Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Marija5 @ 2010 07 15, 13:26)
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1....
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių  trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
...
Surašote tiesiog susitarimą, kur yra išdėstytos visos darbo sutarties nutraukimo sąlygos. Kiek sumoka, kada sumoka, nuo kada nutraukiama DS ir pan.
Turi buti nurodyta visa suma.
Galite, bet ar jums sumokės.

Jei vaikui nėra 3 metų, vadinasi situacija kiek kitokia 4u.gif .
O sumokės ir kiek priklausys nuo jūsų užsispyrimo ir advokato kompetencijų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Marija5 @ 2010 07 15, 22:06)
Galiu klysti, tačiau man atrodo, kad tai neįskaitoma į darbo stažą  g.gif
VDI dėl 4 mėn. turėjo omeny LR DK 129 str. "Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva", tokiu atveju jis privalėtu įspėti jus prieš 4 mėn. bei sumokėti išeitinę kompensaciją, kuri priklauso nuo jūsų darbo stažo toje įmonėje. Tai jūsų atvėju tai netinka, nes darbdavys siūlo nutraukti DS pagal LR DK 125 str., t.y. šalių susitarimu.
Ką realiai galėtumėt pareikalauti, vadovaujantis aukščiau išdėstytais str. išeitinę, kuri jums priklauso pagal jūsų darbo stažą + 4 mėn. VDU, nes jeigu jis jūs įspėtu prieš 4 mėn., jus dar gautumėt darbo užmokestį. Tik ar mokės tiek jūsų darbdavys, ar turės galimybę?

Vaiko auginimo laikotarpis įskaitomas į darbo stažą.
Siūlau laukti jų pranešimo ir kreiptis į advokatą. Nuoširdžiai jaučiu, kad piktnaudžiaus darbo teisės žinių stoka.
Pagal DK jūsų darbo vieta turi būti išsaugota iki 3 metų, nekeičiant darbo sąlygų be jūsų sutikimo.
Jūsų minima išeitinė tik gabalėlis ką jūs galite išsikovoti mirksiukas.gif .
Jei turėsite kl., galite į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 07 01, 18:41)
kita darbovietė bus antraeilė, jei dar gaunat pinigus iš sodros 4u.gif

O jeigu berniukui jau 2m., aš pagrindinėje darbovietėje esu parašiusi prašymą iki 3m. Taigi, darbo vieta man ten saugoma. Bet jeigu aš įsidarbinu kitur,tai antroje įmonėje mane turėtų forminti kaip antraeilėse ar ne? Ir ar tuomet man darbo vieta išlieka pirmoje darbovietėje?
Atsakyti
QUOTE(DainaM @ 2010 07 17, 15:26)
O jeigu berniukui jau 2m., aš pagrindinėje darbovietėje esu parašiusi prašymą iki 3m. Taigi, darbo vieta man ten saugoma. Bet jeigu aš įsidarbinu kitur,tai antroje įmonėje mane turėtų forminti kaip antraeilėse ar ne? Ir ar tuomet man darbo vieta išlieka pirmoje darbovietėje?

Taip išsaugoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 07 16, 13:25)

Ačiū 4u.gif

QUOTE(vaival @ 2010 07 17, 02:40)
*Jūsų minima išeitinė tik gabalėlis ką jūs galite išsikovoti mirksiukas.gif .
**Jei turėsite kl., galite į AŽ.

* drinks_cheers.gif
** Ačiū wink.gif (db laukiu darbdavio atsakymo) ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luna*: 19 liepos 2010 - 11:06
QUOTE(DainaM @ 2010 07 17, 16:26)

kiek žinau, dabar nebėra tokių terminų "pirmaeilės", "antraeilės".. ir nebereikia to nurodyti dokumentuose...
Tik darbuotojui reikia pasirinkti, kurioje iš darboviečių reiktų skaičiuoti NPD, PNPD...
Ar aš blogai suprantu?
Atsakyti
Sveikos merginos,

Gal galetumet pakomentuoti tokia situacija.

Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metu. Rugseji turiu sugrizti i darba.
Pries gerus metus sulaukiau vadovu skambucio ir zodziu buvau informuota, kad mano etatas naikinamas - priezastis imones vidaus reorganizacija.

Pries gerus 4 men papildomai rastu pranesiau darbdaviui, kad griztu i darba rugsejo menesi. Tad sulaukiau dar vieno skambucio – imoneje vel vyksta reorganizacija. Mano etatas panaikintas, bet gal suras kur mane padeti…taip pat imones viduje isplatino zinute – gal kas iseina i dekreta, nes as griztu i darba ir reikalinga darbo vieta.

1. Ar darbdavys neturejo mane informuoti rastu issamiai nurodydamas kodel ir nuo kada mano darbo vieta naikinama pries 4 men. iki man sugriztant i darba?
2. Kaip suprantu, man sugrizus i darba, darbdavys turi pasiulyti man kita darbo vieta, bet tik rastu nurodes kodel panaikinta ankstesnioji - ar gali bloginti salygas – mazinti DU, neterminuota darbo sutarti pakeisti i terminuota, taip pat pakeisti darbo vieta (miesta)?
3. Jeigu as nesutiksiu su naujo pasiulymo salygomis – ar gali mane atleisti is darbo ir kokiu pagrindu?

Tiesiog nezinau kaip elgtis – grizimo data arteja, o nezinia baigia uzgrauzti. Beje imone laikosi puikiai…..
Atsakyti
Jūsų vietą privalėjo išsaugoti. mirksiukas.gif
Reorganizavimo metu negalima nutraukti DS.
Bloginti jūsų darbo sąlygų negali.
Atleisti taip pat jūsų negali.
Įstatymas yra jūsų pusėje. 4u.gif
Papildyta:
LR DK 132 str., 138 str., 180 str. 3 d. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasakila7 @ 2010 07 19, 18:57)
Sveikos merginos,

Gal galetumet pakomentuoti tokia situacija.

Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metu. Rugseji turiu sugrizti i darba.
Pries gerus metus sulaukiau vadovu skambucio ir zodziu buvau informuota, kad mano etatas naikinamas  - priezastis imones vidaus reorganizacija.

Pries gerus 4 men papildomai rastu pranesiau darbdaviui, kad griztu i darba rugsejo menesi. Tad sulaukiau dar vieno skambucio – imoneje vel vyksta reorganizacija. Mano etatas panaikintas, bet gal suras kur mane padeti…taip pat imones viduje isplatino zinute – gal kas iseina i dekreta, nes as griztu i darba ir reikalinga darbo vieta.

1. Ar darbdavys neturejo mane informuoti rastu issamiai nurodydamas kodel ir nuo kada mano darbo vieta naikinama pries 4 men. iki man sugriztant i darba?
2. Kaip suprantu, man sugrizus  i darba, darbdavys turi pasiulyti man kita darbo vieta, bet tik rastu nurodes kodel panaikinta ankstesnioji -  ar gali bloginti salygas – mazinti DU, neterminuota darbo sutarti pakeisti i terminuota, taip pat pakeisti darbo vieta (miesta)?
3. Jeigu as nesutiksiu su naujo pasiulymo salygomis – ar gali mane atleisti is darbo ir kokiu pagrindu?

Tiesiog nezinau kaip elgtis – grizimo data arteja, o nezinia baigia uzgrauzti. Beje imone laikosi puikiai…..

Parašyk į AŽ. Aš jau baigiu praeitį šį etapą. Papasakosiu. Šiaip tai darbdaviai piknaudžaiuja pažeisdami DK 180 ir DK 35. Turiu darbo inspekcijos išvadas dėl tavo paminėtų veiksmų smile.gif
Atsakyti
Bet net neįsivaizduoju kaip galima taip daryti. doh.gif
Atrodo pagimdžiusi moterys yra blogis.
Tikriausiai tie vadovai iš kiaušinio išsirideno iš karto suaugę. devil.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 07 20, 10:48)
Parašyk į AŽ. Aš jau baigiu praeitį šį etapą. Papasakosiu. Šiaip tai darbdaviai piknaudžaiuja pažeisdami DK 180 ir DK 35. Turiu darbo inspekcijos išvadas dėl tavo paminėtų veiksmų smile.gif

4u.gif jau rasau...

QUOTE(Marija5 @ 2010 07 20, 10:56)
Bet net neįsivaizduoju kaip galima taip daryti.  doh.gif
Atrodo pagimdžiusi moterys yra blogis.
Tikriausiai tie vadovai iš kiaušinio išsirideno iš karto suaugę.  devil.gif

aciu tau..deja. Man tiesiog kyla itarimas, kad numuilins ta mano darbo vietos panaikinima, o man pasiulys ka nors tokio, kad tiesiog paciai nekils noras dirbti, juolab, kad i darba vazinejau pirmyn-atgal 160 km kasdien....tad DU salygos man labai svarbios, nes kuras ir auto eksplotacines is savos kisenes verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima, gal kas pagelbes 4u.gif

Drauge pries 7 metus buvo idarbinta mokytoja vienoje mokykloje terminuotai darbo sutarciai, vietoj kitos, kuri isejo i dekreta. Po metu ji pati pastojo ir isejo i dekreta, tuo tarpu grizo pirmoji mokytoja. Kai drauges vaikui suejo metai, kita mokytoja isejo i dekreta ir ja vel priieme. Taip ji dirbo vis pakeisdama kazka, kol pries metus (likus 5 menesiaim iki mokslo metu pabaigos) jai pranese, kad ja atleis, nes grizta paskutinioji mokytoja is dekreto. Kadangi pries metus toki darba susirasti buvo beveik neimanoma, tai ji pastojo, uzsitikrindama dar du metus pragyvenimo saltini biggrin.gif
Klausimas: Kas jos laukia po 2 metu? Ar ja priims dirbti i ta pacia mokykla, nors ji dirbo pagal terminuota darbo sutarti, kuria kas met pratesdavo (jei nieks vel i dekreta neiseis biggrin.gif )? Ar ji gali tiketis kazkokios kompensacijos? Naujos darbo vietos mokykloje ikurti neimanoma.

P.s. Man kazkodel nelogiska pasirode, kad jai liepe parasyti prasyma, kiek laiko ji augins vaika ir kada zada gristi g.gif

Labai laukiam atsakymo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnesse @ 2010 07 25, 13:24)
Sveiki, turiu klausima, gal kas pagelbes 4u.gif

Drauge pries 7 metus buvo idarbinta mokytoja vienoje mokykloje terminuotai darbo sutarciai, vietoj kitos, kuri isejo i dekreta. Po metu ji pati pastojo ir isejo i dekreta, tuo tarpu grizo pirmoji mokytoja. Kai drauges vaikui suejo metai, kita mokytoja isejo i dekreta ir ja vel priieme. Taip ji dirbo vis pakeisdama kazka, kol pries metus (likus 5 menesiaim iki mokslo metu pabaigos) jai pranese, kad ja atleis, nes grizta paskutinioji mokytoja is dekreto. Kadangi pries metus toki darba susirasti buvo beveik neimanoma, tai ji pastojo, uzsitikrindama dar du metus pragyvenimo saltini biggrin.gif
Klausimas: Kas jos laukia po 2 metu? Ar ja priims dirbti i ta pacia mokykla, nors ji dirbo pagal terminuota darbo sutarti, kuria kas met pratesdavo (jei nieks vel i dekreta neiseis biggrin.gif )? Ar ji gali tiketis kazkokios kompensacijos? Naujos darbo vietos mokykloje ikurti neimanoma.

P.s. Man kazkodel nelogiska pasirode, kad jai liepe parasyti prasyma, kiek laiko ji augins vaika ir kada zada gristi g.gif

Labai laukiam atsakymo? 4u.gif

Kadangi darbo sutartis yra terminuota, tai grįžus po vaiko auginimo atostogų, ji pratęsta gali ir nebūti. jei prašo parašyti prašymą, vadinasi darbo sutarties nepratęs.
Kompensacija jūsų minimu atveju nepriklauso (darbo sutartis juk teminuota ir pratęsiama buvo irgi terminuotam (apibrėžtam laikotarpiui) 4u.gif
Atsakyti