Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu pasilikti savo pavarde

QUOTE(V*i*k*a @ 2010 05 24, 10:00)
Pagalvojau, kad turbūt nemažai vyrų didžiuojasi, kad žmonos turi jų pavardes  thumbup.gif

o gali parodyti, kur jau taip nemazai zmonu su vyru pavarde randasi? LT tai itariu pirstu uztektu tokiems atvejams suskaiciuoti.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 05 24, 10:33)
o gali parodyti, kur jau taip nemazai zmonu su vyru pavarde randasi? LT tai itariu pirstu uztektu tokiems atvejams suskaiciuoti.

Aš turėjau omeny, kad mergina kai išteka už Pertaičio tampa Petraitienė (ir nesakykit, kad tai jo mamos pavardė - juokinga) bigsmile.gif
Nesuprantu kodėl toks baisu pyktis SM dėl pavardžių keitimo? doh.gif
Kas jam yra priimtina tą žmogus ir renkasi, aš asmeniškai norėčiau vyro pavardės su -ienė wub.gif Metrikacijoje netgi klausiama kokia pavarde renkatės? ir yra atsakymas - savo arba - vyro. Nėra jokių - anytos ir t.t. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(V*i*k*a @ 2010 05 24, 10:51)
Aš turėjau omeny, kad mergina kai išteka už Pertaičio tampa Petraitienė (ir nesakykit, kad tai jo mamos pavardė - juokinga)

na jeigu tai ir ne vyro mamos pavarde, tai tikrai ir ne vyro, nes jo pavarde yra petraitis, o ne kokia nors kita
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 05 24, 12:29)
na jeigu tai ir ne vyro mamos pavarde, tai tikrai ir ne vyro, nes jo pavarde yra petraitis, o ne kokia nors kita

Čia kaip su pliku peštis lotuliukas.gif Lietuvoje kai sudarai santuoka klausiama kokią pavardę renkatės? atsakymai: savo t.y. mergautinė su -aitė, -ytė, -utė, -čiūtė arba VYRO su galune -ienė arba -ė. Na dar galima per brukšnelį.
Atsakyti
QUOTE(diamondjones @ 2010 05 24, 02:39)
tkios jau tradicijos - moteris priima vyro pavarde. kitu atveju teisingai vyras ivardijo - tai nepagarba jam.

Žioplas tas vyras, ne kitaip.
Atsakyti
QUOTE(V*i*k*a @ 2010 05 24, 12:46)
Čia kaip su pliku peštis  lotuliukas.gif Lietuvoje kai sudarai santuoka klausiama kokią pavardę renkatės? atsakymai: savo t.y. mergautinė su -aitė, -ytė, -utė, -čiūtė arba VYRO su galune -ienė arba -ė. Na dar galima per brukšnelį.

Kai tekėjau, norėjau vyriškos vyro pavardės. Skambinausi kur tik galėjau, atsakymas - ruošiamas įstatymas. Štai jau 3 metus laukiu, kažin ar sulauksiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2010 05 25, 07:59)
Štai jau 3 metus laukiu, kažin ar sulauksiu  g.gif

Greičiausiai - ne.
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2010 05 25, 05:59)
Kai tekėjau, norėjau vyriškos vyro pavardės. Skambinausi kur tik galėjau, atsakymas - ruošiamas įstatymas. Štai jau 3 metus laukiu, kažin ar sulauksiu  g.gif

Teks į užsienius važiuoti tongue.gif ir tai gali kilti problemų keičiant pasą doh.gif
Atsakyti
Ale kas cia per vyras turi buti kad neves jei jo ir TIK JO pavardes neimsi? fool.gif
uzsienyj paprasciau - nera jokiu -ieniu, -aiciu, ir savo pavardes pasilikimas nera jau tokia naujove...
Atsakyti
QUOTE(V*i*k*a @ 2010 05 24, 08:00)
Prieš kurį laiką kalbėjom su MB apie pavardės keitimą po santuokos. Jis labai liberaliai žiūri į visas naujoves ir pasakė, kad jam nesvarbu ar aš keisčiausi pavardę ar ne, ar būsiu -ienė ar -ė. Tačiau kai pasakiau, kad jeigu tekėsiu, imsiu vyro pavardę su -ienė, jis labiau meiliai nusišypsojo wub.gif Nieko nesakė, tačiau aš supratau, kad visdėlto giliai širdy norėtų, kad taip būtų. Pagalvojau, kad turbūt nemažai vyrų didžiuojasi, kad žmonos turi jų pavardes  thumbup.gif

Atleiskit, labai prajuokino mane šis pasisakymas biggrin.gif Rožinė spalva per kraštus liejasi rolleyes.gif

O kuo čia didžiuotis? Kad 'suvystė'?

Nes man asmeniškai -ienė su nuosavybe asocijuojasi ir tikrai negražu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taistė: 26 gegužės 2010 - 23:44
QUOTE(Taistė @ 2010 05 27, 00:43)
Atleiskit, labai prajuokino mane šis pasisakymas  biggrin.gif Rožinė spalva per kraštus liejasi  rolleyes.gif
O kuo čia didžiuotis? Kad 'suvystė'?

Nes man asmeniškai -ienė su nuosavybe asocijuojasi ir tikrai negražu.

O kas čia blogo? SM kai paskaitau susidaro įspūdis, kad visos tokios emancipuotos, neromantiškos, realistės. O aš noriu šiek tiek pabūti romantiška ir man malonu, kad MB vertina mano pasirinkimą mirksiukas.gif
Jeigu jums -ienė asocijuojasi su "suvystimu" - tai nereiškia, kad ir kitoms taip yra. Man tai asocijuojasi su meile, norų būti šeima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(V*i*k*a @ 2010 05 27, 07:25)
O kas čia blogo? SM kai paskaitau susidaro įspūdis, kad visos tokios emancipuotos, neromantiškos, realistės. O aš noriu šiek tiek pabūti romantiška ir man malonu, kad MB vertina mano pasirinkimą  mirksiukas.gif
Jeigu jums -ienė asocijuojasi su "suvystimu" - tai nereiškia, kad ir kitoms taip yra. Man tai asocijuojasi su meile, norų būti šeima  thumbup.gif

Žinoma, jūsų teisė rinktis.

Bet ar manote, kad moteris pasilikusi savo pavardę su vyru yra 'mažiau šeima'?
Atsakyti