Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(jiji808 @ 2011 02 27, 14:54)
Vakar kepiausi blynus ant kokosu aliejaus, bet kaip neskalsiai gaunasi, jei visai seimai kepti ant jo, tai indelis beveik ir sueina... Tikrai brangus blynai g.gif 

Aš viską kepu ant lydyto sviesto, puikiausiai galima pasigaminti namuose.
Atsakyti
Tymo turgelyje tikrai ne viso prekės yra ekologiškos - turėkit galvoj.

Ekologiški turgeliai yra su "Tatulos" ženklu - trečiadieniais prie ŽŪM, penktadienias, šeštadieniais - PC "Panorama".
Atsakyti
hey hey, ten tas jogurto receptas yra daromas naudojant jau pagamintą jogurtą. kur teisybė? o kaip nors kitaip, nenaudojant jogurto pasigamint galima? ar visos taip darot? man kažkaip nepatikimai atrodo :/
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2011 02 27, 15:19)
hey hey, ten tas jogurto receptas yra daromas naudojant jau pagamintą jogurtą. kur teisybė? o kaip nors kitaip, nenaudojant jogurto pasigamint galima? ar visos taip darot? man kažkaip nepatikimai atrodo :/

O kas nepatikimo?? g.gif
Kad pagaminti namuose jogurtą, liaudiškai kalbant reikia 'jogurto bakterijų'. Tai yra spec. kultūros, kurias pan. kaip mieles išleidi piene ir jos suraugina pieną. Lengviausias kelias - nusipirkti eko jogurto indelį be priedų ir jo vieną šaukštą panaudoti naminio jogurto gamybai. Bet to jogurto viso nesuvalgyti, o atsidėti kitam kartui jogurto gamybai (tik nepamirškit, kad amžių neišlaikysite, todėl gaminti reikia gana dažnai).

Kitas kelias - nusipirkti jogurto kultūrą (jogurtinį raugą). Pienarūgšties bakterijas ATCC BAA-365 ir termofilinius streptokokus.
Bet tai jums neatrodys patikimiau, nei panaudoti jogurtą iš parduotuvės.

Ir natūraliai pienas surūgsta dėl tų pačių priežasčių, t.y. mikroorg-mų kultūrų, tik tiek, kad vyrauja kt. pienarūgštės (lactobacillus) bakterijos rūšys mirksiukas.gif Ir jame vyrauja ne jogurto, o rauginto pieno kultūros..
Atsakyti
as ir nematau nieko blogo panaudoti indeli eko jogurto, kad tokio gauti daugiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2011 02 27, 15:19)

Kas jums ten taip nepatikima g.gif Pienas valgomas, jogurtas taip pat. Be to, naminis bus be jokio krakmolo ir kt. priedų smile.gif
Atsakyti
Sveikos sveikuoles smile.gif Bandysiu ir as prisijungt prie jusu , nes seimoje kol kas bendraminciu sunku rasti smile.gif
QUOTE(mano_svajone @ 2011 02 22, 13:14)
Rasma,didelis aciu uz aisku atsakyma. Vadinas teisingai darau,kad cukraus kieki arbatoje vis labiau ir labiau mazinu  smile.gif  Tik vat kaip dar saldumynu atsisakyt - skamba kaip misija neymanoma,nes as irgi visiska saldziarure,net jei kava megstu be cukraus,uztat kiek salia saldau reikia  doh.gif
Kaip suprantu eko cukrus,tai tik tuo eko,kad runkeliai ar cukranendres bus auginti su mazesniu kiekiu trasos/

man labai padejo sudalyvavimas sveikos gyvensenos seminare. "praplove smegenis" taip, kad ta pacia diena atsisakiau cukraus. Arbatoje jo jau ir taip nevatojau, bet nustojau gerti kava (nes kava be cukraus man neskani), atsisakiau saldumynu, namie kepu sausainius be cukraus smile.gif Tiesiog mane patikino, kad nevartojant cukraus 5 dienas jo poreikis dingsta, o po 30 dienu dingsta ir noras ji vartoti. Panasu kad viskas taip ir yra, anksciau kas vakara su vyru per puse sokolada suvalgydavom, o dabar jau ir nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2011 03 01, 00:31)
Tiesiog mane patikino, kad nevartojant cukraus 5 dienas jo poreikis dingsta, o po 30 dienu dingsta ir noras ji vartoti. Panasu kad viskas taip ir yra, anksciau kas vakara su vyru per puse sokolada suvalgydavom, o dabar jau ir nereikia smile.gif

Ir kaip tas 5-ias dienas iškęsti..aš tai kaip rūkorius, jau ne pirmąkart bandau mesti vartoti tiek cukraus, bet man su valia šioje vietoje sunkiai blush2.gif
Gyd. buvo chromo papildų skyrusi prieš keletą metų, bet manęs jie teigiamai nepaveikė schmoll.gif Kaip norėjau, taip tebenoriu, galiu būti gyva vien saldumynais doh.gif
Atsakyti
Bios jogurtas ir man labai skanus. O kokį pieną renkatės?
Na visiškas cukraus atsisakymas ir nėra gerai, mano mamo jo visiškai ir nevartojo ir saldumynų nevalgė. Tai suprastėjo atmintis, žodžiu visa smegenų veikla sutriko, tai gyd liepė būtinai saikingai vartoti cukrų. Sako cukraus trūkumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligiukss: 01 kovo 2011 - 10:09
QUOTE(maidala @ 2011 03 01, 01:31)
Sveikos sveikuoles smile.gif Bandysiu ir as prisijungt prie jusu , nes seimoje kol kas bendraminciu sunku rasti smile.gif

man labai padejo sudalyvavimas sveikos gyvensenos seminare. "praplove smegenis" taip, kad ta pacia diena atsisakiau cukraus. Arbatoje jo jau ir taip nevatojau, bet nustojau gerti kava (nes kava be cukraus man neskani), atsisakiau saldumynu, namie kepu sausainius be cukraus smile.gif Tiesiog mane patikino, kad nevartojant cukraus 5 dienas jo poreikis dingsta, o po 30 dienu dingsta ir noras ji vartoti. Panasu kad viskas taip ir yra, anksciau kas vakara su vyru per puse sokolada suvalgydavom, o dabar jau ir nereikia smile.gif

laikiausi kuri laika visiskai be cukraus,visom formom - ir be kavos taip pat,tikrai labai norisi, pirma savaite taip dar galima kesti, bet antraja...
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2011 03 01, 01:31)

Mano seimai pasirinkimo kito nera,nes valgyt gaminu ir maisto produktus perku (ar pasakau ka nupirkt) as biggrin.gif

O man kava su cukrum neskani,cia juoda,jei balinta iskart reikia cukraus tada.Bet sunkiausia,kad organizmas reikalauja labai daug saldaus,as budama vaikas maziau saldumynu suvalgydavau doh.gif Chromas manes visiskai neveike,gal reikejo labiau tiket,kad pades g.gif Dabar saldumynu nesuvalgau tiek,kiek sugebu atsilaikyt. Dietos laikiaus keleta kartu,viena is ju 13d. ir tikrai nedingo noras cukrui ,po dietos primiausia su seima nuvaziavom i kinieciu restorana ir visiems valgant normalius patiekalus as pietums uzsisakiau silkiniu vaisiu lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Kadangi piena nauojam kasdien ir nemazai, tai perkam parduotuveje Dobila. Kartais uzsakineju maista internetu, tuomet ir pienuko paimam ekologisko. Aisku jo ilgam neuzsipirksi..

QUOTE(ligiukss @ 2011 03 01, 11:07)
Bios jogurtas ir man labai skanus. O kokį pieną renkatės?

Atsakyti