Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu pasilikti savo pavarde

baikit pestis, kas kokia nori, tas tokia ir pasirenka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaciukea: 27 gegužės 2010 - 13:09
na matai nevisada, kartais vyras neveda,jei jo pavardes nesirenki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 05 27, 12:32)
* Žinoma, jūsų teisė rinktis.

* Bet ar manote, kad moteris pasilikusi savo pavardę su vyru yra 'mažiau šeima'?

* Ačiū už supratimą thumbup.gif
* NE, aš taip nemanau. Kiekviena moteris turi teisę rinktis ir nuo pavardės nebus jie didesnė šeima ar mažesnė.

Aš visada už pasirinkimo galimybę! thumbup.gif
Atsakyti
Jei jau del tokios smulkmenos kyla problemos, tai tikrai vertu susimastyti, ar isvis verta teketi uz to vaikino wink.gif

O kalbant apie pavardes, tai man irgi grazu, kaip moteris turi dvi pavardes per bruksneli.
Vyro pavardes neimciau, jei ji butu labai juokinga, arba as buciau kokia garsi dizainere ar aktore, isgarsejusi dar su savo mergautine pavarde.
Galune -e arba -iene priklausytu nuo skambesio. Vienos pavardes tiesiog tobulai skamba su modernia galune (Beinore, Eimonte, Narmonte), kitos daug geriau skamba su tradiciska galune -iene.
Atsakyti
Ištekėjau prieš aštuonerius metus ir pavardės keisti nė neketinau. Vis dėlto prieš pat vestuves "pagailėjau" dūsaujančio brangiojo ir po brūkšnelio tą -ienę pridūriau. Bet -iene niekada taip ir nebuvau, tik asmens tapatybės kortelė išduoda "statusą", o banko kortelėse, viešame gyvenime, vaiko reikaluose, net lėktuvo bilietuose - tik viena pavardė.
Dvigubą pavardę pavadinau kompromisu ir "investicija" į šeimą, bet garsiai vadintis ja nemanau. Ir kuo toliau, tuo labiau (nors ir nenaudojama) ta antroji pavardė nervina ir maišo - apendicitas... Tik nesumąstau, kaip DABAR jos atsisakyti neįžeidžiant vyro??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2010 05 28, 19:57)

Tik nesumąstau, kaip DABAR jos atsisakyti neįžeidžiant vyro???  unsure.gif

gal kaip nors slaptai, kad nesuzinotu? Negi pasa ar kortele tikrina? Kaip sakoma, nezino, tai ir sirdies neskauda hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2010 05 28, 19:57)
Ištekėjau prieš aštuonerius metus ir pavardės keisti nė neketinau. Vis dėlto prieš pat vestuves "pagailėjau" dūsaujančio brangiojo ir po brūkšnelio tą -ienę pridūriau. Bet -iene niekada taip ir nebuvau, tik asmens tapatybės kortelė išduoda "statusą", o banko kortelėse, viešame gyvenime, vaiko reikaluose, net lėktuvo bilietuose - tik viena pavardė.
Dvigubą pavardę pavadinau kompromisu ir "investicija" į šeimą, bet garsiai vadintis ja nemanau. Ir kuo toliau, tuo labiau (nors ir nenaudojama) ta antroji pavardė nervina ir maišo - apendicitas... Tik nesumąstau, kaip DABAR jos atsisakyti neįžeidžiant vyro???  unsure.gif

idomu, kodel taip maiso ta pavarde? negrazi, nervina, kad "statusa" ir priklausomybe kazkam parodo ar siaip kas? smile.gif
Atsakyti
Aš irgi norėčiau pavardės per brūkšnelį. Labiausiai apskritai savosios norėčiau, bet čia jau egoistiška šiek tiek, atsižvelgiant į mano tradicijų puoselėtoją draugą biggrin.gif O priežastys yra kelios:
1. Man mano pavardė žymiai gražesnė
2. Aš prie jos įpratusi, ji - mano esmės dalis, neįsivaizduoju savęs su kita pavarde schmoll.gif
3. Jei teiksis ateityje man nusišypsoti tokia laimė ir aš savo darbais tapčiau kažkuo reikšminga savo šaliai, noriu garsinti (ar atstovauti, nežinau, kaip pavadinti) savo pavardę, duotą man tėčio, o ne kažkokios giminės, kuri man svetima. mirksiukas.gif

P.S. Nors ir esu tik 20ties, man svarbios mano šaknis, tėvai ir pavardė, su kuria jau susigyvenau lyg su savo ranka ar koja smile.gif smile.gif
Papildyta:
O autorei patariu nenusileisti, o jei vyras toks egoistas, gal tikrai jis ne jums skirtas? 4u.gif Lengva kalbėti, bet žinau, kad jeigu tekėsiu už savo esamo draugo, tai ateityje pykčių ir mūsų tarpe bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(besteller @ 2010 05 29, 10:33)
idomu, kodel taip maiso ta pavarde? negrazi, nervina, kad "statusa" ir priklausomybe kazkam parodo ar siaip kas? smile.gif

Pavardė normali, paprasta, bet kad stovi ji pase kaip prielipas - nei naudoju, nei reikia. O kai susiduriu su kažkokiais oficialumais, prisireikia abi pavardes rašyti, tuomet kitos problemos - abi ilgos, dokumentų grafose netelpa, papildomo popierizmo reikia. Neduok Dieve, užmirštu antrą pridurti, tai vėl visokie taisymai prasideda... Dėl statuso mažai galvą suku - niekada -iene neprisistatinėdavau ir neprisistatinėju, taigi -iene ir nesijaučiu biggrin.gif . Anyta - ir ta - mane -aite vadina biggrin.gif (dabar net susimąsčiau, ar ji žino, kad ir jos pavardę prisidėjau...).
Taigi ta antroji pavardė tiesiog nereikalinga tempiasi iš paskos - ir norisi pamesti pakeliui, ir nežinia, kaip tai padaryti...
Atsakyti
Sveikos,
man irgi buvo truputį ginčų dėl busimos pavardės. Norėjau ne -ienės, o pasitrumpinti, kad baigtųsi tik raide -ė. BV sako, kad jis nieko prieš, tik pergyvena dėl giminaičių reakcijos ir t.t. Tad padarysiu taip, kaip noriu. Nes gyvensiu su tokia pavarde, o ne kas kitas. Kiti pripras. Temos autorei irgi patarčiau daryti taip, kaip pati nori, žinoma, jei vyras neprieštarauja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulialia @ 2010 05 29, 12:51)
Aš irgi norėčiau pavardės per brūkšnelį. Labiausiai apskritai savosios norėčiau, bet čia jau egoistiška šiek tiek,

o tai is draugo puses neegoistiska reikalauti jo pavardes? g.gif

QUOTE(ronikea @ 2010 05 30, 17:01)
Sveikos,
man irgi buvo truputį ginčų dėl busimos pavardės. Norėjau ne -ienės, o pasitrumpinti, kad baigtųsi tik raide -ė. BV sako, kad jis nieko prieš, tik pergyvena dėl giminaičių reakcijos ir t.t. Tad padarysiu taip, kaip noriu. Nes gyvensiu su tokia pavarde, o ne kas kitas. Kiti pripras. Temos autorei irgi patarčiau daryti taip, kaip pati nori, žinoma, jei vyras neprieštarauja. smile.gif

Na jau randa del ko pergyventi!!! O koks tu giminaiciu reikalas, kokia bus jusu pavarde. Jums su ja gyventi, o ne visokiems giminaiciams.
Atsakyti
Leksa, egoistiška iš abiejų pusės, todėl stengsiuosi pasiekti kompromisą - pavardę per brūkšnelį 4u.gif
Atsakyti