QUOTE(Dar @ 2006 11 03, 12:26)
Norėjau paklausti kaip jūs vertinate ar ką manote apie Nomedos Išsipildymo akciją. Kalbu ne apie tai gaila ar negaila tų 2 ar 5 Lt. , kalbu apie akcijos esmę, kaip ji jums.
Jei tai paskatins žmones įsivaikinti ar globoti - kodėl ne? Be to, savo akimis kūdikių namuose mačiau specialias lovytes, nupirktas už akcijos metu surinktas lėšas.
Čia gal ir ne į temą - atsimenu, buvau neseniai parsivežusi savo dukrą iš globos namų. Einam gatve, staiga ji pamato kažkokią reklamą su Nomeda. Mažoji ištiesė į ją rankytę ir džiaugsmingai sušuko: "O, Nomeda!".
As irgi manau, kad jei tie pinigeliai panaudojami pagal paskirti, tai labai gerai, kad organizuojamos tokios akcijos... Ir ne butinai tik del vaiku namu jos turetubuti organizuojamos, seneliu namai taip pat. Zinoma, tada kuo griezciausiai tikrinciau paciu vaiku namu ukiskuma...
Tiksliau mano nuomone tokia: jei tu pats stengiesi, as tau padesiu, o jei ne, tai ne....

Tiksliau mano nuomone tokia: jei tu pats stengiesi, as tau padesiu, o jei ne, tai ne....
as musu globos namuose maciau uz nomedos pinigelius kambari irengta
labai jaukus, stilingi baldeliai
musu berniuko sese 14 mete su drauge gyvena jame, aukletojas sake, kad tik didckiams naujai remontuoja, jie saugo labiau.
is vis su baldais ten keistoka politika
pirma karta, kai klaidas atvaziavo prie sesdamas ant sofos teliko ziuret paklause-o ka galima cia sest?......
sakau, o ka pas jus negalima? atseit ten dideli sedi ant sofos (ne pirmos jaunystes tokia), o maziukai ant zemes ar tabureciu
net nezinau kodel, tipo, kad nesuteptu ar nesulauzytu
buvo ir smagu ir keista ziuret, kai jis kas kelias minutes (kaip ta lape is pasakos) uzkelia koja ant sofos-paziuri i mane, as nusisypsau, tada kita sukelia....taip is leto, po truputis ir susirange vaikas
dabar jau reikia pristabdyti, kad nesokynetu ant jos
matau mamytes sitoj temoj nelabai bendrauja, ar laiko, ar noro truksta
bet labai smagu, kad yra sirdziu kurioms rupi beglobiai vaikuciai

is vis su baldais ten keistoka politika

matau mamytes sitoj temoj nelabai bendrauja, ar laiko, ar noro truksta

Sveika gyva

na taip mes čia toje temoje su didelėm pertraukom

Šiaip smagu būtų paplepėti,juk visada galima rasti minutėlę pasidalinti mintimis ir darbais....Kažką naujo sužinai ar apie save papasakoji

Šventės visai netoli,o taip norisi kažką nepaprastą vaikam sukurti...
Pas mane Kūčiom susirenka didelis būrys,nes mes 10 žmonių ir dar atvažiuoja globotinė,kuri ištekėjusi ir turi du vaikučius.Vasarą palaidojau mamytę,mūsų bus 9....Planuoju pasikviesti našlę su dviem vaikais,kuri gyvena kaiminystėje.Pernai jie buvo šeši,o dabar trys beliko...Kokių baisių likimų yra šalia mūsų....Šauksiu šeimos tarybą ir nuspręsim ką daryti.
Na man reikia ,kad per Kūčias stalas būtų labai didelis .aaš kartais sapnuoju,kad jo galo nematyti...jis visas apsėstas vaikų....
O mes į Globos namus jau nebevažiuojam...paskelbta akcija ten apsilankyti...Pernai buvom,vežėm vaikam didelį tortą nuo mūsų šeimynos....Bet man gaila tų vaikų kurie su pavydu žiūri į maniškius,kad jie jau turi globėjus....O maniškiai didesnieji tampa kažkokie sutrikę...matyt prisimena viską....et...visų paimti negaliu...paskui tik širdį skauda....

man irgi baisiausia, kad kai atvaziuojam berniuko savo, jo mazius broliukas ziuri tokiom akytem, o as mintyse kaip mantra kartoju "tik nepaklausk, kodel nepaimam taves, tik nepaklausk..."
vis koki zaisliuka, skanumyna duodu, kad tik nieko nepasakytu...jausmas ziaurus, na bet niekaip negaliu dar ir ji pasiimti
kai susipazinom su juo, buvo dar tokia mergaite, ja mama savaitgaliais pasiema, paprasciausiai neisgali visu vaikuciu namie auginti. tai jau gal 10 kartu girdejau klausyma is klaido-kodel mane pasiemat, ne ja? atsakau, tu ipatingas, labai brangus man, tai tikriausiai patinka atsakymas, kad klausia ir klausia
dar del artumo paklausiu.as labai megstu niurkyt, myluot ir bucineti vaikus, kazkaip barjeras buvo, kad negaliu taip pat elgtis ir su klaidu, ne juk ne maziulis, nezinojau kaip reguos, kai pradesiu ji myliuot. issisprende ir si problemyte-pradedant atsargiais buciukaips pries miega-dabar pats sukes apsukes vis prisiglaudzia, ant keliu pasipraso
-ir smagu ir liudna-kaip sunku turetu buti augt vaikui be pasimylavimu, be paprasciausiu apsikabinimu
o kaip pas tave, ar vaikai greitai prisileidzia arti?

kai susipazinom su juo, buvo dar tokia mergaite, ja mama savaitgaliais pasiema, paprasciausiai neisgali visu vaikuciu namie auginti. tai jau gal 10 kartu girdejau klausyma is klaido-kodel mane pasiemat, ne ja? atsakau, tu ipatingas, labai brangus man, tai tikriausiai patinka atsakymas, kad klausia ir klausia

dar del artumo paklausiu.as labai megstu niurkyt, myluot ir bucineti vaikus, kazkaip barjeras buvo, kad negaliu taip pat elgtis ir su klaidu, ne juk ne maziulis, nezinojau kaip reguos, kai pradesiu ji myliuot. issisprende ir si problemyte-pradedant atsargiais buciukaips pries miega-dabar pats sukes apsukes vis prisiglaudzia, ant keliu pasipraso

Matai pas mane gal kitas atvejis,nes mano vaikai yra 4 iš vienos šeimos ir jie kai kurie nuo metukų,o kiti du irgi brolis ir sesė,ji nuo metukų...Tai tas prisirišimas labai didelis,beveik kaip pagimdytas vaikas...Mano vaikai irgi labai nori mamytės glėbio,jie žino jeigu ką skauda,ar šiaip blogai kai prisiglaus pasveiks ir palengvės
.O jų tiek daug pasdarė...nes kai tik nuvažiuodavom į globos namus taip ir randam brolį......
Bet matyt taip reikėjo...tokia mano misija šiame gyvenime
O kad glaudžiasi vaikas tai puiku.Tu jį imi savaitgaliais ar kaip?

O kad glaudžiasi vaikas tai puiku.Tu jį imi savaitgaliais ar kaip?
kolkas savaitgaliais per sventes ir atostogas
audziu minti nuo rugsejo visam laikui pasiimti, nes mokykla tektu pakeisti, manau nuo mokslu metu pradzios butu geriau. nors kadangi visa vasara bus pas mus
, tai tas rugsejis tik afocialiai
dabar aukletoja jo pasiule, kad autobusu ji persius, mes pasitinkam, o sekmadieni isodinam, tai labai apsidziugiau, kad taip galima, nes vazinejimas pirmyn-atgal 50 lituku sueda, geriau jau juos kitaip isleisiu
jauciuosi keistai, visa savo samoninga gyvenima audziau minti, kad auginsiu ne savo pagimdyta vaikeli- o dabar tai taip arti
ir dziugu be proto ir baugu siek tiek

dabar aukletoja jo pasiule, kad autobusu ji persius, mes pasitinkam, o sekmadieni isodinam, tai labai apsidziugiau, kad taip galima, nes vazinejimas pirmyn-atgal 50 lituku sueda, geriau jau juos kitaip isleisiu

Šaunuolė,kad apsisprendei
Kokio amžiaus berniukas ir kaip tavo vaikai regavo?
Iš mano didelio būrio vienas yra hiperaktyvus...Tai labai stengiuosi kuo daugiau sužinoti apie šią problemą...Vaiko aišku nepakeisi,bet padėti reikia

Kokio amžiaus berniukas ir kaip tavo vaikai regavo?
Iš mano didelio būrio vienas yra hiperaktyvus...Tai labai stengiuosi kuo daugiau sužinoti apie šią problemą...Vaiko aišku nepakeisi,bet padėti reikia

Mielos globėjos,ar pas jus rajonuose yra globėjų savitarpio pagalbos grupės?
Norėtume savo tarpe tokią turėti,būtų įdomu pasisemti kokios patirties.
O gal kur internete kas matėte tokią temą?
paskutine metu diena svesim jo 9 gimtadieni
vaikai nekantrauja kada jis visam laikui apsigyvens pas mus, dukra susidraugavo jau ligonineje, kur susipazinom, o su sunumi rimta pokalbi turejom, nes jis hiperaktyvus,toks siek tiek pikciurna, tai visokias situacijas aptarinejom su juo, ar tikrai pasiruoses priimti dar viena broli
o del savitarpio pagalbos grupes, tai net nezinau, nemanau, kad pas mus tokia yra, net apie globeju kursus negirdejau

o del savitarpio pagalbos grupes, tai net nezinau, nemanau, kad pas mus tokia yra, net apie globeju kursus negirdejau

Šiaip tai labai naudinga pabendrauti globėjam,nes vis tik išlenda kokių problemų,neaiškumų ,o ir džiaugsmas didesnis kai turi bendraminčių juo pasidalinti
Mano dukrai buvo 15,kai mes pradėjome globą.Ir ji visada turėjo balsą,kai spręsdavome ar imti,dar vieną brolį....Nuvažiavę į kūdikių namus aplankyti pamatėme siūbuojanti 10mėnesių žvirbliuką...akutės traiškanotos,veidukai nupleiskanoję -alergija, sergantis bronchine astma, liūdnas toks,apatiškas į brolius dėmesio nekreipia,nes jų net ir nepažysta....Na ir stovėjo man akyse tos jo liūdnos akutės....Pakol namo parsivežėm
Dabar dručkis nulinukas
.
O globėjų kursus tikriausiai ir tau teks lankyti,nes be jų kažin ar gausi globą.Juose galima išgirsti ir daug naudingų dalykų,bent Kauno Pastogėje tai tikrai.

Mano dukrai buvo 15,kai mes pradėjome globą.Ir ji visada turėjo balsą,kai spręsdavome ar imti,dar vieną brolį....Nuvažiavę į kūdikių namus aplankyti pamatėme siūbuojanti 10mėnesių žvirbliuką...akutės traiškanotos,veidukai nupleiskanoję -alergija, sergantis bronchine astma, liūdnas toks,apatiškas į brolius dėmesio nekreipia,nes jų net ir nepažysta....Na ir stovėjo man akyse tos jo liūdnos akutės....Pakol namo parsivežėm

O globėjų kursus tikriausiai ir tau teks lankyti,nes be jų kažin ar gausi globą.Juose galima išgirsti ir daug naudingų dalykų,bent Kauno Pastogėje tai tikrai.