Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Vaisinu biggrin.gif !

user posted image

Receptas: Aukstaitijos ezero lydeka, ekologiskos morkos, pirmieji kaimo krapai ir svogunu laiskeliai, juros druska, baltieji pipirai, zoleliu preskoniai.
Labai paprasta ir labai labai skanu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 07 birželio 2010 - 08:57
Diva:), ačiū už žuvienę... biggrin.gif o gal čia ne žuvienė? g.gif

PArduotuvėje paskaičiau ekologiško sūrio Dobilas sudėtį ir labai nustebau... Sudėtyje yra kalcio chlorido... unsure.gif Girdėjau, kad jis yra kenksmingas ir kai kuriose šalyse uždraustas naudoti maisto pramonėje.. rolleyes.gif Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 06 07, 11:17)
Diva:), ačiū už žuvienę...  biggrin.gif o gal čia ne žuvienė?  g.gif

Na, as tai valgau ne kaip zuviene biggrin.gif , to skyscio siek tiek tik isipilu, bet esme tai manau zuvienes biggrin.gif . I darba atsinesiau be skyscio, o salia su bulviu kose- tai kaip sakant du viename biggrin.gif - gali buti ir sriuba ir antras patiekalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irinok @ 2010 04 30, 15:15)
Sveikos,
gal kas zino Vilniuje kur parduodamos rudos vistos, kurios tikras maistas parduoda.
Viena karta pirkau Baltupiose ekologiniame turgeleje ir daugiau nemaciau. Gal kur parduotuveje?
Aciu.

Kazkada kazkokiu ukininko naminiu vistu buvo zalioj krautuvelej Jasinskio gatvej. Bet dabar nezinau, o ir siaip retai budavo, sakydavo kad reik uzsakyt.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 06 07, 10:17)
PArduotuvėje paskaičiau ekologiško sūrio Dobilas sudėtį ir labai nustebau... Sudėtyje yra kalcio chlorido...  unsure.gif Girdėjau, kad jis yra kenksmingas ir kai kuriose šalyse uždraustas naudoti maisto  pramonėje..  rolleyes.gif Ką manot?

Ir aš dabar susimąsčiau.. g.gif jau kelinti metai 90 proc.mūsų šeimos suvartojamo sūrio yra Dobilas... nepagalvojau, jog maistinis Kalcio Chloridas kenksmingas, ir mažoji kasdien beveik šio sūrio lapnoja unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolančiukė: 08 birželio 2010 - 12:46
Ko jus to kalcio chlorido dabar taip baidotes? Jus apie E509 ? Tai cia gi druska- siaip nesveika aisku druska valgyti, bet ar jus viska be druskos valgot? Nekenksminga ir leidziama deti i ekologiskus maisto produktus be jokiu apribojimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 08 birželio 2010 - 13:10
QUOTE(Diva:) @ 2010 06 08, 14:10)
Ko jus to kalcio chlorido dabar taip baidotes? Jus apie E509 ? Tai cia gi druska- siaip nesveika aisku druska valgyti, bet ar jus viska be druskos valgot? Nekenksminga ir leidziama deti i ekologiskus maisto produktus be jokiu apribojimu.

kiek žinau druska yra natrio chloridas.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 06 08, 15:38)
kiek žinau druska yra natrio chloridas..  g.gif

Taip, bet yra ir kitokia- "stipresne" druska- kalcio chloridas- butent labai daznai naudojama suriu gamyboje. Dabar neturiu laiko, bet manau tikrai yra internete info apie tai.
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 26, 11:15)
knygutė „Gyvenimas pagal GI“. Įsigijus šią knygą aš jau seniai etiketes nagrinėju. Ten yra receptų net kaip pasigaminti sausų pusryčių pvz. iš aviž.dripsnių ir uogienės.

o knygutę seniai pirkot? gal čia kokia senesnio leidimo? nesu užmačiusi, nors knygynuose labai dažnai buvoju g.gif
šita?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 08 birželio 2010 - 15:35
QUOTE(rytorasa @ 2010 06 07, 11:17)
Sudėtyje yra kalcio chlorido...  unsure.gif Girdėjau, kad jis yra kenksmingas ir kai kuriose šalyse uždraustas naudoti maisto  pramonėje..  rolleyes.gif Ką manot?

Nesąmonė dėl kenksmingumo ir uždraudimo, kažką man atrodo sumaišėte g.gif Saugus maisto priedas fermentavimui.

Aš savo vaikams (kūdikiams dar) pirmąją kalcinuotą varškę su juo darau biggrin.gif Tiesiog imi saldų pieną, užvirini ir įpili skysto kalcio chlorido iš vaistinės, gaunama labai thumbup.gif varškė cool.gif Ir mano maži vaikai valgė, valgo ir valgys, ir aš su jais kartu ax.gif Beje, labai skani, be jokio rūgštumo, natūraliai saldi, valgo net be jokių priedų rolleyes.gif

Tiesa, dabar šis 'tarybinių pediatrų' siūlymas kritikuojamas, nes neva tokia varškė sunkiau virškinama ir sunkiau pasisavinamas kalcis, nors jo ir labai daug tokiam produkte.
Alergologai dar iki šiol rekomenduoja tokią varškę siūlyti pieno baltymui alergiškiems vaikams, nes ji šiek tiek mažiau alergizuoja nei 'įprasta' ir yra geras kalcio šaltinis (ko paprastai trūksta pieno netoleruojantiems vaikams..).
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 06 08, 21:26)
Nesąmonė dėl kenksmingumo ir uždraudimo, kažką man atrodo sumaišėte g.gif Saugus maisto priedas fermentavimui.

na, nuraminot... 4u.gif galėsiu drąsiai kirsti Dobilo sūrį.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 06 08, 21:38)
na, nuraminot...  4u.gif galėsiu drąsiai kirsti Dobilo sūrį..  biggrin.gif

Tikrai, galima skaniai ir drąsiai valgyti drinks_cheers.gif Čia jau tikrai visiškas niekis, aš pvz. labiausiai žiūriu, kad sūryje nebūtų nitratų, kurie irgi leistini naudoti gamyboje, kad sustabdyti mokrofloros dauginimąsi. Manau, kad to dažniausiai reikia, kai pienas sūrio gamybai naudojamas ne super aukščiausios kokybės pienas cool.gif
Kalcio druskos (o tai yra 'kietiklis') naudojamos, kad gautųsi standesnė fermentinio sūrio sutrauka, t.y. gali pakeisti fermentus. Tai svarbu ir vegetarams, nes vadinasi tokio sūrio gamyboje nenaudojamas gyvūninės kilmės šliužo fermentas mirksiukas.gif
Atsakyti