QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2010 05 11, 22:52)
Kadangi aš jau vienąsyk klausiau, ir man atsakyta nebuvo (galbūt tiesiog nebuvo pastebėtas mano klausimas), tai paklausiu darsyk:
kuriems galams jūs plėšotės maikes ant krūtinės ir įrodinėjat, kad religija yra niekalas beigi niekam (čia reikėtų tikriausiai suprasti, kad visų pirma jums) ji nereikalinga ?
Jūs daug rašote apie mokslą, priešpastatydama jį religijai. Betgi ne viskas po šia saule susiveda vien tik į mokslą.
O kur čia įžvelgiat maikės plėšymą?

Aš gana ramiu tonu, su šiek tiek sveiko sarkazmo, diskutuoju emancipacijos nuo religijos tema. O kad religija žmonėms yra reikalinga, tai faktas, aš gi su tuo niekur nesiginčijau. Kas gali būti geriau, nei gyventi kažkokiam tai orgazme amžinai, arba turėti alfą ir omegą, visatos kūrėją, savo pusėje?

Tačiau ką istorijos apie senovės žydų ar arabų supermenus turi bendro su tiesa, yra visai kitas klausimas.. Juk kad ir kaip tikėtumėt milžinišku arbatinuku, besisukančiu apie Alfa Centauri žvaigždes, nuo to jis ten neatsiras ir tikresnis nepasidarys..
Dėl to mokslo ir religijos atskyrimo kažkas čia jau replikavo, todėl pasikartosiu: tiek mokslas, tiek religija bando atsakyti į pačius nuostabiausius klausimus, kuriuos kėlė ir kels žmonija: iš kur mes atėjom, ir kur link mes einam. Tiek mokslas, tiek religija pateikia savo konkuruojančius atsakymus, iš kurių gali būti teisingas tik vienas. Juk turbūt sutiksite su manimi, kad senovės žydų sukūrimo mitas kur dievui reikėjo po darbo pailsėt, ir moderni didžiojo sprogimo teorija neturi nieko bendro

Aišku vis atsiranda sakančių, kad pvz senovės žydai, Biblijoje rašydami, kad moteris sukurta iš vyro šonkaulio, iš tikrųjų omenyje turėjo evoliuciją per natūralią atranką ir atsitiktines mutacijas, juk jie buvo tokie geri alegorijų meistrai!

Tačiau, kaip čia pasakius, tai juk 'objektyviai juokinga'