Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu pasilikti savo pavarde

Labai juokingai skamba, kai sako , kad turėti tai kas Tau priklauso egoistiška, tai vienas ..ir dar juokingesnis pasisakymas, jei moteris neima vyro pavardės, ji jo negerbia… ha-ha…
O tai , kad moteris jam atsiduoda? tai, kad ruošiasi kurti šeima kartu? gimdyti to vyro vaikus?… prižiūreti juos ? maitinti vyrą ir rūpintis namais?… tai kas nepagarba???
Manyčiau jei vyrai tokie kategoriški, tai jie egoistai žymiai labiau… ir dar vienas momentas, kuris man primena tą situacija aceit “negerbia” zinote, kas…??
susėda du vyrai už šventinio stalo ir kuris nors vienas įkyriai siūlo kitam išgerti, jei tas atsisako, pirmasis supyksta ir sako: - Tai ką, Tu manęs ne gerbi???
Jei moteris laiminga, su Vyro pavarde ok, bet kai yra sakoma "tai tokios tradicijos", man ima juokas…. O ar ne tie patys vyrai sugalvojo tas tradicijas… senais, senais laikais?? Manyčiau jie kaip ir visur nori žymėti savo teritoriją smile.gif ir toliau tai tęsia, o tos kurios atsisako būti pažymėtos, kala prie kryžiaus ir vadina tradicijų laužytojom…
Kad ir kaip myliu savo Vyrą, ji GERBIU, bet kad tai įrodyčiau, neprivalau naudotis jo asmeniniais daiktais…. Yra begalė kitų būdų įrodyti savo meile…
Atsakyti
Tekėjau prieš penkiolika metų ir pavardę savo pasilikau, nes tekėjau ne tam, kad pakeisčiau pavardę, kaip daugelis kad mano laikais darė...
Atsakyti
Ot problemą rado,lyg nuo pavardės gyvenimas priklausytų doh.gif

Kad tik tokios problemos būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2010 06 07, 10:59)
Ot problemą rado,lyg nuo pavardės gyvenimas priklausytų  doh.gif

Kad tik tokios problemos būtų  biggrin.gif

o jums nieko nerodo pati situacija g.gif būtent gyvenimas ne nuo pavardės priklauso, bet va ultimatumai keliami... ir nenorėjimas eiti kompromiso keliu jau daug ką sako... apie galimas problemas ateityje... gaila temos autorė nebeužeina...
Atsakyti
QUOTE(Lurdesita @ 2010 06 07, 18:09)
o jums nieko nerodo pati situacija g.gif būtent gyvenimas ne nuo pavardės priklauso, bet va ultimatumai keliami... ir nenorėjimas eiti kompromiso keliu jau daug ką sako... apie galimas problemas ateityje... gaila temos autorė nebeužeina...

Rodo smile.gif Kad vyras ieško problemos ten kur jos nėra rolleyes.gif

Atsakyti
smile.gif Sveiki, smile.gif

Aš irgi susidūriau su tokia problema, bet šiuo atveju buvo truputį kitokia situacija. Mano pavardė - vien tik su lotyniškom raidėm, o draugo pavardėje yra ir lietuviškų raidžių. Ir šiaip man jo pavardė nelabai patinka, jo mamos pavardė man negražiai skamba. Tai siūliau keisti jam pavardę - jis sako - " Galiu paimti Tavo". Bet šis variantas man taip pat nelabai patinka, norėtųsi kitokios pavardės. Iš esmės jam pakeisti pavardę nėra prncipo reikalas, nes jie su mama nešioja vyro pavardę, kuris jau seniai su jais nepalaiko ryšių, todėl "pvardės perdavimas sūnui" čia negalioja. Kaip manote, ar įmanoma sugalvoti bet kokią pavardę ir santuokos metu ja įteisinti, prieš tai sutvarkius visus dokumentus? smile.gif Ar verta? žinoma, tai panašu į "idee fixe", bet kol esame jauni visokios mintys į galvą šauna.
Atsakyti
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2010 06 08, 10:29)
smile.gif Sveiki,  smile.gif
Kaip manote, ar įmanoma sugalvoti bet kokią pavardę ir santuokos metu ja įteisinti, prieš tai sutvarkius visus dokumentus? smile.gif Ar verta? žinoma, tai panašu į "idee fixe", bet kol esame jauni visokios mintys į galvą šauna.

galima imti, pvz seneliu pavarde ir santuokos sudarymo metu ja paims ir antras sutuoktinis. dokumentai del pirmojo pavardes keitimo tvarkomi pries santuoka, kad santuokos metu jau turetu asmens dokumentus su nauja pavarde.
bet kokia tai nemanau, kad galima cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 08 birželio 2010 - 11:11
Pasiskaitykit
Čia tai, kuri pavardę nori keisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2010 06 08, 10:29)
smile.gif Sveiki,  smile.gif

Aš irgi susidūriau su tokia problema, bet šiuo atveju buvo truputį kitokia situacija. Mano pavardė - vien tik su lotyniškom raidėm, o draugo pavardėje yra ir lietuviškų raidžių. Ir šiaip man jo pavardė nelabai patinka, jo mamos pavardė man negražiai skamba. Tai siūliau keisti jam pavardę - jis sako - " Galiu paimti Tavo". Bet šis variantas man taip pat nelabai patinka, norėtųsi kitokios pavardės. Iš esmės jam pakeisti pavardę nėra prncipo reikalas, nes jie su mama nešioja vyro pavardę, kuris jau seniai su jais  nepalaiko ryšių, todėl "pvardės perdavimas sūnui" čia negalioja. Kaip manote, ar įmanoma sugalvoti bet kokią pavardę ir santuokos metu ja įteisinti, prieš tai sutvarkius visus dokumentus? smile.gif Ar verta? žinoma, tai panašu į "idee fixe", bet kol esame jauni visokios mintys į galvą šauna.

Galima pasikeisti į betkokią,mano vyrs prieš vestuvesw pasikeitė į tokią kokią susigalvojo,priduodi dokus,tave patikrina ar nesi kur užkliuvęs ir pakeičia,o po to atšoki vestuves biggrin.gif
O dėl diskusijos tai abu labu,jei dėl pavardės ginčiai vyksta ir nesutarimai ,tai kas bus kai susituoks,jeigu susituoks,vaikų žaidimai skant
Atsakyti
QUOTE(linute_lina @ 2010 05 03, 13:24)
Noriu po vestuviu pasilikti savo pavarde, vyro pavarde butu per bruksneli. Man mano pavarde labai svarbi, su ja uzaugau, ja man suteike tevai, kuriems esu uz daug ka dekinga ir kuriems dziugu, kad dukra nesioja ju pavarde (nes sunu neturi). Busimas vyras kategoriskas pries mano toki pasirinkima, tada sako, jai nenori kad butumeme kaip viena seima, liekame sugyventiniais, jam atrodo, kad tai didele nepagarba vyrui ir kad noriu visada islikti nepriklausoma -aite.  Atrodo kitiem juokinga, o pas mus didele drama ir nesutarimai. Kaip jus manote?

Man labai keista skaityt tokias zinutes. Na as tiesiog neisivaizduoju kad man vyras taip galetu papriestaraut. Niekas nesutrugdytu jam taves vesti (juolab tokia smulkmena kaip tu apsasei), jei jis tikrai to noretu.
Atsakyti
smile.gif dėkui. Reikės rimtai apsvarstyti šį klausimą.
Atsakyti
MB yra su mamos pavarde, o man ji nepatinka, nes ji rusiska blush2.gif jau buvau pradejus kalbinti, kad pasiimtu tecio pavarde, nes ji man labiau patinka...bet visa ta dokumentacija...ypac, kai leliukas ant nosies...sulietuvinsim MB pavarde ir tiek ax.gif
Atsakyti