QUOTE(dilditele @ 2010 06 09, 11:53)
labai sudominot...kiek ten to kalcio chlorido pilti pvz 1 l pieno? indomu kiek kalcio chlrodas kainuoja?? o saldu piena is ukininku perkat??
Aš dedu pusei litro 1 valg. š.
Darau su paprastu naminiu natūraliu pienu..ji gaunasi natūraliai saldi (kalcio chloridas priduoda ir salsvumo)
Radau tokį receptuką, bet aš niekad nedarau su rūgpieniu

"Ypač naudinga vadinamoji kalcinuotoji varškė.Daugiametė patirtis rodo, kad ji puikiai padeda kovoti su nutukimu. Tokią varškę labai lengva pagaminti: į puodą įpilama 1 l rūgpienio ir kaitinama tol, kol pasirodo pirmieji burbuliukai (negalima užvirinti!). Po to įpilama 2-3 valgomuosius šaukštus 10 proc. kalcio chlorido (jo galima nusipirkti vaistinėje) ir tuoj pat nukeliama nuo viryklės. Pienas kaipmat virsta kruopelėmis, kurios nusėda ant puodo dugno. Susidariusias išrūgas nupilama. Iš 1 l pieno gaunama 200 g liesos kalcinuotos varškės, kurią rekomenduojama suvalgyti prieš pietus, pavyzdžiui, 11.00 valandą, ir per pavakarius - 17.00 valandą. Tokiu būdu pagamintą varškę rekomenduojama valgyti kasdien keletą mėnesių."
Nebrangus jis, gamybinėse vaistinėse tik yra, 10 proc., anksčiau už visą butelį apie 4 Lt mokėdavau, po to lyg tai kažkas sakė 6..tiksliai nežinau dabartinės kainos...
Iš esmės nepakenksit kalcio chloridu, bet jei įdėsit per mažai varškė bus labai minkšta ir šlapia, jei daugiau - bus kietesnė, jei labai perdozuot, bus kietas ir sausokas gumulas...
aLbai gerai šį receptą žino senesnės kartos pediatrai, dažna mūsų mama mus pradėjo maitinti būtent tokia varškyte pagal gyd. rekomendacijas
Aš tą patirtį perėmusi mūsų vaikams, užtat kauliukus ir dantukus turime
Man geriausias santykis toks, kokį parašiau..palieku atvėst ir nuvarvėt savaime (nenuspaudžiu, kad nebūtų per sausa) ir skanaus
Papildyta:
O šiaip suveskit dar 'google' varškytės pavadinimą 'kalcinuota varškė' ir pamatysit kiek daug nuorodų išmes ir tikrai nebus jokio baubo su kalcio chloridu..ją tikrai daug kas žino, verda ir maitina kūdikėlius
Įmesčiau nuorodą net kaip naminį fermentinį sūrį pasidaryti, jei kam įdomu, bet labai jau baisus perspėjimas, nesinori laužyti, o prašyti leidimo irgi briedas
"Griežtai draudžiama MANOUKIO publikacijas naudoti kitose svetainėse, tradicinėje žiniasklaidoje ar kaip nors kitaip platinti mūsų medžiagą be redakcijos leidimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti, jog informacijos šaltinis yra MANOUKIO svetainė".