Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės. Savo ir nesavo noru

QUOTE(dange29 @ 2010 05 02, 19:25)
Koks man skirtumas, nori tuoktis pora ar ne?...Tiek, kad keista, kai žmonės, mylintys, nenori to popieriuko. Aš nesuprantu.

QUOTE(ulrika @ 2010 05 02, 22:08)
As irgi nesuprantu...  rolleyes.gif

Paprastai labai norima/skubama tekėti pirmąsyk: balta sukienka, gražus žiedelis, būrys karvelių iš bagažniko, dar didesnis būrys žioplinėtojų, pavardė -ienė ir t.t. Tam, kad užsimanyt tekt antrąsyk, tenka rasti kur kas rimtesnių argumentų nei tie išvardinti. O kai kurioms - tekant ir pirmąsyk wink.gif
Atsakyti
moonte, tavo pasisakymui pritariu paskutiniam, taip ir maniau, kad parašysit.
vis tik tai neatsako į daugelį klausimų, bet gal ir nereikia.

akrilik, nu nemaniau, kad savo santykius su žmogum prilyginsit pirstelėjimui. atįjot, susitikito, ne pernakt nusprendėt kad būsit kartu. o popierius - kažkoks pirstelėjimas.
dar. kažkaip neargumentuotai aiškinat. nėr laiko. vat gal poreikio ar dar ko gilesnio. jau net eiliniam gimtad vadinasi ir eilėm pas gyd daugiau laiko gaištama, o čia...įvardinot; "jei dėl kiekvieno pirstelėjimo..." nu kažkaip apgailėtinai suskambėjo. na bet ...kaip pavadinsi, nesugadinsi, jei jums taip gerai.
Atsakyti
Ilgą laiką buvau sugyventinė vien savo noru, atsisakiau tekėti, nes (kaip ir mano mama, beje) tiesiog nemačiau prasmės, reikalo ar kažkokio super grožio vestuvėse. paskui sutikau vien dėl jo(na ir šiaip man tuo metu būtų buvę paranku ištekėti).... padavėm pareiškimus, lyg bandėm kažką planuoti panašaus į vestuves, bet vieną vakarą susėdom išsikalbėjom ir suvokėm, kad nereikia mums nieko, laimingi mes ir taip.
Deja pabaiga vis tik neitin džiugi - išsiskyrėm. Džiaugiuos tik, kad taip ir neapsivedėm(nes dabar sakyčiau, kad santuoka mistiškai sugriovė mūsų santykius biggrin.gif ).

Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2010 05 02, 22:16)
Paprastai labai norima/skubama tekėti pirmąsyk: balta sukienka, gražus žiedelis, būrys karvelių iš bagažniko, dar didesnis būrys žioplinėtojų, pavardė -ienė  ir t.t. Tam, kad užsimanyt tekt antrąsyk, tenka rasti kur kas rimtesnių argumentų nei tie išvardinti. O kai kurioms - tekant ir pirmąsyk wink.gif

Kas liecia antra santuoka, sutinku su Jusu nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ulrika @ 2010 05 02, 21:08)
Tai  aisku, kad popierius napadaro zmogaus padoriu ir pan... Moonte, jei Jums santuoka yra niekine ir pan. cool. Bet kodel man susidaro toks ispudis, kad galbut santuoka jau nera, netgi Jums tokia 'beverte', kaip bandoti cia mus visus (o gal save) itikinti... Gal ir klystu...

Mane galima apkaltinti arogancija, staciokiskumu, manyciau, tame yra dalis tiesos, bet veidmainiskumu... Mano rasliavoje visada buvo ir bus testinumas, esu pakankamai prognozuojama savo paziurose ir gyvenimo bude.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 05 02, 23:21)
akrilik, nu nemaniau, kad savo santykius su žmogum prilyginsit pirstelėjimui. atįjot, susitikito, ne pernakt nusprendėt kad būsit kartu. o popierius - kažkoks pirstelėjimas.
dar. kažkaip neargumentuotai aiškinat. nėr laiko. vat gal poreikio ar dar ko gilesnio. jau net eiliniam gimtad vadinasi ir eilėm pas gyd daugiau laiko gaištama, o čia...įvardinot; "jei dėl kiekvieno pirstelėjimo..." nu kažkaip apgailėtinai suskambėjo. na bet ...kaip pavadinsi, nesugadinsi, jei jums taip gerai.

Nuėjimas pasirašyt santuokos popieriukų - tai vienintelis laikas, kurį jūs skyrėt savo vyrui? Nuskriaustą vyrelį turit biggrin.gif
Atsakyti
Vis delto, sutikime, kad pasakymas, kad esi kazkieno zmona, skamba solidziau, suteikia tau daugiau vertes, nei pasakymas, kad esi to ar ano sugyventine. Tas pats zodis sugyventine yra daugiau neigiamos, nei teigiamos reiksmes. Ar jums taip neatrodo ? g.gif O is asmenines patirties: kalbuosi karta su dviem bendradarbiais apie viena bendradarbe, kuri issiskyre su vyru ir suejo gyventi su kitu, t.y. tapo jo sugyventine. Tai jie man ir sako, na, ji su juo dabar gyvena nesusituokus, t.y. na, miega su juo... Tai nuskambejo tikrai su neigiamu atspalviu, tarsi mergina pamyne savo moteriska oruma ir buna kazkiekno "paklode", joki isipareigojimu is sugyventinio nereikalaudama. Cia as tik pasidalinau savo asmenine patirtim ir kaip aplinka ziuri i tokius santykius.
Atsakyti
QUOTE(ulrika @ 2010 05 02, 21:24)
Kas liecia antra santuoka, sutinku su Jusu nuomone smile.gif

Jus norite pasakyti, kad po skyrybu moteris protingeja ir blaiviai vertina santuoka?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 05 02, 22:26)
Mane galima apkaltinti arogancija, staciokiskumu, manyciau, tame yra dalis tiesos, bet veidmainiskumu... Mano rasliavoje visada buvo ir bus testinumas, esu pakankamai prognozuojama savo paziurose ir gyvenimo bude.

Veidmainiskumas cia ne prie ko. Tiesiog kai zmogus pastoviai ir daug kalba apie tai kas jam nepatinka/nepriimtina/nesvarbu, tai man atrodo, kad ta zmogu vis delto 'kazkas tai kabina'...kitaip tiek daug nekalbetu apie ta pati...gal ir klystu...
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 05 02, 22:49)
Jus norite pasakyti, kad po skyrybu moteris protingeja ir blaiviai vertina santuoka?

As manau, kad ne tik po skyrybu, bet su metais mes visi daug isrankesni/reiklesni... o jau karta nudeges zmogus daug atsargesnis ir jau neneria i viska stacia galva...patirtis,branda, praeitis daro didele itaka...
Atsakyti
QUOTE(ulrika @ 2010 05 02, 22:09)
Veidmainiskumas cia ne prie ko. Tiesiog kai zmogus pastoviai ir daug kalba apie tai kas jam nepatinka/nepriimtina/nesvarbu, tai man atrodo, kad ta zmogu vis delto 'kazkas tai kabina'...kitaip tiek daug nekalbetu apie ta pati...gal ir klystu...
Papildyta:

As manau, kad ne tik po skyrybu, bet su metais mes visi daug isrankesni/reiklesni... o jau karta nudeges zmogus daug atsargesnis ir jau neneria i viska stacia galva...patirtis,branda, praeitis daro didele itaka...

Va as daug pasireiskiu "barakudu" temoje, matyt as barakuda. Va ir tema apie tolerancija man nesvetima, matyt ir cia kazkur slubuoju... Va ir si tema, man kvepia diskriminacija, kaikuriu istekejusiu damu arogancija, nes jos manosi jog turi teise abejoti zmogaus pasirinkimo padorumu, orumu ir t.t.

Ar verta toliau argumentuoti, del santuoko,s kaip vertybes. Jei zmogui su branda ji praranda verte mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2010 - 22:21
QUOTE(Moonte @ 2010 05 02, 23:20)

Ar verta toliau argumentuoti, del santuoko,s kaip vertybes. Jei zmogui su branda ji praranda verte mirksiukas.gif

As taip nesakiau... biggrin.gif mirksiukas.gif Neiskraipykit mano zodziu, Moonte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ulrika @ 2010 05 02, 22:09)

Prasom, argumentuokite sita teigini. As butent suprantu ji taip, kaip parasiau. Kame klystu?

Papildyta:
Del tu popieriuku. Man kilo asociacijos su baznycia. Kiek zinau kriksto metu, dermavones, pirmosios komunijos ir t.t. (galiu ir klysti, nes esu agnostikas) vaikams duodami popieriai, kad jie atliko krikscionams reikalingas apeigas. Tad jei as neturiu tu poperiuku, ar tai dabar parodo, kad as baidausi, ar vis del to, man tai nera vertybe...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2010 - 22:47