Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(agnesse @ 2010 07 25, 14:24)
Kadangi pries metus toki darba susirasti buvo beveik neimanoma, tai ji pastojo, uzsitikrindama dar du metus pragyvenimo saltini biggrin.gif
Klausimas: Kas jos laukia po 2 metu?

Gimdyti tol, kol atsibos cool.gif Pragyvenimo saltinis garantuotas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 07 25, 20:13)
Kadangi darbo sutartis yra terminuota, tai grįžus po vaiko auginimo atostogų, ji pratęsta gali ir nebūti. jei prašo parašyti prašymą, vadinasi darbo sutarties nepratęs.
Kompensacija jūsų minimu atveju nepriklauso (darbo sutartis juk teminuota ir pratęsiama buvo irgi terminuotam (apibrėžtam laikotarpiui) 4u.gif

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2010 07 26, 09:41)
Gimdyti tol, kol atsibos cool.gif Pragyvenimo saltinis garantuotas cool.gif

lotuliukas.gif doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
laba vakara,

kas galetu tiksliai parasyti;
ar i darbo staza iskaiciuojami visi 3metai,kai esi vaiko prieziuros atostogose,ar tik 2,kol gauni pinigus is sodros?
Atsakyti
Pas mane tokia situacija:

Esu isejusi vaiko auginimo atostogu iki jam sueis 3 m. (planavau grizti, kai vaikui bus 2.5 m.) Dabar vaikui 1.5 metuku. Sulaukiau skambucio is darbovietes.
Pareiske mazdaug taip: "Atsilaisvino tavo darbo vieta. Grizk dabar! Jei dabar negrisi, tai priimsim nauja darbuotoja, o tave paskui kur nors kitur ikisim" doh.gif

Pagal DK 180 str. yra norodoma, kad "Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos)", bet nera nurodoma, jog issaugojama KONKRETI darbo vieta. Tuo naudojasi darbdaviai ir siulo darbo vieta (pareigas) tik TOJE PACIOJE IMONEJE.

Pastebejau, kad cia yra teisininku. Gal kas gali man atsakyti, kaip elgtis sioje situacijoje? O gal kam jau buvo taip? Kuo remiantis galeciau issikovoti konkrecia savo darbo vieta grizus po vaiko prieziuros atostogu?
Atsakyti
4u.gif Sveikutes. As cia su klausimuku. As esu vaiko prieziuros atostogose iki jam sueis dveji metukai, noreciau pratesti iki sueis treji (kaip suprnatu man reiks parasyti prasyma).. As uz trecius metus negausiu jokiu pinigeliu, ar as galiu isidarbinti jau kitoje imoneje ir tuo paciu buti pirmoje imoneje vaiko prieziuros atostogose? kaip supratau , kad galiu doh.gif gal galite dar karteli aiskiai kas nors isdestyti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muxe @ 2010 07 28, 00:14)
Pas mane tokia situacija:

Esu isejusi vaiko auginimo atostogu iki jam sueis 3 m. (planavau grizti, kai vaikui bus 2.5 m.) Dabar vaikui 1.5 metuku. Sulaukiau skambucio is darbovietes.
Pareiske mazdaug taip: "Atsilaisvino tavo darbo vieta. Grizk dabar! Jei dabar negrisi, tai priimsim nauja darbuotoja, o tave paskui kur nors kitur ikisim"  doh.gif

Pagal DK 180 str. yra norodoma, kad "Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos)", bet nera nurodoma, jog issaugojama KONKRETI darbo vieta. Tuo naudojasi darbdaviai ir siulo darbo vieta (pareigas) tik TOJE PACIOJE IMONEJE.

Pastebejau, kad cia yra teisininku. Gal kas gali man atsakyti, kaip elgtis sioje situacijoje? O gal kam jau buvo taip? Kuo remiantis galeciau issikovoti konkrecia savo darbo vieta grizus po vaiko prieziuros atostogu?

Išsaugoma darbo sutartyje sulygtos pareigos su nurodyta (jei taip yra) darbo vieta bei sulygtu atlygiu. Jūsų atveju sunku ką nors rašyti: jei tai tokios pačios pareigos ir tame pačiame mieste gali. Jei reikalingi bet kokie pataisymai darbo sutartyje, jūs galite siekti buvusių sąlygų, kurios nurodytos darbo sutartyje mirksiukas.gif .
Atsakyti
ateinu su dar keletu klausimu, po apsilankymo darbovieteje ax.gif

1 Per kiek laiko VDI atsako i rastiska uzklausima?

2. Dauguma minite kad jeigu grizus i darba, jeigu panaikinama darbo vieta, ir siulomos kitos salygos nepulti pasirasineti dokumentu:
- Gal kur nors numatyta kiek laiko duodama apgalvoti nauja pasiulyma?
- kiek laiko duodama apsispresti ar tinka visos salygos, jeigu gaunu pasiulyma nutraukti DS saliu susitarimu - 7 dienos?

jeigu panaikinta darbo vieta ir svarstau nauja DS pasiulyma arba atleidima saliu susitarimu - kur as tai turiu daryti? Darbovieteje? Namuose? Kaip elgtis? Koks DU mokamas uz ta laika?

125 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas šalių susitarimu
1. Viena darbo sutarties šalis gali raštu pasiūlyti kitai šaliai nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu. Jei ši sutinka su pasiūlymu, per septynias dienas* turi apie tai pranešti šaliai, pateikusiai pasiūlymą nutraukti darbo sutartį. Sutarusios nutraukti sutartį, šalys sudaro raštišką susitarimą dėl sutarties nutraukimo.

* - ar tai galioja ir svarstant nauja darbo pasiulyma?

3. Ar sugrizus i darba pirmaja diena po vaiko auginimo atostogu turiu gauti ispejima apie mano etato panaikinima? Nes buvau ispeta tik zodziu, taip pat ir praeita savaite kai lankiausi darbe, jokio rastisko ispejimo negavau. Kolektyvineje sutartyje numatytas 4 men ispejimo laikotarpis.

4. Jeigu nesutinku su naujo darbo pasiulymo salygomis - per kiek laiko jie turi pateikti nauj darbo pasiulyma arba pasiulyma nutraukti sutarti?

aciu 4u.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif
ir as sulaukiau skambucio is darbovietes. Esu isejus motinystes atostogu kol vaikui sueis 3 metai.dabar vaikui 2,6 m. Dirbau 5-6 valandas per diena.(viena diena is ryto, kita -po pietu). Vakar darbdavys paskambino ir pasake jog nori, kad grisciau rugpjucio 11 i darba. Darbo vieta kita(perkelia i kita filiala) ir darbo grafikas kitas(nuo 9-17val). Jei nesutinku priima kita darbuotoja,o as galiu ieskotis kito darbo. As dar nepasiruosus dirbti, neturiu kur palikti vaiko,o dar operacija mazajam rugsejo viduryje. Jei atsisakyciau ar jie gali mane atleisti?Ir kiek ta pati darbo vieta saugoma zmogui isejus motinystes atostogu?
aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasakila7 @ 2010 07 30, 14:49)
ateinu su dar keletu klausimu, po apsilankymo darbovieteje ax.gif

1 Per kiek laiko VDI atsako i rastiska uzklausima?

2. Dauguma minite kad jeigu grizus i darba, jeigu panaikinama darbo vieta, ir siulomos kitos salygos nepulti pasirasineti dokumentu:
- Gal kur nors numatyta kiek laiko duodama apgalvoti nauja pasiulyma?
- kiek laiko duodama apsispresti ar tinka visos salygos, jeigu gaunu pasiulyma nutraukti DS saliu susitarimu - 7 dienos?

jeigu panaikinta darbo vieta ir svarstau nauja DS pasiulyma arba atleidima saliu susitarimu - kur as tai turiu daryti? Darbovieteje? Namuose? Kaip elgtis? Koks DU mokamas uz ta laika?

125 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas šalių susitarimu
1. Viena darbo sutarties šalis gali raštu pasiūlyti kitai šaliai nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu. Jei ši sutinka su pasiūlymu, per septynias dienas* turi apie tai pranešti šaliai, pateikusiai pasiūlymą nutraukti darbo sutartį. Sutarusios nutraukti sutartį, šalys sudaro raštišką susitarimą dėl sutarties nutraukimo.

* - ar tai galioja ir svarstant nauja darbo pasiulyma?

3. Ar sugrizus i darba pirmaja diena po vaiko auginimo atostogu turiu gauti ispejima apie mano etato panaikinima? Nes buvau ispeta tik zodziu, taip pat ir praeita savaite kai lankiausi darbe, jokio rastisko ispejimo negavau. Kolektyvineje sutartyje numatytas 4 men ispejimo laikotarpis.

4. Jeigu nesutinku su naujo darbo pasiulymo salygomis - per kiek laiko jie turi pateikti nauj darbo pasiulyma arba pasiulyma nutraukti sutarti?

aciu 4u.gif

1. per 20 darbo dienų
2. Apgalvoti gali prašyti nuo 3 iki 5 darbo dienų (gali užtekti ir 1d. čia nuo žmogaus priklauso)
Svarstyti minimus klausimus gali ir namuose ir darbovietėje. Čia priklauso kaip tau tą pasiūlymą raštu pateiks biggrin.gif ( jei neskelbs prastovos DU - vidutinis)
Galioja svarstant naują pasiūlymą.
3.Jei jie įspės apie tavo etato panaikinimą tik grįžus, o vaikui nėra 3 metų ( registruojamas pažeidimas pagal DK 180 ir 35str., čia darbo inspekcijos pasisakymas)
4.Čia priklausys nuo juristo kvalfikacijos. Gali tą pačią dieną, o gali ir mėnesį laukti. Tada gali ir prastova skelbti. Daug yra variantų.
Jei kils daugiau kl. gali vėl į AŽ brūkštelėt.
Sėkmės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kristen @ 2010 07 31, 07:19)
sveiki 4u.gif 
ir as sulaukiau skambucio is darbovietes. Esu isejus motinystes atostogu kol vaikui sueis 3 metai.dabar vaikui 2,6 m. Dirbau 5-6 valandas per diena.(viena diena is ryto, kita -po pietu). Vakar darbdavys paskambino ir pasake jog nori, kad grisciau rugpjucio 11 i darba. Darbo vieta kita(perkelia i kita filiala) ir darbo grafikas kitas(nuo 9-17val). Jei nesutinku priima kita darbuotoja,o as galiu ieskotis kito darbo. As dar nepasiruosus dirbti, neturiu kur palikti vaiko,o dar operacija mazajam rugsejo viduryje. Jei atsisakyciau ar jie gali mane atleisti?Ir kiek ta pati darbo vieta saugoma zmogui isejus motinystes atostogu?
aciu mirksiukas.gif

Tos pačios sąlygos iki 3 metų (jokių pakeitimų be darbuotojo sutikimo) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 07 19, 21:26)
Bloginti jūsų darbo sąlygų negali.

Grįžus į darbą po dviejų vaiko auginimo metų man bus siūlomos kitos pareigos arba išeitinė, nes mano etatas bus naikinamas. Ar galiu reikalauti tokio pačio darbo užmokesčio, nors naujos pareigos būtų apmokamos pagal padaryto darbo kiekį.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 08 02, 14:41)
Grįžus į darbą po dviejų vaiko auginimo metų man bus siūlomos kitos pareigos arba išeitinė, nes mano etatas bus naikinamas. Ar galiu reikalauti tokio pačio darbo užmokesčio, nors naujos pareigos būtų apmokamos pagal padaryto darbo kiekį.

Galit reikalauti identiškų būtinųjų darbo sąlygų (darbo vieta, darbo užmokestis ir pan.)
Atsakyti