QUOTE(Nakviša @ 2010 04 27, 18:55)
Kokiai visuomenei? CMB darbuotojai, kambariuke? Ji tik įregistravo faktą, kad mes su vyru sudarėm sutartį. Viskas. Vyras žymiai viešiau prieš 10 metų pareiškė visiems, kad aš esu jo moteris ir ja liksiu visą gyvenimą.
Suprantate, pirmu atveju tai yra daugiau sandorinis faktas, antruoju atveju aš gavau pažadą, kad aš jam esu svarbi ir užimu labai svarbią vietą jo gyvenime. Ir man tai labai daug ką reiškia (-ė).
Labai suprantu, pritariu ir nesiginčiju apie antrojo atvejo svarbumą.Suprantate, pirmu atveju tai yra daugiau sandorinis faktas, antruoju atveju aš gavau pažadą, kad aš jam esu svarbi ir užimu labai svarbią vietą jo gyvenime. Ir man tai labai daug ką reiškia (-ė).
Bet. Tas "viešas" aktas yra ne CMB darbuotojai ar mažas kambariukas. Tai yra dokumentas, kuris jūsų svarbumą tam vyrui patvirtina bet kuriuo gyvenimo atveju. Tarkim, reikia operuoti jūsų vyrą ir pasirašyti dokumentus. Gydytojas klausia: "jūs kas pacientui?", o jūs labai dalykiškai atsakote: "aš moteris, apie kurią prieš 10 metų šis pacientas atsakė, kad esu jo moteris ir ja liksiu visą gyvenimą".
Buvimas žmona yra oficiali "pozicija".
Net santuokai iširus yra "buvusi žmona", bet nėra "moters, kurią prieš 10 metų ketino mylėti iki gyvenimo pabaigos".
Jokiu būdu nepranašauju ir nekarksiu jums nieko. Tiesiog panaudojau (gal ir nereikėjo) jūsų paminėtus faktus paprastose buitinėse situacijose.
Jūsų minėtas (labai gražus viešas jūsų vyro pareiškimas) yra emocijų išraiška. Santuoja - juridinis veiksmas.
QUOTE(Nakviša @ 2010 04 27, 18:55)
Taip, tai antroji santuoka. Pirmoji truko net visus 10 mėn., bėje pirmąjai aš irgi priešinausi, tik pasidaviau tėvų ir ex-vyro tėvų spaudimui. Čia, kad nesakytumėt, jog sugyventinės statusą renkasi tik išsiskyrusios moterys. Ne, man ir pirmos santuokos nereikėjo ir aš jos nenorėjau, bet TADA susimetus gyventi buvo negražu prieš kaimynus.
Aš nieko nesakysiu, tiesiog tai suteikia kitokių atspalvių jūsų nenorui.

Be to, tas iš jūsų pasisakymo labai aišku. Tik norėjau pasitikrinti, ar neklystu.
Žinot, aš irgi santuokos nenorėjau. Bet nežinau, kaip jausčiausi dabar, jeigu tebebūčiau sugyventinė ar gyvenimo draugė. Tikrai nežinau. Viena yra nenorėt, kai turi, kita yra nenorėt, kai tau ir nesiūlo. Palyginsiu su kvietimu į vakarėlį: viena, kai tave kviečia, o tu nenori ir pasirenki pabūt viena namuose, kita, kai tavęs net nekviečia.