QUOTE(Rasakila7 @ 2010 07 30, 14:49)
ateinu su dar keletu klausimu, po apsilankymo darbovieteje
1 Per kiek laiko VDI atsako i rastiska uzklausima?
2. Dauguma minite kad jeigu grizus i darba, jeigu panaikinama darbo vieta, ir siulomos kitos salygos nepulti pasirasineti dokumentu:
- Gal kur nors numatyta kiek laiko duodama apgalvoti nauja pasiulyma?
- kiek laiko duodama apsispresti ar tinka visos salygos, jeigu gaunu pasiulyma nutraukti DS saliu susitarimu - 7 dienos?
jeigu panaikinta darbo vieta ir svarstau nauja DS pasiulyma arba atleidima saliu susitarimu - kur as tai turiu daryti? Darbovieteje? Namuose? Kaip elgtis? Koks DU mokamas uz ta laika?
125 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas šalių susitarimu
1. Viena darbo sutarties šalis gali raštu pasiūlyti kitai šaliai nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu. Jei ši sutinka su pasiūlymu,
per septynias dienas* turi apie tai pranešti šaliai, pateikusiai pasiūlymą nutraukti darbo sutartį. Sutarusios nutraukti sutartį, šalys sudaro raštišką susitarimą dėl sutarties nutraukimo.
* - ar tai galioja ir svarstant nauja darbo pasiulyma?
3. Ar sugrizus i darba pirmaja diena po vaiko auginimo atostogu turiu gauti ispejima apie mano etato panaikinima? Nes buvau ispeta tik zodziu, taip pat ir praeita savaite kai lankiausi darbe, jokio rastisko ispejimo negavau. Kolektyvineje sutartyje numatytas 4 men ispejimo laikotarpis.
4. Jeigu nesutinku su naujo darbo pasiulymo salygomis - per kiek laiko jie turi pateikti nauj darbo pasiulyma arba pasiulyma nutraukti sutarti?
aciu
1. per 20 darbo dienų
2. Apgalvoti gali prašyti nuo
3 iki 5 darbo dienų (gali užtekti ir 1d. čia nuo žmogaus priklauso)
Svarstyti minimus klausimus gali ir namuose ir darbovietėje. Čia priklauso kaip tau tą pasiūlymą raštu pateiks

( jei neskelbs prastovos DU - vidutinis)
Galioja svarstant naują pasiūlymą.
3.Jei jie įspės apie tavo etato panaikinimą tik grįžus, o vaikui nėra 3 metų ( registruojamas pažeidimas pagal DK 180 ir 35str., čia darbo inspekcijos pasisakymas)
4.Čia priklausys nuo juristo kvalfikacijos. Gali tą pačią dieną, o gali ir mėnesį laukti. Tada gali ir prastova skelbti. Daug yra variantų.
Jei kils daugiau kl. gali vėl į AŽ brūkštelėt.
Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(kristen @ 2010 07 31, 07:19)
sveiki
ir as sulaukiau skambucio is darbovietes. Esu isejus motinystes atostogu kol vaikui sueis 3 metai.dabar vaikui 2,6 m. Dirbau 5-6 valandas per diena.(viena diena is ryto, kita -po pietu). Vakar darbdavys paskambino ir pasake jog nori, kad grisciau rugpjucio 11 i darba. Darbo vieta kita(perkelia i kita filiala) ir darbo grafikas kitas(nuo 9-17val). Jei nesutinku priima kita darbuotoja,o as galiu ieskotis kito darbo. As dar nepasiruosus dirbti, neturiu kur palikti vaiko,o dar operacija mazajam rugsejo viduryje. Jei atsisakyciau ar jie gali mane atleisti?Ir kiek ta pati darbo vieta saugoma zmogui isejus motinystes atostogu?
aciu
Tos pačios sąlygos iki 3 metų (jokių pakeitimų be darbuotojo sutikimo)