai padeda kovoti su nutukimu. Tokią varškę labai lengva pagaminti: į puodą įpilama 1 l rūgpienio ir kaitinama tol, kol pasirodo pirmieji burbuliukai (negalima užvirinti!). Po to įpilama 2-3 valgomuosius šaukštus 10 proc. kalcio chlorido (jo galima nusipirkti vaistinėje) ir tuoj pat nukeliama nuo viryklės. Pienas kaipmat virsta kruopelėmis, kurios nusėda ant puodo dugno. Susidariusias išrūgas nupilama. Iš 1 l pieno gaunama 200 g liesos kalcinuotos varškės, kurią rekomenduojama suvalgyti prieš pietus, pavyzdžiui, 11.00 valandą, ir per pavakarius - 17.00 valandą. Tokiu būdu pagamintą varškę rekomenduojama valgyti kasdien keletą mėnesių."

Nebrangus jis, gamybinėse vaistinėse tik yra, 10 proc., anksčiau už visą butelį apie 4 Lt mokėdavau, po to lyg tai kažkas sakė 6..tiksliai nežinau dabartinės kainos...

Iš esmės nepakenksit kalcio chloridu, bet jei įdėsit per mažai varškė bus labai minkšta ir šlapia, jei daugiau - bus kietesnė, jei labai perdozuot, bus kietas ir sausokas gumulas...

aLbai gerai šį receptą žino senesnės kartos pediatrai, dažna mūsų mama mus pradėjo maitinti būtent tokia varškyte pagal gyd. rekomendacijas 4u.gif
Aš tą patirtį perėmusi mūsų vaikams, užtat kauliukus ir dantukus turime thumbup.gif cool.gif

Man geriausias santykis toks, kokį parašiau..palieku atvėst ir nuvarvėt savaime (nenuspaudžiu, kad nebūtų per sausa) ir skanaus 4u.gif

Papildyta:
O šiaip suveskit dar 'google' varškytės pavadinimą 'kalcinuota varškė' ir pamatysit kiek daug nuorodų išmes ir tikrai nebus jokio baubo su kalcio chloridu..ją tikrai daug kas žino, verda ir maitina kūdikėlius 4u.gif

Įmesčiau nuorodą net kaip naminį fermentinį sūrį pasidaryti, jei kam įdomu, bet labai jau baisus perspėjimas, nesinori laužyti, o prašyti leidimo irgi briedas doh.gif "Griežtai draudžiama MANOUKIO publikacijas naudoti kitose svetainėse, tradicinėje žiniasklaidoje ar kaip nors kitaip platinti mūsų medžiagą be redakcijos leidimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti, jog informacijos šaltinis yra MANOUKIO svetainė".
Atsakyti
Keliu temikę - vasarą aprimom. Mano naujausias atradimas - Ustukių malūno eko dribsniai košei. biggrin.gif Trys litukai ir eko košė ant tavo stalo. smile.gif Vienas didesnių galvosūkių išsisprendė eko maitinimęsi. Sakiau, važiuosim į Ustukių malūną ir užsipirksim - miltų įvairių, kruopų, dribsnių, kai atsibos ieškoti per kelias vietas smile.gif
Beje, radau Maximoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 13 birželio 2010 - 22:23
QUOTE(Rasma @ 2010 06 09, 13:00)
ją tikrai daug kas žino, verda ir maitina kūdikėlius 4u.gif

Esu tarybiniu misinuku gerbeja, zinau daug ir auginusi savo vaikus tarybinem technologijom, bet apie toki varskes pasidarymo procesa pirma karta girdziu g.gif
Kudikiams varskytes darem i uzvirusi piena pildami trecdali kefyro(rugpienio)-nuostabiai saldi ir skani gaudavosi wub.gif Arba pakaitine kefyra/rugpieni ir nuvarvine paskui. Tai pats naturaliausias varskes gaminimo procesas drinks_cheers.gif
Galima taip pat daryti, tik ipilti citrinos rugsties, bet tai jau nenaturalus procesas, taip kaip su tuo kalcio chloridu.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 06 13, 23:22)
Keliu temikę - vasarą aprimom. Mano naujausias atradimas - Ustukių malūno eko dribsniai košei. biggrin.gif Trys litukai ir eko košė ant tavo stalo. smile.gif Vienas didesnių galvosūkių išsisprendė eko maitinimęsi. Sakiau, važiuosim į Ustukių malūną ir užsipirksim - miltų įvairių, kruopų, dribsnių, kai atsibos ieškoti per kelias vietas smile.gif
Beje, radau Maximoj.

Ustukiu dripsniai ne ekologiski. Pati skambinau ir domejausi. Itarima sukele, kad nebuvo eko zenkliuko. Is tikruju taip labai klaidinami pirkejai.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 06 14, 06:46)
Ustukiu dripsniai ne ekologiski. Pati skambinau ir domejausi. Itarima sukele, kad nebuvo eko zenkliuko. Is tikruju taip labai klaidinami pirkejai.

Aš nusipirkusi Ustukių ir košes, ir kruopas, ir miltus su Eko ženklu ax.gif Didžiuosiuose prekybos tinkluose tikrai yra. smile.gif
Atsakyti
blink.gif blink.gif Nieko nesuprantu, natūralų pieną "praturtinam" neorganine chemine druska- kalcio chloridu ir įsivaizduojam, kad valgom sveiką varškytę? blink.gif Paaiškinkit, man, Rasma, nes man čia laaabai keistai atrodo.
Na, gerai, natrio chloridą irgi naudojam kasdien, bet gi ne šaukštais į litrą maisto...O jei jau suvalgytume šaukštą...nežinau...
Atsakyti

Tikrai yra ženklas ant avižinių dribsnių mirksiukas.gif
Atsakyti

Ne ne, ne šitie, tikrai eko smile.gif su visais sertifikatais ir ženklais smile.gif Čia naujausia jų naujiena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 15 birželio 2010 - 13:38
Moterys, merginos ir visi kiti! biggrin.gif

Pasakykit ka darot kai liudna pasidaro prisiskaicius straipsniu apie GMO verysad.gif Man iki siol sunku suprasti tuos zmones, kuriems visokie modifikavimai neatrodo baisus. o kai kurie netgi laukia kai mokslininkai sugebes uzauginti mesos megintuveliuose verysad.gif

http://www.balsas.lt...su-gmo-padazu/1
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2010 06 16, 17:11)
Moterys, merginos ir visi kiti!  biggrin.gif

Pasakykit ka darot kai liudna pasidaro prisiskaicius straipsniu apie GMO  verysad.gif Man iki siol sunku suprasti tuos zmones, kuriems visokie modifikavimai neatrodo baisus. o kai kurie netgi laukia kai mokslininkai sugebes uzauginti mesos megintuveliuose  verysad.gif

http://www.balsas.lt...su-gmo-padazu/1

Čia tai teisybė
"Auginti gyvulį natūraliomis sąlygomis, šerti ekologišku maistu atsieina daug brangiau. Brangsta ir mėsa...

Manau, kad mėsos nedaug reikia valgyti. Geriau už tuos pačius pinigus nusipirkti brangesnės mėsos, bet perpus mažiau - naudos sveikatai būtų daugiau. Reikia valgyti ne tam, kad būtume sotūs, o kad gautume reikalingų organizmui medžiagų. O jų geroje mėsoje daug. "

Reiktų mažiau valgyti, bet kokybiškiau. Ir nereiktų pinigų sporto klubams, vaistams virškinimui ir t.t. Tas ant to išeina. Gal žinot kur tas ūkininkas pardavinėja konkrečiai savo produktus?
Nors skamba straipsnis pakankamai reklamiškai, bet gal ir susigundyčiau pabandyti.
Atsakyti
Mielos mamytės, skubu su jumis pasidalinti gera žinia. Šiandien buvau Žirmūnų RIMI ir likau smagiai nudžiuginta. Pačioj RIMI, prie daržovių skyriaus atsidarė ekologiškų Lietuvos ūkininkų gaminių krautuvėlė. Yra ten visko - ir ekologiškų daržovių, žalumynų, sūrių, dešryčių... thumbup.gif
Pirkau savo mažyliams obuolių traškučių, kuriuos jie grynaja ta žodžio prasme prarijo. Be to, labai smagu, kad konsultantai viską smulkiai paaiškina - kas, kur, kaip auginta ir pan. Pirkau žemaičių ir česnakinę dešras - nerealios!!! smile.gif tikros dešros ir labai skanios. Dar susigundžiau ir nusipirkau baltą saldų sūrį. O kas svarbiausia - normalios kainos. Naminė ekologiška duonytė - pigesnė nei pačiam prekybos centre. Na, bet ką aš čia reklamuoju - pačios nueisit ir pamatysit. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti