Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (86 tema)

Sveikutes, matau jau i pazengusias persikelet thumbup.gif super tobulejat. bet turbut manes neprisimenat visai. ai ka cia prisimint, buvau tik pora men plepesiuose.
Turiu klausymuka, Nikonistem, del 50-uko 1.4f ar jis tiktu nikon d3000 arba nikon d60?
Atsakyti
QUOTE(pelytte @ 2010 06 17, 12:52)
Sveikutes, matau jau i pazengusias persikelet thumbup.gif super tobulejat. bet turbut manes neprisimenat visai. ai ka cia prisimint, buvau tik pora men plepesiuose.
Turiu klausymuka, Nikonistem, del 50-uko 1.4f ar jis tiktu nikon d3000 arba nikon d60?

Tiktu smile.gif tik jei nori, kad butu autofokusas, tada reikia pirkti AF-S 4u.gif
Atsakyti
[quote=Skoria,2010 06 17, 12:26]
Tiktu smile.gif tik jei nori, kad butu autofokusas, tada reikia pirkti AF-S 4u.gif
Aishku aciu, sekmes jum toliau tobuleti. o as bandysiu sia vasara pradeti.
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2010 06 17, 09:12)
hmmm...  g.gif

negirdėjau, kad kas neštų daryti nuotraukas raw formatu...  g.gif  jas reikia konvertuoti į jpg, ir žiūrėti, kad kraštinių santykis būtų 3:2, tuomet nieks neapsikarpo...

Visada naudoju SRGB spalvų profilį... iš tikrųjų spalvos daugiau gali skirtis nuo matomų monitoriuje dėl paties monitoriaus netikslumo - t.y. jei jis nesukalibruotas ir rodo spalvas ne tokias, kokios jos yra iš tikrųjų  4u.gif

Na ir parašiau doh.gif Jos jau konvertuotos į JPG (dydis tas pat išliko,tai galvoju ar nereikia pamažint) , tik fotografuojant buvau pasirinkus RAW . O 3:2 iš akies parenkat ar kaip? blush2.gif
g.gif Ir kaip čia padarius su tom spalvom... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2010 06 17, 14:23)
Na ir parašiau  doh.gif  Jos jau konvertuotos į JPG (dydis tas pat išliko,tai galvoju ar nereikia pamažint) , tik fotografuojant buvau pasirinkus  RAW . O  3:2 iš akies parenkat ar kaip?  blush2.gif 

Jei labai svarbu, kad spalvos būtų, tokios, kaip nori - susitark laiką, kai spausdins nuotrauką ir sėdėk pas operatorių šalia ir sakyk kaip nori, kad būtų. Tokia galimybė yra spausdinant nuotraukas Procentre, Savanorių prospekte, Vilniuj. Ir beje, jei spausdinsi nuotraukas dideliu formatu, tai tik ten ir patariu spausdint.
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2010 06 17, 14:23)
Na ir parašiau  doh.gif  Jos jau konvertuotos į JPG (dydis tas pat išliko,tai galvoju ar nereikia pamažint) , tik fotografuojant buvau pasirinkus  RAW . O  3:2 iš akies parenkat ar kaip?  blush2.gif 

ne mažinimas, o kraštinių proporcijos yra svarbu smile.gif šiaip visada fotolabe galima pasakyti, kad nedarytų jokių korekcijų spalvom ir sutalpintų visą kadrą 4u.gif
Atsakyti
turiu sita skaitmenine knyga, galiu pasidalinti (pdf formatu).
Ar tas bendras e-mail'as vis dar veikia? gal ten nusiust? g.gif ar ikelt kur? ax.gif per FB turbut neina g.gif blush2.gif
uzima 14.6 MB
Atsakyti
laba diena
Norėčiau jūsų patarimų,jeigu nesunku atsakyti blush2.gif
Nusipirkau Nikor 50 mm 1/4 ir nesuprantu kaip padidinti f,jeigu fotkinu ant A rėžimo vistiek fotografuojasi ant 1/4 visi kadrai,taip pat ior M rėžimu,tik S rėžimu bet nevisada patinka nes susilieja greit jeigu sujuda.Tik ant p rėžimo galiu nufotkinti 2-3 žmones ryškiai,kitais rėžimais vienas tik išryškėja,kitas jau sulietas,Kaip galima nusitatyti tą f tokį kokį aš noriu ?
Ir dar kažkaip spalvos skiriasi jeigu fotkintu ant A ir poto ant P,kadrai skiriasi spalvomis,ant A jos tokios pastelinės,ant P ryškesnės,gal žinot kodėl ?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Jumsa, atsiversk instrukciją ir ten labai aiškiai parodyta, kaip reguliuojasi f visuose rEžimuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2010 06 21, 16:23)
Jumsa, atsiversk instrukciją ir ten labai aiškiai parodyta, kaip reguliuojasi f visuose rEžimuose smile.gif

Užtat kad instrukcijos nėra verysad.gif kai pirkau net dėžutę kita buvo verysad.gif užtat ir klausiu jūsų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jumsa @ 2010 06 21, 15:34)
Užtat kad instrukcijos nėra  verysad.gif  kai pirkau net dėžutę kita buvo  verysad.gif  užtat ir klausiu  jūsų  blush2.gif

koks modelis? dešinėj pusėj yra toks ratukas - arba iš priekio, arba iš užpakalinės pusės. Nuspausk fokusą iki pusės ir pradėk sukt tą ratuką - ten ir reguliuojasi arba f, arba išlaikymas. Patikrink ant A režimo. F reguliuojasi lyg tais iš priekio, jei neklystu.
o instrukciją gali rast internete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2010 06 21, 16:39)
koks modelis? dešinėj pusėj yra toks ratukas - arba iš priekio, arba iš užpakalinės pusės. Nuspausk fokusą iki pusės ir pradėk sukt tą ratuką - ten ir reguliuojasi arba f, arba išlaikymas. Patikrink ant A režimo. F reguliuojasi lyg tais iš priekio, jei neklystu.
o instrukciją gali rast internete smile.gif

mano nikon d90 tik vienas ratukas yra,jeigu nustatau ant A rėžimo,tai man sukasi įdomiai ne f skaičiukas,o ekspozicijos tie skaičiukai 0-1,3 +0,7 ir tt ,jeigu ant s tai sukasi viskas tvarkoje,jeigu ant m tai tik išlaikymas sukasi,bet kur rasti kad keistųsi f niekaip nerandu verysad.gif
Papildyta:
Valio radau bite maja,ačiū tau labai labai,va kai parašei,kad yra ratukas priekyje tai tik ir pamačiau lotuliukas.gif tikrai tik viduje ratuką buvau mačiusi,jetau kaip ačiū ačiū ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif labai padėjote,dabar sau ramiai einu fotkinti dukrytės 4u.gif
Atsakyti