Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės. Savo ir nesavo noru

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 28, 11:37)
Reikia, čia tu taip manai kuo aš buvau ir kuo aš tapau. biggrin.gif Ačiū už mano charakteristiką biggrin.gif Bet tu sugebi purvinais batais nusivalyti. Aš juk gražiai parašiau apie gražius dalykus, o tu ką čia darai?

ok ok... atsiprasau,vestuves tai visa ko kas buvo trintukas smile.gif tinka geriau smile.gif
mes dabar kaip tik su drauge apie vestuves chatinam,nes ji jas rengia...nu vistiek tai yra tiesiog grazus balius ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 28, 11:03)
Žinai, o man vedybų diena buvo ne tik malonus jaudulys, bet ir naujo gyvenimo etapo pradžia, lyg naujas baltas lapas, kuriame pradėjau rašyti naują istoriją. Simbolinė ir labai atsakinga.

Gražu, taip žmonės skirtingi, todėl ir jų potyriai skirtingi. ***** aš ir dabar per daug atsakingai į viską žiūriu..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk veja @ 2010 04 28, 10:00)
Ne, pompastikų ir taip bebus. Bet aš nenoriu net to ,,minimalaus" streso. Nenoriu jokios baltos suknelės ir visų kitų priedų...
Ar jus kas per prievartą ta suknele rengia? Taigi daugybė porų susirašo kasdieniais drabužiais. Ir nieko - gyvena. rolleyes.gif
Iš tiesų nesuprantu jūsų požiūrio. Sakot, jis vyriškas. Man jis visai nevyriškas. Vyras net nesvarstytų galimybės apie baltas sukneles, jeigu jam tai būtų nepriimtina.
Atsakyti
Ne, vestuvės, vedybos, santuokinis gyvenimas - tai ne trintukas, o naujo gyvenimo etapas. Aš tapau liūte, iki tol buvau nepriklausomas visomis prasmėmis aitvaras. Jei galima taip apibūdinti būsenas ir pokyčius.

Ir prie ko čia tas "balius"? Per gyvenimą balių būna n + k, o vedybos kai kam ir vieną kartą. O kažkam tik 2 kartus. Bet tai simbolika, daug gilesni dalykai, nei balta mišrainė, degtinė ir šakotis.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 04 28, 01:19)
Na ir ką - ir ištekėjus vaikas gali gauti tavo pavardę ir pilietybę. Ne visos ir ištekėjusios pavardę ar pilietybę (nors ir už užsieniečio) keičia. Ir man džiaugsmą teikia tai, kad mano žmogus yra su manim ir nori su manim būti ne tik šiandien, bet kiekvieną dieną nuo šiandien. O tai, kad jis įsipareigojo saugoti santykius yra tik privalumas, nes vieną dieną įsimylimas trumpam dings... saugoti santykius reiškia juso puoselėti, stengtis įsimylėti iš naujo ir spręsti konfliktus, ne nuo jų bėgti. Nematau čia nieko nagatyvaus, net atvirščiai!?

1. tiek aš, tiek mb užaugę visuomenėje, kur normalu, kad vaikas gauna tėtės pavardę, kitoks variantas jam būtų skaudus, o ir aš neturiu poreikio vaikui suteikti savo pavardę. Tad šito "kešto" panaudoti nenorėčiau, bet esu apie jį pagalvojusi... (čia atmetant visas socialines ir politines priežastis, nors dėl jų mb pilietybė apsimoka labiau)

2. o dėl įsipareigojimo, aš juk parašiau, kad aš jauna... aš manau, kad bent pirmuosius santykių metus (gyvenama ar negyvenama kartu) neturėtų reikėti papildomų motyvų puoselėti santykius ir spręsti konfliktus, turėtų užtekti paprasčiausio abipusio noro smile.gif jei jau dabar tam meilės neužtenka, tai gal neverta tęsti santykių... Aš tiesiog manau, kad santuokai turi ateiti tinkamas metas. Trumpai tariant, aš nelabai suprantu ilgalaikių sugyventinių, nes man santuoka yra vertybė smile.gif bet kadangi man santuoka yra vertybė, tai manau, kad nereikia skubėti, aš pati norėčiau tekėti tik kartą gyvenime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 04 27, 16:37)
na zinot tie Afrikos ritualai mane kazkaip maziausiai domina smile.gif) kai kurie jie ten valgo vieni kitus, kiti dar kitaip meiles irodineja smile.gif nelabai noriu as i juos lygiuotis smile.gif)
o siaip..

iš nežinojimo ir atsiranda prietarai... paralelė buvo ta, kad visam pasauly, visokiausiose tautelėse yra pripažįstama santuokos (ar bet kokio atitinkamo viešo ritualo) svarba. Nes žmogus bet kokiu atveju yra visuomenės dalis, o visuomenė turi tam tikras taisykles. Vienur jos vienokios, kitur kitokios (vienur užmušti žmogų leidžiama, jei turi tam priežasčių, kitur net paliesti prieš jo nenorą negali), tačiau santykių paviešinimas yra universalus.

QUOTE(gaudyk veja @ 2010 04 28, 10:00)
Ne, pompastikų ir taip bebus. Bet aš nenoriu net to ,,minimalaus" streso. Nenoriu jokios baltos suknelės ir visų kitų priedų...Ir iš esmės dėl santuokos įteisinimo neskubu, nes man tai nėra labai svarbu. Jeigu būtų labai svarbu net ir pompastikas iškęsčiau turbūt. Aš ,,vyriško mąstymo" kai galvoji apie vaikus, tai galima ir apie vestuves pagalvoti. Na nežinau, minčių dėstymas raštu, apriboja diskusijos gylį, bet gal suprasit mano poziciją...

Nemaišykit vestuvių (ko pagrindas ir esmė yra viešas pasižadėjimas vienas kitam) ir baliaus. Niekas neverčia nei suknelių rengtis, nei vaišes kelti, nei gimines kviestis. O kas neleidžia vienas kitam pasižadėti? Be jokių svečių, suknelių ir t.t., bet viešai, ne dviese kartu burkuojant? Sakot "vyriško mąstymo", bet apie vestuves, sukneles ir t.t. visgi galvojat daug, kad ne forume rašot.
Atsakyti
wit, gi aš jūsų nepuolu. tūkstantis septynioliktas sykis. juk dar išskyriau moteris, kurios nenori tekėti, ir dar kaip jas suprantu. tik parašiau, ka ta, kuriai nieks niekad nesipiršo, nesijaus taip pat, kaip toji, kurioj peršas, o ji tik liežuvį rodo. vat jums parašiau, jūs dar daugką norėsit ateity papasakot, kad ir kaip baigtųsi-vedybom, niekuo ar skyrybom-jūsų dabartinis ryšys.
Atsakyti

QUOTE(zuzu @ 2010 04 29, 07:43)
wit, gi aš jūsų nepuolu. tūkstantis septynioliktas sykis. juk dar išskyriau moteris, kurios nenori tekėti, ir dar kaip jas suprantu. tik parašiau, ka ta, kuriai nieks niekad nesipiršo, nesijaus taip pat, kaip toji, kurioj peršas, o ji tik liežuvį rodo. vat jums parašiau, jūs dar daugką norėsit ateity papasakot, kad ir kaip baigtųsi-vedybom, niekuo ar skyrybom-jūsų dabartinis ryšys.

jus cia buriat ar spejat? o ka reiskia kai santykiai baigiasi niekuo? smile.gif jus mane linksminat zinokit biggrin.gif
Atsakyti
snatykiai baigiasi niekuo? tai iseina kaip gyvenai tai ir toliau gyveni...
o jei baigiasi vedybomis? tai nebegyveni taip kaip iki siol?
Atsakyti

QUOTE(Reika @ 2010 04 29, 09:18)
o jei baigiasi vedybomis? tai nebegyveni taip kaip iki siol?

nu aisku kad ne lotuliukas.gif tada jau gyveni saugiai ir zinai, kad esi mylima lotuliukas.gif ir gimines buna pavalge baltos misraines ir sudainave ozys ozys jaunikis ozys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 29, 09:18)
o jei baigiasi vedybomis?
tai nebegyveni taip kaip iki siol?

aš už tai, kad santykiai niekada nesibaigtų. Geriau jau nereikia tų vedybų, jei jomis santykiai baigiasi lotuliukas.gif
Atsakyti
na matai pagal viena baigiasi vedybomis, kita prideda, po vedybu gyveni lyg baltam lape(praeitis nebeegzistuoja, net tai kas buvo tarp taves ir vyro)

as nesuvokiu, tokio isitikinimo,kad vedybos pakeis vyra, arba jei jau vedybos nepakeite,tai gal vaikas pakeis.
Atsakyti