QUOTE(Balta balta @ 2010 04 28, 01:19)
Na ir ką - ir ištekėjus vaikas gali gauti tavo pavardę ir pilietybę. Ne visos ir ištekėjusios pavardę ar pilietybę (nors ir už užsieniečio) keičia. Ir man džiaugsmą teikia tai, kad mano žmogus yra su manim ir nori su manim būti ne tik šiandien, bet kiekvieną dieną nuo šiandien. O tai, kad jis įsipareigojo saugoti santykius yra tik privalumas, nes vieną dieną įsimylimas trumpam dings... saugoti santykius reiškia juso puoselėti, stengtis įsimylėti iš naujo ir spręsti konfliktus, ne nuo jų bėgti. Nematau čia nieko nagatyvaus, net atvirščiai!?
1. tiek aš, tiek mb užaugę visuomenėje, kur normalu, kad vaikas gauna tėtės pavardę, kitoks variantas jam būtų skaudus, o ir aš neturiu poreikio vaikui suteikti savo pavardę. Tad šito "kešto" panaudoti nenorėčiau, bet esu apie jį pagalvojusi... (čia atmetant visas socialines ir politines priežastis, nors dėl jų mb pilietybė apsimoka labiau)
2. o dėl įsipareigojimo, aš juk parašiau, kad aš jauna... aš manau, kad bent pirmuosius santykių metus (gyvenama ar negyvenama kartu) neturėtų reikėti papildomų motyvų puoselėti santykius ir spręsti konfliktus, turėtų užtekti paprasčiausio abipusio noro

jei jau dabar tam meilės neužtenka, tai gal neverta tęsti santykių... Aš tiesiog manau, kad santuokai turi ateiti tinkamas metas. Trumpai tariant, aš nelabai suprantu ilgalaikių sugyventinių, nes man santuoka yra vertybė

bet kadangi man santuoka yra vertybė, tai manau, kad nereikia skubėti, aš pati norėčiau tekėti tik kartą gyvenime