QUOTE(rytorasa @ 2010 06 07, 11:17)
Sudėtyje yra kalcio chlorido...

Girdėjau, kad jis yra kenksmingas ir kai kuriose šalyse uždraustas naudoti maisto pramonėje..

Ką manot?
Nesąmonė dėl kenksmingumo ir uždraudimo, kažką man atrodo sumaišėte

Saugus maisto priedas fermentavimui.
Aš savo vaikams (kūdikiams dar) pirmąją kalcinuotą varškę su juo darau

Tiesiog imi saldų pieną, užvirini ir įpili skysto kalcio chlorido iš vaistinės, gaunama labai

varškė

Ir mano maži vaikai valgė, valgo ir valgys, ir aš su jais kartu

Beje, labai skani, be jokio rūgštumo, natūraliai saldi, valgo net be jokių priedų
Tiesa, dabar šis 'tarybinių pediatrų' siūlymas kritikuojamas, nes neva tokia varškė sunkiau virškinama ir sunkiau pasisavinamas kalcis, nors jo ir labai daug tokiam produkte.
Alergologai dar iki šiol rekomenduoja tokią varškę siūlyti pieno baltymui alergiškiems vaikams, nes ji šiek tiek mažiau alergizuoja nei 'įprasta' ir yra geras kalcio šaltinis (ko paprastai trūksta pieno netoleruojantiems vaikams..).