Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2011 03 01, 07:55)
Ir kaip tas 5-ias dienas iškęsti..aš tai kaip rūkorius, jau ne pirmąkart bandau mesti vartoti tiek cukraus, bet man su valia šioje vietoje sunkiai blush2.gif
Gyd. buvo chromo papildų skyrusi prieš keletą metų, bet manęs jie teigiamai nepaveikė schmoll.gif Kaip norėjau, taip tebenoriu, galiu būti gyva vien saldumynais doh.gif

Kaip gaila, kad negaliu rasti straipsnio, kuriame labai gražiai įvardyta ir pagrįsta, kad žmogaus organizme nebūtų gyvybės, jei jis negautų vandens, druskos ir cukraus. Be viso kito galima traukti, be šių komponentų stotų gyvybės apytakos ratas.
Viskas gerai merginos, kad tik protingai mirksiukas.gif . Kaip manot, kodėl motinos pienas yra saldus? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2011 03 02, 14:21)
Kaip gaila, kad negaliu rasti straipsnio, kuriame labai gražiai įvardyta ir pagrįsta, kad žmogaus organizme nebūtų gyvybės, jei jis negautų vandens, druskos ir cukraus. Be viso kito galima traukti, be šių komponentų stotų gyvybės apytakos ratas.
Viskas gerai merginos, kad tik protingai mirksiukas.gif . Kaip manot, kodėl motinos pienas yra saldus? cool.gif

pienas saldus, bet ne nuo cukraus ,o nuo kitu junginiu, naturaliu, o ne dirbtinu saldikliu 4u.gif as uz cukru (salduma) tik gamtos duota, o ne chemijos pramones sukurta 4u.gif
ir uz druska ir butinai už vandenį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 02 kovo 2011 - 14:30
QUOTE(*Rūta* @ 2011 03 02, 15:30)
pienas saldus, bet ne nuo cukraus ,o nuo kitu junginiu, naturaliu, o ne dirbtinu saldikliu  4u.gif  as uz cukru (salduma) tik gamtos duota, o ne chemijos pramones sukurta  4u.gif
ir uz druska ir butinai už vandenį  4u.gif

Aš ir kalbu apie natūralų cukrų. Tas pats nebalintas cukrus yra. O kur dar gliukozė, fruktozė. Apie aspartamą čia nekalbama.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2011 03 01, 17:12)
Jei ir butu, tai tik atveztines. Cukinijos ilgai neissilaiko.
Moliugu tai galetu buti. Jie daug ilgiau issilaiko. Mes dar savo moliugu turim. smile.gif

ir kokiu budu islaikot? as kiek bandziau tai nieko gero verysad.gif net ir uzsisaldzius buvau. Pasidalinkit patirtimi kaip islaikyti moliugus kuo ilgiau 4u.gif
Atsakyti
Mes blynams kepti rapsų aliejų pakeitėme kokosų nerafinuotu aliejumi. Tai nuo pirmos keptuvės daugiau nebesinori kaitinti rapsų (ar net saulėgrąžų) aliejaus schmoll.gif Nei namai, nei plaukai neprikvimpa bjauriu blynų kvapu thumbup.gif Ir nepasakyčiau, kad tas kokosų aliejus naudojasi neskalsiai g.gif Žinoma, mes nekepame blynų kasdien, gal tik kartą per savaitę ar dar rečiau ir 1 l talpos koksų aliejaus stiklainio jau 3 mėn. užtenka. Tačiau turime ir eko kepuvę su keramine danga - tad blynams prikepti užtenka nepilno šaukšto kokosų aliejaus tongue.gif Taip pat tas kokosų aliejus mano vyrams "eina į trasą" su paprastais sausainiais, tokiais kaip "Gaidelis" tongue.gif Ir vyras sako, geriau jau rečiau, bet skaniau keps blynus ir "ne ant dyzelio" smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2011 03 01, 06:55)
Gyd. buvo chromo papildų skyrusi prieš keletą metų, bet manęs jie teigiamai nepaveikė schmoll.gif Kaip norėjau, taip tebenoriu, galiu būti gyva vien saldumynais doh.gif

Mhm, aš tą chromą irgi bandau, kad kuo mažiau būtų "lomkių" dėl saldumynų blush2.gif Tik neseniai perskaičiau, kad seniau gerdavau labai mažai jo, todėl nieko ir nesijausdavo (gal ir jūs?), o štai dabar pradėjau pavartoti rekomenduojamą dozę - tai kažkiek jau ir jaučiasi poveikis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 02 kovo 2011 - 15:02
QUOTE(Mama_aura @ 2011 03 02, 14:53)
ir kokiu budu islaikot? as kiek bandziau tai nieko gero verysad.gif net ir uzsisaldzius buvau. Pasidalinkit patirtimi kaip islaikyti moliugus kuo ilgiau 4u.gif

Moliūgų turiu šaldiklyje. Supjausčiau kubeliais nuluptą ir sudėjau normomis po tiek, kiek reikia vienam kartui verdant sriubą su baravykais essen.gif
Bet žirnelius ir šparagines pupeles prieš užšaldydama blanširavau mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip nerafinuotas saulėgrąžų? Ar tinkamas kepti?
Atsakyti
QUOTE(Mama_aura @ 2011 03 02, 14:53)

turi buti sausoj, vesioj patalpoj (bet ne per saltoj), negauti tiesioginiu saules spinduliu, nes nuo saules ir silumos pradeda dygti seklytes moliugo viduje. Jei per dregna, prades puti.

Kai pradedu moliuga, likusia dali uzsaldau, nes kitaip nespejam suvalgyti. Kai baigiasi saldiklyje, vel prapjaunu nauja moliuga.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 03 02, 17:14)
O kaip nerafinuotas saulėgrąžų? Ar tinkamas kepti?

Jo yra pats žemiausias dūmų taškas ir man tai šiek tiek parūksta ax.gif
Atsakyti
As alieju maisto gamybai naudoju tik alyvuogiu salto pirmo spaudimo,saulegrazu nepatinka,rapsais nepasitikiu ,isspaudos kaip atliekos na ir t.t. Salotoms kartais pilu(jei turiu tuo metu) linu semenu aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2011 03 02, 14:21)
Kaip gaila, kad negaliu rasti straipsnio, kuriame labai gražiai įvardyta ir pagrįsta, kad žmogaus organizme nebūtų gyvybės, jei jis negautų vandens, druskos ir cukraus.

Čia vienas iš tų straipsnių kodėl druską reikia vartoti. Nuomonių yra įvairių, vieni sako užtenka tiek kiek daržovės turi, kiti kitaip teigia g.gif
http://jogosmityba.w...ai/apie-druska/
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2011 03 02, 15:21)
Kaip gaila, kad negaliu rasti straipsnio, kuriame labai gražiai įvardyta ir pagrįsta, kad žmogaus organizme nebūtų gyvybės, jei jis negautų vandens, druskos ir cukraus.

Matyt, sitas?
http://www.delfi.lt/...s.d?id=29753719
Atsakyti