Aš irgi renkuosi Dobilą, kai nėra kaimiško...
Mes taip pat Dobila perkam, ir ne tik piena, dukrai labai patinka Dobilo suris
Na o jogurtu ekologisku aisku didesnis pasirinkimas yra, tai nesam prisirise prie kazkokio vieno.

QUOTE(maidala @ 2011 03 01, 02:31)
man labai padejo sudalyvavimas sveikos gyvensenos seminare. "praplove smegenis" taip, kad ta pacia diena atsisakiau cukraus. Arbatoje jo jau ir taip nevatojau, bet nustojau gerti kava (nes kava be cukraus man neskani), atsisakiau saldumynu, namie kepu sausainius be cukraus
Tiesiog mane patikino, kad nevartojant cukraus 5 dienas jo poreikis dingsta, o po 30 dienu dingsta ir noras ji vartoti. Panasu kad viskas taip ir yra, anksciau kas vakara su vyru per puse sokolada suvalgydavom, o dabar jau ir nereikia 

Būtų gerai, jei ši teorija pasitvirtintų

Gal kas žinote, ar dar yra turgeliuose cukinijų? Vilniuj Ukmergės turguje nemačiau.
QUOTE(Rasma @ 2011 03 01, 07:55)
Ir kaip tas 5-ias dienas iškęsti..aš tai kaip rūkorius, jau ne pirmąkart bandau mesti vartoti tiek cukraus, bet man su valia šioje vietoje sunkiai
Gyd. buvo chromo papildų skyrusi prieš keletą metų, bet manęs jie teigiamai nepaveikė
Kaip norėjau, taip tebenoriu, galiu būti gyva vien saldumynais 

Gyd. buvo chromo papildų skyrusi prieš keletą metų, bet manęs jie teigiamai nepaveikė

norint pasikeitimu butina didele motyvacija. man irgi atrode, kad be sokolado negaliu gyventi

http://www.susaulium.lt/maistas.php
na o ar cukrus butinas organizmui, nezinau, bet kol kas man jo nereikia. juo labiau pries pora puslapiu buvo placiai aprasyta kaip jis isgaunamas, tai kazkaip nevilioja. bent kol kas

o pienuka ir mes Dobilo geriam, jis ilgiau laikosi nei kaimiskas, bet visgi buvau nustebusi kai jis ne saldytuve padetas graziai surugo

QUOTE(Auruma @ 2011 03 01, 14:53)
Gal kas žinote, ar dar yra turgeliuose cukinijų? Vilniuj Ukmergės turguje nemačiau.
Jei ir butu, tai tik atveztines. Cukinijos ilgai neissilaiko.
Moliugu tai galetu buti. Jie daug ilgiau issilaiko. Mes dar savo moliugu turim.

QUOTE(maidala @ 2011 03 01, 00:31)
Tiesiog mane patikino, kad nevartojant cukraus 5 dienas jo poreikis dingsta, o po 30 dienu dingsta ir noras ji vartoti.
neveikia. Nevartojau cukraus 4 dienas ir iškart norėjos šokolado, kol vartoju cukrų, tol šokolado taip nesinori kaip norėdavos anksčiau. Geriau cukraus minimaliai vartoju, nei šokoladą riju

QUOTE(Vitulka @ 2011 03 01, 20:05)
neveikia. Nevartojau cukraus 4 dienas ir iškart norėjos šokolado, kol vartoju cukrų, tol šokolado taip nesinori kaip norėdavos anksčiau. Geriau cukraus minimaliai vartoju, nei šokoladą riju 

na as cukraus nevartoju jau menesi niekur, nei kepiniuose, nei arbatoj, nei sausainiu ar padazu su cukrum. Ir pasiteisino

Sveikos, kokia jūsų nuomonė apie Obelių gaminamą aliejų (saulėgrąžų, rapsų)?
Ar saugu jį naudoti?
Ar saugu jį naudoti?

As esu bandzius visiskai atsisakyti cukraus ir pratempiau ilgiau,nei dvi savaites.Nepraejo noras,o tik dar labiau sustiprejo 
Ciupau parduotuvej kelis sokoladukus,nes tokios"lomkes" uzejo,kad baisu.Suvalgiau su nerealiu malonumu

Ciupau parduotuvej kelis sokoladukus,nes tokios"lomkes" uzejo,kad baisu.Suvalgiau su nerealiu malonumu

QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 01, 23:22)
Ar saugu jį naudoti?
Ar saugu jį naudoti?

kiek as apsisvieciau apie alieju, tai svarbu kad jis butu nerafinuotas. Salto spaudimo tinka salotoms, o kepimui - Ghi sviestas, palmiu bei kokosu aliejus

QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 01, 23:22)
Ar saugu jį naudoti?
Ar saugu jį naudoti?

Pirmiausia tai Obeliai aliejaus negamina, jie tik išpilsto. Neekologiški. Pvz. rapsų aliejus yra gautas ekstrakcijos būdu, o saulėgrąžų aliejaus kilmė Ukraina. Tai tokia ir nuomonė, neįsipaišo į ekologijos skyrelį niekaip

QUOTE(Rasma @ 2011 03 01, 06:55)
Ir kaip tas 5-ias dienas iškęsti..aš tai kaip rūkorius, jau ne pirmąkart bandau mesti vartoti tiek cukraus, bet man su valia šioje vietoje sunkiai
Kaip norėjau, taip tebenoriu, galiu būti gyva vien saldumynais 

o pakeisti ji kitais saldikliais? agavos sirupu? Klevu sirupu? datulemis?