Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(PACIOS @ 2010 05 08, 21:29)
Beje,Dzuke is tavuju lapuku trys augina vaikiukus,o du lapeliai niekaip nenorejo isgyventi... verysad.gif

thumbup.gif
Kurie neišgyveno g.gif verysad.gif

*finy*,manau yra įvairiai darančių. Aš dabar sodinu, kai tik pamatau, kad jau rodosi šaknelės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 08 gegužės 2010 - 21:02
Oi kaip žydi geliukai, bet nemoku nuotrauku ikelt. va tundra. alio-nka jusu visi vaikiukai jau žydi.
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2010 05 08, 21:40)
Kai is lapelio pasirodo sakneles,kokio ilgio jos tinkamos jau sodinimui?  unsure.gif

Aš sodinu, kai jau nemažas kuokštelis šaknelių būna. Šaknų ilgis gal apie kokį 1 cm, tikrai nematuoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 05 08, 22:02)

*finy*,manau yra įvairiai darančių. Aš dabar sodinu, kai tik pamatau, kad jau rodosi šaknelės.

QUOTE(Fira @ 2010 05 08, 22:47)
Aš sodinu, kai jau nemažas kuokštelis šaknelių būna. Šaknų ilgis gal apie kokį 1 cm, tikrai nematuoju  4u.gif

Aciukas,mergaites 4u.gif Pas mane jau gal ir daugiau kaip cm g.gif Eisiu i RS paziuresiu kalendoriu,kada geriausiai sodinti.Nes butent pagal saknu dienas ir islindo jos bigsmile.gif
Atsakyti
Aš dabar irgi darau kaip Dzūkė: sodinus vos pasirodžius šaknelėms. Sakoma, kad taip sanpaulijos šaknys lengviau adaptuojasi žemėje.
Atsakyti

mano sanpaulija šiemet nusprendė nežydėti beee.gif , tai užtai visas pajėgas metė į kero didinimą, dabr ji tokia standi, atrodo tas keras dalytusi į 3 dalis mažiausiai. Ką su ja dabar daryti unsure.gif - ar plėšti, dalyti kerą į kelias dalis, ar ji kitaip daloma? g.gif Ar palaukti, nelaikas dabar?
Atsakyti
Galima atskirti skroteles ir atskirai įšaknydinti ar tiesiog pasodinti, jeigu kiekviena iš jų turi šaknis. Apskritai geriausiai neleisti, kad išsiaugintų tokius didelius šoninius, šalinti juos dar mažus. Sanpaulijos grožio didelė dalis - taisyklinga, gražiai nuaugusi skrotelė. Viena.
Jūsų sanpaulija, beje, auga per dideliame vazone. Tai irgi būna priežastis, kodėl augimas "eina į lapus", o ne į žiedus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 09 gegužės 2010 - 17:27
QUOTE(syri @ 2010 05 09, 17:35)

Kokia čia veislė?
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif Ir aš turėjau įtarimų, kad gal per didelis vazonas, bet "nedaėjo" iki galo rolleyes.gif . Veislė - neturiu supratimo - žydi kaip žibutės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2010 05 09, 17:35)
dabr ji tokia standi, atrodo tas keras dalytusi į 3 dalis mažiausiai. Ką su ja dabar daryti 

biggrin.gif Manau, kad jai reikia "pažastis skusti" lotuliukas.gif ))

Kai kurios sanpaulijos mėksta priauginti pažastyse ataugų. Jas galima įšaknydinti ir puikiausias sanpaulijas išauginti, arba pasirinkti vieną gražiasuią ir atsijauninti kolekcijinį augaliuką.
Taviškės "veislė" Naminukė (beveislė sanpaulytė). Tokias gali pabandyti praskirstyti, padalinti ir pan. pasitreniravimui kad vėliau su veislinėmis lepuolėmis lengviau būtų tvarkytis drinks_cheers.gif

O šiaip geriau vengti tas pažastines atžalas leisti auginti - ateityje jas be jokių skrupulų išgnybk, augalas formuosis teisingu vainiku (vadinama skrotele), jam geriau bus formuopti žiedynus, kurie gražiau išlįs virš lapų žydėjimui.

Tiesa -pastaba: yra ir tokios sanpaulijos, augančios iš vieno kamieno (arba svyrančiosios) vadinami treileriai, bet tai - atskira šneka...
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 05 10, 00:54)
biggrin.gif  Manau, kad jai reikia "pažastis skusti"  lotuliukas.gif ))

...

o dabar, prieš išdalinant į kerus, tuos lapelius reikia panaikinti?
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 05 09, 18:34)

Dzuke,
as gelyciu noriu, o Jums zinutes issiust neina- noriu Happy Cricket ir Kings Treasure po vaika,
jei galit parasykit a.z.
Atsakyti