Hmmm, patikėk, manyčiau dauguma ištekėjusių spėjo pabūti ir sugyventinių kailyje
, todėl ne iš lempos ta patirtis. Tik skirtumas toks, kad sugyventine "visam gyvenimui" būti neketino. Ir šeimą puoselėti su tokiu neaiškiu statusu - taip pat. Iki vedybų viskas buvo taip pat kaip pas idėjines sugyventines, labai viskas idealu ir "čiotkai", bet tam visam reikalui buvo aiškus laiko limitas. Arba arba.

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 27, 14:08)
Hmmm, patikėk, manyčiau dauguma ištekėjusių spėjo pabūti ir sugyventinių kailyje
, todėl ne iš lempos ta patirtis. Tik skirtumas toks, kad sugyventine "visam gyvenimui" būti neketino. Ir šeimą puoselėti su tokiu neaiškiu statusu - taip pat. Iki vedybų viskas buvo taip pat kaip pas idėjines sugyventines, labai viskas idealu ir "čiotkai", bet tam visam reikalui buvo aiškus laiko limitas. Arba arba.

Oj, tuom tai aš neabejoju. Pati gyvenau susimetusi iki santuokos ir nieko, viskas man tiko, nuskriausta nesijaučiau

Bet man įdomus būtent tų, kurios gyvena susimetusios ir nuoširdžiai nenori tuoktis požiūris. Kas būtų, jei jų antra pusė atvirai ir nuoširdžiai vieną dieną pasakytų - man reikia santuokos. Ar jos atsižvelgtų į tai, ko nori jų vyrai?
O kaip manai, kas būtų, jei vieną dieną imtų jas ir paliktų, šiaip, nes tiesiog nusibodo. Arba be svarios ir protu suvokiamos priežasties. Kaip sakoma - neklausk tu jo kodėl, nes jis pats nežino.
Sakys - ir žmonas palieka. Bet žmonų šiaip sau nepalieka, ant durniaus, jei palieka, tai kraštutiniu atveju, kai jau yra tas didis reikalas.
Sakys - ir žmonas palieka. Bet žmonų šiaip sau nepalieka, ant durniaus, jei palieka, tai kraštutiniu atveju, kai jau yra tas didis reikalas.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 27, 14:29)
O kaip manai, kas būtų, jei vieną dieną imtų jas ir paliktų, šiaip, nes tiesiog nusibodo. Arba be svarios ir protu suvokiamos priežasties. Kaip sakoma - neklausk tu jo kodėl, nes jis pats nežino.
Aš manau, kad kaip palieka priklauso ne nuo statuso, o nuo žmogaus... Tik galbūt nutraukiant santuoką daugiau triukšmo kyla. Susituokusiems gal daugiau teisinių stabdžių. Bet ar nuo to paliktai (paliekamai) lengviau?

o krastutinumai zmona vyra palieka,nes sis be jos iseina 1 karta gyvenime pasilinksminti, kita skirias nes vyras po darbo pas mama pavalgo ir t.t.
Vyrai palieka zmonas/drauges ne del geresnes, o del meiles kitai, nuo sito niekas neapsaugotas.
Geresni zmogu rasti visi galim,bet negi gyvensi tuoksiesi su geresniu be meiles?(nebereikalo kuriamos temos: viena myliu,bet kitas daug geresnis, uzdirba daugiau,ant ranku mane nesioja,kazin kuri man pasirinkti)
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 27, 08:58)
wit, na ką tu čia lygini save su Moonte
Ji jau nugyveno savo didžiąją gyvenimo dalį, pensijoje sėdi, o tu dar tik pradedi gyventi, pati jaunystė. Ką tu gali susilyginti??

Cia jus apie mane?

Gal pasidalinsite savo saltiniais?
QUOTE(liute @ 2010 04 27, 13:30)
Kuo skiriasi valstybės teismas nuo linčo? Abu teismai tik kitokie. Taip viešas pažadas nuo neviešo - skirias.
Jausmais iš tikiu
. Tikiu ir nuoširdumu. Tačiau tai pat žinau, jog meilė - ne vien jausmas. Per savo gyvenimą buvau įsimylėjus i n man tikrai netinkamų vyrų hehe. Plaukai šiaušias pagalvojus kas būtų jei būčiau su kiekvienu kurį buvau įsimylėjus gulėjus, gyvenus kartu ar neduokdie tuokusis
.
Sugyventinių skyrybų niekas neskaičiuoja, bet jų tikrai n kartų daugiau nei oficialių. Nes išsiskirti kai praeina jausmai (žr. aukščiau) yra daug paprasčiau. Žmonės šiaip yra tingūs padarai ir dažnai renkas kas paprasčiau net jei tai jiems ir žalinga.
Manau žmonės skirias nes nežino ko NORI.
Nežino kokios jų pačių vertybės, nežino kokių vertybių partnerio nori.
Tik du klausimus reik sau atsakyt:
1."Nori namo?" - Santuokos.
2."Iš kokių plytų statysi?" - koks esi pats ir kokio nori žmoguas šalia.
Pažadas negali nustot galiot. Jis gali būti tik sulaužomas. Ar pagalvojot, kad dauguma vyrų nenori tuoktis iš baimės?
Kam taip paviršutiniškai
? Jei turėsit kada laiko ir noro pasidomėkit kad ir Afrikos tautelių vedybiniais ritualais. Baisiai įdomu ir net juokinga, kiek ten daug visokių paslėptų prasmių.
Kai vyksta kažkas labai svarbaus mano gyvenime aš noriu tuo dalintis su savo mylimais ir artimais žmonėm. O jūs?
Jausmais iš tikiu

Sugyventinių skyrybų niekas neskaičiuoja, bet jų tikrai n kartų daugiau nei oficialių. Nes išsiskirti kai praeina jausmai (žr. aukščiau) yra daug paprasčiau. Žmonės šiaip yra tingūs padarai ir dažnai renkas kas paprasčiau net jei tai jiems ir žalinga.

Manau žmonės skirias nes nežino ko NORI.
Nežino kokios jų pačių vertybės, nežino kokių vertybių partnerio nori.
Tik du klausimus reik sau atsakyt:
1."Nori namo?" - Santuokos.
2."Iš kokių plytų statysi?" - koks esi pats ir kokio nori žmoguas šalia.
Pažadas negali nustot galiot. Jis gali būti tik sulaužomas. Ar pagalvojot, kad dauguma vyrų nenori tuoktis iš baimės?
Kam taip paviršutiniškai

Kai vyksta kažkas labai svarbaus mano gyvenime aš noriu tuo dalintis su savo mylimais ir artimais žmonėm. O jūs?
na zinot tie Afrikos ritualai mane kazkaip maziausiai domina

o siaip.. as kiek pastebejau jusu labai siauras supratimas apie sugyventinius. zinokit kai kurie ir vaikus ir bendrus bustus turi, taip kad nera taip lengva viska mesti ir kazkur lekti. lygiai taip kaip santuokoj. ir toks poziuris kad tik santuoka apsaugo jus nuo skyrybu yra daugiau nei naivus. ir labai idomu is kur ta statistika kad skiriasi daugiau sugyventiniu jei to niekas neskaiciuoja?
QUOTE(Hmmm... @ 2010 04 27, 13:39)
Kaip suprantu yra čia sugyventinių, kurios pačios taip nori gyventi (na, čia "idėjinėm" vadinamos, jei teisingai užmačiau
). Noriu jų paklausti - jei jūsų antra pusė suprastų, kad jam visgi reikia santuokos ir pasipirštų. Na susidarytų tokia atvirkštinė situacija, kokias čia aptaria ne "idėjinės" sugyventinės. Ar sutiktumėt? Tam, kad suteikti mylimam žmogui tai, ko jis trokšta ir ko jam reikia.
P.S.: Klausiu tikrai ne todėl, kad manau, jog teigiamas atsakymas rodytų, kad santuokos visgi jums reikia

P.S.: Klausiu tikrai ne todėl, kad manau, jog teigiamas atsakymas rodytų, kad santuokos visgi jums reikia

QUOTE(Hmmm... @ 2010 04 27, 14:25)
Oj, tuom tai aš neabejoju. Pati gyvenau susimetusi iki santuokos ir nieko, viskas man tiko, nuskriausta nesijaučiau
Ir dabar viskas gerai.
Bet man įdomus būtent tų, kurios gyvena susimetusios ir nuoširdžiai nenori tuoktis požiūris. Kas būtų, jei jų antra pusė atvirai ir nuoširdžiai vieną dieną pasakytų - man reikia santuokos. Ar jos atsižvelgtų į tai, ko nori jų vyrai?

labai gerai pamastyciau. negaliu atsakyti i klausima kas butu jei butu

toks marazmas kad net atsakyt ner ka.
jus gi labai remiates statistika , tai negi nezinot kad dazniausia skyrybu priezastis "nesutampa charakteriai "

QUOTE(wit @ 2010 04 27, 17:37)
jus gi labai remiates statistika , tai negi nezinot kad dazniausia skyrybu priezastis "nesutampa charakteriai "

arba iseina pas kita.
QUOTE(liute @ 2010 04 27, 11:45)
<...>
Santuoka yra PAŽADAS duotas:
Visuomenės akivaizdoje (kai tuokiamasi CMB), Bažnyčios akivaizdoje, kai priimamas Santuokos sakramentas. Tada keliamos vaišės, kviečiami giminės, draugai. Švenčiamas virsmas. Ryte du žmonės buvo viename santykyje, vakare tas santykis jau kitas. Pažvelkit į pasaulio tautas, atgal per šimtmečius. Nu nerasit niekur, kur vyras ir moteris be (ieškau bendravardiklinančio žodžio...), be VIEŠO RITUALO (štai radau
) būtų vadinami PORA. <...>
Santuoka yra PAŽADAS duotas:
Visuomenės akivaizdoje (kai tuokiamasi CMB), Bažnyčios akivaizdoje, kai priimamas Santuokos sakramentas. Tada keliamos vaišės, kviečiami giminės, draugai. Švenčiamas virsmas. Ryte du žmonės buvo viename santykyje, vakare tas santykis jau kitas. Pažvelkit į pasaulio tautas, atgal per šimtmečius. Nu nerasit niekur, kur vyras ir moteris be (ieškau bendravardiklinančio žodžio...), be VIEŠO RITUALO (štai radau

O jei pasirašai popieriuką, tyliai kambarėlyje, be jokių ceremonijų, vaišių, balių, draugų, giminių, praktiškai ateini vis ne su džinsais, plius dar vėluoji iš darbo, po 5 minučių leki vėl atgal į darbą, kurioje vietoje čia jau tas viešas ritualas?

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2010 04 27, 12:39)
Kaip suprantu yra čia sugyventinių, kurios pačios taip nori gyventi (na, čia "idėjinėm" vadinamos, jei teisingai užmačiau
). Noriu jų paklausti - jei jūsų antra pusė suprastų, kad jam visgi reikia santuokos ir pasipirštų. Na susidarytų tokia atvirkštinė situacija, kokias čia aptaria ne "idėjinės" sugyventinės. Ar sutiktumėt? Tam, kad suteikti mylimam žmogui tai, ko jis trokšta ir ko jam reikia.

Jam reikėjo santuokos, man - ne. Santuokos, kaip juridinio fakto prireikė tam tikromis aplinkybėmis, kada įstatymai nurodo tokį įpareigojimą, kaip "sutuoktiniai".
Panašiose temose ne kartą minėjau, piršosi, tris kartus, kožnus metus po kartą. Po to apsiramino pirštis, susitaikė su mintimis, kad situacija iš esmės nelabai keisis.
T.y. vyras atsidūrė toje situacijoe, kaip, kad dažniausiai teigiama, kad moteris atsiduria tokioje (susitaiko su padėtimi ir laukia). Minčių apie kažkokį pagalojimą "NE TAS" net nebuvo. Būtų prirėmęs prie sienos ir pasakęs, kad jam tai labai labai labai svarbu, nu bože, prašom, man nuo to nei šilta nei šalta.
Santuoka, kaip po kažkokas mistinio jausmų-meilės-tvirto šeimynynio pamato-užuovėjos-dvasingumo ar dar kažko neaiškaus ir neapibrėžto, man neasocijuojasi su "spaudu pase" (kas šiais laikais nedaroma), man tai turtinių - materialinių santykių sutartis (bėje ir sutartį turim pasirašę, kur apibrėžta ne tik nuosavybės, bet ir finansiniai įsipareigojimai vienas kitam, vaikams ir bla bla bla bla). Kad neprikibtumėt - sutartis sudaryta mano iniciatyva ir aš ypač ją norėjau, kad apsaugoti vyriausio sūnaus interesus ateityje.
QUOTE(Nakviša @ 2010 04 27, 18:05)
O jei pasirašai popieriuką, tyliai kambarėlyje, be jokių ceremonijų, vaišių, balių, draugų, giminių, praktiškai ateini vis ne su džinsais, plius dar vėluoji iš darbo, po 5 minučių leki vėl atgal į darbą, kurioje vietoje čia jau tas viešas ritualas?
Tai yra taip pat "viešas" ritualas. Nes jūsų vyras ne tik jums į ausį pasakė, kad jūs jo mylimoji/moteris/gyvenimo draugė/partnerė, t.y. žmona, bet tai pasakė ir visuomenei. Jūs - taip pat. Pompastiškumas (ar jo nebuvimas) nepadaro viešumo neviešumu ir atvirkščiai.
...man tai turtinių - materialinių santykių sutartis (bėje ir sutartį turim pasirašę, kur apibrėžta ne tik nuosavybės, bet ir finansiniai įsipareigojimai vienas kitam, vaikams ir bla bla bla bla). Kad neprikibtumėt - sutartis sudaryta mano iniciatyva ir aš ypač ją norėjau, kad apsaugoti vyriausio sūnaus interesus ateityje.
Atsiprašau, kad klausiu, bet čia turbūt antroji jūsų santuoka, o minimo sūnaus tėvas - ne jūsų dabartinis vyras.
QUOTE(mititėja @ 2010 04 27, 18:44)
Tai yra taip pat "viešas" ritualas. Nes jūsų vyras ne tik jums į ausį pasakė, kad jūs jo mylimoji/moteris/gyvenimo draugė/partnerė, t.y. žmona, bet tai pasakė ir visuomenei. Jūs - taip pat. Pompastiškumas (ar jo nebuvimas) nepadaro viešumo neviešumu ir atvirkščiai.
Kokiai visuomenei? CMB darbuotojai, kambariuke? Ji tik įregistravo faktą, kad mes su vyru sudarėm sutartį. Viskas. Vyras žymiai viešiau prieš 10 metų pareiškė visiems, kad aš esu jo moteris ir ja liksiu visą gyvenimą.
Suprantate, pirmu atveju tai yra daugiau sandorinis faktas, antruoju atveju aš gavau pažadą, kad aš jam esu svarbi ir užimu labai svarbią vietą jo gyvenime. Ir man tai labai daug ką reiškia (-ė).
QUOTE(mititėja @ 2010 04 27, 18:44)
Atsiprašau, kad klausiu, bet čia turbūt antroji jūsų santuoka, o minimo sūnaus tėvas - ne jūsų dabartinis vyras.
Taip, tai antroji santuoka. Pirmoji truko net visus 10 mėn., bėje pirmąjai aš irgi priešinausi, tik pasidaviau tėvų ir ex-vyro tėvų spaudimui. Čia, kad nesakytumėt, jog sugyventinės statusą renkasi tik išsiskyrusios moterys. Ne, man ir pirmos santuokos nereikėjo ir aš jos nenorėjau, bet TADA susimetus gyventi buvo negražu prieš kaimynus.

Tai vieso ritualo iliuzija, kuri tapati iliuzijai, kad santuoka yra garantas ir saugiklis.