Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

Labai geras pavyzdys kaip tik apie biologinius tėvus, tai įvykusi tragedija kai iš balkono vakar iššoko ta iš amerikos parskraidinta mergaitė, tikriausiai žinote apie ką kalbu.
Tai ar taip reikėjo daryti. Ar tai rodo brandų jų motinos požiūrį į vaiką. Kai nenorėjo pametė, nesirūpino, net laisvėje būdama neidavo į globos namus aplankyti, na išvežė jas, gal kas ir suklydo, gal pažeidė įstatymus, bet jau tai įvyko, ir dabar parskraidinus į lietuvą ir atidavus jas motinai vien todėl kad ji užsinorėjo, argi problema išsispręndė.
Manau čia vien noro(dar neaiškūs jos sumetimai, gal galvojo pašantažuos amerikonus ir jie pamokės jai už mergaites kad neatimtų)mamos neužteko, turėjo motina įrodyti, kad pajiegs pasirūpinti jomis, kad mergaičių gyvenimas nors šiek tiek bus panašus įgyvenimą amerikoje, turėjo ir psichologai pasakyti savo nuomonę, juk motinos jos net neprisimena. Kad gal valstybė ir padarė kažkokius pažeidimus prieš 10 m. tai ar ne pati motina kalta. Jei būtų motina blaiviai masčiusi ir linkėjusi gero , būtų įvertinusi savo galimybes, būtų galima pirmiausia pabendrauti su globėjais pažiūrėti kokie jų planai mergičių atžvilgiu, pakalbinti pačias mergaites, koks jų požiūris, reikėjo telefonu, laiškais pabendrauti, pažiūrėti kokie amerikos įstatymai sulaukus pilanmetystės, tiesiog apgalvotai elgtis , kad nepakenktum savo vaikams, o dabar užsimaniau, kažkada palikau, dabar užsimaniau pasiimsiu. Jei dabar būtų kokia moterėlė iš lietuvos užsimaniusi jas globoti tai niekas jų iš ten nebūtų parvežę, o jų neauginusiai ,,mamai,, prašom kai tik panorėsite taip ir padarysim. įdomu ar VTAT iš viso apsilankė tos mamos namuose, įvertino sąlygas, plotą, pajamas. Aš manau ši mama du kartus nuskriaudė savo vaikus, nes ryšio jau kaip suprantu nerado, nors ir buvo varoma ant tų amerikonų, bet pasirodo vistiek ten geriau.Kad jau būtų buvę taip blogai tai džiaugtūsi kad išsivadavo.
Atsakyti
Šitą situaciją mes irgi šiandien su kolegomis aptarėme. Iš tikrųjų - baisu. Tik įdomu, kodėl mūsų valstybė į tokius dalykus visiškai nereaguoja. Gerai būtų jei teismai merginoms priteistų tuos milijonus, kurių jos prašo, bent tiek valstybė pajustų.
Atsakyti
as dar nesu tikra globeja, dar tik einu link to maziulis pas mus buna tik tada kai nereikia i mokykla, bet jungiuosi prie jusu geru tikslu wub.gif
beje mamytei penktadieni parvezam broliuka ir sesute klaido thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif leido sventemis pasikviest pas save wub.gif
Atsakyti
Dieve, globėjai patys organizuočiausi, bet labiausiai užimti žmonės. Argi kokie miegaliai ką nors nuveiktų. Tai čia dėl savitarpio pagalbos. Trumpa kalba- reikia kurti asociaciją, pažiūrėkit kas turit galimybes- nesunku, tik įstatus reikia paruošti, aš Klaipėdoje turiu pažįstamų notarų kurie padėtų žmogiškai užregistruoti, o poto galim kalbėti asociacijos vardu. Bet kai augini tris plius vieną vaikelį tai nu negaliu. Išmestų mane iš darbo ar ką 9 laiko būtų). Bet vyras patyrė prieš 3,5 mėn. sunkią traumą, neiaišku kaip bus su jo darbingumu...ir ką tai man turėtų reikšti, nežinau doh.gif Sėkmės visoms ir stiprybės, nepamirškim kad meas išrinktosios. Nu pripažinkim ,kad ne visi tai gali ką mes.....

Dita, po galais, neleisk niekam bendrauti su savo vaiku be teismo nutarties, nu tegul pabando kas nors įrodyti kad tu bloga globėja. Aš tai tikrai nedaleisiu prie Dainiaus jo motinos. Ji ruošiasi ištekėti , skambino sakė tikisi atsiimti vaikus. Man globėjų kursuose užsiminė, kad galima reikalauti jog būtent VTAT ir organizuotų susitikimą su tėvais, tegul jie imasi atsakomybę, tegul tėveliai kreipiasi ten,ir mane priverčia kažkokią degradę į savo namus įsileisti schmoll.gif
Atsakyti

Aš kažkaip nesigilinau dėl leidimo bendrauti,nes niekas per tiek metų ir nesikreipė...O dabar lyg ir žada giminės,broliai ,sesės,mama atvažiuoti per žiemos atostogas.Ar man prieštarauti?Nes tokioj situacijoj neteko būti,nors vaikai senai pas mane...kai kurie 9 metai...
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 12 19, 17:37)
Gerai būtų jei teismai merginoms priteistų tuos milijonus, kurių jos prašo, bent tiek valstybė pajustų.

O jūs manote, kad mergaitės iš tų priteistų milijonų gautų nors litą? Man kažkodėl atrodo, kad čia "mamos" sumanymas ir kad jai čia tų pinigų reikia.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2006 12 20, 08:48)
O jūs manote, kad mergaitės iš tų priteistų milijonų gautų nors litą? Man kažkodėl atrodo, kad čia "mamos" sumanymas ir kad jai čia tų pinigų reikia.

Kiek man žinoma, tai tos merginos pačios savo vardu yra pateikusios ieškinius, todėl ir pinigėliai būtų joms, o ne mamai, priteisti. Nemanau, kad jos labai jau pasitiki savo mama ir leistų jai tuos pinigėlius tvarkyti. Be to, viena iš jų jai jau 18 metų, o kitai 17. Taip, kad jos jau beveik ir suaugusios, mama ne ką galės įtakoti smile.gif

O dėl susitikimų su giminaičiais, tai net sunku kažką ir pasakyti. Manau pirmiausia reikėtų gerai įvertinti, kaip tai paveiktų vaiką. Kažkokiais būdais bandyti su jais bendrauti ir bandyti suprasti, ko jie tikėtųsi iš tokio bendravimo, kaip jie vėliau susitaikytų su tuo, jeigu vėl juos visi pamirštų. Šiaip man tai atrodo sudėtinga ir bent jau kažkokiu būdu vaikai turi būti pasiruošę tokiems susitikimams psichologiškai, turi suvokti, ko jie gali tikėtis iš tų žmonių ir t.t. Iš tikrųjų aš pati tiksliai nežinau, kaip tai turėtų būti, bet taip veiną dieną po kelių metų įsibrauti į vaiko gyvenimą ir sugriauti visą jo iki šiol turėtą gyvenimą aš tikrai neleisiu, nes manu, kad tokiu būdu vaiko daroma nepataisoma psichologinė žala. Tam, kad tikrai būčiau tuo įsisitikinusi ir galėčiau tiems patiems tėvams pasakyti, ką galvoju, užsiregistravau pas vaikų psichologą, eisiu konsultacijos. Tikiuosi jis man pasakys, kaip reikia teisingai elgtis, kad mūsų vaikiukas ir toliau galėtų gyventi laimingas smile.gif
O jis pas mus taigi dar 3 metukų, todėl jo ir suvokimo lygį mums labai sunku suprasti.
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 12 20, 10:04)
Kiek man žinoma, tai tos merginos pačios savo vardu yra pateikusios ieškinius, todėl ir pinigėliai būtų joms, o ne mamai, priteisti. Nemanau, kad jos labai jau pasitiki savo mama ir leistų jai tuos pinigėlius tvarkyti. Be to, viena iš jų jai jau 18 metų, o kitai 17. Taip, kad jos jau beveik ir suaugusios, mama ne ką galės įtakoti  smile.gif

Nu naivu būtų tikėtis , kad jos pačios sugalvojo ir pateikė ieškinį, kai ne tik kad kalbėt dar lietuviškai gerai nemoka, neišmano teisinės lietuvos sistemos, bet dar ir depresija serga. Abejoju kad tai jų sumanymas ir išmanymas.
Ir tikrai nemanau kad šioje situacijoje kalta tik valstybė. Man kalčiausia tai mama, pirmiausia kai iš viso jas paliko, ir dabar kai susigražino neapsvarsčiusi savo galimybių ir neįvertinusi visų dabartinių aplinkybių.
Lengviausia dabar mamai ieškoti kaltų o pačiai jaustis vos ne didvyre išgelbėjusiai savo vaikus. Nu ji tai čia tipo nekalta arba mažiausiai kalta.Nesamonė.
Nesvarbu kad joms 17, 18 jos dar vistiek naivios ir nieko čia lietuvoje neišmanančios, kaip mama sakys taip ir bus.

Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 12 19, 21:14)
O dabar lyg ir žada giminės,broliai ,sesės,mama atvažiuoti per žiemos atostogas.Ar man prieštarauti?Nes tokioj situacijoj neteko būti,nors vaikai senai pas mane...kai kurie 9 metai...

Tu neprivalai nieko isileisti i savo namus. Toki susitikima organizuoti - VTAT rupestis. Jie turi tave apie ji oficialiai informuoti. Susitikimas tau panorejus gali vykti ju patalpose ir dalyvaujant ju atstovui. Man taip atrodo saugiau 4u.gif

QUOTE(dita3 @ 2006 12 20, 09:04)
Kiek man žinoma, tai tos merginos pačios savo vardu yra pateikusios ieškinius

Kaip nepilnamete galejo savo vardu kreiptis i teisma? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2006 12 20, 10:33)
Nu naivu būtų tikėtis , kad jos pačios sugalvojo ir pateikė ieškinį, kai ne tik kad kalbėt dar lietuviškai gerai nemoka, neišmano teisinės lietuvos sistemos, bet dar ir depresija serga. Abejoju kad tai jų sumanymas ir išmanymas.
Ir tikrai nemanau kad šioje situacijoje kalta tik valstybė. Man kalčiausia tai mama, pirmiausia kai iš viso jas paliko, ir dabar kai susigražino neapsvarsčiusi savo galimybių ir neįvertinusi visų dabartinių aplinkybių.
Lengviausia dabar mamai ieškoti kaltų o pačiai jaustis vos ne didvyre išgelbėjusiai savo vaikus. Nu ji tai čia tipo nekalta arba mažiausiai kalta.Nesamonė.
Nesvarbu kad joms 17, 18 jos dar vistiek naivios ir nieko čia lietuvoje neišmanančios, kaip mama sakys taip ir bus.

Kažkada mačiau laidą, kurioje būten dalyvavo viena iš tų merginų. Tai nors sunkiai, bet ji kalbėjo lietuviškai ir galiu pasakyti, kad ji visai neatrodė naivi. Mergina žinanti ir suvokianti situaciją į kurią papuolusi, labai aiškiai pasakė, kak kokies jos dabar tikslai ir ką ji toliau darys. ir vaizdelis tikrai nesusidarė, kad tai naivi, išsigandusi mergina. O apie savo motiną tai ji išvis nieko nekalbėjo ir kaip supratau, jos ten mažai bendrauja su ja. O dėl ieškinių ir visų kitų dalykų, tai kaip supratau turi advokatą. Tokiose rezonancinėse bylose net ir žymus advokatai atstovauja žmones veltui, vien dėl reklamos. Todėl tikėtina, kad advokatą jos
kažkokį turi smile.gif, kuris dėl savo vardo padarys viską. tongue.gif
Na o apie motiną tai čia išvis kalbos nėra, tokiai pačias reikėtų iš balkono nuleisti. įdomu, ar ji dabar jaučiasi kalta dėl savo vaikų sugadinto gyvenimo. Be to, toje laidoje mergina pasakė, kad kai tik turės galimybę, išvažiuos atgal į Ameriką. Taigi jos (aišku jei viskas bus gerai) išvažiuos į savo Ameriką ir nemanau, kad kadanors prisimins savo "geradarę" mamą. Be to, manau, kad ta mama šiuo metu turėtų nemažai priekaištų sulaukti ir iš kitos sveikosios dukros dėl susiklosčiusios situacijos. Bet kokiu atveju sitaucaija baisi ir nepavydėtina. Netgi sakyčiau labai pamokanti, tik kažin, ar visos įstaigos, atsakingos už vaikus, supras šitą pamoką teisingai.
Atsakyti
Per radiją girdėjau, kad kaimynai sako, jog ta "mama" tik prieš kameras mylinčią vaidiną. Iki šiol ji sėkmingai išgertuves rengia, ant mergaičių rėkia baisiausiai ("Na ir važiuok tu į savo Ameriką"). Nenuostabu, kad mergaitėms "stogas važiuoja". Bet man keista dar ir kitkas - kaip tie amerikiečiai taip lengvai jas atidavė po 10 metų? Juk neprireikia net vienerių metų, kad įvaikintą vaikiuką pamiltum kaip savo ir kovotum iki paskutinio, o čia per 10 metų nesugebėjo.
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 12 20, 10:54)
Tokiose rezonancinėse bylose net ir žymus advokatai atstovauja žmones veltui, vien dėl reklamos.

Net ir rezonansinese bylose nepilnameciams vaikams atsovauja tevai/globejai, kurie teisinei pagalbai gali samdytis (ar kitais pagrindais pasitelkti) advokata.

QUOTE(Pippi @ 2006 12 20, 10:56)
kaip tie amerikiečiai taip lengvai jas atidavė po 10 metų?

jos nebuvo ivaikintos, visa ta laika salyje gyveno nelegaliai, o pries metus deportuotos. todel kelio atgal turbut nera schmoll.gif
Atsakyti